THAILAND REOPENING PHUKET FOR TOURISM OCT 1– VISITORS MUST STAY 30 DAYS
The reopening news of Phuket does come with a lot of caveats, many of which might be deal breakers for hopeful tourists.
The first 14 days of their minimum 30 day vacation will be in quarantine at their hotel, which will include their private hotel room, common areas of the hotel’s property, and in some cases beach access.
The Minister of Tourism and Sports, Phiphat Ratchakitprakarn, stated that only after 14 days in quarantine at the hotel, plus 2 PCR tests with negative results, the tourist will then be permitted to leave the hotel property and venture around Phuket.
Any tourist that then wishes to leave Phuket and visit other parts of Thailand can only do so after a 3rd PCR test performed in the 3rd week of their visit.
Ko da su nekog našeg uhljeba, koji inače veze sa svojim poslom nema, doveli da im unaprijedi turizam
Pa da te u hotelskoj sobi svaki dan nova Tajlandjanka obrađuje, dosadilo bi ti biti 14 dana karantina...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Izvor Rakitince iza sela Šabići na Bjelašnici prije 2 dana!
Naroda more jedva sam nasao mjesto da mogu potpaliti rostilj i biti u "miru" sa porodicom!
Naravno da me raduje sto je onoliko naroda jer prije na toj dionici Nedjeljom sretnes 2-3 auta u vrh glave!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Zato iza sebe ostavite smeća tonu, niko ne zna pokupiti ono što donese, prolazio neki dan, katastrofa šta su uradili od tog mjesta
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ja da ostavim smece?
Grijesis kao nikad u zivotu...
Prvo sta uradim kada dodjem je pocistim svo smece koje zateknem u kese i sa svojim smecem ponesem u kontejner...
Vidis na toj drugoj slici da sam slikao lijevo od rijeke jer je tamo desno neko ostavio smece, Laške limenke, papira, pola kese uglja, dio sam iskoristio a ono sto je ostalo sam smjestio pored ognjista gdje je lozena vatra, da jos nekom posluzi!
Za smece si upravu. ima ga ali ga ja nikada ne ostavljam!
Prije 5-6 godina ja sa pordicom dolazim dole kod onog mostica i zaticem kamaru smeca, razbijenih lubenica itd Nema kojeg vraga nema, znaci zlo...
Kontam kakvi su ovo idioti sjedili, cisteci to smece nadjem racun i pogodi odakle je ekipa sjedila...
Hebeni Kakanj... Sramota Kakanjci
Pun sam gepek smeca odvukao sa tog mjesta...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
Ostavili smeće kraj rijeke. Kakvi idioti. Pa kraj rijeke se i sjedi da smeće možeš frljaknut u rijeku da ti ne smeta i da se ne zajebavaš da ga ne preskačeš.
Ostavili smeće kraj rijeke. Kakvi idioti. Pa kraj rijeke se i sjedi da smeće možeš frljaknut u rijeku da ti ne smeta i da se ne zajebavaš da ga ne preskačeš.
Gdje si uspio isplivati?
Naroda more jedva sam nasao mjesto da mogu potpaliti rostilj i biti u "miru" sa porodicom!
Naravno da me raduje sto je onoliko naroda jer prije na toj dionici Nedjeljom sretnes 2-3 auta u vrh glave!
Ima l' mina?
Prije 4-5 god su postavili na nekoliko mjesta znakove za mine ali su ti znakovi postavljeni na putevima koji vode u okolna brda, iskreno mislim da su ih postavili zbog ovih sto sijeku sumu jer prije tih znakova nije bilo!
Ja idem gore vec 15-ak god nisam cuo da se nesto dogodilo!
Ma i nemas potrebe ici po onim brdima i sumetinama pored onakve rijeke Rakitnice, drzi se dole oko rijeke i ne brigaj!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Godina koja je "iznjedrila " veliki broj ljubitelja prirode i planina.Svih ovih godina , mnogima je planina bila rijetka stanica , a 2020. najposjecenija stanica , kakvo je vrijeme doslo
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Kad smo već kod planina, neko iz Hercegovine ili ko je već bio, savjet koji za Prenj u ovo vrijeme, je li neophodan terenac, staze, na šta obratiti pažnju i sl.
Kad smo već kod planina, neko iz Hercegovine ili ko je već bio, savjet koji za Prenj u ovo vrijeme, je li neophodan terenac, staze, na šta obratiti pažnju i sl.
Pa zavisi sa koje strane ideš, ako ćeš sa Rujišta dole Mostarska strana onda ti ne treba terenac, možeš tu parkirati i pičiš kroz šumu do doma Bijele Vode, to ti je 2-3 sata, i tu možeš noćiti i onda ujutru pičiš gdje hoćeš, dal Zelena glava, dal Osobac, al to je bolje ljeti ili proljeće, jer treba čitav dan, 10ak sati od doma i nazad.
A ako ideš iz Konjica onda treba terenac do Tisovice ili Crnog Polja, zavisi sa koje strane, jer se na Crno Polje ide iz Boraca, to ti je prije Boračkog pa skreneš. Imaš dole ljudi koji će te izvući za pare sa terencem i onda ideš gore na Zelenu Glavu i Otiš, ili Botine ako produžiš ispod, imaš tu i dom Jezerce isto i izvor, ako hoćeš prenoćiti.
Ova druga ruta je bolja sada u jesen i zimi jer je dan kraći i kraći je uspon.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pa zavisi sa koje strane ideš, ako ćeš sa Rujišta dole Mostarska strana onda ti ne treba terenac, možeš tu parkirati i pičiš kroz šumu do doma Bijele Vode, to ti je 2-3 sata, i tu možeš noćiti i onda ujutru pičiš gdje hoćeš, dal Zelena glava, dal Osobac, al to je bolje ljeti ili proljeće, jer treba čitav dan, 10ak sati od doma i nazad.
A ako ideš iz Konjica onda treba terenac do Tisovice ili Crnog Polja, zavisi sa koje strane, jer se na Crno Polje ide iz Boraca, to ti je prije Boračkog pa skreneš. Imaš dole ljudi koji će te izvući za pare sa terencem i onda ideš gore na Zelenu Glavu i Otiš, ili Botine ako produžiš ispod, imaš tu i dom Jezerce isto i izvor, ako hoćeš prenoćiti.
Planiram iz Konjica krenuti, hvala ti puno.
Samo prati vremensku prognozu, a trackova imaš na netu dosta, ne možeš ofulati, skineš View Ranger i dodaš track i samo pičiš, ako već nisi siguran u markaciju, al dobro je markirano jer dosta ljudi tu dolazi.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trebalo nas je više ići, ali na kraju će nas izgleda biti samo dvoje, pa svaka pomoć dobro dođe, Prenj je ipak ozbiljna priča. Hvala ti još jednom.
Samo kreni ranije ujutru, zbog dužine dana, taman ti iz Tisovice ili Crnog Polja treba jedno 3 sata do Zelene Glave, i onda možeš i na Otiš jer je preko puta i nazad i to je jedno 8 sati, dok se odmoriš gore na vrhu malo.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..