Ma Nurkić najviše kopa sam sebe sa svojim izjavama. Sad npr. napravi materijal da ga neko proziva da je lažni patriota, a sve zato jer leti pred rudu. Mislim kontam ja da njega boli qrac šta ko misli o njemu, nego onako generalno kažem da je sam sebi neprijatelj sa nekim izjavama u vezi igranja za reprezetnaciju već dugi niz godina.
Gordić je mogao 10 godina bez noge dolaziti na okupljanja reprezentacije, sa ovim ponašanjem u zadnje vrijeme se popišao na sve to što je uradio.
"Takva je sudbina nas koji smo se zadesili na tom području u vrijeme rata. Mnogi ljudi kažu: 'On je Bosanac', jer ne znaju. Ja sam Srbin iz Hercegovine i tu nema nikakve zabune. Dobio sam poziv da igram za reprezentaciju BiH i sa ove tačke gledišta vidim da to nije bilo dobro za moju karijeru. Koštalo me je mnogo toga, ali nije mi žao, ponosno nosim dres zemlje u kojoj sam rođen... Prosto, kad igrate za nacionalni tim koji nije predodređen da pravi rezultate, ružno je da kažem, ali nemate koristi nikakve. Meni je karijera pošla uzlaznom putanjom kad sam uzeo slobodo ljeto, posvetio se sebi i individualnom radu sa Acom Matovićem. Da sam to uradio ranije, bio bih bolji igrač", rekao je Gordić.
Ja mu nakon ovoga više nikada ne bih poziv uputio taman da je LBJ lično.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"