Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

filip13

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la filip13 » 22 nov 2020, 21:54

legenda reala je napisao/la:
22 nov 2020, 21:47
Ma ne bi ga pustili ni u januaru da se igra, samo on bezveze pise igrace kao on se tu pita sve itd. sad se ne javlja pojela maca jezik
:thumbup:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 nov 2020, 23:21

Ma na kraju krajeva nije toliko ni bitno hoce li igrati i sto nece, ako ne mozemo proci grupu gdje 3/4 reprezentacije idu na Eurobasket ne zasluzujemo ni da ga igramo i to je to.

Za Eurobasket je malo drugacija prica ali i da imamo idealan roster gdje ce se svi odazvati osim Gordica i da nema povreda mi smo ekipa kojoj je potrebno malo srece u zdrijebu da bi se mogli realno nadati prolasku grupe. Nisu Nurkic i Musa Dragic i Doncic pa da od solidne reprezentacije prave kandidate za medalju.

Veci je problem sto nekih novih kvalitetnih talenata nema ni na vidiku, tu je Garza (koji ce se voditi kao naturalizovani), Kamenjas i mozda jos jedan ili dva igraca da mozes nesto ocekivati od njih. Kad ovi dobiju neku rolu u reprezentaciji bit ce sve oci uprte u njih i veliki pritisak da pokazu talenat i odredjeni kvalitet jer drugih nemamo. Nemamo kvantiteta talenata pa da makar zakonom brojeva dobijemo neke nove igrace.

Zato i dan danas pricamo hoce li mozda Vrabac, Buza, Gegic, Atic i ostala ekipa napraviti barem 70% od talenta koji su imali. Da imamo barem obrise nekog sistema u omladinskim selekcijama, a neke naznake nekog sistema smo jedino imali sa onim savezom za cije vrijeme je osvojeno kadetsko pojavljivala bi se imena nova pa bi makar par igraca tih napravilo nesto.

Ovako cekaj sta ce Sparsi izbaciti, pokupiti sto ostane od Igokee i ako se pojavi kakav sa koledza.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 23 nov 2020, 12:54

j.ebo vas **** gordic...valjao nam je 2013... ali valjala je i njemu repka, za laksu prodaju. supak se sprda i pravi mutav, umjesto da prekine saradu i kaze da je zavrsio karijeru u repci

ove utakmice ce biti patnja ziva. jedino nas odbrana moze izvuc, mi nemamo igraca sa sigurnih 12 poena u rukama ,ako ne dodje amer.

ako ne povuku air gega i kameni, obrali smo bostan :)

mogao bi atic vrtit p'n'r sa kamenim...ima tu prostora za lagane poene i da se ovaj razigra. treba i maksimizirati camparin sut...ne znam sta ocekivat od penave, i da li ce igrati krilo ili smallball centra...kad vidim kako je spor,vjerovatno je on za centra na ovom nivou...treba raditi na trici, to mu je jedina perspektiva da ostane cetvorka

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 23 nov 2020, 13:45

Ja vjerujem da će Roberson doći ako ikako bude mogao jer Vedran kaže da je po karakteru jedan od najboljih momaka koje je ikad trenirao. Kad je dolazio u Sarajevo zbog papirologije po svojoj želji je odradio i par treninga sa reprezentacijom koja se tad pripremala iako to niko nije tražio od njeg.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 23 nov 2020, 13:53

Drape je napisao/la:
23 nov 2020, 13:45
Ja vjerujem da će Roberson doći ako ikako bude mogao jer Vedran kaže da je po karakteru jedan od najboljih momaka koje je ikad trenirao. Kad je dolazio u Sarajevo zbog papirologije po svojoj želji je odradio i par treninga sa reprezentacijom koja se tad pripremala iako to niko nije tražio od njeg.
Sa njim u sastavu bi vec imali pristojnu ekipu za ovo grupu.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 23 nov 2020, 17:43

sto durmo nije medju najboljih (preostalih) 14?

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 23 nov 2020, 17:52

U odsustvu kvaliteta moramo igrati u sto skracenijoj rotaciji bez Sejfica,Zubaca i sl.prevara:
Roberson-Gegic-Atic-Lazic-Sulejmanovic
Talic-Campara-Vrabac-Minja-Kamenjas

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 23 nov 2020, 19:50

legenda reala je napisao/la:
22 nov 2020, 18:18
A nije da svi nismo znali da Nurkić nece igrati, al eto vjerovali smo u neka prazna obećanja
Nas Nurkson je mlad insan al' vec zna da njegove Bosnje padaju na sarenu lazu k'o sponzoruse na rentakar iz Svice ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 23 nov 2020, 19:51

Znate sta..Moze biti da je razlog ovo ili ono...Mozda zaista to tako ide i tako treba ali onako od srca nabijem na ku rac i Nurkica i Musu (govorim iskljucivo u kontekstu kosarkasa).
Ja koji pamtim i vremena "ne da klub "ili nba pravila blabla dok vecina tih nba igraca je bez problema igrala kod nas uvjek neko sra nje.
Hvala lijepo i nikada ih ne zvati vise neka se ljudi bave karijerom i to je to. Igracemo sa onim cim raspolazemo pa makar igrali sa juniorima.

Ne znam odakle opet Gordic u kombinacijama. Covjek se popljuvao i na repku i na drzavu, izreceno se ne moze ponistiti i neka se goni u pm, za mene mrtav kao igrac i kao osoba. I takva situacija samo mi je sebi dozvolimo. Sta ga zoves koji k
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 nov 2020, 20:23

Spisak Bugarske reprezentacije?

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 23 nov 2020, 22:50

Roberson, Campara, Talic
Atic, Gegic, Pasalic
Lazic, Vrabac, Zubac
Milosevic, Penava
Sulejmanovic, Kamenjas, Sejfic

Ekipa koja bi hladno izgubila od Igokee, a ne smijem ni zamisliti na kojem nivou bi bili ako i medju njima bude zarazenih nakon testiranja. :mrgreen:

Mislim da je, pod uslovom da svi budu negativni, jasno kojih 11 kosarkasa ce igrati i da ce se izmedju Talica, Zubca i Pasalica birati taj dvanaesti igrac. Volio bih da ostane Muho zbog iskustva, mada je u jako losoj formi trenutno. Vjerujem da ce Minja uglavnom igrati na 4 (iako je u Tuzli poceo na 3), a da ce Sulejmanovic uglavnom igrati na 5 (iako je u zadnje vrijeme u reprezentaciji uglavnom igrao na 4).

Ja bih ipak poceo s Robersonom, Aticem, Lazicem, Sulejmanovicem i Kamenjasem. Poslije nek Milosevic mijenja Sulju na 4, a kroz par minuta Suljo Kamenog na 5 i nek se onda njih dvojica do kraja rotiraju na toj centarskoj poziciji. Bez obzira sto Sulejmanovic igra manje od 10 minuta u prosjeku za klub i sto vec odavno igra iskljucivo krilnog centra, nadam se da Sejfica ipak necemo gledati na parketu. Takodjer, bojim se da se Kamenjas i pogotovo Penava nece dobro snaci u ovakvim utakmicama. Ovaj drugi mozda nece ni ulaziti u igru, ali Kenan sigurno hoce. Bugarska i Latvija i nisu neki jaki protivnici, ali to su opet utakmice u kojima se gine za svaku loptu, a on jos uvijek nije naviknut na takav tempo.

Sto se vanjske linije tice, puno cemo zavisiti od Amerikanca i njegovog raspolozenja. Ako se on ne razigra i ne isporuci 15+ poena uz solidne procente suta, nema od nas nista. Opet su tu jako losi suteri, ako izuzmemo Amera i Sanija koji se vjerovatno nikad zajedno nece naci na parketu. Durme nema zbog nacionalnog kljuca, a 3x je bolji od Zubca. Medjutim, i on je los suter i ne bi nam nista novo donio.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 23 nov 2020, 23:01

Sviuodbranu je napisao/la:
23 nov 2020, 19:51
Znate sta..Moze biti da je razlog ovo ili ono...Mozda zaista to tako ide i tako treba ali onako od srca nabijem na ku rac i Nurkica i Musu (govorim iskljucivo u kontekstu kosarkasa).
Ja koji pamtim i vremena "ne da klub "ili nba pravila blabla dok vecina tih nba igraca je bez problema igrala kod nas uvjek neko sra nje.
Hvala lijepo i nikada ih ne zvati vise neka se ljudi bave karijerom i to je to. Igracemo sa onim cim raspolazemo pa makar igrali sa juniorima.

nije problem sto si zatucan, nego sto to svjesno biras. navedi jednog nba igraca koji ce igrati kvalifikacije?

ljudi zive u 2020, doba interneta i svih mogucih informacija.... ali dzaba sve...trebao je raskinuti ugovor, odrec se miliona...tako bi svi sa foruma postupili
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 23 nov 2020, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 nov 2020, 23:02

mirzatele je napisao/la:
23 nov 2020, 20:23
Spisak Bugarske reprezentacije?
https://www.basketball.bg/news.php?g=25&id=13187

Dee Bost (Monaco) i izvjesni Svetomir Černokozev iz slovačke lige, u kojoj je Durmo izgledao kao all star, su iz inostranstva, svi ostali domaća bugarska liga.

Mislim da sa njima ne bi smjeli imati problema bez obzira na sve.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 24 nov 2020, 01:31

AirRamiz je napisao/la:
23 nov 2020, 23:01

nije problem sto si zatucan, nego sto to svjesno biras. navedi jednog nba igraca koji ce igrati kvalifikacije?

ljudi zive u 2020, doba interneta i svih mogucih informacija.... ali dzaba sve...trebao je raskinuti ugovor, odrec se miliona...tako bi svi sa foruma postupili
Ne znam da li znas citati, ali jasno sam naveo da pamtim okupljanja kada nasi nisu igrali, dok su drugi uredno se odazivali svojim drzavama. U tom kontekstu nigdje nisam spomenuo OVO okupljanje, osim sto OPRAVDANO "protestvujem "i frustriran sam jer se to nama dogadja na 90 posto utakmica.
Sto se tice zatucanosti,o presvjetla intelektualna "carsijo "sam o sebi si dovoljno rekao.
Ne mora se niko odricati miliona, i rekao sam neka igraju ljudi grade karijere i neka ih se vise ne zove jer nema smisla da ti se igrac od 20 poziva odazove na 2..i to kada apsolutno igras rezultatski nebitnu utakmicu. Ne moraju ni tada dolaziti.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 24 nov 2020, 03:11

Ne bih se iznenadio da su Gegic i Kamenjas zarezeni, s obzirom na to da Spars ima problem s koronom.

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 nov 2020, 11:39

ja sam upratio sastave nekih drugih reprezentacija,nisam vidio da su pozvale nba igrače

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 24 nov 2020, 13:52

Ghuraba je napisao/la:
24 nov 2020, 03:11
Ne bih se iznenadio da su Gegic i Kamenjas zarezeni, s obzirom na to da Spars ima problem s koronom.
Ne bi me iznenadilo da su prije prebolovali ;)
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 24 nov 2020, 13:54

24 nov 2020, 01:31
AirRamiz je napisao/la:
23 nov 2020, 23:01

Ne znam da li znas citati, ali jasno sam naveo da pamtim okupljanja kada nasi nisu igrali, dok su drugi uredno se odazivali svojim drzavama. U tom kontekstu nigdje nisam spomenuo OVO okupljanje, osim sto OPRAVDANO "protestvujem "i frustriran sam jer se to nama dogadja na 90 posto utakmica.
Sto se tice zatucanosti,o presvjetla intelektualna "carsijo "sam o sebi si dovoljno rekao.
Ne mora se niko odricati miliona, i rekao sam neka igraju ljudi grade karijere i neka ih se vise ne zove jer nema smisla da ti se igrac od 20 poziva odazove na 2..i to kada apsolutno igras rezultatski nebitnu utakmicu. Ne moraju ni tada dolaziti.
ja bih tebi mogao pobrojati hronoloski sve nurkiceve povrede i operacije koje je imao u vrijeme kada se bajagi mogao odazvati,ali kontam da nema svrhe...ti bi opet zavro jednu te istu pricu,koju si popusio samo citajuci naslove. a cinjenica da je igrao b diviziju U20 kad je draftovan ti vjerovatno nista ne znaci ,iako takvom cinu neposluha prema nba poslodavcu i rizika nema pandana u evropi...

jedino je mogao igrati pretkvakifikacije, koje smo i bez njeg, sa duletom rijesavali...
ima toga jos ali nema smisla gubit vrijeme na padobrance.
musa nije u prilici da igra, zbog nba bana i njemu se nema sta zamjeriti, isti taj ban vazi za sve evropljane.
jedino grijese sto izlijecu pred rudu i daju materijala hejterima raznih motiva

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 24 nov 2020, 14:51

Nova ce prenositi utakmice ?

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 24 nov 2020, 18:17

bombaysaphire je napisao/la:
24 nov 2020, 13:52
Ghuraba je napisao/la:
24 nov 2020, 03:11
Ne bi me iznenadilo da su prije prebolovali ;)
Sluti kobe bezveze, a mislim da je ovo slucaj sto si ti reko

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”