Vidi, vidi @Samozdravlja, on bi da kanton daje pare da on gleda konu...Samozdravlje je napisao/la: ↑24 nov 2020, 00:02
Evo u ovoj pauzi da ti kazem svoje misljenje.
Znam da Ti znas, ali mozda ima onih koji ne znaju. Imenica Bosnjak dolazi od vremena srednjovjekovne Bosne,Dobri Bosnjani(pitaj Dubrovcanke) a ne od dragog mi Titie Muslimani.Na Kosovu muslimana porijeklom iz Bosne oslovljavaju kao Bosnjak, muslimana iz Turske zovu Turcinom. Tako je i u CG. Nego mi muslimani iz BiH prisvojili to Bosnjak za sebe, a neki dusmani to poistovjecuju sa muslimanima iz BiH.
Naravno svak ima pravo izbora kako i mogucnost da se izjasniti kao Srbi,Hrvat,Bosanac i Hercegovac(- slozenica), Rom,Gradjanin BiH.....
Pozdravljm promjenu vlasti u opstinama. Bez namjere da koga uvrijedim ili nagovaram, ali svi su nacelnici manje-vise Dobri "Bosanci i Hercegovci".
Ono sto ocekujem od nove vlasti u KS i gradonacelnika je da smanje zagadjenost zraka u 21/22. Gledam kroz prozor i ne mogu vidjeti konu u zgradi preko puta, a ni ljeti, smeta mi suma ispred prozoraZagadjenost zraka je lahko rijesiti plinom i peletom. To nek rijese i imat ce i moj glas sljedeci put, naravno to je minimum, nek budu "posteni" kao i prethodni
i nek prociste zrak i to je to.
Nesto je zapelo u "Cetvrka". Satro zayebale ih ostavke, a u stvari se trazi Premier. Bojim se da se 4 ne raspadne, nece aBd. Previse mi se postenjem busaju u prsa, ali sigurno su bolji izbor od ovih sto 100 g. ne silaze sa grbace. Brate ja ti ne vjerujem politicarima, ali me hrabri ovaj povratak velikog Bogica Bogicevica(bio mi predsjednik omladine, kad sam isao na ORA) i iskreno slusao sam Srdjana Mandica i rekao bih da je pravi cova(na stranu Pitarluk).
Kad kazes "gore", znaci da si ti "dole", Hercegovac ili si na "I" kao i dobri ZundoEto, ako si dugo cekao odgovor, bar je iscrpan.
![]()
![]()
![]()
Nece ici druže ima tu precih poslova...
Stari voajer, Ccc...