Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

Ghuraba

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la Ghuraba » 22 nov 2020, 13:59

Ma definitivno ne treba ocekivati ni Amerov dolazak. Kao da je tesko smisliti koronu kao izgovor... Mada, rekose da su se odlucili za njega ispred Alibegovica, pa mozda ipak i dodje. :rol:

U svakom slucaju, ne treba se iznenaditi ako nam vanjsku liniju budu cinili: Campara, Gegic, Zahiragic, Atic, Pasalic i Hasandic.

U ovom odronu od drzave treba ukinuti sport u potpunosti, cisto da se i nas sacica budala konacno prestane nadati boljim danima.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 nov 2020, 15:23

Gordic je vise dao reprezentaciji nego sto su mnogi drugi kojima je puna usta Bosne...Tolike godine je bio redovan na okupljanjima pa i sa povredama da nije uredu da ga se proziva.

I Halilovica razumijem, dosao je u novi klub, napravio iskorak u karijeri tek se vraca nakon povrede i prije par dana je odigrao prve minute, ne treba mu taj rizik nikako i bolje da se tamo nametne i udje u ritam. Nije igrao kosarku mjesecima vec svakako...

Sa Nurkicem je klasicno njegovo bacanje bombe i izljevi patriotizma neosnovanog.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 22 nov 2020, 15:27

Ethel je napisao/la:
22 nov 2020, 15:23
Gordic je vise dao reprezentaciji nego sto su mnogi drugi kojima je puna usta Bosne...Tolike godine je bio redovan na okupljanjima pa i sa povredama da nije uredu da ga se proziva.

I Halilovica razumijem, dosao je u novi klub, napravio iskorak u karijeri tek se vraca nakon povrede i prije par dana je odigrao prve minute, ne treba mu taj rizik nikako i bolje da se tamo nametne i udje u ritam. Nije igrao kosarku mjesecima vec svakako...

Sa Nurkicem je klasicno njegovo bacanje bombe i izljevi patriotizma neosnovanog.
Gordić je sam odabrao da se posvađa sa svima umjesto da se normalno oprostio.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 22 nov 2020, 15:46

Nurkic bi igrao 100% da je ostao januar kao datum pocetka NBA lige. Nazalost 20 dana pred pocetak sezone i silne korona protokole logicno da nece dobiti dozvolu jer bi to znacilo da vjerovatno propusta pocetak lige
Jedan grad, jedna ljubav!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 22 nov 2020, 15:50

Gifron je napisao/la:
22 nov 2020, 15:46
Nurkic bi igrao 100% da je ostao januar kao datum pocetka NBA lige. Nazalost 20 dana pred pocetak sezone i silne korona protokole logicno da nece dobiti dozvolu jer bi to znacilo da vjerovatno propusta pocetak lige
Niko mu ne zamjeri što neće igrati već što je sam od sebe najavljivao da hoće pa još i prozivao šta vi znate :yawn: one koji su dovodili u pitanje da li je to sigurno.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 nov 2020, 16:48

Ma Nurkić najviše kopa sam sebe sa svojim izjavama. Sad npr. napravi materijal da ga neko proziva da je lažni patriota, a sve zato jer leti pred rudu. Mislim kontam ja da njega boli qrac šta ko misli o njemu, nego onako generalno kažem da je sam sebi neprijatelj sa nekim izjavama u vezi igranja za reprezetnaciju već dugi niz godina.

Gordić je mogao 10 godina bez noge dolaziti na okupljanja reprezentacije, sa ovim ponašanjem u zadnje vrijeme se popišao na sve to što je uradio.

"Takva je sudbina nas koji smo se zadesili na tom području u vrijeme rata. Mnogi ljudi kažu: 'On je Bosanac', jer ne znaju. Ja sam Srbin iz Hercegovine i tu nema nikakve zabune. Dobio sam poziv da igram za reprezentaciju BiH i sa ove tačke gledišta vidim da to nije bilo dobro za moju karijeru. Koštalo me je mnogo toga, ali nije mi žao, ponosno nosim dres zemlje u kojoj sam rođen... Prosto, kad igrate za nacionalni tim koji nije predodređen da pravi rezultate, ružno je da kažem, ali nemate koristi nikakve. Meni je karijera pošla uzlaznom putanjom kad sam uzeo slobodo ljeto, posvetio se sebi i individualnom radu sa Acom Matovićem. Da sam to uradio ranije, bio bih bolji igrač", rekao je Gordić.

Ja mu nakon ovoga više nikada ne bih poziv uputio taman da je LBJ lično.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 nov 2020, 17:43

Raonffa je napisao/la:
22 nov 2020, 16:48
Ma Nurkić najviše kopa sam sebe sa svojim izjavama. Sad npr. napravi materijal da ga neko proziva da je lažni patriota, a sve zato jer leti pred rudu. Mislim kontam ja da njega boli qrac šta ko misli o njemu, nego onako generalno kažem da je sam sebi neprijatelj sa nekim izjavama u vezi igranja za reprezetnaciju već dugi niz godina.

Gordić je mogao 10 godina bez noge dolaziti na okupljanja reprezentacije, sa ovim ponašanjem u zadnje vrijeme se popišao na sve to što je uradio.

"Takva je sudbina nas koji smo se zadesili na tom području u vrijeme rata. Mnogi ljudi kažu: 'On je Bosanac', jer ne znaju. Ja sam Srbin iz Hercegovine i tu nema nikakve zabune. Dobio sam poziv da igram za reprezentaciju BiH i sa ove tačke gledišta vidim da to nije bilo dobro za moju karijeru. Koštalo me je mnogo toga, ali nije mi žao, ponosno nosim dres zemlje u kojoj sam rođen... Prosto, kad igrate za nacionalni tim koji nije predodređen da pravi rezultate, ružno je da kažem, ali nemate koristi nikakve. Meni je karijera pošla uzlaznom putanjom kad sam uzeo slobodo ljeto, posvetio se sebi i individualnom radu sa Acom Matovićem. Da sam to uradio ranije, bio bih bolji igrač", rekao je Gordić.

Ali nista nije ni slagao, ako cemo iskreno. On je mogao da se ne odaziva, da trazi izgovore, ali je isao i igrao srcem svjesno. Najmanje se takvog igraca treba prozivati, ali nema razloga ga ni zvati kad si reprezentacija u totalnom rasulu i bez ikakvih ambicija. Jedan Djedovic se vodio razumom, za razliku od Gordica i daleko mi je drazi taj srbin, nego masa "mojih" bosanaca, bosnjaka, muslimana, nazovimo ih kako god zelite.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 nov 2020, 18:05

Gordic je vrhunski profesionalac uvijek bio i davao maksimum za reprezentaciju, to sto mnogima ne godi sto ne stavlja liljane po drustvenim mrezama i sto ne spominje Bosnu u svakom intervjuu je njihov problem. Steta sto se na ovakav nacin oprasta od reprezentacije mada u ovom rasulu nije ni mogao dobiti kvalitetan zavrsetak reprezentativne karijere.

Nista lik nije u ovoj izjavi pogrijesio, to sto mi imamo nerealna ocekivanja od reprezentacije kojoj je plafon grupna faza eurobasketa je druga prica.
#MFFL
Som-Hi Barça

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 nov 2020, 18:18

A nije da svi nismo znali da Nurkić nece igrati, al eto vjerovali smo u neka prazna obećanja
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 22 nov 2020, 18:23

Ethel je napisao/la:
22 nov 2020, 18:05
Gordic je vrhunski profesionalac uvijek bio i davao maksimum za reprezentaciju, to sto mnogima ne godi sto ne stavlja liljane po drustvenim mrezama i sto ne spominje Bosnu u svakom intervjuu je njihov problem. Steta sto se na ovakav nacin oprasta od reprezentacije mada u ovom rasulu nije ni mogao dobiti kvalitetan zavrsetak reprezentativne karijere.

Nista lik nije u ovoj izjavi pogrijesio, to sto mi imamo nerealna ocekivanja od reprezentacije kojoj je plafon grupna faza eurobasketa je druga prica.
Ne zanima me što ne stavlja ljiljane i koliko spominje Bosnu, moj problem je što se zdrav nije odazivao u reprezentaciju na vrlo drzak način ne želeći uopšte poslati odgovor o pozivu. Mogao se oprostiti i na kulturan način završiti karijeru, ali tako se ne bi mogao osvećivati savezu jer osjeća da su mu nešto ostali dužni, a ne smeta mu što usput iritira i navijače BiH.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 nov 2020, 18:30

Drape je napisao/la:
22 nov 2020, 18:23
Ethel je napisao/la:
22 nov 2020, 18:05

Ne zanima me što ne stavlja ljiljane i koliko spominje Bosnu, moj problem je što se zdrav nije odazivao u reprezentaciju na vrlo drzak način ne želeći uopšte poslati odgovor o pozivu. Mogao se oprostiti i na kulturan način završiti karijeru, ali tako se ne bi mogao osvećivati savezu jer osjeća da su mu nešto ostali dužni, a ne smeta mu što usput iritira i navijače BiH.
Kakav je bio odnos proslih saveza prema njemu i ne samo prema njemu realno ga i zaboli, igrao je pod svakakvim garniturama saveza i u svakakvim uslovima, sretno mu dalje u karijeri i hvala mu. Jos mu samo treba da se zayebava i potencijalno povrijedi u reprezentaciji antitalenata i syebe sebi mjesto u Partizanu, pa nije lud.
#MFFL
Som-Hi Barça

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 22 nov 2020, 18:31

Ethel je napisao/la:
22 nov 2020, 18:30
Kakav je bio odnos proslih saveza prema njemu i ne samo prema njemu realno ga i zaboli, igrao je pod svakakvim garniturama saveza i u svakakvim uslovima, sretno mu dalje u karijeri i hvala mu. Jos mu samo treba da se zayebava i potencijalno povrijedi u reprezentaciji antitalenata i syebe sebi mjesto u Partizanu, pa nije lud.
Znači ti bi potpisao da se Gordić kod Duleta i sad i kod Bosnića ponaša potpuno normalno i korektno prema reprezentaciji?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 22 nov 2020, 20:11

Beduin je napisao/la:
22 nov 2020, 17:43
Raonffa je napisao/la:

Ali nista nije ni slagao, ako cemo iskreno. On je mogao da se ne odaziva, da trazi izgovore, ali je isao i igrao srcem svjesno. Najmanje se takvog igraca treba prozivati, ali nema razloga ga ni zvati kad si reprezentacija u totalnom rasulu i bez ikakvih ambicija. Jedan Djedovic se vodio razumom, za razliku od Gordica i daleko mi je drazi taj srbin, nego masa "mojih" bosanaca, bosnjaka, muslimana, nazovimo ih kako god zelite.
Bravo za komentar , ništa za dodati !!! :salut:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 nov 2020, 20:29

Drape je napisao/la:
22 nov 2020, 18:31
Ethel je napisao/la:
22 nov 2020, 18:30
Znači ti bi potpisao da se Gordić kod Duleta i sad i kod Bosnića ponaša potpuno normalno i korektno prema reprezentaciji?
Ne ponasa, ali se ni savez ne ponasa korektno prema igracima pri tome ne mislim samo na sadasnju garnituru saveza nego na sveukupno, ako cemo o korektnosti vise cijenim dolazak u reprezentaciju onda kad nismo imali da platimo kotizaciju i normalne pripreme nego sada.
#MFFL
Som-Hi Barça

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 nov 2020, 20:30

Ne igra se za savez.To ex yu igraci nikad skontat

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 nov 2020, 20:57

Beduin je napisao/la:
22 nov 2020, 17:43
Raonffa je napisao/la:

Ma yebe nas u mozak zadnje dvije godine, idi ba u qurac hoćeš igrati ili nećeš reci javno i završi sve. To što se ranije odazivao ne znači da te sada može vući za nos kako hoće.

Nisam ja uopšte ovaj citat poslao zbog ovog "Srbin iz Hercegovine", "igram za lošu repku" itd nego zato što ti po izjavi vidiš da se njemu ne igra samo pokušava to upakovati u priču.

Đedović je epski šupak, u rangu sa "domaćim Turcima", on je posebna sorta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 nov 2020, 21:22

Sta on ima srati njemu i Đedoviću je reprezentacija sve dala, samo sto ovaj nije mogo da se izbori za neki unosan ugovor vani nakon Lotomatice jer nije taj nivo i sad eto kad je propustio reprezentaciju izdominirao sezonu u jbnoj Igokei, sto ne dominira eto u Partizanu,Buducnosti,Cedeviti kad je bio
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 22 nov 2020, 21:42

Ne kontam sta ste ocekivali...NBA trebala poceti sredinom Januara, covjek rekao da ce igrati, pomjerili NBA za Decembar, logicno da mu tim nece dozvoliti..Da je korona prosla, pa mozes nesmetano tamo-vamo, pa mozda i nekako, ali ovako kad koji dan pred pocetak priprema ti trebas da letis za Ameriku, pa onda haj za svaki slucaj malo u izolaciju, pa onda pocnes s pripremama koje i ovako kratko traju pred sam kraj istih...Nisu ludi da ga puste..

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 nov 2020, 21:45

ne govoriti da će sto posto doći igrati,za početak,jer ne zna sa sigurnošću kad će početi sezona,ali hajd,nurkić je mlad čovjek,ponese ga

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 nov 2020, 21:47

Ma ne bi ga pustili ni u januaru da se igra, samo on bezveze pise igrace kao on se tu pita sve itd. sad se ne javlja pojela maca jezik

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AdinTR, filip13, juka55, Proximic i 43 gosta.