FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Derdiyok
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Derdiyok » 29 nov 2020, 20:19

leorey je napisao/la:
29 nov 2020, 15:06
Opet su toliko bitni da sam tek sad skonto da je tekma
Ti si dobar. Ja ugledao ovu sliku na netu, mislio da igra neku humanitarnu u u čast Maradoni.

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 nov 2020, 20:33

:rol: :rol:
27.10.2020

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 29 nov 2020, 21:25

Vise nego ocigledno je da trener ne ferma Pjanica ni 1%, cak i Alenu poceo gurati prije njega, ebeni Alena,

Mad iskreno kazem osim sjajnog suta Pjanic mi nikad nije bio nesto poseban, ali i pored toga mislim da bi trebao imati vecu minutazu...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 nov 2020, 22:08

Pjanić je dosta tanak nakon pauze.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 29 nov 2020, 22:28

Potreslo ga ispadanje u B diviziju Lige nacija. :kafa:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 29 nov 2020, 23:18

Jedino ga Serif Konjevic moze vratiti medju zive

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 29 nov 2020, 23:48

Pjanic jedini ne daje alibi pasove i ne plaši se dodati neku direktniju loptu naprijed od svih veznih, to ovom izgleda ne treba..i da je Italijan, Francuz igrao bi svaku

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 nov 2020, 23:55

sombrero je napisao/la:
29 nov 2020, 23:48
Pjanic jedini ne daje alibi pasove i ne plaši se dodati neku direktniju loptu naprijed od svih veznih, to ovom izgleda ne treba..i da je Italijan, Francuz igrao bi svaku
Facts. Pogotovo za ovo prvo. Koeman je smijesan trener i uzimati bilo kakve njegove odluke za nesto je presmijesno.
@igrajlopte 🐦

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 nov 2020, 01:58

Jes al u kurcu. Možda prije pauze. Protiv Atletica i Dynama (pogotovo ovih prvih), nula bodova. Ako se ne uozbilji, prije će Puig dobijat šansu.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 30 nov 2020, 02:13

sombrero je napisao/la:
Ahaa

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 30 nov 2020, 11:57

Blejzer10 je napisao/la:
30 nov 2020, 02:13
sombrero je napisao/la:
Ahaa
https://www.squawka.com/en/comparison-m ... TUflkstEqt

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 30 nov 2020, 12:21

Pa hocemo sad postavljate jednu-dvije utakmice kao ultimatum za nesto? Svasta :crazy: :crazy: Nije Pjanic neki balavac da mu se sudi nakon jedne i po utakmice gdje ekipe inace izgleda kao qarina. Kakve to vi pasove ocekujete, da svaki drugi bude a la Xavijev u primeu, da ide kroz petoricu i sluzi kao asistencija, kad malo bolje skontate koja je uloga Pjanica na terenu bice vam lakse. Takodjer kad postane ziviti u nekoj zabludi da vezni igraci moraju liciti na Xaviestu takodjer bice vam lakse. Ono sto su sta dva igraca radili nijedan trenutni igrac Barce nije ni blizu, a i ne nazire se igrac koji bi u buducnosti mogao biti novi merlin u veznom redu. Tako da malo smanjite ocekivanja i pocnite da gledate neke stvari sa realnoscu..

Pjanic je sa svim sto se desavalo od pocetka sezone do sada, itekako fino odradio posao i vjerujem da ce u buduce biti puno bolje, ali sve dok sistema ne trebaju se ocekivati neke stvari od njega kao ni od ekipe same. U ostalom nekom suditi nakon 30 minute ovdje, 60 ovdje, pa 3 utakmice ne igranja itd itd je teski idiotizam.

Znam da je popularno spustati vlastite igrace (bosance i hercegovce) zbog jeftini poena na nekom forumu/socijalnim medijama. I opcenito spustati ono sta je nase a dizat neke tamo francuze, srbe, holandzane, hrvate i bogove oceve. Nista novo od bosnje. Vec vidjeno u svim sportovima i kroz x xadnji godina. :bih:
@igrajlopte 🐦

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 nov 2020, 13:02

Dobra priča ko biva očekuje se nešto od Pjanića. Pa niko ga nije ni spomenuo do onog gore posta pet sati poslije utakmice. I ne spušta njega niko nego ga 'Bošnjo' uzdiže zbog dvije utakmice u kojima je stisno muda i bio nešto direktniji, ovo ostalo poprilično tanko. Pogotovo ove zadnje dvije utakmice se vratio na onaj dobri stari meljavi nivo. Nisu ni Busquets i de Jong nešto posebno, ali Pjanić je taj koji mora dokazati da zaslužuje prvu postavu. Ovo trenutno je toplo-hladno u najboljem slučaju.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Aspect
Kontakt:

Post Postao/la Aspect » 30 nov 2020, 14:01

Pozdrav ekipa, registrovao sam se prvenstveno da mogu ponekad pisati i diskutovati sa vama o Barsi, pa eto nadam se da ću doprinjeti diskusiji na neki način. :thumbup:

Vezano za baš ovu zadnju utakmicu, nije mi još bilo odobreno da se prijavim pa da napišem par stvari vezano za nju.

Očito je (bar po meni) da i kada se S. Roberto oporavi ne postoji nijedan realan razlog zbog kojeg bi on na poziciji desnog beka bio ispred Desta. Dečko je u skoro svakoj utakmici do sada kada je igrao pokidao. Lijepo je vidjeti da je i fizički jako spreman, i relativno snažan za beka.

Ovaj štoper iz Barse B meni djeluje dosta solidno, naravno da 2 utakmice nisu reprezentativne za njegovu kvalitetu ili nedostatak iste, al' kako stvari stoje imat ćemo priliku da vidimo to u narednim utakmicama. Ozljeda Piquea je bila za očekivati da se dogodi uzevši u obzir da je relativno stariji igrač i moralo se biti spremno za takav scenarij (problem ove prošle uprave, predsjednika iste te na kraju i trenera koji je ganjao pogrešna "pojačanja). I uprkos tome, mislim da je što se odbrane tiče ekipa solidna (ima tu polivalentnih igrača koji mogu tu poziciju pokriti (realno gledano odbrana nam nikad nije bila najjači dio ekipe). Volio bih možda za neku budućnost vidjeti uparene Arauja i Minguezu (ili Garciu ako ga uspiju konačno dovesti).

Gledano dugoročno, mislim da bi bolja solucija za budućnost Barse bila da je Messi otišao (da su ga pustili da ode) ove sezone, da se ekipa već uigrava za budućnost bez najboljeg igrača svih vremena (moje lično mišljenje), nego da su ga zadržali, a svakako će otići, a pri tome ekipa se ne navikava na igru bez njega, pogotovo ovi mlađi igrači.

U ovoj zadnjoj utakmici mi se jako dopala igra, mišljenja sam da Braithwaite mora igrati, jer taj centralni napadač je jako bitan za odvlačenje bar jednog protivničkog štopera sa svog mjesta. U isto vrijeme Coutinho mi je višak, nažalost nikako da se nametne kao neko ko je plaćen toliko novca, konstantno nekako usporava igru, al' eto. Griezman je odličan u zadnje vrijeme, dosta koristan igrač, ima ga svuda, međutim glavni je problem bila ta njegova efikasnost, jer ako ne zabija golove, džabe sve ostalo. Nadati se da je ovo neki pokazatelj napretka u budućnosti što se njega tiče.

Nejasna mi je ovolika trenerova opsjednutost Busquetsom i Pedrijem (pogotovo ovim prvim jer je očito da to nije više onaj igrač koji je nekad bio). Nadam se da će Pedrija konačno ustabiliti na jednom mjestu, a ne svaku partiju drugo mjesto (pravi od njega novog S. Roberta bez potrebe).

Moj neki idealni vezni red bi bio De Jong - Pjanić - Pedri/Puig. Busquetsa i Alenu bi za slabije utakmice stavljao od početka, ili rotirao ih u drugom poluvremenu.

Volio bih također da se pokuša nekako uigrati i Firpo na tom lijevom beku, siguran sam da može biti barem solidan lijevi bek, al' eto.

Za budućnost neka se dovede Garcia za štopera, i u napadu bih naravno volio vidjeti Halanda ili Mbapea, iako znam da od toga ništa nema. :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 nov 2020, 15:23

Vices kad Laporta uzme izbore.
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 nov 2020, 15:25

ReX je napisao/la:
30 nov 2020, 12:21
Pa hocemo sad postavljate jednu-dvije utakmice kao ultimatum za nesto? Svasta :crazy: :crazy: Nije Pjanic neki balavac da mu se sudi nakon jedne i po utakmice gdje ekipe inace izgleda kao qarina. Kakve to vi pasove ocekujete, da svaki drugi bude a la Xavijev u primeu, da ide kroz petoricu i sluzi kao asistencija, kad malo bolje skontate koja je uloga Pjanica na terenu bice vam lakse. Takodjer kad postane ziviti u nekoj zabludi da vezni igraci moraju liciti na Xaviestu takodjer bice vam lakse. Ono sto su sta dva igraca radili nijedan trenutni igrac Barce nije ni blizu, a i ne nazire se igrac koji bi u buducnosti mogao biti novi merlin u veznom redu. Tako da malo smanjite ocekivanja i pocnite da gledate neke stvari sa realnoscu..

Pjanic je sa svim sto se desavalo od pocetka sezone do sada, itekako fino odradio posao i vjerujem da ce u buduce biti puno bolje, ali sve dok sistema ne trebaju se ocekivati neke stvari od njega kao ni od ekipe same. U ostalom nekom suditi nakon 30 minute ovdje, 60 ovdje, pa 3 utakmice ne igranja itd itd je teski idiotizam.

Znam da je popularno spustati vlastite igrace (bosance i hercegovce) zbog jeftini poena na nekom forumu/socijalnim medijama. I opcenito spustati ono sta je nase a dizat neke tamo francuze, srbe, holandzane, hrvate i bogove oceve. Nista novo od bosnje. Vec vidjeno u svim sportovima i kroz x xadnji godina. :bih:
Kad se shvati da je Pjanić doveden isključivo zbog peglanja knjiga i da nije trenerova želja, biće lakše.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 nov 2020, 18:23

Font ili Laporta
Rodjeni su pitarske picke!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 nov 2020, 20:15

Ja mislim da ce to Laporta poderat.On je i prosle uzeo bez ikakvog plana tj najava,preko noci bukvalno odluceno da se kandiduje,s tim sto sad ima fore do 24.januara za finu kampanju. Po ovome malo sto pratim mislim da je u prednosti u ovoj nekoj pocetnoj fazi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 nov 2020, 20:23

miky_hz je napisao/la:
30 nov 2020, 20:15
Ja mislim da ce to Laporta poderat.On je i prosle uzeo bez ikakvog plana tj najava,preko noci bukvalno odluceno da se kandiduje,s tim sto sad ima fore do 24.januara za finu kampanju. Po ovome malo sto pratim mislim da je u prednosti u ovoj nekoj pocetnoj fazi.
Slažem se igrat će na kartu jer je prije uzeo sve i svašta i pod njegovim vodstvom smo bili najbolji tim
Rodjeni su pitarske picke!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 dec 2020, 00:11

miky_hz je napisao/la:
30 nov 2020, 20:15
Ni po cemu nije u prednosti, 70% BITNIH ljudi misli da je Font bolji kandidat, da je okupio puno bolji tim i da je ozbiljnije pripremljen, kampanja se ne sprema mjesec dana, lik je doslovno najavio da ce prvih 100 dana samo objasnjavati sociosima svoj plan, font za prvih 100 dana ce 20 razlicitih stvari uraditi.
Naravno da ce objasnjavati plan prvih 100 dana jer ce ga i smisljati u tih 100 dana kad udje u klub.

Uostalom, Laporta je i 2015 dosao nepripremljen, kandidirao se i obrukao se, izgubio je glatko izbore

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.