Sead Hajrovic

Da li ste za to da Susic pozove Seada Hajrovica protiv reprezentacije Meksika

Da
94
72%
Ne
37
28%

Ukupno glasova: 131

Padovan
Kontakt:

Re: Sead Hajrovic

Post Postao/la Padovan » 26 dec 2010, 18:42

Da budem iskren, teško je donijeti definitivnu odluku. Porijeklom sam iz BiH, Švicarska je opet za mene do sada sve uradila. Iz bh. Fudbalskog saveza me niko nije kontaktirao. Tu je također i (loše) iskustvo s kojim se susreo brat Izet. Odigrao je utakmicu za U-19 selekciju kod selektora Bubala, obećali su ga opet pozvati, ali poslije od toga ništa nije bilo. Nije do mene, želja postoji i prepuštam vremenu da svoje odradi. Selektor Švicarske Otmar Hicfeld poslao mi je poruku čestitajući mi titulu, najavljujući uskoro i razgovor.
Evo ponovo očito neki ne žele vidjeti šta je momak izjavio, tako da se bezveze ne prepirete, momak znači može igrati, ako je mogao brat što on ne bih :roll: . Stvar je sad na savezu i ( Sušiću (A) , Tuliću (U21) ) da to riješe i da ga pozovu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 26 dec 2010, 18:49

santos je napisao/la:Ova pravila znam napamet ali ti ona ne vaze za igrace sa ex-yu prostore jer postoje destine igraca iz BIH koji igraju za Srbiju ili Hrvatsku(u svim kategorijama),nemoguce da svi oni imaju nekog rodjenog tamo ,da se jos nije kod nikog pojavio problem oko tih pravila
Svi koji su rodjeni u Jugi imaju pravo da biraju u kojoj zemlji Juge ce da igraju.

SR BiH, SR Hrvatska, SR Slovenija, SR Srbija, SR CG, SR Makedonija nisu u to vrijeme bile clanice UEFAe niti FIFAe.
Samo je SFRJ bila clanica, tako da nije vazni gdje si rodjen u SFRJ.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 26 dec 2010, 19:10

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:
santos je napisao/la:Ova pravila znam napamet ali ti ona ne vaze za igrace sa ex-yu prostore jer postoje destine igraca iz BIH koji igraju za Srbiju ili Hrvatsku(u svim kategorijama),nemoguce da svi oni imaju nekog rodjenog tamo ,da se jos nije kod nikog pojavio problem oko tih pravila
Svi koji su rodjeni u Jugi imaju pravo da biraju u kojoj zemlji Juge ce da igraju.

SR BiH, SR Hrvatska, SR Slovenija, SR Srbija, SR CG, SR Makedonija nisu u to vrijeme bile clanice UEFAe niti FIFAe.
Na istu foru ce igrati i dalje jer u clanu 2 na osnovu rodjenja roditelja(rodjeni u YUG)oni mogu birati reprezentacije

dokaz je ovaj momak iz Mostara Barisic rodjen '93

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 26 dec 2010, 20:20

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:

pa Hajrovic bas i nije rodjen u SFRJ s obzirom da je 1993, godiste :D

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 26 dec 2010, 22:52

Sead Hajrovic je rodjen u Svajcarskoj, a otac mu je iz Makedonije a mati sa Kosovo a zivjeli su u Sarajevu prije nego sto su preselili u Svajcarsku gdje je i Sead rodjen.

Ovo je Sead i sam rekao u vise intervjua a dan danas ima familije u Sarajevu i dolazi im u posjetu
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

jessus123
Kontakt:

Post Postao/la jessus123 » 27 dec 2010, 16:18

Jel momak moze da igra na poziciji zadnjeg veznog ili na poziciji stopera?

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 28 dec 2010, 15:31

jessus123 je napisao/la:Jel momak moze da igra na poziciji zadnjeg veznog ili na poziciji stopera?
moze igrati u vezi, ali je vecinu prosle sezone igrao kao bek, a mislim da mu je prirodna pozicija na stoperu..
http://www.arsenal.com/reserves-youth/p ... d-hajrovic

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 29 dec 2010, 13:28

Oba brata Hajrovic, imaju BiH pasose tako da nikakvih administrativnih problema nema. Moje misljenje je da neko ozbiljan treba porazgovarati sa obojicom (tesko da ozbiljnih ima u savezu ali eto neko bi morao pokusat). Momci su realno jos mladi i bez obzira na sve neiskusni i za sad realno nemaju kvalitet da igraju u A reprezentaciji. Stariji Hajrovic moze sigurno igrati u U 21 u to nema sumnje ali mladji nisam bas siguran. U mladjim kategorijama (njegovo godiste) bi nam dosao ko kec na desetku ali nisam siguran da bas ima smisla da ga se zove u mladje kategorije kad je sa Svicarskom svjetski prvak ima puno bolje uslove za napredak i redovno igra zavrsne turnire.

Kao sto rekoh treba obavit razgovore odmah, drzati momke (ne samo njega nego i sve ostale po evropi) u toku desavanja, redovno komunicirati, zvati ih na razne promocije i izbore fudbalera godine, slati im karte za utakmice reprezentacije a kad dodje vrijeme da realno mogu biti u konkurenciji sto fizicki sto fudbalskim znanjem za A tim - uputiti im poziv. Ja razumijem tu pricu "pozovi ga nek odigra 5 minuta i kaparisi igraca zauvjek" ali to nije fer. Nije fer prema tim momcima jer ko zna hoce li ikad dobiti pravu sansu i hoce li zbog tih 5 minuta zaliti citav zivot a nije fer ni prema nekim igracima koji su zreli i trenutno stvarno mogu igrati za A reprezentaciju a ne bi dobili poziv jer se zovi igraci zbog "kaparisanja". Ako braca Hajrovic, BIH osjecaju u srcu i ako je njihova istinska zelja da igraju u dresu BiH (a iz njihovih izjava to se moze osjetiti) oni ce to i uraditi bez ikakvih intervencija. Ne treba nikog kaparisati ni tjerati. Ako se kroz sve to provlaci neki interes onda bolje da i nikad ne zaigraju.Miralem Pjanic, Besic, Bicakcic, Ibisevic pa na koncu i Begovic su pravi primjeri za to.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 29 dec 2010, 15:05

U sportu je Hajrovic sto igra u Svicarskoj rekao da ce on igrat za Bosnu i za ovog mladjeg sam poprilicno siguran mada je on vise indirektan u izjavama od brata !
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 30 dec 2010, 01:46

seha je napisao/la:U sportu je Hajrovic sto igra u Svicarskoj rekao da ce on igrat za Bosnu i za ovog mladjeg sam poprilicno siguran mada je on vise indirektan u izjavama od brata !
Ali ko je rekao da ce njih Bosna zvati :).Ne trcite pred rudu,od svih tih talenata samo je BEsic nekim cudom zaigrao.MOzda je neko dao pare za njega :? :D

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 30 dec 2010, 09:31

delija je napisao/la:
seha je napisao/la:U sportu je Hajrovic sto igra u Svicarskoj rekao da ce on igrat za Bosnu i za ovog mladjeg sam poprilicno siguran mada je on vise indirektan u izjavama od brata !
Ali ko je rekao da ce njih Bosna zvati :).Ne trcite pred rudu,od svih tih talenata samo je BEsic nekim cudom zaigrao.MOzda je neko dao pare za njega :? :D
Ljudi moji pa sta bi trebali reci i Hajrovic i Seferovic nakon sto ih je Swicarska nahranila,obukla dala im sve u zivotu i povrh svega sa tom zemljom postali prvaci svijeta...
Zar bi trebali tek tako odvaliti samarcinu Swici i davati izjave "ma samo Bosna" hebes Swicu...
Znaju momci tacno sta rade polako vagaju gdje ce imati vece sanse da igraju i koja zemlja ce ih prije lansirati medu seniore da bi i u klubu imali status reprezentativca,a zna se da ti igraci prave puno unosnije transfere...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 30 dec 2010, 17:32

Za_raju je napisao/la:
delija je napisao/la:
Ljudi moji pa sta bi trebali reci i Hajrovic i Seferovic nakon sto ih je Swicarska nahranila,obukla dala im sve u zivotu i povrh svega sa tom zemljom postali prvaci svijeta...
Zar bi trebali tek tako odvaliti samarcinu Swici i davati izjave "ma samo Bosna" hebes Swicu...
Znaju momci tacno sta rade polako vagaju gdje ce imati vece sanse da igraju i koja zemlja ce ih prije lansirati medu seniore da bi i u klubu imali status reprezentativca,a zna se da ti igraci prave puno unosnije transfere...

Ako tako razmisljaju mogu komotno setati.. adios.

Ipak mislim da zele da igraju za Bosnu.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

_d1n0_
Kontakt:

Post Postao/la _d1n0_ » 30 dec 2010, 19:06

Momak je već sada odličan štoper,mislim da je ipak premlad da debitira za BiH protiv Meksika ali bi to i bilo najbolje kako bi osigurali ovoga mladića kao budučnost našeg fudbala.Za nekoliko godina imati ćemo odličan štoperski par Bešić-Hajrović
Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo

Forza Inter ! Merda Milan !

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 dec 2010, 20:27

_d1n0_ je napisao/la:Momak je već sada odličan štoper,mislim da je ipak premlad da debitira za BiH protiv Meksika ali bi to i bilo najbolje kako bi osigurali ovoga mladića kao budučnost našeg fudbala.Za nekoliko godina imati ćemo odličan štoperski par Bešić-Hajrović
Stoperski par ce biti Bicakcic-Hajrovic a zadnji vezni Besic. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

_d1n0_
Kontakt:

Post Postao/la _d1n0_ » 30 dec 2010, 20:51

Da da zaboravio sam i na Bicakcica,dosta perspektivni igrači sa tim da se treba dodati to da je Pjanić 1990.godište,tj.njihovo godište može se reći da se ne moramo bojati budućnosti u našem fudbalu što se tiće igračkog kadra!
Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo

Forza Inter ! Merda Milan !

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 10 mar 2011, 18:20

Evo ako ko ne prati Arsenalovu temu.

Hajrović: Stičem utisak da me ne žele u bh. reprezentaciji

Sead Hajrović ima 18 godina, igra na poziciji srednjeg odbrambenog, a 2009. je zadivio nogometne "šmekere" Arsenala koji su odlučili da mu ponude ugovor. U razgovoru za Sarajevo-x.com portal govorio je o tome kako je prije svega bio borac, ustrajan da uspije, ali i o londonskim "topnicima", švicarskoj reprezentaciji, te šansama da jednoga dana zaigra za bh. nacionalnu vrstu.

Kada ste počeli trenirati nogomet?

Pričaju mi da sam sa tri godine sa bratom i ocem šutao loptu po parkovima. Kasnije je brat Izet, koji je stariji od mene dvije godine, počeo graditi karijeru u FC Birr. To je lokalni klub gdje i danas živi moja porodica. Na treninge smo išli zajedno. Kad god smo imali vremena uživali smo u treningu. Otprilike tako je krenula moja nogometna priča.

Kasnije je brat preselio u FC Windisch?

Tako je! To je veći klub od Birra. Opet sam sa njim išao na treninge. Nakon sjajnih nastupa njegovu nadarenost uočili su skauti Grasshoppersa. Mislim da je to bilo na jednom turniru. Pozvali su ga na probu i on je bio odličan. Bio je to pouzdan znak da je dogovor postignut. Postao je član pomenutog kluba. Poslije pet mjeseci i ja sam počeo igrati za "Skakavce". Ostao sam devet godina i počeo da igram za reprezentaciju Švicarske.

Možete zaključiti da sam uvijek išao tamo gdje je brat igrao. Sa sigurnošću mogu reći da nikada ne bi bio gdje sam sada da nije bilo njega.

Sa Švicarcima ste postali prvak svijeta do 17 godina. Po čemu pamtite turnir u Nigeriji i kako ste se osjećali kada ste bili na krovu planete?

Sa nostalgijom se sjetim svih utakmica. Nisam ni sanjao da ću sa šesnaest godina doživjeti takvo oduševljenje. Osim toga, bio sam najmlađi u švicarskoj reprezentaciji. Posebno pamtim dvoboj u polufinalu sa Kolumbijom. Naime, odigrao sam cijeli meč, jer je kapiten dobio crveni karton u prethodnom okršaju sa Nijemcima. Po ocjenama relevantnih stručnjaka bio sam najbolji na terenu. Dobro se sjećam i same ceremonije proglašenja pobjednika. Sa mnogo emocija sam na kraju držao pehar namijenjen šampionu. To se ne zaboravlja.

Kako je došlo do realizacije transfera u Arsenal?

Igrao sam utakmicu sa reprezentacijom protiv Holandije i odigrao fantastično. Poslije tog dvoboja zvali su me skauti iz cijele Evrope. Ipak, kad sam čuo da se zanima i Arsenal, znao sam da ću postati stanovnik Londona. Rekao sam roditeljima: Tamo želim postati nogometaš. Kao i uvijek, oni su mi dali podršku i potpisao sam za "Topnike". Veliko je zadovoljstvo biti član ovakvog kolektiva.

Jeste li se navikli na život u Londonu?

Svakako! Nije bilo problema s te strane. Volim upoznavati nove ljude i družiti se. No, najbolje se osjećam kada idem u shopping. Izbor je fantastičan, ima mnogo zanimljivih stvari da se kupi.

Može li Vaš tim dotaći vrh u Premiershipu?

Može! Arsenal je sve vrijeme držao visok nivo igre i rezultata. Mislim da su svi igrači svjesni šanse koja se pruža. U subotu je možda i presudna utakmica protiv Manchester Uniteda. Nakon ispadanja iz Lige prvaka, svi razmišljaju samo o prvenstvu. Ove su utakmice uvijek posebne. U svakom slučaju bit će zanimljivo i nadam se odličnom nogometu.

Vi standardno igrate za drugi tim. Kada očekujete zvanični nastup sa Fabregasom i društvom?

Teško pitanje. Nadam se da ću dobiti šansu u Carling Cupu početkom naredne sezone. Tako su većinom debitovali mladi igrači Arsenala. Sve ću dati od sebe da dođem do tog cilja. To me motiviše da stalno budem ambciozan, i na treninzima. Iz utakmice u utakmicu sve sam sigurniji.

Sa kojim igračima Arsenala se najviše družite?

Često treniram sa prvotimcima i svi su korektni prema meni, ali ako nekoga moram posebno izdvojiti onda je to Eboue. On zabavlja svlačionicu. Dobar je pjevač.

Javnost u BiH sa nestrpljenjem čeka da zaigrate za našu reprezentaciju. Da li je to i Vaša želja i je li Vas, konačno, neko kontaktirao iz Nogometnog saveza BiH?

Znam da većina navijača BiH želi da igram za "zmajeve" i drago mi je zbog toga. No, već u nekoliko intervjua, a između ostalih i vama, rekao sam da me niko iz NSBiH nije kontaktirao. Situacija se nije promijenila. Stičem utisak da me ne žele u reprezentaciji BiH. Pa da je drugačije valjda bi me do sada neko pozvao i razgovarao sa mnom. S druge strane, u nacionalnoj vrsti Švicarske sam kapiten, iako nisam Švicarac. Izuzetno su pažljivi prema meni. Međutim, ima još vremena, možda se nešto promijeni,

Da li biste odazvali pozivu u mladu reprezentaciju?

Ne mogu još ništa da potvrdim.

Koja Vam je prva asocijacija kad se spomene BiH i možete li nam za kraj otkriti kada ponovo dolazite u Sarajevo?

Bio sam u decembru 2010. godine. Mislim da ću ponovo doputovati u junu. Zaista volim doći u BiH. Radujem se susretima sa svojom familijom.

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 11 mar 2011, 19:14

Sead je super momak, imala sam priliku s njim da se cujem.. ;)

Nasa nova nada! Ta Nada se zove Sead - Sead Hajrovic.. nadajmo se da ga nas savez pozove :) da jednog dana taj mladi momak zaigra s Dzekom, Spahicem, Pjanicem .. itd

Tako mlad, a igra za jedan od najvecih klubova, s najvecim zvijezdama, kao sto su Fabregas, Nani itd..!

http://www.facebook.com/pages/PREMIER-L ... 41538&ap=1
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 11 mar 2011, 20:12

Draga moja Minči Nani na svu sreću ne igra u Arsenalu. :D

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 11 mar 2011, 20:15

Bosco je napisao/la:Draga moja Minči Nani na svu sreću ne igra u Arsenalu. :D
HAHAHA :D auuu bruke i sramote :D jedno kontam, drugo pisem

NASRI naravno! ;)
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 11 mar 2011, 20:19

emiiNa_ je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Draga moja Minči Nani na svu sreću ne igra u Arsenalu. :D
HAHAHA :D auuu bruke i sramote :D jedno kontam, drugo pisem

NASRI naravno! ;)
Jedva čekam da debitira za prvi tim, u rezervama igra fantastično. Dobit će on priliku 100%, njegovo je samo da radi,radi i radi. Rad kod Wengera nikad nije prošao nezapaženo. A nije nemoguće ni da bude poslan negdje na posudbu, u nekog niželigaša.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.