FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Slobodas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Slobodas » 21 nov 2020, 22:17

Beduin je napisao/la:
21 nov 2020, 19:57
Slobodas je napisao/la:
21 nov 2020, 17:01
Jesu nam se dresovi isprali druže !
Cim izjednacismo ti se druze usuti dok ne smisli neku drugu negativu. Smori ba vise.
Ležim potrbuške i smišljam neku smicalicu :D :njanjanja:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 21 nov 2020, 22:59

Dobra tekma, pogotovo omladinci su bili super. Trebali su ih nakantati, ali sta ces. Nego kruže glasine da je danas crveno crna kaznena ekspedicija bila uzrok saketanja štrumfova u svlačionici oko 16:50h :kafa:
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 22 nov 2020, 08:54

Brqvo tuzlanski malisani. Go Alica melem za oci, koji vic, bod ko kuca :thumbup:
Ono kad skonts da vise znas roditelja nego igraca na terenu :urnebes:
Ostarilo se bogme

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 22 nov 2020, 09:25

Napravit cu presedan, bar kada je moje pisanje u pitanju vezano za komentare utakmica, i prvo pohvaliti Samira Bekrica koji je po mom misljenju bio ubjedljivo najbolji igrac utakmice. Covjek je sa 36 godina pokazao sta znaci biti profesionalac od glave do pete. Prije dvije godine kada sam ga gledao prvi put u nasem dresu protiv Radnika me izuo iz tena. Nisam ni sanjao da ce i dvije godine poslije biti motor neke druge ekipe. Posteno i profesionalno je odradio sezonu kod nas, zasluzio da se sa respektom pise. Neke se mladje generacije svih klubova ugledaju na njega.

Kod prvog gola Zelje smo dopustili da se Stilic 3 puta na centru okrene na lopti u njihovoj tranziciji za polukontru prilikom cega su bar nasa trojica imali priliku napraviti tehnicki prekrsaj. Lopta je otisla na lijevu stranu, Devedzic cistu loptu poslao u korner i gol.
Osmic je djecko koji biljezi konstantan rast kroz utakmice. Devedzic je u prvom napravio nekoliko groznih groznih gresaka, ali se prilicno ispravio u 2.pol kao i cijela ekipa.
Maksimovic skromno. Guza prodao par laznjaka sa sokera, sam jos uvijek misljenja da ne mozemo nadoknaditi njegovo hodanje. Morao je dodati onu loptu Predragovicu. Predragovic dobar, vezalo se. Uzelac siguran pozadi i zapucao zicer s 3m. :shock:
Realno, Alicev gol jedan od ljepsih one sezone. Tomasevic je brzi od Babayara, ali treba nekad iskljucit brzo trcanje.

Morali smo ovo dobiti.
tuzlanska Sloboda

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 nov 2020, 09:30

Tacno onaj gol Alica je za fudbalske sladokusce, potez koji se rijetko vidja na nasim terenima, za razliku od ozbiljnijih liga koje pratimo na tv.
Steta sto se ne radi kvalitetnije s ovim nasim mladicima, ne mislim samo na Slobodu, jer mi jesmo fudbalski talentovani ali treba izbrusiti taj talenat, treba i platiti igrace pa da vise misle o fudbalu, treningu i napretku, umjesto gdje da pobjegnu sto prije i dobiju makar redovnu platu.
Fudbal mi se igadi kad vidim da nasi igraci ne znaju igrati ni pod najmanjim pritiskom i to izbija loptu glavom bez obzira kad je i blizu svog sesnaesterca umjesto hladne glave da vrati golmanu ili suigracu, ali to treba uigravati, trebaju igraci poznavati jedan drugog i gdje se nalaze, suradjivati, komunicirati, vjerovati najprije sebi a onda i ostalim igracima. A to je opet do trenerskog znanja i samog treniranja i uigravanja ekipe.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 22 nov 2020, 09:33

Valja istrpit djecu pa i greske. Nagrada bi mogla u buduce biti mnogostruko veca .
Druga stvar koga god od ove djece zeljne igre ubaci, pokazu se u pozitivnom svjetlu.
Kad skontas ova sezona beganovic devedzic osmic kurtalic alic mehmedovic maksimovic jesam li koga izostqvio nije malo...

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 22 nov 2020, 09:40

Ova djeca imaju m.u.d.a. a i Grado ima m.u.d.a. ubacit malca od 18 godina koji ti donese zlata vrijedsn bod. Mi smo najveći dobitnici u ovoj polusezoni. Pored već standardnih Begankvića i Maksimovića, isplivalo je još omladinaca naše djece. Gradi svaka čast, ali mislim ipak da bi Spaha još bolji poso odradio s ovom ekipom i još više izvukao iz igrača ali o tom po tom.
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 22 nov 2020, 10:26

Svaka cast i Gradi i momcima. Na pocetku sezone sam bio skeptican vezano za njeg i iako me iznervira nekim potezima, treba mu cestitati za ovo do sad.
Sto neko rece imam osjecaj da bi ovo moglo biti i bolje ali moglo bi se u buducnosti visestruko isplatiti takk da moramo biti zadovoljni. Nekad ne mogu da shvatim i poteze (mladih) igraca s kojim trener nema veze, npr Tomasevic ko brzi voz probije sve i na kraju ne uspije centrirati iako ima praznu drugu stranu, ali valjda ce to doci s iskustvom.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 22 nov 2020, 10:35

Mislio sam da će ovako sklepana ekipa biti zakucana na dno tabele, moram priznati da sam pogriješio i to mi je drago. Ove igrače treba istrpiti, igra je puno ljepša, vidi se da se bore, očigledno je da nemaju iskustva. Zbog toga i ona panika pri ispucavanju/iznošenju lopte van šesnaesterca. Nastaviti sa kopanjem po nižim ligama i dovođenjem igrača kao ove sezone uz dva do tri starija igrača sa pozitivnim razmišljanjem. Za ovu ligu treba dobro fizička priprema, vidi se recept koji godinama primjenjuju Radnik, Krupa i sl može da funkcionira. Knjige dok se ne saniraju i dovedu u plus bolje ne može.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 22 nov 2020, 10:45

Mi se jos uvijek borimo za opstanak kako ligaski tako i finansijski ne zaboravite.

Samo treba biti realan u vezi cilja u ligi i pojacanja..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 nov 2020, 10:45

intercontinental je napisao/la:
22 nov 2020, 09:40
Ova djeca imaju m.u.d.a. a i Grado ima m.u.d.a. ubacit malca od 18 godina koji ti donese zlata vrijedsn bod. Mi smo najveći dobitnici u ovoj polusezoni. Pored već standardnih Begankvića i Maksimovića, isplivalo je još omladinaca naše djece. Gradi svaka čast, ali mislim ipak da bi Spaha još bolji poso odradio s ovom ekipom i još više izvukao iz igrača ali o tom po tom.
Mi najveci dobitnici kratkorocno, Zrinjski i Sarajevo dugorocno. :urnebes:

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 22 nov 2020, 11:00

Pa jbte mi smo serijom brzih pasova na sredini terena dosli do gola. To od Ordagica i Zebe nismo bili sposobni
Jedan grad, jedna ljubav!

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 22 nov 2020, 11:04

Zaista fantasticna partija jucer, iskreno dobar je i bod ali ostaje veliki zal za pobjedom do koje smo olahko mogli doci pogotovo nakon onog prodora tomasevica u 95-toj. Kao sto je rekao @zlajci citavo prvo poluvrijeme je smo dopustali da stilic ostane sam u sredini gdje se uvijek lopta vracala njemu i onda on salje u prazan prostor na bok stevanovicu gdje smo uvijek imali problema nakon njegovih centarsuteva.. Prvo poluvrijeme je defanzivno bilo dosta nesigurno Beganovic je bio katastrofa u prvom, sto je davalo i devedzicu nesigurnost, no ne treba kritikovati momke zaista sjajna partija jucer. Kada je usao Alic dosta smo bolje igrali sa napadacem i tako bi trebali krenuti i protiv Zrinjskog Alic/Halvadzic na spicu Said lijevo Beganovic iza desno Mujagic. Osmic je odigrao pozrtvovano odigrao jucerasnju utakmicu i zaista sjajan nastup je imao i mislim da nam nece nesto pretjerano uticati sto nema Bege slijedece kolo. Jedina zamjerka gradi zbog kasnjenja sa izmjenama sto je svima pocelo ici na q. :clap: :bih:
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 nov 2020, 11:30

da hoce Grado otici sto prije.
mi tek kad nesto izgubimo skontamo sta smo imali.

normalno je da cemo imati problema protiv Zelje na sredini. Dobro neko rece, de saberite utakmice Alispahica, Bekrica i Stilica. I onda isto za svih nasih 20 igraca jucer. Ne igras ti protiv cunjeva, ti igras protiv nekih od najkvalitetnijih igraca u historiji lige. Sad sto im situacija u klubu nije idealna ne umanjuje njihov kvalitet.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 nov 2020, 13:54

Ma vidjeti djecu na djelu neprocjenjivo. Kakve titule i pehari. Samo ih treba sacuvati i neka budu na okupu, da im plitak potok postane rutina. :salut:
Samo nastavite.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 23 nov 2020, 17:06

Probisvjet je napisao/la:
22 nov 2020, 13:54
Ma vidjeti djecu na djelu neprocjenjivo. Kakve titule i pehari. Samo ih treba sacuvati i neka budu na okupu, da im plitak potok postane rutina. :salut:
Samo nastavite.
Samo da ne odu za kikiriki biće dobro. U protivnom ne znam čemu sve i koja je svrha.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 nov 2020, 17:15

sviunapad1010 je napisao/la:
23 nov 2020, 17:06
Probisvjet je napisao/la:
22 nov 2020, 13:54
Samo nastavite.
Samo da ne odu za kikiriki biće dobro. U protivnom ne znam čemu sve i koja je svrha.
To ni slucajno. Necemo vise da gledamo nase talente u raznim klubovima po PL.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 23 nov 2020, 21:46

Minuta sutnje nije odobrena za Soka, isti dan jeste za predsjednika Zeljeznicara. Nije u redu, covjek koji je kao selektor mladih ucinio mnoge stvari. Jednostavno nije u redu. Treba odati pocast svima, ne samo odabranim u savezu. Neka je laka zemlja obojici.
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 23 nov 2020, 21:53

MakabiTuzla je napisao/la:
23 nov 2020, 21:46
Minuta sutnje nije odobrena za Soka, isti dan jeste za predsjednika Zeljeznicara. Nije u redu, covjek koji je kao selektor mladih ucinio mnoge stvari. Jednostavno nije u redu. Treba odati pocast svima, ne samo odabranim u savezu. Neka je laka zemlja obojici.
Kurcevaca od saveza, odobrava se minuta sutnje za nekog trenera Irana na prijateljskoj utakmici, a za Soka koji je umro prije 10-15 dana niko nista, debili uvijek bili :puke:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 23 nov 2020, 21:57

:hmmmmm: ili imamo nemastovito rukovodstvo?
Sta ako niko iz kluba nije uputio zahtjev za Soka?
Nece FSBiH dati Slobodi ni Tuzlacima nista bez da sami trazimo.
tz tz tz tz tz tz

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.