Rekonstrukcija stadiona u BiH

fudbalfudbal
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la fudbalfudbal » 26 nov 2020, 00:48

noke21 je napisao/la:
25 nov 2020, 15:31
www fokus ba/sport/fudbal/ko-dila-travu-u-nsbih-od-uefa-e-dobili-sredstva-za-15-terena-a-napravili-dva/1711733/

Prošle godine fudbalska infrastruktura u BiH trebala je postati bolja i kvalitetnija za 15 velikih nogometnih terena s vještačkom podlogom. Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) za taj projekat osigurala je oko četiri miliona maraka, a ostatak od oko tri miliona maraka palo je na teret lokalnih zajednica u BiH (pojedinačno po 200.000 KM).
Rok za izgradnju 15 terena širom BiH bio je 19. novembar 2019. godine, međutim, kompanija “Pejkom” d.o.o. iz Beograda, u vlasništvu Milorada Pejčića, kojoj je Nogometni savez BiH (NSBiH) pod nizom sumnjivih okolnosti dodijelio posao, izgradila je samo – dva! U Hadžićima i Žepču.

Gdje su ostali trebali biti?
Također Begović je trebao praviti kamp neki u Mostaru, ali mu nisu dali, ne znam detaljno nista..
Ti si naša ljubav jedina!

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 26 nov 2020, 02:53

Gradačcu, Travniku, Čapljini, Širokom Brijegu, Konjicu, Hadžićima, Žepču, Cazinu, Tomislavgradu, Goraždu, Bijeljini, Istočnom Novom Sarajevu, Gradišci, Prijedoru i Doboju.
Eto to su gradovi...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 26 nov 2020, 03:34

Mozda lokalne zajednice nisu mogle/htjele ispostovati svoj dio finansiranja...nije ni 200.000 malo za "zajebanciju"

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 26 nov 2020, 08:08

Završen je teren i u Konjicu ,koji je bio dio tog projekta.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 26 nov 2020, 09:22

Rekonstrukcija sijalica na Tusnju , dva zapadna reflektora su zavrsena ostala su jos dva istocna :thumbup:

Jos kad bi ovi hrđu skinuli i prefarbali :hmmmmm:

Sjeverno Istocni Reflektor - Radovi u toku
slika

Sjeverno Zapadni Reflektor - Zavrsen
slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 nov 2020, 09:24

Koliko znam, radovi su ljetos krenuli i u Tomislavgradu, to je valjda trebalo biti gotovo, pare su bile osigurane.
Hayley <3

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 26 nov 2020, 11:57

badblueboylivno je napisao/la:
26 nov 2020, 09:24
Koliko znam, radovi su ljetos krenuli i u Tomislavgradu, to je valjda trebalo biti gotovo, pare su bile osigurane.
Ne znam ko je finansirao teren u Livnu,i on je ove godine napravljen...

zomir
Kontakt:

Post Postao/la zomir » 26 nov 2020, 14:16

Uradjen je teren u Gradačcu :mrgreen:

HerrEngelbert
Kontakt:

Post Postao/la HerrEngelbert » 26 nov 2020, 16:16

Tušanj samo srušit, apsurdno je bilo šta raditi na ponajružnijem stadionu u jugoistočnoj Evropi.
"U životu postoje ljudi koji mogu i koji ne mogu, ja mogu!"

Celtic-Rangers 0:2
Inter-Milan 1:2
17.oktobar 2020.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 nov 2020, 16:48

I tako dok mi kenjamo i supljiramo, u bliskom susjedstvu nice fenomenalan stadion.
https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/n ... 29343.html

Da mi je vidjeti ovakav vid gradnje kod nas, pa makar i u Puracicu, tacno bih se napio.

Jsjsjsjsjs
Kontakt:

Post Postao/la Jsjsjsjsjs » 26 nov 2020, 20:01

voltron30 je napisao/la:
26 nov 2020, 16:48
I tako dok mi kenjamo i supljiramo, u bliskom susjedstvu nice fenomenalan stadion.

Da mi je vidjeti ovakav vid gradnje kod nas, pa makar i u Puracicu, tacno bih se napio.
Druže neka i nama neko da pare kao Mađari Osijeku, pa i mi ćemo imati Alianz Arenu.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 26 nov 2020, 21:56

Jsjsjsjsjs je napisao/la:
26 nov 2020, 20:01
voltron30 je napisao/la:

Druže neka i nama neko da pare kao Mađari Osijeku, pa i mi ćemo imati Alianz Arenu.
Opet bi pola ukrali i dobio bi sasvim obican stadion,Arenu ni u snu...

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 26 nov 2020, 22:18

U Travniku je teren napravljen, bilo je clanaka.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 26 nov 2020, 22:26

slika

Ocigledno da od onog prijekta za cijeli stadion nema ništa a možda i bolje jer je sr*nje u bojama. Ogromne pare su skrhane u ovo i napravljena je po meni najgliuplja stvar na svijetu sa ovom tribinom iza gola.

Da je eventualno umjesto ove tribine napravljena istočna još bi bilo vremena da se prepravi projekat i napravi nešto iole normalno. Ovako me interesuje da li neko ovdje ima neku ideju kako da se ovaj stadion prepravi a da se ne dira sjeverna tribina.

Vjerovatno je to nemoguće al me interesuje šta vi mislite o ovome.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 nov 2020, 23:08

Nazalost nema nista od ovog stadiona ali nema nista ni od rusenja.

Ovo jos dobro izgleda kako je stanje sada sa ovom novom oronulom tribinom.

Jos sad kad jos jedna zima predje preko njega..

Samo da su istok izgradili i ovu staru tribinu ocistli do betona i prekrili mlaznim betonom i nove stolice i loze i okolis.

Estetski full. Ovako sada the end.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 nov 2020, 23:38

Jsjsjsjsjs je napisao/la:
26 nov 2020, 20:01
voltron30 je napisao/la:

To stoji, ali nije ni taj mađarski kapital pao s neba. Neko je to uspio dovući, zainteresovati ulagače.
Kod nas se očekuje da neko dođe i spiska milione tek tako. Totalna apatija. Dodaš tome kriminal, korupciju, nepotizam... i dobiješ najgoru infrastrukturu u Evropi.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 26 nov 2020, 23:38

rishovski je napisao/la:
26 nov 2020, 02:53
Gradačcu, Travniku, Čapljini, Širokom Brijegu, Konjicu, Hadžićima, Žepču, Cazinu, Tomislavgradu, Goraždu, Bijeljini, Istočnom Novom Sarajevu, Gradišci, Prijedoru i Doboju.
Eto to su gradovi...
U Širokom je završen isto i igra se na njemu već

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 27 nov 2020, 00:00

JaskoBiH je napisao/la:
26 nov 2020, 22:26
slika

Ocigledno da od onog prijekta za cijeli stadion nema ništa a možda i bolje jer je sr*nje u bojama. Ogromne pare su skrhane u ovo i napravljena je po meni najgliuplja stvar na svijetu sa ovom tribinom iza gola.

Da je eventualno umjesto ove tribine napravljena istočna još bi bilo vremena da se prepravi projekat i napravi nešto iole normalno. Ovako me interesuje da li neko ovdje ima neku ideju kako da se ovaj stadion prepravi a da se ne dira sjeverna tribina.

Jasno je da se ovdje radi o totalnom promašaju, ali kada bi se i dalje ulagalo, moglo bi se nešto smisleno dobiti ipak. Hajde da kažemo evo da mora biti atletska staza i da to nije problem, ma koliko nekima bila mrska. U Tuzli, ona može ostati. Čim prije bi trebalo napraviti istočnu tribinu koja bi činila kompaktnu cjelinu sa sjevernom. Nakon toga, trebalo bi srušiti postojeću zapadnu tribinu i napraviti i tu pandan toj na istoku. Četvrtu stranu (jug) onda ne moraš ni dirati, neka stoji kakav jeste, nije nikakav problem.

Međutim, ovaj stadion je najveće ruglo u državi sada, a nevjerovatno je da se radi o Tuzli, gradu koji odiše ljepotom, prkosom, gradu koji je sportski da ne može biti sportskiji. Teren je užasan i to je više od svega neophodno zamijeniti. Sve je zahrđalo, neke ograde kao u logoru, prilazi, žbunje, klupe za rezervne igrače i stolice od prije rata, cijeli taj dekor.

Da ne govorimo o mega projektima, ali mislim da bi grad Tuzla trebao da se potrudi da naprave istočnu tribinu, uz neka sufinansiranja, da onda ganjaju da se teren promijeni i već bi to dovelo stvari na neki prihvatljiv nivo. Međutim, ispod 5-6 miliona KM neće moći. Nakon toga, u narednih 10-ak godina zapad zamijeniti boljom tribinom.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 nov 2020, 01:20

JaskoBiH je napisao/la:
26 nov 2020, 22:26
slika

Da je eventualno umjesto ove tribine napravljena istočna još bi bilo vremena da se prepravi projekat i napravi nešto iole nrormalno. Ovako me interesuje da li neko ovdje ima neku ideju kako da se ovaj stadion prepravi a da se ne dira sjeverna tribina.

Ma nije to tako loše kao što izgleda... Da se ja pitam,ja bi proterao autobus ovuda...

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 27 nov 2020, 13:42

Pricate gluposti Tusanj je mozda u top 5 stadiona u BiH sto se tice infrastrukture koju posjeduje , sa kapacitetom od preko 8.5 k gdje su 3.5 k pokrivenih mjesta je jako komforan. Pored glavnog terena tu je i pomocni teren sa plasticnom travom i jos 4 mala terena sa plasticnom travom. Prosle godine je urdadjena nova tartan staza , slazem se da je travnjak glavni problem al mislim da ce se i to rijesiti u narednu godinu ili dvije. Stadion posjeduje automatsko navodnjavanje terena i najbolje (najvise) reflektore u BiH. Prosle godine su na stadionu sredjeni WC i prostori vezani za sluzbena lica ,a napravljena je i sala za novinare. Po meni kada bi se istok uradio (sa jos oko 7.5 k pokrivenih mjesta i VIP lozama) to bi bio pun pogodak i dosta bi rasteretio ovu staru zapadnu tribinu kojoj je prijeko potrebna rekonstrukcija.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Direktorcic i 4 gosta.