Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

Chapman1886
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la Chapman1886 » 30 nov 2020, 11:38

stvarno daleko to prvenstvno,ko će to iščekati :(
Samo Sloboda | COYG

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2020, 11:49

AirRamiz je napisao/la:
30 nov 2020, 11:16
lumani je napisao/la:
30 nov 2020, 00:35
bombaysaphire je napisao/la:
30 nov 2020, 00:17

Je li i dalje Kameni a la Jazvin ?
Isti Profil druze,nije Jaza bez razloga godinama bio vani :!: Jaza je igrao U doba Kada su pojedinci vladali na terenu a ostali nosali vodu :D Kada se pojave Nurk,Musa i drugi sve se mijenja ;)
:rol: :urnebes: :rol: isti profil....ako si sljepac
jaza bi napravio pet tehnickih pogreski dok bi dosao do kosa u onoj situaciji u clutchu,kad je kameni uzeo loptu na vrhu posta i krenuu u solo akciju,koju zavrsava u stilu divca, kosem ispod ruke.
i sigurno je jazo zabijaao tricu i bio onako pokretljiv.
nema tebi pomoci, slijep pored ociju.
Fakat ,nije fer protiv CSKA.Nije moj Problem sto se ti ne sjecas mladog Jazvina ,Ali idi dole U prostorije KK Bosne pa upitaj neke ljude koji ga poznaju.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 nov 2020, 12:00

Ali kakav komentatorski duo sinoc, oni monotoni rutavi glasovi metuzalema, atmosfera u studiju me asocirala kao da su razocarani u zivot i samo cekaju kad ce Azrail dusu im izvaditi, sve se osvrcuci u dzep da slucajno vec ne viri posmrtnica.

Unistili su me monotonijom i jednolicnoscu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 nov 2020, 12:01

Jaza je fakat bio fizicka zvijer dok ga povrede nisu pocele satirati.I bio je jako dobar.Ovo kad se opet vratio u Bosnu, tad vec nije ni licio na igraca, a ljudi ga takvog pamte, nazalost.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2020, 12:04

NEZALAGANJE je napisao/la:
30 nov 2020, 12:01
Jaza je fakat bio fizicka zvijer dok ga povrede nisu pocele satirati.I bio je jako dobar.Ovo kad se opet vratio u Bosnu, tad vec nije ni licio na igraca, a ljudi ga takvog pamte, nazalost.
Hvala lijepo :salut: ima ljudi Koji ga se sjecaju.On je vec kao jako mlad imao povredu leda ,sto je sprijecilo odlazak U Oly,Ali i pored toga je napravio solidnu karijeru.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 30 nov 2020, 12:19

lumani je napisao/la:
30 nov 2020, 12:04
Hvala lijepo :salut: ima ljudi Koji ga se sjecaju.On je vec kao jako mlad imao povredu leda ,sto je sprijecilo odlazak U Oly,Ali i pored toga je napravio solidnu karijeru.
Keno ima bolju košarkašku inteligenciju već sada , nego što je Jazvin ikada imao .
Može pogoditi tricu , bacanja bolje izvodi .
Neko ga uporedi sa Pekovićem , ali prije će da je Jazvin kao Peković bio .
Koliko god Kameni ojačao fizički, nikad neće biti kao Jazvin jak .

Ima nešto u Kamenom , pitaj Muhu on će ti reći ;)
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 30 nov 2020, 12:22

lumani je napisao/la:
U prvoj sezoni Jadranske lige, tada se zvala Goodyear, Jazvin je imao 22-23 godine. Odigrao je solidnu sezonu , ali je živio od asistencija Kene Bajramovica. Keno prođe i napravi višak , centar krene na Kenu i slijedi spuštanje lopte na Jazvina i kucanje. Takva je bila većina Jazvinovih poena. U napadačkom arsenalu je raspolagao još onim šutem iz okreta kada je blizu košu i kada leđima otrese čuvara i to bi bilo to. Za šut je imao kamenu ruku , slobodna bacanja jako skromno izvodio. Neuporediv je on sa Kamenjašom.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 30 nov 2020, 12:38

covjek argumentuje videom zakucavanja...nema dalje. sad me ubijedio.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2020, 12:39

30 nov 2020, 12:19
lumani je napisao/la:
Keno ima bolju košarkašku inteligenciju već sada , nego što je Jazvin ikada imao .
Može pogoditi tricu , bacanja bolje izvodi .
Neko ga uporedi sa Pekovićem , ali prije će da je Jazvin kao Peković bio .
Koliko god Kameni ojačao fizički, nikad neće biti kao Jazvin jak .

Ima nešto u Kamenom , pitaj Muhu on će ti reći ;)

Pitaj ga ti ;) tvoj je jaran. :mrgreen:

Btw,Kameni nije U zadnje 3 godine pogodio 5 trica.Dobar je Kameni ,Samo neka nastavi ovako.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 30 nov 2020, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2020, 12:42

AirRamiz je napisao/la:
30 nov 2020, 12:38
covjek argumentuje videom zakucavanja...nema dalje. sad me ubijedio.
Moj Ramize bice bolje.Nada zadnja umire.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 30 nov 2020, 12:52

sasa matic ima bolji uvid od tebe. ali ako nista, internet je omogucio da se svako moze brukat besplatno, i bez tezih posljedica.uzivaj. :clap:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2020, 12:55

AirRamiz je napisao/la:
30 nov 2020, 12:52
sasa matic ima bolji uvid od tebe. ali ako nista, internet je omogucio da se svako moze brukat besplatno, i bez tezih posljedica.uzivaj. :clap:
Ja gledao uzivo ,a tebi je nazalost TV jedina mogucnost ;)

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 30 nov 2020, 12:59

tako je majstore...sve argument za argumentom.
ovo namigivanjenje zavrsilo stvar haha

kakav tokmak

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 nov 2020, 13:00

Bravo za Bosnica i ekipu. Imamo mlad tim, koji je fizicki i atletski moćan, pod košem bi trebali biti baš jaki Juka, Halilović, Kamenjas, Sulejmanovic. Problem bi mogao biti vanjski šut osim Atica i Muse ostali dosta tvrdi u šutu. STA JE S ALIBEGOVIĆEM ??

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2020, 13:02

AirRamiz je napisao/la:
30 nov 2020, 12:59
tako je majstore...sve argument za argumentom.
ovo namigivanjenje zavrsilo stvar haha

kakav tokmak
Tako je Ramize - airramize :| kakav Pingvin.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 30 nov 2020, 13:37

Bravo za Bosnića i ekipu! Svaka čast za pobjedu sinoć, velika je stvar što smo već osigurali EuroBasket! Momci su se pokazali na parketu prije svega timskom igrom i dobrom odbranom, a što je najvažnije, možemo još dosta napredovati. Bio sam sretan još kada je Bosnić izabran za novog trenera reprezentacije iako me brinula širina ekipe, ali on je dokazao kako je preuzeo kontrolu i sa ovim rosterom osigurao prolaz. Pod ovakvim okolnostima ne sumnjam u razvoj naše ekipe, pogotovo zato jer možemo okupiti veoma jaku ekipu za EuroBasket. Samo naprijed!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 30 nov 2020, 13:50

AirRamiz je napisao/la:
30 nov 2020, 11:34
svaka cast vedranu na hrabrosti da isforsira kamenjasa, siguran sam da je kao veliki radnik i profesionalac pomno gledao Sparse u aba2. mogao je komotno startati i sa suljom i penavom ali nije. a i cestitke na pedagoskom pristupu prema gegicu koji je pravio velike greske u kontinuitetu...vratice mu to gegic nekad. siguran sam da bi jedna hrvatska bila sretna da gegic moze igrati za njih, ovako su osudjeni na mucenog ukica i jos gore od njega.
nasa spoljna linija je strasno zilava, sve dugajlije koje hoce igrati odbranu...gegiceva igra u dres, atic koji se strasno trosi u odbrani pa mu zato ne mozes zamjeriti kad procenti suta trpe, svaku utakmicu ima bar jednu blokadu ala d.wade. lazic i vrabac isto ginu i imaju natprosjecnu visinu.
jos kad se se na sve ovo doda alibegovic koji ima strasan motor i voljan je da rilja u odbrani a za razliku od sulje(koji je bio vrlo dobar ove dvije utakmice) ima veci bbiq i rijetko grijesi.
kameni pored nevjevatno zrele igre ( juka vazi za jednog od inteligentnijih centara ali sa 20 godina nije bio ovakav u tom segmentu) takodjer ima odlican motor i to je ekstra kvaliteta koju nekada veliki talenti nemaju ...teletovic je jedan od njih...a da ne govorim da mirza nikad nije naucio kako navuci igraca za faul da ode na slobodna bacanja, nije znao dodati loptu...

bice ovo ekipa koja moze svima pomrsiti racune. ali je suludo da se bavimo spiskovima 2022...zivimo u zamimljivim vremenima. ko ziv ko mrtav.
Reci mi da se salis i da upravo nisi uporedio Roka i Gegica ? :urnebes: :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 30 nov 2020, 13:53

Ghuraba je napisao/la:
25 nov 2020, 06:54
Kad pogledas Gegica, Atica, Vrabca i Lazica (pa i Zubca, mada je on level ispod), skontas da su to atletski prejaki momci, ali i da ni fuzijom sve petorice ne mozes napraviti jednog prosjecnog euroligaskog igraca. :mrgreen:

Penava, takodjer, ima raspon ruku i visinu za pozeljeti za jednu elitnu cetvorku, ali dzaba kad puno drugih stvari fali. Ne kontam sto nije malo intenzivnije radio u teretani, fali mu jos bar 5 kg misica. Nek to nabaci i onda nek vjezba sut s distance do iznemoglosti. Igra licem i vodjenje lopte su na sasvim pristojnom nivou, ali s boljim procentima suta za tri bi se puno toga promijenilo. Odbranu na racun dugih ruku svakako moze igrati solidno (a pogotovo ako dobije jos misicne mase), jer takav wingspan i osjecaj za blokadu nema vise od 5 kosarkasa u Evropi.

Sto se tice ovog predstojeceg dvomeca, dajem nam 60-40 protiv Bugarske i 40-60 protiv Latvije. :mrgreen:

Btw, na ovoj slici se vidi da je Talic oko 5 cm visi od Campare, a na oficijelnoj stranici aba lige pise da je Darko 186, a Sani 190. :mrgreen:
Mislim da smo svi imali veća očekivanja od Gegića do sada, ali barem je još uvijek veoma mlad i može napredovati ako bude dobro radio na sebi. Sigurno ima dobre atletske osobine za kvalitetnog košarkaša na oba kraja parketa, ali mogao je do sada puno više iskoristiti potencijal.
28 nov 2020, 01:53
Ghuraba je napisao/la:
28 nov 2020, 01:40
Ne znam da je nasa reprezentacija ikad bila dominantna u skoku kao veceras. Vjerujem da je i to jedan od razloga sto su Kamenjas i Sulejmanovic poceli mec. Ovaj prvi nerijetko ima i po 15+ skokova na utakmici, a drugi, iako ima malu minutazu u klubu, nerijetko bude onaj s najvise skokova od svih saigraca.

Jos bih pohvalio Gegica, ciji napredak je ocigledan. Samo nek ovako nastavi.

Hoće sigurno, dolazi tobe . Pričao sam sa njim prije mjesec dana u Lolipopsu ( tamo se hrane igrači Sparsa ) , i baš sam ga otvoreno pitao neke stvari oduševio me sa odgovorima .
Drastična razlika u odnosu prije 2 godine , drastična u stavu i razmišljanju .
Pun pogodak je angažovanje Podbičanina za individualni napredak , pogotovo u šutu i kretanju bez lopte .
Ako je tako, nadam se da će nastaviti sa dobrim radom jer sigurno ima potencijala i prostora za napredak.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2020, 14:07

delinjo je napisao/la:
30 nov 2020, 13:50
AirRamiz je napisao/la:
svaka cast vedranu na hrabrosti da isforsira kamenjasa, siguran sam da je kao veliki radnik i profesionalac pomno gledao Sparse u aba2. mogao je komotno startati i sa suljom i penavom ali nije. a i cestitke na pedagoskom pristupu prema gegicu koji je pravio velike greske u kontinuitetu...vratice mu to gegic nekad. siguran sam da bi jedna hrvatska bila sretna da gegic moze igrati za njih, ovako su osudjeni na mucenog ukica i jos gore od njega.
nasa spoljna linija je strasno zilava, sve dugajlije koje hoce igrati odbranu...gegiceva igra u dres, atic koji se strasno trosi u odbrani pa mu zato ne mozes zamjeriti kad procenti suta trpe, svaku utakmicu ima bar jednu blokadu ala d.wade. lazic i vrabac isto ginu i imaju natprosjecnu visinu.
jos kad se se na sve ovo doda alibegovic koji ima strasan motor i voljan je da rilja u odbrani a za razliku od sulje(koji je bio vrlo dobar ove dvije utakmice) ima veci bbiq i rijetko grijesi.
kameni pored nevjevatno zrele igre ( juka vazi za jednog od inteligentnijih centara ali sa 20 godina nije bio ovakav u tom segmentu) takodjer ima odlican motor i to je ekstra kvaliteta koju nekada veliki talenti nemaju ...teletovic je jedan od njih...a da ne govorim da mirza nikad nije naucio kako navuci igraca za faul da ode na slobodna bacanja, nije znao dodati loptu...

bice ovo ekipa koja moze svima pomrsiti racune. ali je suludo da se bavimo spiskovima 2022...zivimo u zamimljivim vremenima. ko ziv ko mrtav.
Reci mi da se salis i da upravo nisi uporedio Roka i Gegica ? :urnebes: :urnebes:

Budi ubijeden da se ,ne sali :mrgreen: :mrgreen:

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 30 nov 2020, 14:31

delinjo je napisao/la:
30 nov 2020, 13:50
AirRamiz je napisao/la:

problem vas filipastih padobranaca je sto samo razmisljate u binarnim 0 i 1 kategorijama. potpuno nesposobni za siru sliku. ne pada mi na pamet da se objasnjavam padobrancima koji bi mi u po price iz rokove biografije izvukao panathenaikos i time zavrsio pricu bez obzira sto smo danas u 2020.... takvi kao ti i ivaj sljepac gore bi zakucali kamenjasa na klupu u korist stipaovica, nema sumnje u to.
dovoljno je sto te podrzaje ovaj mazlum, za kojeg je prava misterija kako je savladao tipkovnicu. zapitaj se momak.lp

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”