FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 25 dec 2010, 22:37

FIFA/UEFA je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Sad za sad mozda bi nam najbolje bilo samo poravnati sve tribine sa sjevernom i stadion bi opet bio beton i to armirani beton. Nesto malo poslovnog prostora ispod tribina dati na iznajmljivanje i tako otplacivati taj kredit. A prihodi od sponzora i ulaznica i prodaje igraca bi se ulagale u tim. Previse je u ovoj prici "ovo ono kad oni to mi ovo itd..."
s kojim parama?
Pa ako je istina da se dug u zadnjih godinu ipo smanjio za pola miliona maraka iskljucivo od para koje se uzmu od iznajmljivanja prostora onda od tih para. Uzme se kredit na duzi vremenski period od 10-15 god. nesto tako kontam. Naravno ispod novih tribina pravis opet prostore koji bi se mogli dati na iznajmljivanje kada tribina bude gotova i tako povecas prihode kluba..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 25 dec 2010, 22:46

zeljocity je napisao/la:
FIFA/UEFA je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Sad za sad mozda bi nam najbolje bilo samo poravnati sve tribine sa sjevernom i stadion bi opet bio beton i to armirani beton. Nesto malo poslovnog prostora ispod tribina dati na iznajmljivanje i tako otplacivati taj kredit. A prihodi od sponzora i ulaznica i prodaje igraca bi se ulagale u tim. Previse je u ovoj prici "ovo ono kad oni to mi ovo itd..."
s kojim parama?
Pa ako je istina da se dug u zadnjih godinu ipo smanjio za pola miliona maraka iskljucivo od para koje se uzmu od iznajmljivanja prostora onda od tih para. Uzme se kredit na duzi vremenski period od 10-15 god. nesto tako kontam. Naravno ispod novih tribina pravis opet prostore koji bi se mogli dati na iznajmljivanje kada tribina bude gotova i tako povecas prihode kluba..
zaduziti se milionima... ne cini mi se kao da je to dobra ideja

onda po toj logici bolje je zaduziti se milionima i dovesti itekako Kvalitetne igrace i laganini svake sezone osvajati i ligu i kup i imaces najmanje 1 mil maraka od evrope :)

samim tim povecaces broj navijaca na tribinama i mnogo vece sponzorske ugovore itd itd...

ne ide bolan to tako lako... ;)
treba nam jos igraca iz BiH

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 25 dec 2010, 22:49

Znam da nam ova situacija ne ide na ruku ! :(
Vratnik igra sa ekipom koja je ce bit nemotivisana, a Željo protiv ekipe koja pobjedom igra za 3. mjesto !
Usput Vratnik vec sad ima bolju gol razliku, a njihov je protivnik kvalitetniji po pokazanom od Vojvodine !
Eh kad bi ovo procito Nijaz Brković sve bi bilo drugacije ! ;)
TM87

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 25 dec 2010, 22:54

padobranac1978 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Obavezno poslušajte Intervju sa Sabahudinom Žujom na Sourca.ba. Intervju je odličan. Svaka mu čast. Čovjek se malo hvali, ali izgleda sa razlogom. Nikome od igrača se ne duguje ni jedna marka. Ima pet dijelova Intervjua i svi su odlični.
mojne svrsiti na Zuju :mrgreen:
A i ja to nešto kontam. Previše se euforije diglo, što sa stadionom, što sa Žujinim pojavljivanjem u svim sredstvima informisanja. Samo što iz konzerve još nije počeo izlaziti. Dodijace nam svima ako ovako nastavi.

Ovaj intervju na izvoru je OK, samo mi nije jasno šta je mislio sa onim da će nakon izgradnje stadion biti vlasništvo grada :o
Sviđa mi se što ima odlične odnose sa predstavnikom navijača u klubu. Mada to i nije baš nešto u navijačkom folu da su navijači dobri sa upravom kluba, što smo mogli vidjeti iz komšijskog primjera, al et...
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 25 dec 2010, 23:24

s kojim parama?[/quote]

Pa ako je istina da se dug u zadnjih godinu ipo smanjio za pola miliona maraka iskljucivo od para koje se uzmu od iznajmljivanja prostora onda od tih para. Uzme se kredit na duzi vremenski period od 10-15 god. nesto tako kontam. Naravno ispod novih tribina pravis opet prostore koji bi se mogli dati na iznajmljivanje kada tribina bude gotova i tako povecas prihode kluba..[/quote]

onda po toj logici bolje je zaduziti se milionima i dovesti itekako Kvalitetne igrace i laganini svake sezone osvajati i ligu i kup i imaces najmanje 1 mil maraka od evrope :)

samim tim povecaces broj navijaca na tribinama i mnogo vece sponzorske ugovore itd itd...

ne ide bolan to tako lako... ;)[/quote]

Ma to sa igracima i nije bas sigurna karta jer evo nek se povrijedi jedan ili dvojica igraca i sta onda? Opet na nuli. Nego eto kontaj ovako. Ako smo za 18 mjeseci vratili 500.000KM samo zahvaljujuci tim lokalima to ti izadze otprilike 25.000KM mjesecno zarade na tim lokalima. Pa recimo da se zaduzimo 20 miliona a da prihode od iznamljivanja prostora povecamo za nekih 4 puta (moglo bi i vise) ali eto racunamo samo 4 puta znaci onda bi se mjesecno zaradzivalo samo na lokalima 100.000KM znaci godisnje 1.200.000KM. Eh sad kao sto sam rekao uzmes kredit na duzi vremenski period znaci tih recimo 20 miliona kredita bi prihodima od 100.00KM mjesecno otplatili za 17god. Sad zamisli koristi od renovirane Grbavice? Veca posjeta, bolji sponzorski ugovir plus sto bi 100% mogli i bolje igrace primamiti jer ruku na srce svi hoce da imaju dobar domaci teren a mi smo sad trenutno tu negdje izmedzu.. Sve ovo sam onako ugrubo racunao fakat trebalo bi ovo dobro prostudirat ali mislim da je izvodljivo..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 25 dec 2010, 23:28

tm-ovac iz mase je napisao/la:Znam da nam ova situacija ne ide na ruku ! :(
Vratnik igra sa ekipom koja je ce bit nemotivisana, a Željo protiv ekipe koja pobjedom igra za 3. mjesto !
Usput Vratnik vec sad ima bolju gol razliku, a njihov je protivnik kvalitetniji po pokazanom od Vojvodine !
Eh kad bi ovo procito Nijaz Brković sve bi bilo drugacije ! ;)
Ma stipu turnir, kako god bude, nema veze, ne brini ! ;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 25 dec 2010, 23:36

Ne baš pametno. Uložili bi i potrošili oko 20-tak miliona maraka, po mojoj procjeni, na izgradnju stadiona po uzoru na sjevernu tribinu. Stadion bi bio ok za danas, ali za par godina bi već bio zastario. Solidna opcija, ali kada već postoji ovo s Slovencima, onda treba da se to vidi. Ne bi imao ništa protiv tog stadiona, ali je riskantno se zaduživati i otplaćivati kredit 20-tak godina za stadion koji za 10 godina ne bi ispunjavao UEFA-ine kriterije, najvjerovatnije. A inače, Žujo se zeznuo s onom rečenicom da bi grad bio vlasnik stadiona. Koliko sam ga skontao, htio je reći da bi grad 'imao' stadion europskog kvaliteta, ali ne kao u njihovom vlasništvu, nego je samo tako htio nešto da kaže, kao stadion u gradu od kojeg bi imao koristi Željo, reprezentacija, ali i grad.
Bilo bi dobro da se ovo završi sa stadionom, pa da onda dobijemo i neke jače sponzore, koji bi nam mogli osigurati pojačanja. Zamislite samo svake sezone milion eura dobijemo samo za pojačanja, što i ne bi bilo nemoguće, kada bi imali jake sponzore i konstantno učestvovanje u Europi ( čitaj ; grupne faze takmičenja )

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 25 dec 2010, 23:41

zeljocity je napisao/la:s kojim parama?
Pa ako je istina da se dug u zadnjih godinu ipo smanjio za pola miliona maraka iskljucivo od para koje se uzmu od iznajmljivanja prostora onda od tih para. Uzme se kredit na duzi vremenski period od 10-15 god. nesto tako kontam. Naravno ispod novih tribina pravis opet prostore koji bi se mogli dati na iznajmljivanje kada tribina bude gotova i tako povecas prihode kluba..[/quote]

ne ide bolan to tako lako... ;)[/quote]

kralju moj,kad uzmes kredit to onda nije vise(kako ti rece 20 mil.) to ti izadje na 40 mil. sa kamatama,ko je uzimao kredit to zna...a ako to urade mislim na kredit unazadice vas,vjeruj..treba biti MAN.UTD. da se to otplati za tako kratko vrijeme ;)
SRETNO
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 25 dec 2010, 23:50

Kakav kredit,kao sto rece duplo vise bi se moralo vratiti kamate su ogromne (mancester grca u dugovima zbog kredita). I kad bi se to uradilo vracao bi se dugi period,sta da dodje nakon nekog vremena druga uprava (lopovi :mrgreen: ) i ne budu se vracale te pare onda kamate jos vise rastu..... i na kraju bi ostali bez icega ni stadiona,ni imovine. Samo polako netreba zuriti sa ovim,i ispitati dobro svaku soluciju za izgradnju stadiona.

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 26 dec 2010, 00:00

Nešto Zujo vise puta u onim intervijujima pominje regionalnu ligU, a evo i Ciro se oglasio po pitanju toga,mozda bi u skorije vrijeme i moglo biti nesto od toga

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 26 dec 2010, 01:02

I ja čestitam praznike svima koji slave.

A Žujo je čovjek koji ima viziju i čovjek zna kako napraviti uspješan kolektiv. Tako sposobne ljude možete samo sresti u najboljim evropskim klubovima.
Slušao sam interviju kao malo dijete. super je.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

K3no
Kontakt:

Post Postao/la K3no » 26 dec 2010, 03:52

Dali slucajno neko zna koji je font slova na onim novim salovima

zeba ubi papka

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 26 dec 2010, 10:38

Omar500 je napisao/la:A inače, Žujo se zeznuo s onom rečenicom da bi grad bio vlasnik stadiona. Koliko sam ga skontao, htio je reći da bi grad 'imao' stadion europskog kvaliteta, ali ne kao u njihovom vlasništvu, nego je samo tako htio nešto da kaže, kao stadion u gradu od kojeg bi imao koristi Željo, reprezentacija, ali i grad.
Poslušaj ga ponovo. Kaže da je Željo vlasnik 50.000 m2, a da grad treba da doda još 25.000-30.000 metara kvadratnih kako bi se završio i stadion i tržni centar. I da će novi stadion biti na toj "gradskoj" zemlji. Možda je to sve OK, ali čovjek fakat nepovezano priča.
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

omnys
Kontakt:

Post Postao/la omnys » 26 dec 2010, 11:16

Sretan praznik svim Manijacima koji slave.
Dokle dodje izgradnja Grbavice?
Play up Pompey!

Popović Lazar
Kontakt:

Post Postao/la Popović Lazar » 26 dec 2010, 11:27

omnys je napisao/la:Sretan praznik svim Manijacima koji slave.
Izgradio se sjever i jug... :arrow: :|
Hajde lazare,hajde Lazare..

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 26 dec 2010, 11:28

omnys je napisao/la:Sretan praznik svim Manijacima koji slave.
Da ide to tako brzo... :D

omnys
Kontakt:

Post Postao/la omnys » 26 dec 2010, 11:33

a dobro znam da neide, al eto, mislim na price, planove itd.. :)
Play up Pompey!

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 26 dec 2010, 12:58

Koji je rezultat protiv vojvodine

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 26 dec 2010, 13:15

Zeljo - Vojvodina 4:1
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 26 dec 2010, 13:19

jel Zeljo u finalu?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 17 gostiju.