Da je kakvu opciju pa utopiti Wrighta i Jacksona

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Da je kakvu opciju pa utopiti Wrighta i Jacksona
To bi moglo samo uz neki pick
Eh toga nemamo bar 1st roundera (koje Prestija interesuju), da hoće ovo brzo proći, živo me zanima šta kontaju.
Joj bolje vam je da on ne dodje, neko ko se cijelu karijeru oslanjao iskljucivo na vanserijske fizikalije, a njih vec 2 godine nema. A o visini i stetnosti ugovora da ne pricam.
Horford ima monstruozan ugovor ova i još dvije sezone; 27,500,000 $27,000,000 $26,500,000.Napapijri je napisao/la: ↑21 nov 2020, 14:08JJ je solidan igrac, ali lude glave. Cini mi se da u Miamiu i Minnesotti imao problem sa kilazom zbog cega je bio kaznjavan. Ja ipak mislim da Brunson ide u nekom trade paketu. Kakav ugovor ima Horford, je li jos ova sezona ili i dalje traje? Ako je ova sezona posljednja, ne bih se bunio, mi smo uvijek znali izvuci maksimum iz tih pametnih igraca koji se ne oslanjaju striktno na fizikalije.
Auuu, pa u sta je Philla gledala?!dirkules je napisao/la: ↑21 nov 2020, 14:25Horford ima monstruozan ugovor ova i još dvije sezone; 27,500,000 $27,000,000 $26,500,000.Napapijri je napisao/la: ↑21 nov 2020, 14:08JJ je solidan igrac, ali lude glave. Cini mi se da u Miamiu i Minnesotti imao problem sa kilazom zbog cega je bio kaznjavan. Ja ipak mislim da Brunson ide u nekom trade paketu. Kakav ugovor ima Horford, je li jos ova sezona ili i dalje traje? Ako je ova sezona posljednja, ne bih se bunio, mi smo uvijek znali izvuci maksimum iz tih pametnih igraca koji se ne oslanjaju striktno na fizikalije.
Da zaustave Giannisa ne obraćajući pažnju na ostaleNapapijri je napisao/la: ↑21 nov 2020, 14:34Auuu, pa u sta je Philla gledala?!dirkules je napisao/la: ↑21 nov 2020, 14:25Horford ima monstruozan ugovor ova i još dvije sezone; 27,500,000 $27,000,000 $26,500,000.Napapijri je napisao/la: ↑21 nov 2020, 14:08JJ je solidan igrac, ali lude glave. Cini mi se da u Miamiu i Minnesotti imao problem sa kilazom zbog cega je bio kaznjavan. Ja ipak mislim da Brunson ide u nekom trade paketu. Kakav ugovor ima Horford, je li jos ova sezona ili i dalje traje? Ako je ova sezona posljednja, ne bih se bunio, mi smo uvijek znali izvuci maksimum iz tih pametnih igraca koji se ne oslanjaju striktno na fizikalije.
Bravo, sve lijepo objašnjenoRaul_64 je napisao/la: ↑21 nov 2020, 15:09Dallas radi pametno(daaa , pratim dosta ovu situaciju zbog Luke)
Draft su odradili odlicno.Trejdali su Curria kad je njegova vrijednost bila na maximumu za Josha kojem je vrijednost bila mala(tako se radi).Ti ces sa Doncicem biti top 5 napad lige ovako il onako.Izgubit prvo mjesto nije bitno ako ces defanzivnu ekipu(18 prosla godine)dovesti u top 10.To je cilj ove offseason i odradjuju ga kako treba.Uz sve to zadrzavaju fleksibilnost capa za nekog.Ne mora biti Giannis.
Kad racunas cap , podrazumijeva se da ce Josh izvrsit opt out al Dallas ce vec imati birds right da ga potpisu preko capa.To je realni scenario.On je iz BDA agencije sa Lukom i trenirao je s njim vec 2015 kad je ovaj imao 16 godina.U interesu je Duffia da gura svoje ljude prema Luki.Pa ocekivati je opt out , potpisati nekog sa cap spaceom i potpisati njega na duzi ugovor sa pravima koja ces polagati na njega.Kao fit je odlican.Nece two way playeri rasti na drvu.Poredit kontekst Embiid,Simmons,Horford spacinga sa Doncicem,Porzingisom nema smisla.
Jackson i Delon su morali ici i sto su dobili jednog lika da se udara je dovoljno dobro.Uz rijesen ugovor Delona.
Burke je isti dobar ugovor,kad jedan bek igra dobro uz Luku,to moras zadrzati.Ovaj to pokazao.
Doncic - Brunson - Burke
Hardaway - Terry - Green
J- Rich - Dorian
Kleber - Johnson
Porzingis - Powell - Boban
two way - Bey , Hinton
Otvorena dva mjesta sa 6 mil MLE.
Mislim da je jasno da bi Dallas trebao trazit jos jednog visokog.Gasol,Ibaka i slicni su vjerovatno van dometa.
Al neki poput Baynesa,Gilesa i slicnih bi bili jako dobri.Trebas osiguranje za KP.
Ne samo sto ce igrati "4" al i zbog xy tekmi koji ce propustit.Na bekovskim pozicijama si pun.
Ne vidim smisla da se Barea vraca,mora skontati da je proslo vrijeme.
Eh sad kljuc je ta dubina na krilima koja nije postojala.Dovesti J-Richa(startera)JJ(zastitara)Greena,Beya je odlican posao.
Delon nije los igrac al je bio los fit i nije mogao sa Lukom.Bek bez pouzdanog suta nema smisla.
Dok Justin Jackson je nivo eurocupa realno,to je jedan od losijih NBA igraca sto je bio u rotaciji prosle sezone.
Mozda neki ruki iskoci i zaradi minute prve sezone al ne bi u principu trebali biti glavna rotacija.
Doncic,Brunson,Burke,Tim,Dorian,J-Rich,Kleber,Porzingis,Powell....to je 9...nekad JJ,nekad Boban,ovisi od protivnika.
Al Porzingis nece startati sezonu,Powell se vraca od ahilove.Potreban je jos jedan visoki.Jos jedno osiguranje.
Mozda nije nista privlacno,nista zvucno al ovako se pametno gradi jedna ekipa bez da preskaces korake.
Dobit 3 mlada igraca na draftu je bitno.Jer jednom kad Luka potpise max ces trebati igrace na malim ugovorima.
Josh je perfektan fit sa Lukom na terenu i van njega.Bit ce ista situacija kao sa Hardawayom i svim ostalim.
Procenti ce ici gore..
Jedna duboka i mlada ekipa koja sve vise odgovara profilu Doncica.
Prosli playoff si imao situacije gdje su bitne minute igrali Jackson i MKG na krilima.To je da ti padne mrak na oci.
Pomoci Dorianu,Maxiu sa svim ovim pomenutim ce biti jako bitno.Seth je dobar,al Seth je 188 cm i uvijek ce biti problem u playoffu.
I uz sve ove poteze(Delona se rijesili,J Rich ima tu opciju u odnosu na Setha)sve govori da cijene jos uvijek taj max cap space.
Pa nesto sumnjam da ces vidjeti neke vece trejdove za Bogdanovica il koga vec.Mozda grijesim al tako djeluje.
Potpisati visokog za 6 MLE cak i da dobije ugovor na 2,3 sezone nije bitno jer ces opet imati max space.
Kljuc je J RIch(BDA)i taj odnos.Opt out , potpisati free agenta max (zelis Janisa al nekog jakog)njega poslije.I Lukin max od 2022.
Poslije nek Cuban placa porez da drzi ekipu.
the Mavericks have agreed to terms on an Exhibit 10 deal with Devonte Patterson, SWAC player of the year out of Prairie View A&M, I’m told
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.