Bilo bi pozeljno da budes malo vise objektivan a ne subjektivan..na tusnju jedino sto valja je ona nova tribina..meni nikad nece biti jasno zasto se krenulo sa sjeverom a ne istokom..a da ne pricamo kako je na Tusnju teren najblaze receno katastrofa..od Tusnja u ovom trenutku su bolji Kosevo, Bilino Polje, Grbavica, Pecara, Borik, Vrapcici, pa cak i Rudar iz Prijedora ima bolji stadionSlobodas je napisao/la: ↑27 nov 2020, 13:42Pricate gluposti Tusanj je mozda u top 5 stadiona u BiH sto se tice infrastrukture koju posjeduje , sa kapacitetom od preko 8.5 k gdje su 3.5 k pokrivenih mjesta je jako konforan. Pored glavnog terena tu je i pomocni teren sa plasticnom travom i jos 4 mala terena sa plasticnom travom. Prosle godine je urdadjena nova tartan staza , slazem se da je travnjak glavni problem al mislim da ce se i to rijesiti u narednu godinu ili dvije. Stadion posjeduje automatsko navodnjavanje terena i najbolje (najvise) reflektore u BiH. Prosle godine su na stadionu sredjeni WC i prostori vezani za sluzbena lica ,a napravljena je i sala za novinare. Po meni kada bi se istok uradio (sa jos oko 7.5 k pokrivenih mjesta i VIP lozama) to bi bio pun pogodak i dosta bi rasteretio ovu staru zapadnu tribinu kojoj je prijeko potrebna rekonstrukcija.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Po cemu su bolji ? pola od tih stadiona nema ni reflektore , sto se terena tice trenutno tu igraju dvije ekipe i teren je na velikom udaru al kad poredis sa ostalim terenima to je tu negdje kad je snijeg kad je kisa zima svi su tereni losi (osim u Zenici i Grbavici).edo07 je napisao/la: ↑27 nov 2020, 13:50Bilo bi pozeljno da budes malo vise objektivan a ne subjektivan..na tusnju jedino sto valja je ona nova tribina..meni nikad nece biti jasno zasto se krenulo sa sjeverom a ne istokom..a da ne pricamo kako je na Tusnju teren najblaze receno katastrofa..od Tusnja u ovom trenutku su bolji Kosevo, Bilino Polje, Grbavica, Pecara, Borik, Vrapcici, pa cak i Rudar iz Prijedora ima bolji stadionSlobodas je napisao/la: ↑27 nov 2020, 13:42Pricate gluposti Tusanj je mozda u top 5 stadiona u BiH sto se tice infrastrukture koju posjeduje , sa kapacitetom od preko 8.5 k gdje su 3.5 k pokrivenih mjesta je jako konforan. Pored glavnog terena tu je i pomocni teren sa plasticnom travom i jos 4 mala terena sa plasticnom travom. Prosle godine je urdadjena nova tartan staza , slazem se da je travnjak glavni problem al mislim da ce se i to rijesiti u narednu godinu ili dvije. Stadion posjeduje automatsko navodnjavanje terena i najbolje (najvise) reflektore u BiH. Prosle godine su na stadionu sredjeni WC i prostori vezani za sluzbena lica ,a napravljena je i sala za novinare. Po meni kada bi se istok uradio (sa jos oko 7.5 k pokrivenih mjesta i VIP lozama) to bi bio pun pogodak i dosta bi rasteretio ovu staru zapadnu tribinu kojoj je prijeko potrebna rekonstrukcija.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Joj druže, nemojte makar vi Tuzlaci gurati priču da je Tušanj top. Kako niko ne shvata da je puno korisnije kritikovati, jer će se onda možda nešto i mijenjati. Kakvih top 5 crnih.
- Teren na Tušnju je među najgorim u prva dva ranga BiH fudbala. Znači, ne pričamo o top 5, nego o najgorim. I ne poredimo sa svemirskim terenima tipa Grbavice ili BP, pa ni sa Širokim ili Koševom, pa ni Vrapčićima ili Doboj Kaknjom, nego je bukvalno najgori u ligi.
- Reflektori su među najgorim u odnosu na sve stadione koji imaju reflektore, ne računajući naravno Foču, Modriču i sl. Smiješno je govoriti o najboljim reflektorima u odnosu na reflektore na BP, Grbavici i Koševu, a onda i Mostaru i Širokom. Na Grbavici i Koševu je u reflektore uloženo koliko nije na Tušanj kompletan za 30 godina. I ne treba ti tu nauka neka, samo pogledaj snagu reflektora, gdje ovi stadioni zadovoljavaju sve uslove za najveća takmičenja, a na Tušnju je to neko difuzno svjetlo.
- Neki dan su se pojavile slike "raspada" na Koševu, oronulih tribina i sl. Međutim, sve to je dženetski hram za stanje na Tušnju, gdje se sve raspada, zidovi osipaju, ograde zahrđale. Nije ti nimalo ugodno sjediti na zapadu i rang je tribine u Bugojnu ili tako negdje. Neuporedivi su to uslovi sa normalnim stadionima i može se porediti u vrh glave s tribinom u Doboj Kaknju, a i tamo je Boga mi sve novije. Koliko god Koševo bilo oronulo, ili Bijeli Brijeg, tamo postoje mokri čvorovi ko u hotelu, nema kamenja na svakom ćošku, ograde su prefarbane, komotno je.
- Prilaz stadionu - ja ne znam kako ljudima nije jasno da je ovo jedan od najvažnijih segmenata ocjene. Grbavica recimo ima problem sa prilazom koji je **** itekako, a opet, ako uporedimo sa Tušnjem, Grbavica je Stamford Bridge po ovom pitanju. Ima uređenu saobraćajnicu i prostor s jedne strane, iza jedne tribine je trg, kojem se doduše malo teže prilazi, ali ok, sredit će se. Eh da, neću da poredim sa prilazom na Bilinom Polju ili Koševu, ili čak u BL. Tušnju prilaziš preko livade, bukvalno, na koju god tribinu da kreneš. Doduše, na novu ideš uličicama, okolo je zemlja, blato, neuredno, zapušteno. Ulaz na zapad je ispod nivoa bilo kakve koride.
- Sve unutrašnje prostorije isto ne mogu primirisati ostalim stadionima u ligi. Urade press salu, i opet to nije 2% one na Koševu, a da ne spominjem Grbavicu ili Bilino.
Jedini segment gdje je Tušanj bio ok (makar kad sam posljednji put bio, čini mi se jesenas prošle godine) je atletska staza, koja je bolja nego na drugim terenima u BiH, izuzev BL vjerovatno. Ali, ovdje pričamo o fudbalu.
Napiši koje hoćeš segmente, pa kad ocijenimo, vidjet ćeš da Tušanj nije ni među 8 stadiona u PLBiH, a Boga mi u državi beznačajno spominjati. I to što je kao ok (sjeverna tribina) ustvari nije, jer je nedovršena i izvana, i iznutra, vani neuređen prilaz, unutra nedovršeno.
- Teren na Tušnju je među najgorim u prva dva ranga BiH fudbala. Znači, ne pričamo o top 5, nego o najgorim. I ne poredimo sa svemirskim terenima tipa Grbavice ili BP, pa ni sa Širokim ili Koševom, pa ni Vrapčićima ili Doboj Kaknjom, nego je bukvalno najgori u ligi.
- Reflektori su među najgorim u odnosu na sve stadione koji imaju reflektore, ne računajući naravno Foču, Modriču i sl. Smiješno je govoriti o najboljim reflektorima u odnosu na reflektore na BP, Grbavici i Koševu, a onda i Mostaru i Širokom. Na Grbavici i Koševu je u reflektore uloženo koliko nije na Tušanj kompletan za 30 godina. I ne treba ti tu nauka neka, samo pogledaj snagu reflektora, gdje ovi stadioni zadovoljavaju sve uslove za najveća takmičenja, a na Tušnju je to neko difuzno svjetlo.
- Neki dan su se pojavile slike "raspada" na Koševu, oronulih tribina i sl. Međutim, sve to je dženetski hram za stanje na Tušnju, gdje se sve raspada, zidovi osipaju, ograde zahrđale. Nije ti nimalo ugodno sjediti na zapadu i rang je tribine u Bugojnu ili tako negdje. Neuporedivi su to uslovi sa normalnim stadionima i može se porediti u vrh glave s tribinom u Doboj Kaknju, a i tamo je Boga mi sve novije. Koliko god Koševo bilo oronulo, ili Bijeli Brijeg, tamo postoje mokri čvorovi ko u hotelu, nema kamenja na svakom ćošku, ograde su prefarbane, komotno je.
- Prilaz stadionu - ja ne znam kako ljudima nije jasno da je ovo jedan od najvažnijih segmenata ocjene. Grbavica recimo ima problem sa prilazom koji je **** itekako, a opet, ako uporedimo sa Tušnjem, Grbavica je Stamford Bridge po ovom pitanju. Ima uređenu saobraćajnicu i prostor s jedne strane, iza jedne tribine je trg, kojem se doduše malo teže prilazi, ali ok, sredit će se. Eh da, neću da poredim sa prilazom na Bilinom Polju ili Koševu, ili čak u BL. Tušnju prilaziš preko livade, bukvalno, na koju god tribinu da kreneš. Doduše, na novu ideš uličicama, okolo je zemlja, blato, neuredno, zapušteno. Ulaz na zapad je ispod nivoa bilo kakve koride.
- Sve unutrašnje prostorije isto ne mogu primirisati ostalim stadionima u ligi. Urade press salu, i opet to nije 2% one na Koševu, a da ne spominjem Grbavicu ili Bilino.
Jedini segment gdje je Tušanj bio ok (makar kad sam posljednji put bio, čini mi se jesenas prošle godine) je atletska staza, koja je bolja nego na drugim terenima u BiH, izuzev BL vjerovatno. Ali, ovdje pričamo o fudbalu.
Napiši koje hoćeš segmente, pa kad ocijenimo, vidjet ćeš da Tušanj nije ni među 8 stadiona u PLBiH, a Boga mi u državi beznačajno spominjati. I to što je kao ok (sjeverna tribina) ustvari nije, jer je nedovršena i izvana, i iznutra, vani neuređen prilaz, unutra nedovršeno.
Zanemarimo eto teren..sta imas reci o zapadnoj tribini? Moje misljenje da zapad izgleda kao da ce se svakog trenutka srusiti..od ovih stadiona sto sam naveo trenutno samo Prijedor nema reflektoreSlobodas je napisao/la: ↑27 nov 2020, 13:54Po cemu su bolji ? pola od tih stadiona nema ni reflektore , sto se terena tice trenutno tu igraju dvije ekipe i teren je na velikom udaru al kad poredis sa ostalim terenima to je tu negdje kad je snijeg kad je kisa zima svi su tereni losi (osim u Zenici i Grbavici).edo07 je napisao/la: ↑27 nov 2020, 13:50Bilo bi pozeljno da budes malo vise objektivan a ne subjektivan..na tusnju jedino sto valja je ona nova tribina..meni nikad nece biti jasno zasto se krenulo sa sjeverom a ne istokom..a da ne pricamo kako je na Tusnju teren najblaze receno katastrofa..od Tusnja u ovom trenutku su bolji Kosevo, Bilino Polje, Grbavica, Pecara, Borik, Vrapcici, pa cak i Rudar iz Prijedora ima bolji stadionSlobodas je napisao/la: ↑27 nov 2020, 13:42Pricate gluposti Tusanj je mozda u top 5 stadiona u BiH sto se tice infrastrukture koju posjeduje , sa kapacitetom od preko 8.5 k gdje su 3.5 k pokrivenih mjesta je jako konforan. Pored glavnog terena tu je i pomocni teren sa plasticnom travom i jos 4 mala terena sa plasticnom travom. Prosle godine je urdadjena nova tartan staza , slazem se da je travnjak glavni problem al mislim da ce se i to rijesiti u narednu godinu ili dvije. Stadion posjeduje automatsko navodnjavanje terena i najbolje (najvise) reflektore u BiH. Prosle godine su na stadionu sredjeni WC i prostori vezani za sluzbena lica ,a napravljena je i sala za novinare. Po meni kada bi se istok uradio (sa jos oko 7.5 k pokrivenih mjesta i VIP lozama) to bi bio pun pogodak i dosta bi rasteretio ovu staru zapadnu tribinu kojoj je prijeko potrebna rekonstrukcija.
Opet ti kažem, ništa ne dobijate s tim što amnestirate mane vlastitog stadiona. Ja smatram da Tuzla treba imati i stadion i dvorane da dočekuje reprezentaciju, ali ovo je užas koji je, srazmjerno veličini mjesta, najveći u BiH.Slobodas je napisao/la: ↑27 nov 2020, 13:54Po cemu su bolji ? pola od tih stadiona nema ni reflektore , sto se terena tice trenutno tu igraju dvije ekipe i teren je na velikom udaru al kad poredis sa ostalim terenima to je tu negdje kad je snijeg kad je kisa zima svi su tereni losi (osim u Zenici i Grbavici).
Teren nije isti. Teren u augustu na Tušnju je UŽASAN. Tvrd je, trava loša, lopta skače ko luda. U decembru, nakon najvećeg snijega, teren je na VEĆINI stadiona u BiH bolji, ali vi to ne vidite, jer niste navikli na drugačije. Otiđi pod Bijeli Brijeg kad hoćeš, bolji je, mekši, igriviji. Otiđi na Koševo, pa ćeš vidjeti da je isto tako smisleniji od Tuzle kad je najgori. I nemoj uopšte porediti sa ovima. Otiđi u Gabelu, pa ćeš vidjeti da je Tušanj gori. Otiđi u Travnik, isti klinac. Ono je užas.
Reflektori - kao što si rekao, tamo gdje ih nema, Tušanj je bolji. Ko god ima reflektore (izuzev niželigaša par), na Tušnju su lošiji ili isti. Bilino Polje, Grbavica i Koševo imaju reflektore najjače snage, za najveću UEFA kategorizaciju. Za Pecaru i BB ne znam, ali i to je sigurno bolje. Ostaju ti Banja Luka, Bijeljina, Tuzla u prvoj ligi, a eto čak i da su svi isti, opet nije među 5.
Prilazi! Najgori u ligi ubjedljivo.
Oronulost stadiona - najgora u ligi ubjedljivo.
Mokri čvorovi, uslovi za gledatelje - među najgorim u ligi (i kad uzmeš sjever tako je, a kad dodaš zapad, onda te strah sepse).
I na kraju, pobogu, ne pričamo o **** Grudama ili Puračiću, pričamo o Tuzli, pričamo o FK Sloboda, pričamo o najvećem kantonu u državi. Nije li sramota da je teren u Banovićima u boljem stanju? Hej, ljudi igrali treću ligu do jučer. Nije li sramota da je teren u Gradačcu godinama bio bolji? Sad treba da kažem "Ok, nije ovo loše.". Nije dobro ni u Puračiću, a u Tuzli je očajno i bolje je da nema stadiona, nego da ima ono što ima.
Gradonačelnik Tuzle je neki dan izjavio da za izgradnju istočne trbine treba 12 miliona KM. Po njegovoj priči ista se neće graditi dok se ne napune postojeće dvije : Znači, neće se graditi. Čovjeka to ne zanima, jer da ga zanima ne bi stadion 25 godina nakon rata bio najveće ruglo u Evropi. Tih 12 mliona KM ne bismio biti problem, koliki je budžet TK, Grada Tuzle, nešto neka da F BiH, NS BiH i imaju tu kompaniju BINGO koja vrijedi stotine i stotine miliona KM a nisu u stanju svom gradu poklonit recimo 2 miliona za pomoć u izgradnji istočne tribine. Sramno je da u centru Tuzle stoji ona ruševina zvana stadion, pa **** reflektore nisu u stanju ofarbati,onda onakve ograde,prilazi,,bože dragi zar je ono moguće 2020.
Ma u Tuzli se oprala opasna lova na racun stadiona. Pa ko bi normalan slup'o tolike milione u tribinu koja nije u vinklu. I dan danas jos nije zavrsena, stolice nekakve izblijedile. De ba, nije niko corav da ne vidi sta se radi. Jasmin je rak rana tuzlanskog sporta. Kako je dosao za nacelnika, tuzlanski sportski kolektivi su se gasili jedan po jedan ili spali na niske grane. Zalosno.
Možda je Jasmin neke druge stvari u Tuzli postavio na mjesto i za to mu se nama šta reći al čovjeka jednostavno sport ne interesuje a pogotovo fudbal. Mislim da ga uopšte i ne prati.voltron30 je napisao/la: ↑27 nov 2020, 16:24Ma u Tuzli se oprala opasna lova na racun stadiona. Pa ko bi normalan slup'o tolike milione u tribinu koja nije u vinklu. I dan danas jos nije zavrsena, stolice nekakve izblijedile. De ba, nije niko corav da ne vidi sta se radi. Jasmin je rak rana tuzlanskog sporta. Kako je dosao za nacelnika, tuzlanski sportski kolektivi su se gasili jedan po jedan ili spali na niske grane. Zalosno.
Ja sam takođe iz TK i dugo vremena pratim stanje oko stadiona tusanj. Generalno odgovor na pitanje zašto se gradila prvo sjeverna tribina a ne istočna je taj što u trenutku početka gradnje sad već davne 2009 godine koliko se sjećam na mjestu predviđenom za istok su se nalazili privatni objekti tj kuće i nije bilo riješeno imovinsko stanje istih pa se krenulo u akciju i izgradnju sjeverne tribine a uporedo se rješavele stvari oko imovine na istoku.
Pretpostavljam da se išlo tom logikom da dok se izgradi sjever pripremit će se teren za istoka pa se odma nastaviti izgradnja istočne tribine al nije se računalo na najbitniju stvar a to je da smo mi u Bosni i nista ne bude onako kako se planiralo pa je sad ostalo ovako kako je sad.
Ja sam i pokrenuo ovo na ovom forumu da vidim sta vi mislite a po meni je jedini način da se ovaj stadion spasi koliko toliko je da se izgradi istočna tribina i spoji sa sjeverom,obnovi atletska staza i uradi novi teren, srede prilazi stadionu i naravno urede obje tribine kako sa vana tako iznutra a sve ostalo srušiti i urediti da makar lijepo izgleda pa kad se steknu neki uslovi natsaviti dalje sa onim projktom ( za koji mislim da je poprilicno zastario i proruski orijentisan sa atletskom stazom) al kad se već zas*alo makar probat ispostovati.
izgradnjom istoka i uređenjem obje tribine bi se dobio solidan kapacitet i mislim da bi stadion mogao dobiti uefa kategoriju. Tj novi istok je jedino rješenje.
Nema prepreka za izgradnju istocnje tribine, krecemo punom parom, želja je da tribina bude do 2019 godinemdo 100 godisnjice slobode. Idemoooooooooooo istok.
I sta bi? KU*AC
Ma i ja sam iz TK, zato sam i upoznat malo vise s ovim, pogotovu od prijatelja iz Tuzle. Jasko je nekakva umjetnicka dusa, on bi samo o poezjij, pjesmama, i mirisao cvijece k'o onaj bik Ferdinand.JaskoBiH je napisao/la: ↑27 nov 2020, 18:10Možda je Jasmin neke druge stvari u Tuzli postavio na mjesto i za to mu se nama šta reći al čovjeka jednostavno sport ne interesuje a pogotovo fudbal. Mislim da ga uopšte i ne prati.voltron30 je napisao/la: ↑27 nov 2020, 16:24Ma u Tuzli se oprala opasna lova na racun stadiona. Pa ko bi normalan slup'o tolike milione u tribinu koja nije u vinklu. I dan danas jos nije zavrsena, stolice nekakve izblijedile. De ba, nije niko corav da ne vidi sta se radi. Jasmin je rak rana tuzlanskog sporta. Kako je dosao za nacelnika, tuzlanski sportski kolektivi su se gasili jedan po jedan ili spali na niske grane. Zalosno.
Ja sam takođe iz TK i dugo vremena pratim stanje oko stadiona tusanj. Generalno odgovor na pitanje zašto se gradila prvo sjeverna tribina a ne istočna je taj što u trenutku početka gradnje sad već davne 2009 godine koliko se sjećam na mjestu predviđenom za istok su se nalazili privatni objekti tj kuće i nije bilo riješeno imovinsko stanje istih pa se krenulo u akciju i izgradnju sjeverne tribine a uporedo se rješavele stvari oko imovine na istoku.
Pretpostavljam da se išlo tom logikom da dok se izgradi sjever pripremit će se teren za istoka pa se odma nastaviti izgradnja istočne tribine al nije se računalo na najbitniju stvar a to je da smo mi u Bosni i nista ne bude onako kako se planiralo pa je sad ostalo ovako kako je sad.
Ja sam i pokrenuo ovo na ovom forumu da vidim sta vi mislite a po meni je jedini način da se ovaj stadion spasi koliko toliko je da se izgradi istočna tribina i spoji sa sjeverom,obnovi atletska staza i uradi novi teren, srede prilazi stadionu i naravno urede obje tribine kako sa vana tako iznutra a sve ostalo srušiti i urediti da makar lijepo izgleda pa kad se steknu neki uslovi natsaviti dalje sa onim projktom ( za koji mislim da je poprilicno zastario i proruski orijentisan sa atletskom stazom) al kad se već zas*alo makar probat ispostovati.
izgradnjom istoka i uređenjem obje tribine bi se dobio solidan kapacitet i mislim da bi stadion mogao dobiti uefa kategoriju. Tj novi istok je jedino rješenje.

Kaze kada napunimo ove dvije tribine... Napravi ti istocnu tribinu i srusi onda zapad te onda reci da dalje radove na novim tribinama nastavljamo kada napunimo ove dvije.
Na Grbavicu na jug sam isao dok sam bio skolarac i student, jeftina karta, samo petak. Ali sam bio fer prema statustu te tribine i navijao bukvalno od prve do posljednje minute. Cim sam se zaposlio htio sam veci komfor i bolji pregled i zbog toga je sjever otpao kao opcija zbog lose preglednosti. Jednu sezonu sam bio na zapadu i onda presao na istok gdje sam se nekoliko puta dvoumio da se vratim na zapad zbog nedostatka krova pa na zimu svaki put se prehladim. Sada sa krovom apsolutno nemam potrebe za tim. Vjerujem da mnogi ljudi u Tuzli isto razmisljaju. Nece na sjever, a na zapadu nemaju krov i komfor i onda upotpunosti odustani od odlaska na stadion.
Na Grbavicu na jug sam isao dok sam bio skolarac i student, jeftina karta, samo petak. Ali sam bio fer prema statustu te tribine i navijao bukvalno od prve do posljednje minute. Cim sam se zaposlio htio sam veci komfor i bolji pregled i zbog toga je sjever otpao kao opcija zbog lose preglednosti. Jednu sezonu sam bio na zapadu i onda presao na istok gdje sam se nekoliko puta dvoumio da se vratim na zapad zbog nedostatka krova pa na zimu svaki put se prehladim. Sada sa krovom apsolutno nemam potrebe za tim. Vjerujem da mnogi ljudi u Tuzli isto razmisljaju. Nece na sjever, a na zapadu nemaju krov i komfor i onda upotpunosti odustani od odlaska na stadion.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 27 nov 2020, 22:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Iskopana je i odvucena sva ta zemlja, poravnata ta rupa od 10 15 metara u zemlji citavom duzinom istoka, izvrseno "sipovanje" terena (izliveno preko 100-150 sipova ogromne dubine u zemlju zbog sigurnosti temelja) i tu se stalo.
Bukvalno izljevanje temelja i gradnja istoka moze sutra pocet ali mi svi u Tuzli znamo da se tu samo ceka neka vrhunska kombinacija za grad da se uzmu pare i tad ce se i krenut u izgradnju.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Grad Tuzla ima budžet 75 miliona KM. TK ima budžet 430 miliona KM. Ne očekujem da 10 ulože u Tušanj, ali fakat ne shvatam da nema pametnih ljudi koji će pokrenuti cijelu tu priču i u nekoj saradnji, sufinansiranjima, napraviti neke stvari. Neka zamjene teren za početak, sufinansiraju sa savezom, skontaju plan, ali prve godine urade zamjenu terena. Sljedeće neka planiraju izgradnju istočne tribine. Nije nauka vala ni od Binga izvući pare za tu tribinu i dati im mogućnost da se stadion zove Bingo Arena narednih 10 godina. I to ne mora sve, neka za onu tamo godinu grad i kanton izdvoje 2-3 miliona, neka Bingo izdvoji 2-3 i priča može da počne, bez da se priča o nekim ludim ciframa. Neka ganjaju firme za reflektore, kao što je Željo radio, da ih prefarbaju, da ih srede. **** ga, treba imati volju, a ne samo ugrađivati se.
-
- Kontakt:
Tusanj je JU koja ima svoj budzet (dobija ga od grada).I taj budzet tamam im pokrije plate i javasluk jer cak i kosilicu da hoce od 100 maraka morao bi grad kupiti.
Zapadna tribina je neuslovna, prestara i zrela za rusit..Nema tu sta se diskutovat. Uradili su na zapadu wc, kakav je stari bio ovo je svemirski brod...Ali ta tribina generalno.....poravnat.
Sjever stoji nezavrsen i propada...krov se hoce spandrknut eno ne znam jesu li ono popravili. Prilaz sjeveru Bismilah pa zakoraci.
Istok no coment.
Jedino pristojno su svlacionice i uslovi za osoblje. Igraju dva tima i to moze malo izvuc teren ali nije ni prije bio aman cim kisa zareda ili septembar na izmaku mos ga yebat.
Reflektori....slika govori sama za sebe.
Hajde sto nisu ni poceli taj projekat kako treba, nego ni renovirat ne znaju po prioritetu ...rade mic po mic...tamam urade jedno dok dodje nesto drugo na red ovo prvo moras opet i tako u krug. Bez plana, bez cilja i bez para...Uradio si sijalice pa nadji pare sredi ono ruglo i zavrsi ih komplet....
Ono sto mi smeta licno je saranje tribina i grafiti po stadionu, zidovima tribine i td....Imas mjesta za to, ostavi tribinu da izgleda kako bog zapovidio jbg ...Meni su oni isarani zidovi sjevera bas fuj...Nista protiv grafita ali nije im tu mjesto...Cuvaj ono malo sto imas.
Zapadna tribina je neuslovna, prestara i zrela za rusit..Nema tu sta se diskutovat. Uradili su na zapadu wc, kakav je stari bio ovo je svemirski brod...Ali ta tribina generalno.....poravnat.
Sjever stoji nezavrsen i propada...krov se hoce spandrknut eno ne znam jesu li ono popravili. Prilaz sjeveru Bismilah pa zakoraci.
Istok no coment.
Jedino pristojno su svlacionice i uslovi za osoblje. Igraju dva tima i to moze malo izvuc teren ali nije ni prije bio aman cim kisa zareda ili septembar na izmaku mos ga yebat.
Reflektori....slika govori sama za sebe.
Hajde sto nisu ni poceli taj projekat kako treba, nego ni renovirat ne znaju po prioritetu ...rade mic po mic...tamam urade jedno dok dodje nesto drugo na red ovo prvo moras opet i tako u krug. Bez plana, bez cilja i bez para...Uradio si sijalice pa nadji pare sredi ono ruglo i zavrsi ih komplet....
Ono sto mi smeta licno je saranje tribina i grafiti po stadionu, zidovima tribine i td....Imas mjesta za to, ostavi tribinu da izgleda kako bog zapovidio jbg ...Meni su oni isarani zidovi sjevera bas fuj...Nista protiv grafita ali nije im tu mjesto...Cuvaj ono malo sto imas.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Nesto razmisljam. Spominje se zamjena terena na tušnju, da li postoji pripremljen projekat za to kao i pripremljena dokumentacija koja bi se samo trebala predati i dobila bi se dozvola za radove? Tj. kada bi se sutra stvorio novac za zamjenu terenu, da se odmah moze pokrenuti tender i traziti najbolji ponudjac. Jer to je prvi korak koji se mora uraditi prije nego odlucis od bilo koga traziti novac. Ne mozes ocekivati da kanton i savez kaze evo ti dva miliona KM, a ti nemas ni projekat.
Isto pitanje za istok. Da li postoji gotov glavni projekat te trbine. Da li je dokumentacija pripremljena da se moze sutra predati za izdavanje urbanisticke i gradjevinske dozvole? Je li regulacioni plan prilagodjen, da li su gotova apsolutno sva IP pitanja?
Isto pitanje za istok. Da li postoji gotov glavni projekat te trbine. Da li je dokumentacija pripremljena da se moze sutra predati za izdavanje urbanisticke i gradjevinske dozvole? Je li regulacioni plan prilagodjen, da li su gotova apsolutno sva IP pitanja?
Sve sa ovim tusnjem je pogresno...ako nisu rijesili ip probleme za istocnu tribinu trebali su srusit ovu oronulu zapadnu I umjesto nje napravit ovu tribinu sto je sad sjever sa svim potrebnim sadrzajima za cat 3 ili 4...naravno nebi mogli odmah sve ali kroz 6 7 godina postepenog ulaganja bi..nebi bio prvi stadion sa samo jednom tribinom a da ima cat 4...onda kad dodze vrijeme izgradit istok sa ukupnim kapacitetom stadiona od 8 8500 ljudi to je to...iza gola nspraviti zid I stavit reklame I to je to...zali boze para spickanih za ovaj sjever
Nije sve pogresno samo sa njima nego je problem u citavoj drzavi jer se krpe komunisticke zaostavstine koja su manje vise dotrajala rugla. Osim mozda BP ne postoji stadion u BiH koji bi se mogao urediti i modernisati a pri tome da nije potrebna demolacija istog i gradnja od temelja.gruezi je napisao/la: ↑30 nov 2020, 00:09Sve sa ovim tusnjem je pogresno...ako nisu rijesili ip probleme za istocnu tribinu trebali su srusit ovu oronulu zapadnu I umjesto nje napravit ovu tribinu sto je sad sjever sa svim potrebnim sadrzajima za cat 3 ili 4...naravno nebi mogli odmah sve ali kroz 6 7 godina postepenog ulaganja bi..nebi bio prvi stadion sa samo jednom tribinom a da ima cat 4...onda kad dodze vrijeme izgradit istok sa ukupnim kapacitetom stadiona od 8 8500 ljudi to je to...iza gola nspraviti zid I stavit reklame I to je to...zali boze para spickanih za ovaj sjever
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Pa dobro i to je tačno nije nam neko ni naslijeđe. Zato najvecu prednost stadioni klubovi koji imaju samo jednu tribinu koju mozes iskoristiti. Tj uredjenjem iste i dodavanjem jos jedne možes imati savrsen stadion za male pare.Cepi1981 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 00:49Nije sve pogresno samo sa njima nego je problem u citavoj drzavi jer se krpe komunisticke zaostavstine koja su manje vise dotrajala rugla. Osim mozda BP ne postoji stadion u BiH koji bi se mogao urediti i modernisati a pri tome da nije potrebna demolacija istog i gradnja od temelja.gruezi je napisao/la: ↑30 nov 2020, 00:09Sve sa ovim tusnjem je pogresno...ako nisu rijesili ip probleme za istocnu tribinu trebali su srusit ovu oronulu zapadnu I umjesto nje napravit ovu tribinu sto je sad sjever sa svim potrebnim sadrzajima za cat 3 ili 4...naravno nebi mogli odmah sve ali kroz 6 7 godina postepenog ulaganja bi..nebi bio prvi stadion sa samo jednom tribinom a da ima cat 4...onda kad dodze vrijeme izgradit istok sa ukupnim kapacitetom stadiona od 8 8500 ljudi to je to...iza gola nspraviti zid I stavit reklame I to je to...zali boze para spickanih za ovaj sjever
To su prije svega stadion u Bihaću koji ima jako dobar potencijal. Imaju veliku tribinu sa krovom i renoviranjem te tribine mogu dobiti sve sto im treba da bi imali najbolje uslove u drzavi, nasuprot nje napraviti jos jednu za pocetak bez krova tj da im stadion bude kao rujevica sto je u rijeci i imali bi vrhunske uslove. A i Bihać je veliki grad mislim da im fali jak klub.
Stadion u Bijeljini je takodjer sa velikim potencijalom. Bukvalno uraditi kao i u Bihacu i tjt. Imaju prostora koliko žele.
Stadion Gradiška,Bugojno,Gradačac itd sa vrhunskim terenima i uredjenim stadionom bilo bi to milina za navijače.
Od Mega giga arena nema nista hahah al može se se uraditi lijep stadion. Pravi primjer je Velež koji je imao čak i lošije uslove nego gore navedeni stadioni al sa pravim ljudima sve se može.
Inače čitam uglavnom ovu temu a ne pišem nikako.
Što se tiče stadiona pisao sam i ranije a evo ponavljam se. Nitko od naših klubova ne treba ići dalje nego što ima FC Gyirmot, drugoligaš mađarski. Pogledajte stadion:

Znači većina naših klubova ne treba više od ovog. Kapacitet je cca 4 700 s tim da nema iza golova tribina i tu se moze nadoknaditi. Pravi stadion.
A cijena ovog je 2,5 mil €... Nemojte reći da TK kanton, FKS i ostali neki ne mogu kroz par godina napraviti nešto slično. Cifra bi za veći kapacitet bila i veća ali nije neka ogromna cifra. Na ovo se ugledat svi koji žele praviti stadion, jednostavan, funkcionalan. A okaniti se onih maketa glomaznih stadiona koji nikad neće biti. Velež je isto dobar primjer.
Što se tiče stadiona pisao sam i ranije a evo ponavljam se. Nitko od naših klubova ne treba ići dalje nego što ima FC Gyirmot, drugoligaš mađarski. Pogledajte stadion:

Znači većina naših klubova ne treba više od ovog. Kapacitet je cca 4 700 s tim da nema iza golova tribina i tu se moze nadoknaditi. Pravi stadion.
A cijena ovog je 2,5 mil €... Nemojte reći da TK kanton, FKS i ostali neki ne mogu kroz par godina napraviti nešto slično. Cifra bi za veći kapacitet bila i veća ali nije neka ogromna cifra. Na ovo se ugledat svi koji žele praviti stadion, jednostavan, funkcionalan. A okaniti se onih maketa glomaznih stadiona koji nikad neće biti. Velež je isto dobar primjer.
It's better when it's live
- svrakino1921
- Kontakt:
Hvala za ovaj stadionhlive je napisao/la: ↑03 dec 2020, 13:53Inače čitam uglavnom ovu temu a ne pišem nikako.
E ovako su trebali Tuzlaci Tusanj
Onu tribinu novu iza gola su trebali istok napravit a źapad rekonstruisat
Vrhunski teren sa grijacima i stadion bombon
Mislim da bi se mogao stadion Otoka gdje igra Olimpik napravit ovako
Fali jos jedna tribina preko puta ove postojece i pokrit i novi teren sa grijacima
I onda Sarajevo bi moglo i tu igrat Europu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.