FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

FoSte95
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FoSte95 » 29 nov 2020, 20:59

Lik je napisao/la:
29 nov 2020, 20:53
FoSte95 je napisao/la:
29 nov 2020, 18:59
Što se tiče Evropskih liga

BJELORUSIJA
Soligorsk je prvak Bjelorusije, BATE drugu sezonu zaredom kiksa.

GRUZIJA
Nažalost Dinamo Tbilisi prvak

ARMENIJA
I dalje 4-5 timova u stopu prati Alashkert, s tim da jedino Alashkert ima 9 mečeva svi ostali 8 ili 7

LUKSEMBURG
Svi mečevi odgođeni :hmmmmm:

WELS

TNS, Coonah i Bala Town ostvarili pobjede. TNS trenuno ima +6 u odnosi na Coonah uz utakmicu više

SLOVAČKA
Pobjede Slovana i Dunavske Srede, isti broj bodova uz to da Slovan ima meč više.

SJEVERNA MAKEDONIJA
Shkendija očigledno ništa bolja od prošle sezone, nakon 13 kola bod više od Makedonija GP i 2 više od Shkupija. Svi remizirali ovaj vikend

SLOVENIJA
U Sloveniji Maribor prvi (pobjeda ovaj vikend), Muri bježi 3 boda, a trećeplasirana Olimpija trenutno gubi 1:3

Još vcrs čekam da vidim kako će proći preostale dvije utakmice izraelske lige :D
Jbg nisam upratio, šta nam odgovara, a šta ne?
Samo da ovi da vecim koeficijentima ne osvoje :mrgreen:
Legia kiksala 2:2 odigrala a Rakow pobijedio

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2020, 20:59

skoroalen je napisao/la:
29 nov 2020, 13:31

Ma nisam ja rekao da ga treba otjerat odmah, al ako ne dovedemo špica u januaru, titula će doći u pitanje. Nas je špic zakinuo direktno za 7-8 bodova, što nije malo.
Osim toga, ja lično nemam nekih zamjerki na rad Hadžića. Više je pozitivnih stvari nego negativnih. Da sumiramo ovako do sad, pozitivne stvari su:
Tatar, Miličević, Šerbečić, Lazić, Crepulja, Kapić, Oremuš, Pejović.
Negativno: nedovođenje špica, bacanje para na Milanovića, Letić, donekle Gavrić. Jukić i Zinedin su dovedeni na zahtjev Vinka, tako da su dijele krivicu. Fanimo tu i tamo, Willian za sirotinju, jednu tekmu rasturi pa je u narednih pet nevidljiv.
Sušić je više doveden kao marketinški potez i da se smiri navijačka hajka na upravu, tu ne mogu krivit Hadžića. Ako se već znalo da ne može nikad bit spreman i da ima hroničnih problema, glupost je bilo dovodit ga, al hajd.
Varešanović djeluje kao dobar potez, al dok ga ne vidim na terenu, neću komentarisat. Generalno imamo problema sa tim "neplanskim" dovođenjem igrača. Imamo tri lijeva krila a samo jedno desno. Imamo tri desna beka a jednog pravog lijevog. Napadača imamo na papiru, al imamo pet prednjih veznih, od kojih je jedan najbolji igrač ekipe i trenutno ga ni Isco ne bi izbacio iz prve postave. Ko bi pored Rahmana uklopio Zinedina, Dala, pa i Salčina, koji je privremeno prebačen na lijevog beka jer nismo imali druge opcije tu?

Sve u svemu, nama samo špic gori. Svi ostali problemi su mizerni naspram tog. Dobar špic bi donio sigurnost u ekipu, rasteretio bi Tatara i Rahmana (i ostale igrače), sigurno bi popravio moral ostatku ekipe... Sve se svodi na tog napadača.

Nadam se da mi neces zamjeriti sto cu te pitati, a i ako zamjeris do tebe je:
1.plavo - Kako si ovo zakljucio, ko je izvor, odnosno jesi li blizak Klubu ? :urnebes: Nije provokacija,samo da li je pouzdan izvor ?
2.bordo- Kako Fanimo 1 igra, a 5 slab. Starter bio u 8 utakmica i dao 3 gola i 1. asistenciju. Juce bar 4x izvadio Hebiba.
Golom Buducnosti opravdao sve ulozeno za sebe, bar 3x vise da vise minute n odigra.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 nov 2020, 21:05

FoSte95 je napisao/la:
29 nov 2020, 20:59
Lik je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
29 nov 2020, 18:59
Što se tiče Evropskih liga

BJELORUSIJA
Soligorsk je prvak Bjelorusije, BATE drugu sezonu zaredom kiksa.

GRUZIJA
Nažalost Dinamo Tbilisi prvak

ARMENIJA
I dalje 4-5 timova u stopu prati Alashkert, s tim da jedino Alashkert ima 9 mečeva svi ostali 8 ili 7

LUKSEMBURG
Svi mečevi odgođeni :hmmmmm:

WELS

TNS, Coonah i Bala Town ostvarili pobjede. TNS trenuno ima +6 u odnosi na Coonah uz utakmicu više

SLOVAČKA
Pobjede Slovana i Dunavske Srede, isti broj bodova uz to da Slovan ima meč više.

SJEVERNA MAKEDONIJA
Shkendija očigledno ništa bolja od prošle sezone, nakon 13 kola bod više od Makedonija GP i 2 više od Shkupija. Svi remizirali ovaj vikend

SLOVENIJA
U Sloveniji Maribor prvi (pobjeda ovaj vikend), Muri bježi 3 boda, a trećeplasirana Olimpija trenutno gubi 1:3

Još vcrs čekam da vidim kako će proći preostale dvije utakmice izraelske lige :D
Hajd ovako: kad je situacija dobra u ligi pored imena drzave stavljaj :D
A kad nam ne odgovara stavljaj :sick:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 29 nov 2020, 21:13

Lik je napisao/la:
29 nov 2020, 21:05
FoSte95 je napisao/la:
Lik je napisao/la:

Hajd ovako: kad je situacija dobra u ligi pored imena drzave stavljaj :D
A kad nam ne odgovara stavljaj :sick:
Svugdje je zasada dobra jer sve je jos u bod-dva :mrgreen:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 nov 2020, 21:25

Jel se meni cini il se Tatar malo udebljo? :hmmmmm: :think:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2020, 21:28

kengur je napisao/la:
29 nov 2020, 14:47

Tatar nije trebao dirati dres ali je ono uradio napadu bijesa a ne iz nepostovanja. Bar znam da mu je stalo i da toliko zeli da uspijemo. Za razliku od nekih koji pogode stativu i smjeskaju se.

Uglavnom ili u potpunosti se slazem sa tobom , ali mi ovo nije jasno. Bas od tebe mi cudno, al bas, jer imas nesto sto se zove kodeks "raja", nebitno gdje zivis i gdje si rastao.

Pamtis li da je iko ikad poderao dres ? PODERAO I BACIO. Da je Mesi nikad vise ne bi nosio taj dres. MA TITULA DA DODJE U PITANJE.

Sto se Handzica da ispromasivao se. Dobro nije igrac za FKS, ali zar se nikad nisi kiselo nasmijao, kad nesto profulis ili pogrijesis ?
Pozdrav @kengur :thumbup:
PS. Mozda samo drugacije razumijemo istu stvar.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 29 nov 2020, 21:30

Denchi je napisao/la:
29 nov 2020, 21:25
Dobro nam se vratio

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 29 nov 2020, 21:41

Otjerali smo Melunovica zbog penala, a ovo sto nam Handzic iz kola u kolo radi je u najmanju ruku ravno tom penalu :puke:
1946~

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 nov 2020, 21:44

ThrillerHz je napisao/la:
29 nov 2020, 21:41
Otjerali smo Melunovica zbog penala, a ovo sto nam Handzic iz kola u kolo radi je u najmanju ruku ravno tom penalu :puke:
Možda i gore kad se uzme u obzir da nas je ovaj povalio i u derbiju.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 29 nov 2020, 21:48

fks74 je napisao/la:
29 nov 2020, 20:56
SarajevoJeBordo je napisao/la:
29 nov 2020, 19:10
Sanchez1987 je napisao/la:
29 nov 2020, 18:23

Nije ni kod nas situacija sa platama, kako se ovdje navodi i piše. Kada bi vam rekao koliku platu ima Šerbečić, rekli bi da sam lud i niko mi nebi vjerovao. I to ne veliku platu, nego malu. Isto se tako udaraju cifre, što se tiče Tine.
Mislim da Šerbečića ne plaćamo samo mi. A za TSSa sigurno znam koliko ima. Ovdje je problem kad se spomene 10 miliona budžet, većina konta da to sve ide u džepove igrača i doprinose. Jednostavno su mi neobjašnjiva ovako visoka i nerealna očekivanja. Realno je da uzmemo titulu, pa i kup i da se to očekuje, al opet jedna je utakmica i može ti se desiti incident. A pišanja sa +15, + 20 zaboravite, kao i to da se svaka utakmica dobije 3 razlike i da se riješi za poluvrijeme.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 29 nov 2020, 21:50

Denchi je napisao/la:
29 nov 2020, 21:25
U pravu si brate, slažem se.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 nov 2020, 21:53

ThrillerHz je napisao/la:
29 nov 2020, 21:41
Cekaj malo ba, nije Hare podero dres tj. htjeo je ali fulio i podero velezov :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 29 nov 2020, 21:54

Samozdravlje je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
29 nov 2020, 13:31

Ma nisam ja rekao da ga treba otjerat odmah, al ako ne dovedemo špica u januaru, titula će doći u pitanje. Nas je špic zakinuo direktno za 7-8 bodova, što nije malo.
Osim toga, ja lično nemam nekih zamjerki na rad Hadžića. Više je pozitivnih stvari nego negativnih. Da sumiramo ovako do sad, pozitivne stvari su:
Tatar, Miličević, Šerbečić, Lazić, Crepulja, Kapić, Oremuš, Pejović.
Negativno: nedovođenje špica, bacanje para na Milanovića, Letić, donekle Gavrić. Jukić i Zinedin su dovedeni na zahtjev Vinka, tako da su dijele krivicu. Fanimo tu i tamo, Willian za sirotinju, jednu tekmu rasturi pa je u narednih pet nevidljiv.
Sušić je više doveden kao marketinški potez i da se smiri navijačka hajka na upravu, tu ne mogu krivit Hadžića. Ako se već znalo da ne može nikad bit spreman i da ima hroničnih problema, glupost je bilo dovodit ga, al hajd.
Varešanović djeluje kao dobar potez, al dok ga ne vidim na terenu, neću komentarisat. Generalno imamo problema sa tim "neplanskim" dovođenjem igrača. Imamo tri lijeva krila a samo jedno desno. Imamo tri desna beka a jednog pravog lijevog. Napadača imamo na papiru, al imamo pet prednjih veznih, od kojih je jedan najbolji igrač ekipe i trenutno ga ni Isco ne bi izbacio iz prve postave. Ko bi pored Rahmana uklopio Zinedina, Dala, pa i Salčina, koji je privremeno prebačen na lijevog beka jer nismo imali druge opcije tu?

Sve u svemu, nama samo špic gori. Svi ostali problemi su mizerni naspram tog. Dobar špic bi donio sigurnost u ekipu, rasteretio bi Tatara i Rahmana (i ostale igrače), sigurno bi popravio moral ostatku ekipe... Sve se svodi na tog napadača.

Nadam se da mi neces zamjeriti sto cu te pitati, a i ako zamjeris do tebe je:
1.plavo - Kako si ovo zakljucio, ko je izvor, odnosno jesi li blizak Klubu ? :urnebes: Nije provokacija,samo da li je pouzdan izvor ?
2.bordo- Kako Fanimo 1 igra, a 5 slab. Starter bio u 8 utakmica i dao 3 gola i 1. asistenciju. Juce bar 4x izvadio Hebiba.
Golom Buducnosti opravdao sve ulozeno za sebe, bar 3x vise da vise minute n odigra.
Nisam neko blizak klubu, nit imam koga, al to mi se nameće kao logičan zaključak. Vinko ih je trenirao u mladoj reprezentaciji, poznaje ih, dovedeni su obojica čim je Vinko preuzeo Sarajevo.
A za Fanima, ne bih sve posmatrao samo s finansijske strane. Da, zabio je taj gol u 3. pretkolu EL, al u zadnje 3-4 tekme od njega ne prijeti nikakva opasnost protivniku. Djeluje skroz izgubljeno, i vjerovatno će mu Krste ponovo uzet mjesto u prvoj postavi (ako ne pređe u vrh napada umjesto Debelog).
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 29 nov 2020, 22:29

Hare bi fulio dres i poderao sorc
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 29 nov 2020, 22:30

Moze li admin opet preventivno banovat denchija?
PSPHM

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 nov 2020, 22:37

Odbrana i zadnji vezni nisu odradili svoj dio posla, zato smo remizirali dole. Nije Haretov posao da daje golove, on je svoje ispunio.
Bahati, bahati Željkan!
1946

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 29 nov 2020, 22:56

Ako Tatara neće otjerat radi dresa, trebaju ga otjerat radi one asistencije Handži magiji.
Benjo odlazi, trebo si šutat

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2020, 23:09

skoroalen je napisao/la:
29 nov 2020, 21:54

A za Fanima, ne bih sve posmatrao samo s finansijske strane. Da, zabio je taj gol u 3. pretkolu EL, al u zadnje 3-4 tekme od njega ne prijeti nikakva opasnost protivniku. Djeluje skroz izgubljeno, i vjerovatno će mu Krste ponovo uzet mjesto u prvoj postavi (ako ne pređe u vrh napada umjesto Debelog).

Pa dao gol u prezadnoj utakmici, da je zabio Velezu(precka), da li bi tako pisao. Defanzivno bas dobro odigrao u Mostaru.Tako malo nam da od solidnog napravimo ispodprosjecnog u ovoj PL, kakva je da je.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 29 nov 2020, 23:41

Samozdravlje je napisao/la:
29 nov 2020, 23:09
skoroalen je napisao/la:
29 nov 2020, 21:54

Pa dao gol u prezadnoj utakmici, da je zabio Velezu(precka), da li bi tako pisao. Defanzivno bas dobro odigrao u Mostaru.Tako malo nam da od solidnog napravimo ispodprosjecnog u ovoj PL, kakva je da je.
Samo zbog one defanzive zaslužuje prvu postavu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 30 nov 2020, 00:08

Cudne stvari se desavaju, oni koji su velicali i klanjali se E.Hadzicu, sad ga poceli pljuvati. Svi smo ovdje slavili potpise TSS, Milicevica,Jukica,podrzali produzenje Oremusa,Serbecica,Zinedina itd., niko nista nije imao protiv produzenja za Handzica.
U jednom trenutku likovali i sad kritika, radi spica. Doveli ili produzili bas imena. Imali 3 spica. Ahmetovica velicanstvenog,Handzica kao rezervu(bio nam je omiljen sve do unazad mjesec dana, a i Velkoski je tu. Zavrsili sa Evropom i pored povrede Mersudina, SS i Hadzic zakljucili da Handzic i Velkoski mogu iznjeti 10-tak utakmica PL.
Znam jedino da je ahbab @Tobe kritikovao Hadzica ono u svom stilu, povezivao ga sa Musijom. Svi smo se cudili, a neki negodovali( ja u sebi) i sad se svi obrusili na E.Hadzica. Puno mi imamo igraca koji igraju malo ili nikako, a placaju se, e tu se mogu traziti greske E.Hadzica. Vjerovatno nije bilo para za nekog ubicu, a prosjecan bi bio samo novi trosak.
H.Handzic kao rezerva dao 5 golova i 4 asistencije. Znam nedovoljno, ali za rezervu i nije lose.
Skeptik sam bio kad se angazovao E. Hadzic, ali poslije prvih poteza i saradnje sa Husrefom svi smo likovali i velicali ga. Vukicevica ismijavali.
Hadzic sigurno treba da se zamisli, ali sumnjam da ce mu dlaka faliti. Iskreno i nije tesko u FKS biti SD, obzirom da finansijski ne da odudaramo, nego smo vasionski brod za ostatak lige.
Nemojte zaboraviti kako smo ovdje likovali na "lakocu pobjeda" i naseg ushicenja. doslo do krize rezultata, a i slabijih igara u drugom poluvremenu.
Bilo kako bilo Titula je minimum, sve osim Titule vozdra i SS i Hadzicu.
PS. Navijaci mogu biti generali poslije bitke.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, JuricaSpindl, MSOZ101, zagorski i 76 gostiju.