Kvalifikacije za Eurobasket 2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021
Ban svakom ko spomene Bahu.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 29 nov 2020, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
bombaysaphire je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:32Đe su ona dvojica u po utakmice jedan bogara , drugi se javlja da mu allah slomi leđa![]()
![]()
![]()
Čitam i ne vjerujem kakvi likovi![]()

Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
-
- Kontakt:
Gdje Buza i Zahiragic i Tomic ?
- ElCartel11
- Kontakt:
Jedna od rijetkih "historijskih" utakmica koje su otisle u nasu korist.
Da su bili navijači tu siguran sam, da bi se ovo na kraju kad se je tekma lomila otislo na stranu Latvijaca.
Ovako je sve super ispalo čestitke momcima i idemo na euro gdje kvalitetom apsolutno pripadamo.
Da su bili navijači tu siguran sam, da bi se ovo na kraju kad se je tekma lomila otislo na stranu Latvijaca.
Ovako je sve super ispalo čestitke momcima i idemo na euro gdje kvalitetom apsolutno pripadamo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ovo je Vedranov rukopis i najzasluzniji je za plasman, od vecine igrača izvukao ja maximum.
Svidja mi se sto je eliminisao sa spiska Hasandica, Zahiragica, Pasalic i Sejfic su bili tu cisto reda radi.
Miloševića je pustio i zbog nekih starih zasluga mu par akcija nacrtao i mislim da mu je dokazao da ne zna mada s obzirom na godine svakako ga nema na EB tako da se ne sikiram.
Ne bih se složio da je Amer čuvao Lomasza pogotovo prvo poluvrijeme čuvali su ga Atic i Gegic na kraju je mozda dva suta koji su bili na nepostavljen napad u prvih par sekundi njihovog napada on bio jednostavno najbliži njemu po povratku u odbranu pa je izgledalo da ga on čuva.
Atic je odigrao odlično s obzirom na ono sta pruža u Igokei, Kamenjas najviše pozitivno iznenadio, Roberson moze biti samo bolji kao što neko reče dosta će to drugačije izgledati kad mu Juka bude pravio blokove (ukoliko budu skupa na prvenstvu).
Odbrana je fenomenalna, kompaktna uz par naravno ispadanja koja su neminovna za 40min, a Gegic kojeg se toliko kritikuje je dosta zaslužan za takvu odbranu.
Campara ja mislim nije imao minuta jer Latvija nema nekog klasičnog play-a kojem bi prije svega visinom mogao Sani da parira, nekako su im playevi više bekovski građeni i vidjeli smo da su to par puta iskoristili i na Robersonu.
Skok nikad bolji sto mislim i da je odraz toga što smo često igralicsa 4 igrača koji su "visoki" za pozicije koje igraju a nerijetko i u klubovima iako bekovi Atic i Gegic su medju 2-3 skakača u ekipi kao i Lazic i Vrabac.
Ako smijem napisati na kraju jednu malu kritiku u napadu mislim da nemamo skoro nikako akcija za sut za 3 poena mada je mozda Bosnić skontao da i nemamo sutera kome bi se mogle raditi te akcije
Svaka čast i hvala im za ovo, lijep je osjećaj
Svidja mi se sto je eliminisao sa spiska Hasandica, Zahiragica, Pasalic i Sejfic su bili tu cisto reda radi.
Miloševića je pustio i zbog nekih starih zasluga mu par akcija nacrtao i mislim da mu je dokazao da ne zna mada s obzirom na godine svakako ga nema na EB tako da se ne sikiram.
Ne bih se složio da je Amer čuvao Lomasza pogotovo prvo poluvrijeme čuvali su ga Atic i Gegic na kraju je mozda dva suta koji su bili na nepostavljen napad u prvih par sekundi njihovog napada on bio jednostavno najbliži njemu po povratku u odbranu pa je izgledalo da ga on čuva.
Atic je odigrao odlično s obzirom na ono sta pruža u Igokei, Kamenjas najviše pozitivno iznenadio, Roberson moze biti samo bolji kao što neko reče dosta će to drugačije izgledati kad mu Juka bude pravio blokove (ukoliko budu skupa na prvenstvu).
Odbrana je fenomenalna, kompaktna uz par naravno ispadanja koja su neminovna za 40min, a Gegic kojeg se toliko kritikuje je dosta zaslužan za takvu odbranu.
Campara ja mislim nije imao minuta jer Latvija nema nekog klasičnog play-a kojem bi prije svega visinom mogao Sani da parira, nekako su im playevi više bekovski građeni i vidjeli smo da su to par puta iskoristili i na Robersonu.
Skok nikad bolji sto mislim i da je odraz toga što smo često igralicsa 4 igrača koji su "visoki" za pozicije koje igraju a nerijetko i u klubovima iako bekovi Atic i Gegic su medju 2-3 skakača u ekipi kao i Lazic i Vrabac.
Ako smijem napisati na kraju jednu malu kritiku u napadu mislim da nemamo skoro nikako akcija za sut za 3 poena mada je mozda Bosnić skontao da i nemamo sutera kome bi se mogle raditi te akcije
- svrakino1921
- Kontakt:
Tako je VedraneDrape je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:46Novinar: Zamišljate li kakva će biti prava Bosna i Hercegovina, kad tu budu Nurkić, Mus...
Vedran: Ovo je prava Bosna i Hercegovina! Pogledajte ove momke koji su krvarili u dvije utakmice u tri dana, ovo je već Bosna i Hercegovina, mi imamo igrače koji se mogu priključiti ali mi već imamo tim!
Bosanski sine
Sarajlijo

Da se prikljucim,svaka cast,kakva Borba
Cekao Sam 10 godina i docekao barem 2 tekme bez divljanja pojedinaca.

-
- Kontakt:
Nema Čampara šta da traži protiv fizički jakih i visokih protivnika , pogotovo u taktičkoj zamisli kao večeras sa jakom i agresivnom odbranom .NEZALAGANJE je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:40Vrabac je isto lose odigrao rolu kad je usao u 2/4.Problem nam je kad udju igraci s klupe, jer nemamo nijednog sutera fakticki i onda ako ne odigraju odbranu i postignu neke poene iz tranzicije, bude patnja u napadu.Ne znam zasto je Campara pdigrao jako malo veceras.On bi i trebao biti taj suter kad klupa udje.Generalno, Bosnic je trebao voditi tekmu bolje od ovog veceras, ali kod nas se samo pobjeda pamti i sve ce to biti brzo zaboravljeno.Beduin je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:03I meni je to zasmetalo, bas s ocem komentarisem.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑29 nov 2020, 22:45Vala zamjeram Bosnicu za previse minuta Milosevicu i Gegicu.Previse je "hladio" Sulejmanovica i Lazica dok se prednost topila.
Vi koji pomnije pratite nase kosarkase, zasto veceras ovakva minutaza za Vrabca, a posebno za Sanija? Ne vjeruje im se u tolikoj mjeri ili nesto drugo?
Sve u svemu cestitke momcima, ovako se igra i bori za drzavni dres. Svaka cast i Bosnicu.![]()
On nije šuter , on je play i većinu šuteva ima kad ga pronađu samog .
Bosnić je odlično vodio utakmicu, Latvijci su prvi ofanzivni skok imali u 39 minuti , pik se vrtio konstantno, imao je 15 razlike i samo malo više koncentracije da odemo na 20+ je trebalo , pogotovo 11 razlike kontra i Gegin promašaj , poslije toga mrtvi Latvijci daju tri trojke i u potpunosti se vraćaju .
Ne znam o kojoj patnji pišeš , bila je samo sredinom druge četvrtine kad ste Bernard i ti pisali komentare .
Pik , akcije , spuštanje na centre ja sam prezadovoljan .
Pa najvažnija akcija na utakmici poslije timeouta , Robertson igra pik sa Kamenim na vrhu , ide na desnu stranu , Kameni odmah rola a u isto vrijeme na vrhu reketa dobija leđni blok od Laze , utrčava u reket i pravovremeni pas od Robertsona na ziceru , poezija

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
- Kontakt:
Odličan post Mirsomirsad993 je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:50Ovo je Vedranov rukopis i najzasluzniji je za plasman, od vecine igrača izvukao ja maximum.

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Jeste me provalili, mislio sam da nisam uspio poslati prvi put, i ne znam da ima još jedan takav post. Barem nisam primjetio da da je Gegić dobro odigrao, to bi me baš napravilo neznalicom.Ghuraba je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:30bombaysaphire je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:19Isti post postavljaš dva puta .
Ako si smajli promjenio , ne znači da nije isti .![]()
Ma pusti djecacica, krivo mu sto ga zatrpase silnim postovima, a misli da je nesto bas nestvarno primijetio.![]()
Nego, da se sad i ja ponovim i napisem ono sto sam napisao nakon pobjede protiv Bugarske: Ovo je prvi put u historiji ove reprezentacije da smo daleko dominantniji u skoku od nasih protivnika. Odavno mi se smucilo gledati kako Kikanovic i Teletovic ne mogu uhvatiti vise od 3-4 skoka po utakmici.

-
- Kontakt:
Je li i dalje Kameni a la Jazvin ?
Ne znam sto kritikujes Bosnica. I sam znas sa kakvim igracima radi i sta izvlaci od njih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:40Vrabac je isto lose odigrao rolu kad je usao u 2/4.Problem nam je kad udju igraci s klupe, jer nemamo nijednog sutera fakticki i onda ako ne odigraju odbranu i postignu neke poene iz tranzicije, bude patnja u napadu.Ne znam zasto je Campara pdigrao jako malo veceras.On bi i trebao biti taj suter kad klupa udje.Generalno, Bosnic je trebao voditi tekmu bolje od ovog veceras, ali kod nas se samo pobjeda pamti i sve ce to biti brzo zaboravljeno.Beduin je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:03I meni je to zasmetalo, bas s ocem komentarisem.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑29 nov 2020, 22:45Vala zamjeram Bosnicu za previse minuta Milosevicu i Gegicu.Previse je "hladio" Sulejmanovica i Lazica dok se prednost topila.
Vi koji pomnije pratite nase kosarkase, zasto veceras ovakva minutaza za Vrabca, a posebno za Sanija? Ne vjeruje im se u tolikoj mjeri ili nesto drugo?
Sve u svemu cestitke momcima, ovako se igra i bori za drzavni dres. Svaka cast i Bosnicu.![]()
Gegic je odigrao 21, a Minja 15 minuta. Kome bi dao njihove minute ?
Roberson, Atic i Kameni su igrali maksimalno.
Lazic i Suljo igrali po 25.
Penava je usao 5 minuta i upropastio sve sto se moze uprropastiti. Blokirali ga, napravio faul u napadu, poklanjao slobodna...
Znamo kakav je Vrabac.
Campara je nedorastao.
Vedran izvlaci maksimum iz svakog igraca i ono sto je najvaznije - licimo na tim.
Ofanzivni skokovi na poluvremenu bili 13-0 za nas.
Nema srljanja. Nema soliranja. Krecemo se odlicno. Igramo dobru odbranu. Svaki igrac zna svoju ulogu. Energija na visokom nivou.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Vala kad se eksploatise ovaj nas Amer, mogao je i Campara komotno dobiti makar 6-7min, pogotovo jer nam napad s klupe gotovo i da ne postoji.Ne mora on biti na lopti sve vrijeme.Iskoristis ga kao sutera, jer nam to treba.Spacinga sa Gegicem, Vrabcem, Milosevicem, Penavom i Kamenjasem -NEMAS!!bombaysaphire je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:57Nema Čampara šta da traži protiv fizički jakih i visokih protivnika , pogotovo u taktičkoj zamisli kao večeras sa jakom i agresivnom odbranom .NEZALAGANJE je napisao/la: ↑29 nov 2020, 23:40
Vrabac je isto lose odigrao rolu kad je usao u 2/4.Problem nam je kad udju igraci s klupe, jer nemamo nijednog sutera fakticki i onda ako ne odigraju odbranu i postignu neke poene iz tranzicije, bude patnja u napadu.Ne znam zasto je Campara pdigrao jako malo veceras.On bi i trebao biti taj suter kad klupa udje.Generalno, Bosnic je trebao voditi tekmu bolje od ovog veceras, ali kod nas se samo pobjeda pamti i sve ce to biti brzo zaboravljeno.
On nije šuter , on je play i većinu šuteva ima kad ga pronađu samog .
Bosnić je odlično vodio utakmicu, Latvijci su prvi ofanzivni skok imali u 39 minuti , pik se vrtio konstantno, imao je 15 razlike i samo malo više koncentracije da odemo na 20+ je trebalo , pogotovo 11 razlike kontra i Gegin promašaj , poslije toga mrtvi Latvijci daju tri trojke i u potpunosti se vraćaju .
Ne znam o kojoj patnji pišeš , bila je samo sredinom druge četvrtine kad ste Bernard i ti pisali komentare .
Pik , akcije , spuštanje na centre ja sam prezadovoljan .
Pa najvažnija akcija na utakmici poslije timeouta , Robertson igra pik sa Kamenim na vrhu , ide na desnu stranu , Kameni odmah rola a u isto vrijeme na vrhu reketa dobija leđni blok od Laze , utrčava u reket i pravovremeni pas od Robertsona na ziceru , poezija![]()
Svaka cast Bosnicu, napravio je repku, postavio temelje sa odbranom i na koncu nas odveo na EP, ali daaallekoooo od toga da je veceras odlicno vodio tekmu.Bzv idealiziras.
Kao sto vec rekoh, previse minuta Milosevicu i Gegicu.
Gegic se ne kritikuje zbog loseg nastupa defanzivno, tu je jako dobar, vec limitiranosti u napadu.Bukvalno ga je Latvija ostavljala samog i pomagala sa njega.Pa onda nekoliko glupih gresaka (onaj 2+1, pa promasen zicer na cistoj kontri kad se rezultat lomio).
Milosevic ne lici na igraca, a mi ga u toj 2.petorci cinimo fokusom napada.15min mu je previse.
Patnja je cim udje klupa.O tome i govorim sve vrijeme, ali generalno sve ide na bolje i to je ono sto svi zelimo vidjeti.
@Chief Djelomicno sam odgovorio, ali napisacu.Lazic je komotno mogao na 30min, a Milosevic na 10.
Campara je itekako mogao makar 6-7min dobiti, jer nam prostora treba.Ako ne moze ni to, sta ce onda u reprezentaciji? To da je nedorastao je bzv izgovor, pogotovo jer je protiv Bugarske pokazao da moze.Nije Latvija aman-zaman ekipa.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 30 nov 2020, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.
Isti Profil druze,nije Jaza bez razloga godinama bio vani

-
- Kontakt:
Baho opet popio
Idemoooo... Samo želim da kažem, hvala vam od srca na hiljadama komentara od kojih su 99 posto bili podrška, kao i za 850 poruka u inboxu na društvenim mrežama. Zaista nemam riječi za podršku i sve ono što ste mi pisali. Dobri ljudi uvijek pobijede u BiH, i zato nikada nisam sebi dozvolio da se razočaram u ljude jer iznova i iznova pojave se novi, bolji i stari koji vas nikada nisu izdali. Emotivan kakav jesam, a to znaju svi oni koji me dobro poznaju, teško je bilo nositi se sa svim onim što sam doživljavao nakon poraza. I zato ponavljam, biram mir, za sebe i porodicu. Znam da je puno više dobrih ljudi, dokazali ste i vi svi to sada, jer podrška mi puno znači, nije fraza, ali nažalost zli ljudi su puno, puno glasniji. Postoji granica preko koje ne mogu. Sa ovim bih završili priču o ovoj temi.
Večeras je bila velika utakmica u kojoj smo pobijedili Latviju i plasirali se na Evropsko prvenstvo.Samo želim da kažem da sam radio 6 kvalifikacionih ciklusa košarkaške reprezentacije BiH sa različitim generacijama i da smo se svaki put plasirali na EP i to : 1995, 1997,1999,2001,2003 i 2005. godine. I evo večeras šesti put. Hvala još jednom za veliku podršku i sve vas pozdravljam od srca.
Idemoooo... Samo želim da kažem, hvala vam od srca na hiljadama komentara od kojih su 99 posto bili podrška, kao i za 850 poruka u inboxu na društvenim mrežama. Zaista nemam riječi za podršku i sve ono što ste mi pisali. Dobri ljudi uvijek pobijede u BiH, i zato nikada nisam sebi dozvolio da se razočaram u ljude jer iznova i iznova pojave se novi, bolji i stari koji vas nikada nisu izdali. Emotivan kakav jesam, a to znaju svi oni koji me dobro poznaju, teško je bilo nositi se sa svim onim što sam doživljavao nakon poraza. I zato ponavljam, biram mir, za sebe i porodicu. Znam da je puno više dobrih ljudi, dokazali ste i vi svi to sada, jer podrška mi puno znači, nije fraza, ali nažalost zli ljudi su puno, puno glasniji. Postoji granica preko koje ne mogu. Sa ovim bih završili priču o ovoj temi.
Večeras je bila velika utakmica u kojoj smo pobijedili Latviju i plasirali se na Evropsko prvenstvo.Samo želim da kažem da sam radio 6 kvalifikacionih ciklusa košarkaške reprezentacije BiH sa različitim generacijama i da smo se svaki put plasirali na EP i to : 1995, 1997,1999,2001,2003 i 2005. godine. I evo večeras šesti put. Hvala još jednom za veliku podršku i sve vas pozdravljam od srca.
-
- Kontakt:
Ko zohar kakav. Kad bi bacili nuklearnu on bi se izmigoljio nekako. Ne mozes ga se rijesit.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Kontakt:
Citav zivot samo promocija. Uradio ovo uradio ono, gdje je sve bio, sta je radio itd itd. Bas je iritantan postaoHeraklitMracni je napisao/la: ↑30 nov 2020, 00:42Baho opet popio
- legenda reala
- Kontakt:
I napiso ja sam bio tu uvijek kad su bacali nuklearneBundesliga je napisao/la: ↑30 nov 2020, 00:45Ko zohar kakav. Kad bi bacili nuklearnu on bi se izmigoljio nekako. Ne mozes ga se rijesit.

Mislim na fudbalu nemamo nekog komentatora, a on i nije toliko los, al kosarku ne smije prenositi frajer ne poznaje osnovna pravila kosarke
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: 313, alemsa, AmirBvB, aqarius, armin, bordobijeli, CAGarfia, Confiance, Cwirek, dark44, DjaniTarik, filip13, galia95, Hrammm1921, hujdur007, Iniesta12, invincible1921, inzomni, JackW, JHam, JimmyPage, johntravolta123, kakarut, Kaunas, kevindurant1903, L-Train, Lavcina, maho_sa, MokraKifla, Muumii, nebeskasila, nerkolfc, Pensioner26, PeppermintSA, riki46, Riziko, s4mke, Shategabri, Slobodas, StevieG8, Stole, VolimBiH96, Yucca i 238 gostiju.