Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DeeWa
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la DeeWa » 26 nov 2020, 15:46

Postoji vise razloga sto mi nismo otisli, a vecim dijelom je svakako selektor kriv, ali isto tako u finoj mjeri i igraci.

Mi realno nismo nikada imali za selektora nekog modernog vrhunskog strucnjaka. Ja mogu misliti kako se kod nasih selektora bazira taktika i pricanje o taktici. Smisli formaciju i onda postavi igrace koji su nasi najbolji igraci bez obzira da li im odgovara ta formacija ili ne.

O taktickim idejama da ne govorim. Vjerovatno nikakve i nema. Zna se kako se to radi ozbiljnim reprezentacijama i klubovima. Svako zna poziciju svoju, ne samo u napadu nego i u odbrani.

Najveci klubovi na svijetu nekad zrtvuju nekog dobrog igraca jer nema mjesta u nekoj formaciji. Ako ne mozes bez tog igraca nikako, onda se mora mijenjati formacija. Ne moze i jare i pare.

Kod nas toga nema. I onda se cudimo sto nam neko losije se pokazuje u reprezentaciji, a igra nesto sto ne igra inace i slicno.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 26 nov 2020, 15:51

Glavni razlozi zašto mi nismo otišli je očigledan nekvalitet i amaterski pristup igrača, nepostojanje sistema u savezu, katastrofalan rad sa mladim kategorijama, katastrofalna liga koja bi trebala biti baza za sve reprezentacije pa tek onda selektor

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 nov 2020, 16:30

Bez obzira što su razlozi propasti fudbala hronični, dublji, složeniji od pitanja selektora, u ovom trenutku samo pravi selektor može napravit pozitivan pomak.
Ozbiljne i temeljne promjene je nerealno očekivat, pogotovo jer javnost nije spremna da traži te promjene.
Ja sam uvijek navijo za totalni, opšti bojkot bh fudbala, od kantonalne lige do reprezentacije. Navijam i danas, jer je to jedini način de se presiječe ta hobotnica korupcije. Nažalost takvo raspoloženje ne postoji, niti će postojat. Klupskim navijačima je draže bijedno životarenje, nego pokušaj da bh fudbal uvedu u profesionalni svijet.
Navijači reprezentacije, prije svega BHF, očigledno još uvijek nisu toliko izrevoltitirani da pokrenu akcije.
U takvoj situaciji se jedino možemo nadat da će doći neko ko ima energiju sličnu Ćirinoj, pa da sve to uveže , mobiliše i da pokušamo nešto napravit.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 nov 2020, 16:37

Pa zašto ne budeš primjer i ne kreneš s bojkotom?

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 nov 2020, 18:26

TheChief je napisao/la:
26 nov 2020, 15:36
obagol je napisao/la:
26 nov 2020, 15:18
Dajte vi što kažete da imamo igrače bolje od Finske, Grčke, Sj.Irske, napravite idealnih 11 u bilo kojoj formaciji uz dva uslova:
- Igrači igraju redovno u svom klubu (da odigra barem 70% utakmica u početnih 11)
- Igrač igra na svojoj poziciji

I dodajte još 5 zamjena.
Hoces li da kazes da su ova 2 sastava bolja od naseg ?

slika

slika
Joj ovaj Forsell nas je silovao.
**** je keve nasoj i sredini i odbrani.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 26 nov 2020, 18:38

obagol je napisao/la:
26 nov 2020, 15:51
Glavni razlozi zašto mi nismo otišli je očigledan nekvalitet i amaterski pristup igrača, nepostojanje sistema u savezu, katastrofalan rad sa mladim kategorijama, katastrofalna liga koja bi trebala biti baza za sve reprezentacije pa tek onda selektor
Pa to je opet krivica selektora i saveza, vise nego igraca. Da se razumijemo svi su oni ljudi. Svi bi oni partijali i dan i noc i u klubovima svojim da smiju.
Ali klub to zabrani dok su pod njihovom kontrolom, tako i neke reprezentacije koje su ozbiljne. Postave se pravila i onda nemas problema. Bude ozbiljnija prica.

Kod nas je sistem da se dodje ovdje u bosnu, par laganih treninga da se suta lopta da se vidi ko moze potrcati a ko ne moze, i onda idemo hoplica na cevape, bureke i razna pica. Usput malo obici familije jer su rijetko u bosni, i to ti je to. Naravno da takvim pristupom ne moze ni igrati kad se dan prije najeo ko stoka ili nije oka sklopio jer je lumpovao cijele noci.

Da se ne ponavljam sto sam u prethodnom postu rekao, na stranu to sve ali onda kao kruna dodje dan utakmice, selektor im odabere taktiku i ko da gledam samo kaze, hajdemo momci mi to mozemo, budite ko tim i tjt. Nikakvih akcija, strategija i sl.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 nov 2020, 20:06

DeeWa je napisao/la:
26 nov 2020, 18:38
obagol je napisao/la:
Pa to je opet krivica selektora i saveza, vise nego igraca. Da se razumijemo svi su oni ljudi. Svi bi oni partijali i dan i noc i u klubovima svojim da smiju.
Ali klub to zabrani dok su pod njihovom kontrolom, tako i neke reprezentacije koje su ozbiljne. Postave se pravila i onda nemas problema. Bude ozbiljnija prica.

Kod nas je sistem da se dodje ovdje u bosnu, par laganih treninga da se suta lopta da se vidi ko moze potrcati a ko ne moze, i onda idemo hoplica na cevape, bureke i razna pica. Usput malo obici familije jer su rijetko u bosni, i to ti je to. Naravno da takvim pristupom ne moze ni igrati kad se dan prije najeo ko stoka ili nije oka sklopio jer je lumpovao cijele noci.

Da se ne ponavljam sto sam u prethodnom postu rekao, na stranu to sve ali onda kao kruna dodje dan utakmice, selektor im odabere taktiku i ko da gledam samo kaze, hajdemo momci mi to mozemo, budite ko tim i tjt. Nikakvih akcija, strategija i sl.
Pa sta ce im pricati oni mahmurni sto od alkohola sto od kurava nije im do sebe a kamoli da trenera jos slusaju.
Jos im odzvanja narodna muzika od sinoc iz restorana Bosna u glavi.
Neki ni kolace od jucer provarili nisu.
Sjecam se Dzeke sa jedne od ovih zadnjih tekmi, mislim protiv Poljske da je bilo u Zenici, znaci frajer nemoze da potrci.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 nov 2020, 20:21

Starcevic treba biti selektor.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 nov 2020, 20:56

DeeWa je napisao/la:
obagol je napisao/la:

Selektor glavni krivac oprobavat igrace u utakmici za EURO stvarno ne razumijem
Rodjeni su pitarske picke!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 27 nov 2020, 01:06

Pa ne znam sta se ovdje ima vise analizirati
NEMA NAZAD

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 nov 2020, 03:07

Ma ko god bude selektor,treba se držati starih navika,neka repke na Ilidži,blizu su restorani,sarajevski šminkerski lokalčići,malo do Hrasnice istrcat se ako nema blata... A Butmir da se bas pripreme.. Da je to pravi savez kao sto nije i da su selektori kao sto nisu,oni bi od utakmica repke vidjeli samo aerodrom,kamp u Zenici i stadion na kojem igraju i poslije utakmica razlaz... A ovako uvijek neke manifestacije,kaze da se opuste... e jesu mi i pod stresom u vraziju mater...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 nov 2020, 08:34

DeeWa je napisao/la:
obagol je napisao/la:

Pa to je ono sto ja vec godinama trubim. Imao si do sad trenere koji su usljed svojih fantazija obicno zrtvovali uloge nasih najboljih igraca i koristili ih na pozicijama koje njima ne odgovaraju. Kolasinac vec godinama nije klasicni lijevi bek vec moderni wingback koji najbolje funkcionise u formaciji 3-5-2. Pjanic je jedan od najboljih box to box igraca a kod nas je godinama truhnuo na desetci pa onda u nekom vakuumu veznih igraca bez jasne funckije. Visca je strasno koristan igrac kada ima slobodu da se krece od centra do protivnickog gola, kod nas je zakovan na krilo iako covjek barem deset godina nije igrao krilo i gura se tu, vjerovatno cisto radi konstitucije koju ima. Imas onda Hodzica koji je klasicni napadac, a gura se na krilo, imas Gojaka koji je klasicna desetka a gura se na krilo, imas krunica koji je cisti veznjak a gura se uglavnom na krilo. Jedini od velikih igraca u reprezentaciji koji igra svoju poziciju je Dzeko, ali je i on bio godinama hendikepiran igrajuci pored Ibisevica, koji je bio dobar napadac, ali nitijedan nisu bili za formacije od dva napadaca u obliku u kojem su igrali, pogotovo jer su oba relativno spori igraci a ibisevic klasicni sidras i tap in.

Dakle, slazem se, reprezentacija je dosta slabija u odnosu na onu od prije 5 godina, ali mi niko ne moze reci da nemamo kvalitet za europsko prvenstvo na koje ide pola evrope, pogotovo kad skontas da smo gubili od reprezentacija koje su igracki losije od nas a na terenu smo protiv njih izgledali kao san marino.

Po mom misljenju, selektor igra nevjerovatno bitnu ulogu, i mislim da je vrijeme da se konacno dovede neko ko se stvarno razumije u posao koji obavlja.
naprijed rejal

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 27 nov 2020, 09:12

Nažalost, bilo koji selektor mora improvizirati s našim kadrom koji je na raspolaganju. Mi uopšte nemamo krila a bekovi koje imamo su nam daleko najlošiji dio ekipe. Nemamo napadača ni blizu kvaliteta Džeke niti imamo drugog veznjaka kojeg možemo upariti sa Pjanićem. Bez krila i sa katastrofalnim bekovima, bez drugog napadača zadovoljavajuće kvalitete, nema selektora koji će izvući nešto puno više od ovog što trenutno imamo. Mi moramo žrtvovati jedan kvalifikacioni ciklus i jedan ciklus Lige nacija za pravljenje ekipe i uigravanje. Selektirati 25 igrača i praviti od njih ekipu 3 godine ali odmah u startu reći da rezultat nije u prvom planu.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 nov 2020, 10:09

Ako nista ovaj Starcevic barem prica fino i ima neki pokusaj plana i vizije. :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 nov 2020, 10:19

obagol je napisao/la:
27 nov 2020, 09:12
Nažalost, bilo koji selektor mora improvizirati s našim kadrom koji je na raspolaganju. Mi uopšte nemamo krila a bekovi koje imamo su nam daleko najlošiji dio ekipe. Nemamo napadača ni blizu kvaliteta Džeke niti imamo drugog veznjaka kojeg možemo upariti sa Pjanićem. Bez krila i sa katastrofalnim bekovima, bez drugog napadača zadovoljavajuće kvalitete, nema selektora koji će izvući nešto puno više od ovog što trenutno imamo. Mi moramo žrtvovati jedan kvalifikacioni ciklus i jedan ciklus Lige nacija za pravljenje ekipe i uigravanje. Selektirati 25 igrača i praviti od njih ekipu 3 godine ali odmah u startu reći da rezultat nije u prvom planu.
Druze, ne mogu se u pvih 11 strpati svi najbolji igraci koje ekipa ima u datom trenutku, a to je ono sto mi radimo zadnjih 10 godina pod svim ovim polutrenerima. Zasto Gojak mora da igra na krilu? Zasto Krunic mora da igra na krilu? Zasto Visca mora da igra na krilu? Tu bas treba da izadje na vidjelo mogucnost i znanje trenera kako da pokrije te pozicije a da na ostalim pozicijama ima igrace kojima su to prirodne pozicije.

Nemam ja nista protiv da se nekog igraca zrtvuje na njemu neprirodnoj poziciji, ali da se svi ostali najbolji igraci ubace u sistem koji njima najbolje odgovara.

Ako nemas nijedno moderno krilo u nekim vecim ligama, a iz nekog razloga hoces da igras formaciju sa okomitim krilima, pa brate ubaci igrace kojima je to prirodna pozicija pa makar igrali i u bh premijer ligi, jer ces daleko vise koristi imati od prirodnog krila iz bh premijer lige nego od gojaka koji igra u italiji a igra dijametralno suprotnu poziciju i obnasa potpuno drugaciju ulogu u klubu u kojem igra.

Problem je sto mi, iz nekog meni nepoznatog razloga MORAMO da krpimo pozicije prvih 11 sa trenutno najboljim igracima nevezano za to koje pozicije igraju, i po mom misljenju je to daleko veci problem od generalno losijeg kvaliteta igraca u zadnjim godinama
naprijed rejal

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 27 nov 2020, 10:36

Sheyi je napisao/la:
27 nov 2020, 10:09
Ako nista ovaj Starcevic barem prica fino i ima neki pokusaj plana i vizije. :mrgreen:
Ko god filmove koristi za bilo sta u nogometu, ajd ti setaj. Povraca mi se na spomen Gladijatora. I, ko uopste onaj crnjak moze koristiti kao vid motivacije ...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 nov 2020, 10:38

:rol:
naprijed rejal

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 nov 2020, 10:47

isprica covjek svoju filozofiju fudbala u 1. minuti:
forrest gump+gladiator - okomitost+presing - 14 dana prije skoro desetljece u frajburgu, gledajuci streicha i udri, gdje prodje, dobro je a gdje ne, yebi ga:-)

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 27 nov 2020, 11:55

Konacno 4. Pot
Reprezentacije kojima smo se smijali su sada u nasem rangu.
Kao da je jucer bilo kada sam sam kisnuo 90min protiv luksemburga na polupraznom stadionu, gripu fasovao ali mi drago bilo jer smo im utrpali 5 komada s pola snage.
Sada smo njihov rang. Mi i luksemburg.
Ko ce odgovarati i kada majku li vam ****? Ovo je genocid, potop jedne generacije.
Mediji su konacno krenuli sa blacenjem, nasu podrsku imaju, gdje je bhf osim sto ispija kafe po kurtzenplatzu? Kad ih rusimo?
NEMA NAZAD

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 nov 2020, 13:29

Fakat smo isti pot ko lux 😂😂😂😂😂😂😂
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska i 23 gosta.