Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

dean_
Kontakt:

Re: Nogometna Reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la dean_ » 23 dec 2010, 18:40

lech je napisao/la: Uvijek ste važili za prijatelja bh. nogometa. Šta mi u BiH možemo očekivati od Vašeg novog mandata?

- Bio sam prijatelj BiH i to ću i ostati. U meni imate svaku vrstu podrške, ali HNS mora se malo više pozabaviti stvaranjem sportskih centara i kvalitetnih igrača, jer to u Hrvatskoj nemamo. Moramo više obratiti pažnje na svoje snage i djecu koju imamo, jer sadašnje kvalitetne nogometaše imamo samo zahvaljujući Bosni i dijaspori.

Markovic

lijepo je znati da braća iz hrvatske cijene naše talente i ljubav prema hrvatskoj, iako je i markovic iz bosne...mi hrvati iz bosne smo uvijek tu za hrvatsku

mora se priznat da smo dali stvarno velik broj kvalitetnih sportaša u svim sportovima ...posebno kad pogledaš koliko nas ima.....super smo talentirani

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 23 dec 2010, 18:46

dean_ je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:
tH Mejtaši Sarajevo je napisao/la:To se spominje već mjesecima
Mozda u Hrvatskoj, ja prvi put cujem za to :?
a kamo si ti to mogao čuti...zar svakodnevno pratiš strane medije i čitaš svaku glasninu od hrv nogometašima??

ali ja mislim da su sve te glasine smiješne...slično kao i glasine o đžeki,pjanicu
Da, gdje bih ja mogao to procitati :lol:
Ako ti su ti hrvatski sajtovi "strani" onda jbg, ne pratim.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 dec 2010, 18:48

Index ruL3z 8-) :lol: :mrgreen:

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 23 dec 2010, 18:53

to su uglavnom prenesene glasine sa stranih portala

ti to ne provjeravaš što je i razumljivo.....ali ja provjeravam

samo ja u to ništa ne vjerujem dok igrača ne vidim na terenu u dresu spomenutog kluba

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 23 dec 2010, 18:54

dean_ je napisao/la:
to su uglavnom prenesene glasine sa stranih portala

ti to ne provjeravaš što je i razumljivo.....ali ja provjeravam

samo ja u to ništa ne vjerujem dok igrača ne vidim na terenu u dresu spomenutog kluba
Ma nema to 100% tacno. Ti proverio.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 23 dec 2010, 18:57

Ma nema to 100% tacno. Ti proverio.
pročitao svojim očima....vjeruj mi znam engleski :D

ali kao što sam napisao...sve su to samo glasine...nisu naši mediji nešto puno gori od engleskih

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 dec 2010, 22:07

Jao koja rasprava. :lol: Jeli Real zainteresiran za Srnu ili ne i ko je to pisao. :o :lol:

Kakve koristi da su svi klubovi svijeta zainteresirani za Darija kad on nema namjeru ići iz Shakhtara.. :oops:
Što se tiče Srne to je davno prežvakano.. već 5 godina prelazi u razno razne klubove.. eto dočekali smo i da jedan Šime Vrsaljko ide u Englesku dok Darijo ćumi u Ukrajini. :D

Samo neka on igra za reprezentaciju kao i do sada pa makar igrao u Slaven Belupu. :) Ove sezone je tri ili četri puta izabran u najbolju momčad LP ... a Shakhtar je završio ispred Arsenala što je dokaz da nikako nisu slab klub.. dok je liga neusporediva sa najjačim ligama.
...što je više lome to je volim jače...

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 25 dec 2010, 11:02

Hrvatski desni bočni branič Šahtara Darijo Srna proglašen je najboljim igračem u Ukrajini za 2010. godinu u izboru tamošnjeg magazina Nogometni stil...

List je čitateljima na izbor ponudio listu od 50 nogometaša koji igraju u ukrajinskoj Premierligi, a uvjerljivu je pobjedu, piše internetska stranica kluba s Donbas Arene, odnio kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije.

Šahtarovi su igrači, Brazilci Fernandinho i Douglas Costa, zauzeli također drugo odnosno treće mjesto u izboru, dok je Eduardo da Silva završio na 20. mjestu.

Ukupno je na listi najboljih 50 ukrajinskih nogometaša ekspertni tim Nogometnog stila našao mjesta za 11-oricu Šahtarovih igrača.
Usput sretan i čestit božić svima!!! :)

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 26 dec 2010, 14:47

Hrvatska nema kluba, ali ima reprezentaciju u Ligi prvaka

Hrvatska ima praktički cijelu reprezenaciju u osmini finala Lige prvaka, to su Srna i Eduardo (Šahtar), Modrić, Kranjčar, Ćorluka i Pletikosa (Tottenham), Pranjić i Olić (Bayern), Lovren (Lyon) i Rakitić (Schalke). Kada bi se ti igrači rasporedili po terenu, u Bilićevoj momčadi nedostaje samo jedan zadnji vezni.

Slaven Bilić može biti jako zadovoljan. Na kraju godine u kojoj njegova momčad nije sudjelovala na Svjetskom prvenstvu, može ipak ponosno istaknuti da su čak desetorica njegovih igrača izborila osminu finala Lige prvaka. To se u 18-godišnjoj povijesti elitnog natjecanja još nije dogodilo. Naravno, tu ne računamo 1995. godinu i plasman Hajduka u četvrtzavršnicu Lige prvaka.
Sada, pak, Hrvatska nema svoj klub u natjecanju, pa ipak ima čak deset igrača u osmini finala. Sve reprezentativce, od kojih bi izbornik Slaven Bilić mogao bez problema sastaviti momčad, u kojoj ne bi bilo jednog zadnjeg veznog.
Takvom brojkom mogu se podičiti još samo Portugal i Nizozemska, koji poput Hrvatske nemaju svoje klubove u osmini finala, ali zato imaju po deset igrača u stranim klubovima.

Kad se podvuče crta pod prvi dio natjecanja u Ligi prvaka te kad pogledamo klubove koji će na proljeće nastaviti borbu za europski naslov, onda zadovoljno možemo ustvrditi da Hrvatska po zastupljenosti igrača u osmini finala elitnog natjecanja drži vrlo dobro deseto mjesto s deset igrača, koliko ih imaju i Portugal i Nizozemska. Ispred Hrvatske su na tom popisu samo najmoćnije zemlje. Očekivano, Brazil je pri vrhu tog popisa, ali ne i na vrhu.

Najviše igrača u natjecanju ima Francuska, njih 49, ali treba upozoriti da Francuzi imaju i dva kluba u natjecanju, pa je prirodno da u tim momčadima, točnije u Lyonu i Marseilleu, igra i 'poneki' Francuz. Brazil u europskoj eliti zastupa 47 nogometaša, a svjetski prvaci Španjolci treći su najzastupljeniji, s 36 igrača. Tu, pak, treba upozoriti da, osim Cesca Fabregasa i Manuela Almunije, koji su članovi Arsenala, svi igraju u španjolskim klubovima. Kod Engleza je to još izraženije. Naime, svih 28 Engleza igra u engleskim klubovima, najviše njih, jedanaest, u Tottenhamu. I njemački su igrači uglavnom vjerni domaćoj ligi. Izuzevši Mesuta Özila i Samija Khedire, svi ostali Nijemci igraju u dva domaća kluba, u Bayernu i Schalkeu.

U usporedbi sa susjedima, Hrvatska ima daleko najviše nogometaša u osmini finala Lige prvaka. Srbija ih ima trojicu, a Crna Gora, odnosno Bosna i Hercegovina po jednoga. Usporedbe radi, Turci, koji su Hrvate izbacili u četvrtfinalu prošlog Eura, u sastavima šesnaest najboljih klubova imaju samo dvojicu igrača.

Naravno, statistika je uvijek varljiva stvar, a provokatori će reći da brojka od deset igrača ništa ne znači, kada ih ionako polovica ne igra, a kada i igra, ne ostavlja baš najbolji dojam. Je li to uistinu tako?

Nije, i u tome je velika razlika u odnosu na neke ranije sezone. Većina hrvatskih igrača ove je sezone dobivala prilike u Ligi prvaka, a dobar dio njih igrao je jako dobro. Eduardo da Silva, primjerice, u Šahtaru je zabio tri gola u četiri nastupa, u kojima je prikupio 162 minute. Njegov momčadski kolega Darijo Srna Šahtarov je kapetan, a u šest ovosezonskih utakmica u skupini Lige prvaka predvodio je 'rudare' s pogotkom i tri asistencije. Oba naša reprezentativca bili su među ključnim igračima svoje momčadi u proboju na prvo mjesto skupine ispred Arsenala, koji su upravo Srna i Eduardo srušili u ogledu u Donjecku.

Statistika je dobra i kad je u pitanju učinak Luke Modrića. Tottenhamov 'motor' bio je uz Garetha Balea i Rafaela van der Vaarta ključni igrač Tottenhama ove jeseni. Tottenhama, koji je bez problema osvojio prvo mjesto u skupini ispred aktualnog prvaka Europe Intera. Modrić je u četiri nastupa zabio pogodak i upisao asistenciju, a u svakom nastupu 'dirigirao' je napadima Spursa i bio među najboljima. Ostali Hrvati na White Hart Laneu nisu bili toliko uspješni, pa ipak, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka upisali su nastupe u eliti, a za očekivati je da će na proljeće Ćorluka ponovno dobiti priliku u prvoj momčadi, dok je kod Kranjčara to ipak upitno, s obzirom na mogući transfer ove zime. Stipe Pletikosa u tom je društvu jedini bez minute nastupa, pa u neku ruku kvari prosjek ostalim reprezentativcima, od kojih su baš svi, izuzevši Pletikosu, nastupili barem jednom.

Pletikosu ćemo teško gledati među Tottenhamovim vratnicama i na proljeće, a isto vrijedi i za Ivicu Olića u napadu Bayerna. Ne zbog toga jer nije dovoljno kvalitetan, nego zbog rehabilitacije, koja bi nakon operacije koljena trebala potrajati sve do kraja sezone. Olić je svoju kvalitetu dokazao proljetos, kada je Bayern upravo na njegovim krilima 'letio' prema finalu elitnog natjecanja. Drugi Hrvat u Bayernu Danijel Pranjić sjajno se snašao u novoj sezoni, u kojoj je sakupio čak pet nastupa u Ligi prvaka. Imao bi i nastup više da se na kraju jeseni nije ozlijedio, zbog čega u 2010. godini više neće nastupiti.

Ivan Rakitić nije bio toliko uspješan kao proljetos, ali svejedno mu trener Felix Magath vjeruje, pa je za Schalke na kraju sakupio pet nastupa. Posljednji od desetorice Hrvata koji imaju pravo nastupa u osmini finala elitnog natjecanja, Dejan Lovren, uredno trpi medijske kritike, ali najvažnije je da mu trener vjeruje, pa je donedavno mladi reprezentativac odigrao četiri od šest utakmica za 'lavove' u Ligi prvaka, upisavši pri tome i pogodak.

Ozobić debitirao u zadnjem kolu
Osim desetorice hrvatskih reprezentativaca koji su izborili nastup u osmini finala Lige prvaka još su trojica Hrvata zaigrala u eliti, ali su sva trojica ostala bez drugoga kruga. Saša Bjelanović četiri je puta ulazio u igru s Clujove klupe, dok su mladi reprezentativci Dario Vujičević u Twenteu, odnosno Filip Ozobić u moskovskom Spartaku također dobili prigodu i poneku minutu. Točnije, Vujičević je u dva navrata ulazio u igru, dok je Ozobić u zadnjem kolu za Spartak zaigrao od prve minute. Za očekivati je da će Ozobić na proljeće češće dobivati priliku, možda i u Europskoj ligi, u koju se Spartak preselio nakon ispadanja iz elitnog natjecanja, baš kao i Twente.

Modrić i Spursi pucaju visoko
U osamnaestogodišnjoj povijesti Lige prvaka petorica su Hrvata uspjela osvojiti Ligu prvaka, a vrlo blizu tome bili su i Ivica Olić i Danijel Pranjić proljetos kada su zaigrali protiv Intera u madridskom finalu. Pogledamo li popis igrača koji su ostali u igri, onda treba realno priznati da naši igrači u ovoj sezoni imaju malene izglede otići do kraja. Jednostavno, Barcelona i Real najveći su favoriti, pa je teško zamisliti da bi se u tom društvu do kraja mogli probiti Tottenham ili Šahtar, a ništa bolje izglede nemaju ni Schalke ili Lyon. Bayern nikada ne treba podcijeniti, ali teško će ponoviti prošlosezonski domet.

Govorimo li o ambicijama, onda su one vrlo velike u Tottenhamu, mada je na White Hart Laneu i najvećim optimistima jasno da nije realno očekivati slavlje Spursa, iako se oni nadaju senzaciji i proboju do londonskog finala. Realno, četvrtfinale bi bio golem uspjeh, a polufinale poput naslova. Isto vrijedi i za Šahtar. U oba slučaja valja ipak upozoriti da bi, ako ih ždrijeb pomazi, naši igrači mogli do četvrtfinala. A da je moguće iznenaditi pokazao je Lyon prošlog proljeća izbacivši 'galamdžije' sa Santiaga. Ipak, najrealnije je da će Hrvatska ostati na brojci od pet pobjednika Lige prvaka, a koji su Zvonimir Boban, Davor Šuker, Alen Bokšić, Dario Šimić i Igor Bišćan.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 dec 2010, 17:27

Fina statistika, ali realno, jedino Srna, Modric i donekle Rakitic i Lovren igraju neku zapazenu rolu u svojim klubovima (bar do sada u LS). Prosle god. je Srbija na pocetku imala oko 20-ak igraca u LS, a u osmini finala oko 7-8. Sad ih ima nesto manje iz raznoraznih razloga...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 26 dec 2010, 17:36

marconato je napisao/la:Fina statistika, ali realno, jedino Srna, Modric i donekle Rakitic i Lovren igraju neku zapazenu rolu u svojim klubovima (bar do sada u LS). Prosle god. je Srbija na pocetku imala oko 20-ak igraca u LS, a u osmini finala oko 7-8. Sad ih ima nesto manje iz raznoraznih razloga...
ovisi šta je za tebe "zapažena rola"

al ako si već spomenuo rakitića i lovrena trebao si spomenuti i eduarda koji je u 4 utakmice zabio 3 gola...i pranjić je odigrao 5 utakmica za bayern dok se nije ozlijedio...

ma sve je to varljivo..ovisi o trenutnoj formi klubova i o konkurenciji...osobno mislim da je kranjčar trenutno bolji od svih ovih igrača pa grije klupu

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 dec 2010, 17:46

Kad to kazem, mislim na to da igra konstantno, da je vazna karika tima, a ne epizodista...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 26 dec 2010, 17:52

marconato je napisao/la:Kad to kazem, mislim na to da igra konstantno, da je vazna karika tima, a ne epizodista...
Olić ozljeđen, Pletikosa ne igra nikako, Kranjčar slabo, a Ćorluka ne igra u zadnje vrijeme. Ostali svi igraju standardno. ;)

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 26 dec 2010, 18:12

marconato je napisao/la:Kad to kazem, mislim na to da igra konstantno, da je vazna karika tima, a ne epizodista...
mislim da se može reći da su 6 igrača od ovih 10 standarni....naravno tu su i neizbježne ozlijede....

kranjčar će vjerojatno uskoro promjenit klub...olić će se vratit sljedeće sezone....ne znam šta čorluka planira..a za pletikosu nije ni bitno...

nadam se da će većina hrvatskih igrača biti u dobroj formi početkom sljedeće sezone kad se riješavaju kvalifikacije za EP..nije uopće ni važno koliko će ih biti u ligi prvaka..bitno da igraju u dobrim klubovima i ligama...ova sezona nije ni previše bitna jer igramo 2 utakmice protiv gruzije koja i nije baš prezahtjevan zadatak

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 27 dec 2010, 13:37

Dino Škvorc (1990. godište) inače igrač Varaždina bio na probi u Celticu, odmah u prvoj utakmici odigrao jako dobro i čak zabio gol. Igrao za u19 reprezentaciju dvije utakmice u kvalifikacijama za Euro prije 2 godine, a za u21 je igrao prijateljsku protiv Slovenaca kad je ušao u 2. poluvremenu.
Varaždin ga ako je vjerovati medijima ne želi pustiti tek tako.. traže oko milijun eura.

slika

Nadam se da će biti od njega nešto.. trebaju nam braniči..

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 28 dec 2010, 23:00

Dva gola Kalinića i asistencija Modrića.

WBA - Blackburn sažeci:
http://www.101greatgoals.com/videodispl ... n-7990992/ 8-)

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 29 dec 2010, 21:19

harishp je napisao/la:
tH Mejtaši Sarajevo je napisao/la:Medalje iz svih sportova od raspada Yuge po zemljama:
1.Hrvatska:648 medalja
2.Srbija :630
3.Slovenija:162
4.Makedonija:83
5.Crna Gora:77
6.BiH :53(uključujući i SO)i Markicu Dodika.
De kad si takav ''pametan''ukljuci i koliko je igraca,igracica itd sa podrucja BIH.Sto rodjenjem,sto porijeklom,u tim selekcijma i drzavama koje su osvajale medalje.
Pa onda uhvati zbrajati, kaj bi vi rekel.I onda ukljucuj i iskljucuj do mile volje.
hare magare,otkud tebe na ovoj temi? rekel??? ja ne znam da se u Sarajevu tako govori!!!
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 dec 2010, 22:23

crnaguja je napisao/la:
harishp je napisao/la:
tH Mejtaši Sarajevo je napisao/la:Medalje iz svih sportova od raspada Yuge po zemljama:
1.Hrvatska:648 medalja
2.Srbija :630
3.Slovenija:162
4.Makedonija:83
5.Crna Gora:77
6.BiH :53(uključujući i SO)i Markicu Dodika.
De kad si takav ''pametan''ukljuci i koliko je igraca,igracica itd sa podrucja BIH.Sto rodjenjem,sto porijeklom,u tim selekcijma i drzavama koje su osvajale medalje.
Pa onda uhvati zbrajati, kaj bi vi rekel.I onda ukljucuj i iskljucuj do mile volje.
hare magare,otkud tebe na ovoj temi? rekel??? ja ne znam da se u Sarajevu tako govori!!!
@crnakuja opet ti iz kanalizacije.Cuj ''otkud tebe'',ebo ti svoj pravopis.A drugo ovaj ti i nije iz Sarajeva,nego na privremenom radu u MOjtasima.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 30 dec 2010, 00:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 29 dec 2010, 22:26

Perišić 4 gola i asistencija za Brugge.. je se razmahao u zadnje vrijeme.. :mrgreen:

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 29 dec 2010, 23:46

cuj hare magare... :D :D :D dzeki,dobar je perisic.jos kad se sjetim kako uvali 3 gola partizanu prosle godine... :D

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.