Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

dirkules
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 23:19

Napapijri je napisao/la:
19 nov 2020, 23:15
THJ + Brunson bi poklopili Gallinaria, ako je on opcija jos uvijek. Posto su me poslusali za Richardsona kao tihu patnju, evo jos jedna, pa neka Donnie ili Carlisle procitaju - LaMarcus Aldridge :D
Da je kakvu opciju pa utopiti Wrighta i Jacksona :D
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 nov 2020, 23:20

dirkules je napisao/la:
19 nov 2020, 23:19
Napapijri je napisao/la:
THJ + Brunson bi poklopili Gallinaria, ako je on opcija jos uvijek. Posto su me poslusali za Richardsona kao tihu patnju, evo jos jedna, pa neka Donnie ili Carlisle procitaju - LaMarcus Aldridge :D
To bi moglo samo uz neki pick :D

P.S. Christian Wood kotira visoko na listi zelja.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 23:24

Napapijri je napisao/la:
19 nov 2020, 23:20
dirkules je napisao/la:
19 nov 2020, 23:19
Napapijri je napisao/la:
To bi moglo samo uz neki pick :D
Eh toga nemamo bar 1st roundera (koje Prestija interesuju), da hoće ovo brzo proći, živo me zanima šta kontaju.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 21 nov 2020, 08:48

Koliko smo prije par dana bili konkretni, toliko smo sinoc bili nedefinisani. Potpisali smo Burkea, sto je dobar posao uzimajuci u obzir kakav PO je odigrao, ali sad smo pretrpani na bekovskim pozicijama. Rijesili smo se Wrighta i Jacksona, a doveli James Johnsona, sto je opet velika misterija jer niti jedan od trojice nije koristan igrac, ali eto barem je 1<2.

Iz ovog proizilaze dva pitanja sada:

1. Ide li Brunson negdje dalje u tradeu?
2. Na koga nam otpada MLE jer je dio vec nacet u potpisivanju Burkea?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 21 nov 2020, 09:11

Nit smrdi nit mirise

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 21 nov 2020, 09:13

Ovo meni smrdi na Blake Griffina. Ne pitajte kako, samo intuicija i cinjenica da su Pistonsi pretrpani na centarskim pozicijama, a i mi imamo solidan broj visak igraca.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 nov 2020, 09:14

Napapijri je napisao/la:
21 nov 2020, 09:13
Ovo meni smrdi na Blake Griffina. Ne pitajte kako, samo intuicija i cinjenica da su Pistonsi pretrpani na centarskim pozicijama, a i mi imamo solidan broj visak igraca.
Joj bolje vam je da on ne dodje, neko ko se cijelu karijeru oslanjao iskljucivo na vanserijske fizikalije, a njih vec 2 godine nema. A o visini i stetnosti ugovora da ne pricam.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 21 nov 2020, 13:45

Potpisivanje Burkea je sasvim logičan slijed, nakon restarta je bio odličan i može igrati nekadašnju rolu Baree. Dakle Brunson i on će biti opcije kada Luka odmara na PG-u. Dalje trade za JJ je koristan iz nekoliko stvari, rješavanje Wrighta koji nije fit za ovu ekipu i čišćenje njegovog ugovora za ljeto '21, Jackson nije pokazao nikakav napredak. Prije drafta smo imali 84mil$ ugovora za '21, sada otprilike nekih 70mil$ što nam daje prostora dati nekome max ugovor plus bi imali dodatnih 10-12mil za potpisati nekoga (ukoliko JR opt-out što će vjerovatno biti). Trade za igrače tipa Griffin, Love mislim da te ludorije nećemo vidjeti, FO bi ovaj Cap za '21 jedino dao za igrača tipa Beal. Bilo je govora da nam fali malo jakih momaka, dirty igrača, evo sada imamo JR i JJ, bivši suigrači iz Miamija. Sve u svemu potez koji je dugoročno odličan, ekipa koja je na putu da od sljedećeg ljeta bude contender, a sa Griffinom, Drummondom, Loveom ne treba žuriti ako imaš mogućnost dovesti bolje.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 21 nov 2020, 14:08

JJ je solidan igrac, ali lude glave. Cini mi se da u Miamiu i Minnesotti imao problem sa kilazom zbog cega je bio kaznjavan. Ja ipak mislim da Brunson ide u nekom trade paketu. Kakav ugovor ima Horford, je li jos ova sezona ili i dalje traje? Ako je ova sezona posljednja, ne bih se bunio, mi smo uvijek znali izvuci maksimum iz tih pametnih igraca koji se ne oslanjaju striktno na fizikalije.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 21 nov 2020, 14:25

Napapijri je napisao/la:
21 nov 2020, 14:08
JJ je solidan igrac, ali lude glave. Cini mi se da u Miamiu i Minnesotti imao problem sa kilazom zbog cega je bio kaznjavan. Ja ipak mislim da Brunson ide u nekom trade paketu. Kakav ugovor ima Horford, je li jos ova sezona ili i dalje traje? Ako je ova sezona posljednja, ne bih se bunio, mi smo uvijek znali izvuci maksimum iz tih pametnih igraca koji se ne oslanjaju striktno na fizikalije.
Horford ima monstruozan ugovor ova i još dvije sezone; 27,500,000 $27,000,000 $26,500,000.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 21 nov 2020, 14:34

dirkules je napisao/la:
21 nov 2020, 14:25
Napapijri je napisao/la:
Horford ima monstruozan ugovor ova i još dvije sezone; 27,500,000 $27,000,000 $26,500,000.
Auuu, pa u sta je Philla gledala?!

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 21 nov 2020, 14:36

Napapijri je napisao/la:
21 nov 2020, 14:34
dirkules je napisao/la:
21 nov 2020, 14:25
Napapijri je napisao/la:
Auuu, pa u sta je Philla gledala?!
Da zaustave Giannisa ne obraćajući pažnju na ostale :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 nov 2020, 15:09

Dallas radi pametno(daaa , pratim dosta ovu situaciju zbog Luke)

Draft su odradili odlicno.Trejdali su Curria kad je njegova vrijednost bila na maximumu za Josha kojem je vrijednost bila mala(tako se radi).Ti ces sa Doncicem biti top 5 napad lige ovako il onako.Izgubit prvo mjesto nije bitno ako ces defanzivnu ekipu(18 prosla godine)dovesti u top 10.To je cilj ove offseason i odradjuju ga kako treba.Uz sve to zadrzavaju fleksibilnost capa za nekog.Ne mora biti Giannis.

Kad racunas cap , podrazumijeva se da ce Josh izvrsit opt out al Dallas ce vec imati birds right da ga potpisu preko capa.To je realni scenario.On je iz BDA agencije sa Lukom i trenirao je s njim vec 2015 kad je ovaj imao 16 godina.U interesu je Duffia da gura svoje ljude prema Luki.Pa ocekivati je opt out , potpisati nekog sa cap spaceom i potpisati njega na duzi ugovor sa pravima koja ces polagati na njega.Kao fit je odlican.Nece two way playeri rasti na drvu.Poredit kontekst Embiid,Simmons,Horford spacinga sa Doncicem,Porzingisom nema smisla.

Jackson i Delon su morali ici i sto su dobili jednog lika da se udara je dovoljno dobro.Uz rijesen ugovor Delona.
Burke je isti dobar ugovor,kad jedan bek igra dobro uz Luku,to moras zadrzati.Ovaj to pokazao.

Doncic - Brunson - Burke
Hardaway - Terry - Green
J- Rich - Dorian
Kleber - Johnson
Porzingis - Powell - Boban

two way - Bey , Hinton

Otvorena dva mjesta sa 6 mil MLE.

Mislim da je jasno da bi Dallas trebao trazit jos jednog visokog.Gasol,Ibaka i slicni su vjerovatno van dometa.
Al neki poput Baynesa,Gilesa i slicnih bi bili jako dobri.Trebas osiguranje za KP.
Ne samo sto ce igrati "4" al i zbog xy tekmi koji ce propustit.Na bekovskim pozicijama si pun.

Ne vidim smisla da se Barea vraca,mora skontati da je proslo vrijeme.

Eh sad kljuc je ta dubina na krilima koja nije postojala.Dovesti J-Richa(startera)JJ(zastitara)Greena,Beya je odlican posao.
Delon nije los igrac al je bio los fit i nije mogao sa Lukom.Bek bez pouzdanog suta nema smisla.
Dok Justin Jackson je nivo eurocupa realno,to je jedan od losijih NBA igraca sto je bio u rotaciji prosle sezone.

Mozda neki ruki iskoci i zaradi minute prve sezone al ne bi u principu trebali biti glavna rotacija.

Doncic,Brunson,Burke,Tim,Dorian,J-Rich,Kleber,Porzingis,Powell....to je 9...nekad JJ,nekad Boban,ovisi od protivnika.
Al Porzingis nece startati sezonu,Powell se vraca od ahilove.Potreban je jos jedan visoki.Jos jedno osiguranje.

slika

Mozda nije nista privlacno,nista zvucno al ovako se pametno gradi jedna ekipa bez da preskaces korake.
Dobit 3 mlada igraca na draftu je bitno.Jer jednom kad Luka potpise max ces trebati igrace na malim ugovorima.
Josh je perfektan fit sa Lukom na terenu i van njega.Bit ce ista situacija kao sa Hardawayom i svim ostalim.

Procenti ce ici gore..

Jedna duboka i mlada ekipa koja sve vise odgovara profilu Doncica.
Prosli playoff si imao situacije gdje su bitne minute igrali Jackson i MKG na krilima.To je da ti padne mrak na oci.
Pomoci Dorianu,Maxiu sa svim ovim pomenutim ce biti jako bitno.Seth je dobar,al Seth je 188 cm i uvijek ce biti problem u playoffu.

I uz sve ove poteze(Delona se rijesili,J Rich ima tu opciju u odnosu na Setha)sve govori da cijene jos uvijek taj max cap space.

Pa nesto sumnjam da ces vidjeti neke vece trejdove za Bogdanovica il koga vec.Mozda grijesim al tako djeluje.
Potpisati visokog za 6 MLE cak i da dobije ugovor na 2,3 sezone nije bitno jer ces opet imati max space.
Kljuc je J RIch(BDA)i taj odnos.Opt out , potpisati free agenta max (zelis Janisa al nekog jakog)njega poslije.I Lukin max od 2022.

Poslije nek Cuban placa porez da drzi ekipu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 21 nov 2020, 15:14

Raul_64 je napisao/la:
21 nov 2020, 15:09
Dallas radi pametno(daaa , pratim dosta ovu situaciju zbog Luke)

Draft su odradili odlicno.Trejdali su Curria kad je njegova vrijednost bila na maximumu za Josha kojem je vrijednost bila mala(tako se radi).Ti ces sa Doncicem biti top 5 napad lige ovako il onako.Izgubit prvo mjesto nije bitno ako ces defanzivnu ekipu(18 prosla godine)dovesti u top 10.To je cilj ove offseason i odradjuju ga kako treba.Uz sve to zadrzavaju fleksibilnost capa za nekog.Ne mora biti Giannis.

Kad racunas cap , podrazumijeva se da ce Josh izvrsit opt out al Dallas ce vec imati birds right da ga potpisu preko capa.To je realni scenario.On je iz BDA agencije sa Lukom i trenirao je s njim vec 2015 kad je ovaj imao 16 godina.U interesu je Duffia da gura svoje ljude prema Luki.Pa ocekivati je opt out , potpisati nekog sa cap spaceom i potpisati njega na duzi ugovor sa pravima koja ces polagati na njega.Kao fit je odlican.Nece two way playeri rasti na drvu.Poredit kontekst Embiid,Simmons,Horford spacinga sa Doncicem,Porzingisom nema smisla.

Jackson i Delon su morali ici i sto su dobili jednog lika da se udara je dovoljno dobro.Uz rijesen ugovor Delona.
Burke je isti dobar ugovor,kad jedan bek igra dobro uz Luku,to moras zadrzati.Ovaj to pokazao.

Doncic - Brunson - Burke
Hardaway - Terry - Green
J- Rich - Dorian
Kleber - Johnson
Porzingis - Powell - Boban

two way - Bey , Hinton

Otvorena dva mjesta sa 6 mil MLE.

Mislim da je jasno da bi Dallas trebao trazit jos jednog visokog.Gasol,Ibaka i slicni su vjerovatno van dometa.
Al neki poput Baynesa,Gilesa i slicnih bi bili jako dobri.Trebas osiguranje za KP.
Ne samo sto ce igrati "4" al i zbog xy tekmi koji ce propustit.Na bekovskim pozicijama si pun.

Ne vidim smisla da se Barea vraca,mora skontati da je proslo vrijeme.

Eh sad kljuc je ta dubina na krilima koja nije postojala.Dovesti J-Richa(startera)JJ(zastitara)Greena,Beya je odlican posao.
Delon nije los igrac al je bio los fit i nije mogao sa Lukom.Bek bez pouzdanog suta nema smisla.
Dok Justin Jackson je nivo eurocupa realno,to je jedan od losijih NBA igraca sto je bio u rotaciji prosle sezone.

Mozda neki ruki iskoci i zaradi minute prve sezone al ne bi u principu trebali biti glavna rotacija.

Doncic,Brunson,Burke,Tim,Dorian,J-Rich,Kleber,Porzingis,Powell....to je 9...nekad JJ,nekad Boban,ovisi od protivnika.
Al Porzingis nece startati sezonu,Powell se vraca od ahilove.Potreban je jos jedan visoki.Jos jedno osiguranje.

slika

Mozda nije nista privlacno,nista zvucno al ovako se pametno gradi jedna ekipa bez da preskaces korake.
Dobit 3 mlada igraca na draftu je bitno.Jer jednom kad Luka potpise max ces trebati igrace na malim ugovorima.
Josh je perfektan fit sa Lukom na terenu i van njega.Bit ce ista situacija kao sa Hardawayom i svim ostalim.

Procenti ce ici gore..

Jedna duboka i mlada ekipa koja sve vise odgovara profilu Doncica.
Prosli playoff si imao situacije gdje su bitne minute igrali Jackson i MKG na krilima.To je da ti padne mrak na oci.
Pomoci Dorianu,Maxiu sa svim ovim pomenutim ce biti jako bitno.Seth je dobar,al Seth je 188 cm i uvijek ce biti problem u playoffu.

I uz sve ove poteze(Delona se rijesili,J Rich ima tu opciju u odnosu na Setha)sve govori da cijene jos uvijek taj max cap space.

Pa nesto sumnjam da ces vidjeti neke vece trejdove za Bogdanovica il koga vec.Mozda grijesim al tako djeluje.
Potpisati visokog za 6 MLE cak i da dobije ugovor na 2,3 sezone nije bitno jer ces opet imati max space.
Kljuc je J RIch(BDA)i taj odnos.Opt out , potpisati free agenta max (zelis Janisa al nekog jakog)njega poslije.I Lukin max od 2022.

Poslije nek Cuban placa porez da drzi ekipu.
Bravo, sve lijepo objašnjeno :clap:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 21 nov 2020, 15:22

@Raul_64, svaka cast, vidi se da pomno pratis situaciju i van svog kluba (Spursi ako se ne varam). Uvijek je zadovoljstvo pricati sa takvim kalibrom forumasa. Takodjer, dobrodosao si na ovaj pdf obzirom da mi ne zalazimo pretjerano na pdf SA jer cesto i sami vodite zustre rasprave :D

Cilj za narednu sezonu je Giannis ili Gobert, barem prema ranim najavama. Iskreno se ne bih bunio ni protiv nekoga ove sezone ko ce doci kroz trade jer sam ja neko ko je navikao na Dallas kao underdoga. Tako se ne bih bunio protiv igraca kao sto su Hayward, Oladipo, Myles Turner, Randle i sl. Dakle, tip igraca sposobnih za all star nivo, ali ne superstar.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 nov 2020, 15:40

Ma samo bi vam rekao da ne treba biti opsjednut sa Giannisom.

Podrazumijeva se da bi to bio drugi nivo,mozda nova dominanta ekipa u najavi duzi broj godina al.
Dallas vec ima svog MVP igraca.Ima njegovu drugu opciju i moze gradit ekipu lagano oko njih.

Doncic je u drugoj sezoni sa 20 godina vec znojio Cliperse dok su mu suigraci bili Burke,Jackson,MKG i Kleber.
On ce imati LeBron,Harden efekat gdje ces biti 50 w ekipa sa lijevim roleplayerima.
I svake godine Dallas postepeno gradi bolju ekipu oko njega.Zna sve vise sta mu treba.

Da imas taj cap space da potpises 2021 (2 jaka igraca + J Richa)i to je savim dobro.

Burke je klasican primjer.Za vecinu ljudi nije neki bitan potpis(3/10)al Burke je pokazao da sa Doncicem zna igrati.I to ti je glavno.
Dok jedan Delon nije.U vakumu Delon moze za 20 ekipa biti bolja opcija al za Dallas/Doncica(sto je jedno te isto)nije.

JJ ima u sebi jos kosarke al je prije svega neko ko ce radit prljav posao.Moras imati takvog.
Ne trebas svog superstara od 21 godinu da pored svega ostalog sta radi na terenu,trosi energiju na Morrisa i takve likove.

Pikovi su zanimljivi.Vidjet cemo Terri pricu dal ima potencijal za Setha il nesto vise vremenom.
No ovaj Green je zanimljiv igrac.Na Arizoni svako izgleda kao slabiji igrac.
No pricas o 6-6 sa 220 lb i 6-10 whingspanom.To je savrseno krilo koje je sutalo na visokim procentima iz kornera.

Ne znam da ce bas prve sezone imati veliku rolu,al je jedan od onih kad Hardaway ode vjerovatno?! 2021 ce popunit rolu tu i biti spremniji.

Da se mene licno pita,ganjao bi s/t sa Lavine,Bogdanovicem,Hieldom,Gordonom i slicnim.Ne bi mario za cap spaceom.
Taj san da Giannis nece prvo produzit(sto se ne zna)i da ce od svih ekipa izabrati tvoju.Tako se znas opeci.
Mada opet da cuvas cap space,fleksibilnosti i potpises 1,2 jakog free agenta neovisno od njega je isto dobra alternativa.

Situacija je dobra.

Imas ono sto je najvaznije QB1(Luka)imas nekog koji kad je bio zdrav je pokazao da je legit 2 opcija(KP).
I sad pravis najbolju mogucu ekipu oko njih.J Rich se uklapa u to sa igrom,godinama,mentalitetom.
Brunson,Green,Terry,Bey...imas mlade prospekte od kojih moze biti nesto il koje mozes koristit u trejdu.

(cap fleksibilnost)

Treba imati strpljenja i perspektivu.Cilj nakon playoffa sad treba biti zavrsit u top 4,imati seriju na domacem terenu gdje bi publika trebala biti(valda) i proci prvu rundu pa ako ti padnes u eventualnom polufinalu od Lakersa,Clipersa nije strasno jer je to proges.Step by step.I sa cap spaceom i dodatnom godinom jos vise ces znati sta ti treba,koji igrac je dostupan,dal zelis Richardsona dugorocno itd itd.

Preporucio bi vam da uzivate trenutno.

Jer gore ce biti za par sezona.Bit ce Dallas bolja ekipa al tad ce i ocekivanja biti puno veca a samim tim i razocarenja.
Sad gledas jednu ekipu kako raste...od 33 w do 43 w do koliko vec u ovoj skracenoj sezoni.To je lijepa stvar.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 22 nov 2020, 02:32

Wes Iwundu, još jedan dugoruki defanzivac u ovom offseasonu za nas, napadački limitiran.
3,5mil$/2yrs
Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 22 nov 2020, 03:50, ukupno mijenjano 1 put.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 22 nov 2020, 02:54

the Mavericks have agreed to terms on an Exhibit 10 deal with Devonte Patterson, SWAC player of the year out of Prairie View A&M, I’m told

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 22 nov 2020, 10:52

Hajmo baciti taj MLE na Gasola. Ne vidim da ce mu iko ponuditi vise od tih 6 miliona. Ima u njemu goriva jos uvijek.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 nov 2020, 13:00

Napapijri je napisao/la:
22 nov 2020, 10:52
Hajmo baciti taj MLE na Gasola. Ne vidim da ce mu iko ponuditi vise od tih 6 miliona. Ima u njemu goriva jos uvijek.
Iskreno, u ovoj fazi karijere, meni je Baynes bolji.Niko ga ne spominje.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.