Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

King_James
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la King_James » 19 nov 2020, 17:55

Ima li ovdje raje koja prate njemačku Cvajtu? Kakvo je vaše mišljenje o Mersadu Selimbegoviću? Vidim ima sasvim pristojn rezultate sa Regensburgom, a relativno na početku trenerske karijere. Mislim da bi i njemu mogao ovo biti izazov i da bi prihvatio se posla.
“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 nov 2020, 17:58

King_James je napisao/la:
19 nov 2020, 17:55
Ima li ovdje raje koja prate njemačku Cvajtu? Kakvo je vaše mišljenje o Mersadu Selimbegoviću? Vidim ima sasvim pristojn rezultate sa Regensburgom, a relativno na početku trenerske karijere. Mislim da bi i njemu mogao ovo biti izazov i da bi prihvatio se posla.
Njega se uvijek spominjalo kao perspektivni trener, ali zašto bi dosao i nas trenirati?

Čovjek neka uživa u cvajti i neka gradi karijeru, definitivno naš najperspektivniji trener. Nema potrebe da se ovdje unakažava.

Ovaj posao je za ofrnducane i tvrdoglave starohane poput Muslina, Amara ili neko treći.

Jer je okruženje previše toksično za nekog mlađeg. Jednostavno nemamo igračkog kadra i talenta da se mobilišemo i gradimo. Ovo je borba za opstanak.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 19 nov 2020, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 18:00

hurem je napisao/la:
19 nov 2020, 17:37
"Nemam pojma šta se dešava u fudbalu. Bavim se privatnim poslovima koji su mi trenutno jako važni. Šta radim? Sadim dunju, kajsiju, šljivu. Nemam vremena za fudbal… Imam preča posla trenutno”, rekao je Krstajić za Žurnal kada su ga pitali da komentariše dešavanja u susjedstvu.
...
I ovakav covjek da nam bude selektor. Isti slučaj i s Muslinom i sl.imenima koji se povezuju. Boli njih briga za BiH, zapeli bi isto kao sto je Robi zapeo, a evo i Bajevic.
Jedini koji se istinski trudio bio je Bazdarevic ali njemu je falilo znanja, slifa...
Nama treba neko kome je zaista stalo i ko ce zasukati rukave.
Zbog toga se poziva tandem Barbarez - Spahić ili Osim - Husref
Jer će radit iz srca da bi ostvarili neki rezultat ne kažem da Muslin,Milošević,Krstajić ne bi bili loši ne zna se zakivali Robija pa flop zakivali Duška pa flop
Mnogi će reći nacionalizam ali nije isto kad vodi domaći i strani trener pa makar bio i iz HR,CG,SRB,SLO :bih:
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 18:01

King_James je napisao/la:
19 nov 2020, 17:55
Repka jeste repka ali zašto bi se ostavio posla gdje ima papire,siguran posao vodio ih je skoro 50 utakmica mislim
Bezveze da se prihvata kad zna da kako se kome k digne da moze biti smijenjen,otjeran,da mu se psuje,pljuje ovako ko gospodin uživa

VeriGud
Kontakt:

Post Postao/la VeriGud » 19 nov 2020, 18:04

Bolje par titula u BiH nego iskustvo rada u turskim timovima iz donjeg dijela tabele. Podcijenjuje se amar a realno je davno zasluzio sansu da bude selektor cak dok je jos bio "mlad". Koga je to susic trenirao prije dolaska kod nas, sta je to prosinecki uradio u trenerskoj karijeri pa je bio dobar izbor.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 nov 2020, 18:04

hurem je napisao/la:
19 nov 2020, 17:37
"Nemam pojma šta se dešava u fudbalu. Bavim se privatnim poslovima koji su mi trenutno jako važni. Šta radim? Sadim dunju, kajsiju, šljivu. Nemam vremena za fudbal… Imam preča posla trenutno”, rekao je Krstajić za Žurnal kada su ga pitali da komentariše dešavanja u susjedstvu.
...
I ovakav covjek da nam bude selektor. Isti slučaj i s Muslinom i sl.imenima koji se povezuju. Boli njih briga za BiH, zapeli bi isto kao sto je Robi zapeo, a evo i Bajevic.
Jedini koji se istinski trudio bio je Bazdarevic ali njemu je falilo znanja, slifa...
Nama treba neko kome je zaista stalo i ko ce zasukati rukave.
Hajde hureme kad sam ja priznao da hocu Osima mozes vala i ti.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 nov 2020, 18:08

Ja i kad ne gledam utakmice Željezničara obavezno gledam poslije Osimove izjave.

"Ja sam najveći bosanski trener! 195 cm, 130 kg"

"On trenira sa nama godinu i po, i medvjed bi nešto naučio za to vrijeme", odgovorio je li ga iznenadilo što je njegov igrač odigrao korektno

"Ne mogu ja prirediti publici neki striptiz da bi ih privukao", odgovorio zašto nema više navijača na stadionima

"Penisom nam dao gol"(gol Lazića kad je Željezničar izgubio 0 : 3 od Sarajeva)

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 19 nov 2020, 18:09

Miroslav Djukic je slobodan, ima mnogo iskustva.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 19 nov 2020, 18:10

Mersad radi bas fin posao sa Regensburgom.
Dati covjeku veci ugovor i neka probava sa novom gemeracijom graditi sistem neki. I sigurno bi mu bio fin izazov da odradi dvoje kvalifikacije.
Ali zasto bi dosao covjek u ovo rasulo sada kad moze na klubskom nivou napredovati polahko kao Bruno.
BašČelik!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 18:12

slika
slika
slika
slika
slika

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 19 nov 2020, 18:18

1921boy je napisao/la:
19 nov 2020, 18:12
slika
slika
slika
slika
slika
:tokralju:
BašČelik!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 nov 2020, 18:20

@Heraldo
Izmedju Robija i Amara, bio sam za Robija. Kasnije sam dobrano promijenio stav. Zapravo sam vec davno rekao da ne bih imao ništa protiv Amara Osima jer ima to nesto.
S dr.strane kao simpatizer Sarajeva nikada ne bih pozelio Husrefa Musemica jer smatram da nema nista sto je potrebno za vodjenje nase reprezentacije.
...
Dakle, volio bih ja naravno Vahu, Bjelicu, Bilica...ali to su totalno nerealne opcije.

Zbog toga bih se najviše obradovao nekima kojima je stalo do reprezentacije, koji bi dali svoj maksimum za uspjeh, koji bi kupili i pridobili nase talente po dijaspori, kojima se sigurno ljudi iz Saveza i MENADZERI ne bi miješali u posao itd.
Zbog toga na duze staze ja bih tipovao na Osima ili recimo na kombinaciju Barbarza, Bajramovica, Nalica i sl., spominjao sam ranije i Akrapovica.
...
Ovim starcima kojima vise nije do zivota a kamoli do BiH ili ovima koji sade vocke i ne prate fudbal (citaj Krstajic) i slicnima, daleko im "kuca" bila od nase reprezentacije. Krstajic samo zbog ove zadnje izjave da ne prati fudbal i da sadi vocke, treba biti udaljen iz svih kombinacija za mjesto selektora..da ga se u medijima uopce ne spominje a kamoli da bude jedan od kandidata. :puke:
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 19 nov 2020, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 19 nov 2020, 18:24

1921boy je napisao/la:
19 nov 2020, 18:12
slika
slika
slika
slika
slika
Spahic i Hasagic mogu u lov na medvjede zajedno sa Kolasincem.

Ostali DA

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 19 nov 2020, 19:00

Moji favoriti su:

Vahid Halilhodzic (dok se mjena politika u Savezu)
Mersad Selimbegovic
Safet Susic (ponovo pokušavati)
Sergej Barbarez
Zlatko Kranjcar
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 19 nov 2020, 19:04, ukupno mijenjano 1 put.

Pale
Kontakt:

Post Postao/la Pale » 19 nov 2020, 19:03

Gdje da potpisem vodit cu nas dzabane hvale lp

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 19 nov 2020, 19:19

moj izbor bi bio SRECKO KATANEC
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 19 nov 2020, 19:33

Mirsad Ahmedhodzic!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 nov 2020, 20:17

Iskreno, lijepo bi na klupi bilo konačno vidjet bh reprezentativca koji se borio, znojio u bh dresu, radovo se, tugovo...koji ima osjećaje prema ovoj reprezentaciji.
Sve su ovo do sad bili neki Jugosloveni, koji praktično i nemaju osjećaje prema bh i bili su tu iz čistih interesa.
Hrvati su do sad imali Bilića, Štimca, Kovača.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 nov 2020, 20:20

DrFilgud je napisao/la:
19 nov 2020, 20:17
Iskreno, lijepo bi na klupi bilo konačno vidjet bh reprezentativca koji se borio, znojio u bh dresu, radovo se, tugovo...koji ima osjećaje prema ovoj reprezentaciji.
Sve su ovo do sad bili neki Jugosloveni, koji praktično i nemaju osjećaje prema bh i bili su tu iz čistih interesa.
Hrvati su do sad imali Bilića, Štimca, Kovača.
Ognjen Vranješ?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 nov 2020, 20:33

Koliko je bitno ko ce doci na uzarenu selektorsku klupu BiH, toliko je bitno njegova vizija igre, koju formaciju planira igrati i na vrijeme da pokusa rijesiti neke pozicije kojima se ne naziru rjesenja.

U odbrani imamo 3 neiskusna stopera i moramo istrpiti greske dok se ne oslobode, sazriju kao igraci, mozda nadju i bolji klub te tako napreduju i podignu formu, tako da je vrijeme pred njima. Uz njih jos Sunjica i Bicu vrtiti i mozda Mujakica tu pridruziti jer nece jos dugo ni ova dvojica tako da stvaramo odbranu za buducnost.
Za razliku od CB pozicije gdje nam je svijetla buducnost mi imamo problem sa bekovima i ne nazire se rjesenje na obje pozicije, osim malog Dedica koji je talenat i nista vise. Lijevo nekako i mozemo istrpiti naredne kvalifikacije sa Kolasincom i Civicem (ali cim dodje povreda eto belaja), dok desno imamo pregrst bekova iste (ne)kvalitete. MOZDA se mogao pozvati Mateo Susic kao privremeno rjesenje, umjesto isprobavanja Corluke, ali i njemu je 30 godina tako da...
Sredina nam je vise nego pristojna za nase uslove i samo treba selektovati odredjeni broj fudbalera koji ce uvijek tu biti, a Rahmanovica i slicne neka cekaju suspenzije i novi val korone pa da ulete medju 23 fudbalera. Pjanic, Amir, Gojak, Cimirot, Krunic i Danilovic su sasvim dovoljni za vezni red na uzem spisku.
Posto nemamo kvalitetnih krila onda ne treba nazor pozivati ni Tatare, Milosevice i slicne jazavce, nego forsirati igru sa 2 napadaca ili Viscu drzati tu kao poluspica ili desnog veznog u 442. Novi trener mora zaboraviti na 433 formaciju i gotova prica.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, lol89 i 9 gostiju.