Holandija-BiH/BiH-Italija (15.11/18/11)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Predviđam

Anketa je završila: 18 nov 2020, 21:53.

Oba poraza
141
81%
Obje pobjede
20
11%
Pobjeda protiv Italije, poraz protiv Holandije
6
3%
Poraz protiv Italije, pobjeda protiv Holandije
2
1%
Nerešijeno u obje
6
3%

Ukupno glasova: 175

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Holandija-BiH/BiH-Italija (15.11/18/11)

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 nov 2020, 17:38

:puke: Ovu reprezentaciju su ubilježili besramni postupci saveza kao i svakog igrača a pogotovo onih igrača koji bi trebali biti najodgovorniji. Krenimo od Robertove ere:

U ligi B ostvarujemo pobjede nad Sjevernom Irskom i Austrijom, i tako okončajemo LN ciklus kao prvoplasirani, mnogo toga se očekivalo i ulazimo u kvalifikacije za EURO pobjedom nad Armenijom 2 : 1 golovima Krunića i Miloševića, već tada se moglo naslutiti ono najgore.

Naše balerine su već glavom u trećem oblaku i nakon vodstva od 2:0 protiv Grcke Mire je tu da sve zasere zaradujući crveni karton i tako ostavljajući nas na cjedilu u Finskoj gdje Zukanović i Šunjić pružaju jednu od najkriminalnijih partija defanzivaca.

Nakon sto smo rasuli zube u Finskoj odlazimo Italiji na noge gdje psihički padnemo poslije 60 minuta i biljezimo novi poraz. Pobjeđujemo Lihtenštajn i balerine su se nafurale, da bi bili nabijeni od Armenije, pobjeda protiv Finske se ispostavilo nebitnim jer se naši igrači pojave tek kada ispadnemo iz svih kombinacija.

Da bi nakon toga bili osramoćeni od B tima Grčke. I tako finalizirali debakl Robertove ere, ono što je savez pogrešno uradio i za ovo je najodgovorniji Misimović je što Roberta nije nabio nogom poslije debakla u Finskoj vec se čekalo da se desi Armenija da bi Robert tražio ostavku i Miske ga javno moljakao da ostane.

Odron, Pjanić Zukanović, Duljević, Todorović, Dzeko su bili odroni prošlih kvalifikacija i samo su nagrađeni poslije toga za ono što su nam priredili.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 16 nov 2020, 17:40

Još gore je kad počnu pisati o nekim "menadzerskim igračima"😂😂😂.
Ko fol se može prodati igrač preko repke koja je u rangu San Marina.

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 16 nov 2020, 17:52

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 nov 2020, 18:32

Top 4

Sehic - Spasio je minimum dva cista gola, imao srece kod stative na pocetku utakmice. Najveca mana mu je sto sporo pocinje igru, da mu protivnik svaki put zatvori stopere. A golman koji nepreda loptu stoperu znaci 50% sansa protivniku da vrati posjed lopte.
Visca - u vise navrata je isao jedan na jedan i uspjevao. Ofenzivno je dao sto se od njega ocekuje. Mana mu je nikakva defenziva. DUel sa protivnikom nepostoji.
Sanicanin - Igra na visok rizik i izlazio uspjesno u duelima sa holandjanima.
Prevljak - Iskoristio priliku da se nametne. Zasluzio da pocne protiv Italije.

Flop 4

Todorovic - Imao je prostora za igru u ofenzivi, koju nije iskoristio. Glup crveni karton, kojeg je sudija srecom kaznio sa zutim. Kod prva dva gola u zivotu nisam vidio gore pokrivanje igraca pri centarsutu. Izgledao je ko igrac sa termina. Kod treceg gola je cuvao stativu ledjima, dok nam ga je Depay zabijao. Ona dodavanja iza noge, dok se on saginjao kao Besic je bilo brutalno za gledati. Slag na torti mu je bio centarsut od krov Arene pri kraju utakmice. Pogledaj te ga na ovom videu kod prve akcije, meni nejasna njegova kretnja. Kod prvog i drugog gola pogledaj te odakle on trci da stigne nazad i kako se plasira. Pozicioniranje tokom citave utakmice izgubljeno.
Gojak - Van forme i na pogresnoj poziciji. Glupe odluke donosio tokom svakog prijema lopte.
Pjanic - Dodavanja, korner i slobodni udarac katastrofalni. Kod svakog prijema lopte usporavao igru i nije imao ideje. Mani se suha mesa!
Hadzikadunic - Kod prvog gola izgubljena koncentracija dibidus. Izgubio se u mjestu i vremenu. Doduse mislim da u zivotu nije igrao sa gorim igracem na beku.

Iznenadjenje
Vladan Danilovic - Nakon Vladana (Grujic) Vladan. Momak je igrao bez straha i pod pritiskom djelovao jak na lopti. Igrao je u momentu kada je utakmica bila rjesena, tako da je tesko dati procjenu jeli za prve postave, ali sigurno zasluzuje bolju minutazu protiv Italije. Bolji dojam ostavlja od Loncara.

Igra

Kad su nakon 2-0 poceli vrsiti pritisak visoko na holandjane, oni su gubili posjed ko od sale. Sehicev izlet na sredini terena je pokazatelj da netreba nam deset panjeva u petercu da nebi primili gol! Zvjezda vodilja da vam bude!

Bajevic
Sramotno selektiranje igraca! Begovic Stevanovic, Sunjic, Hotic i Djuric su igraci koji moraju biti tu. Nadam se da je korona bila u pitanu zbog njihovog izostanka. Todorovic i Nastic katastrofalni.

Zadnja izmjena: samoposmatram, dana/u 16 nov 2020, 18:42, ukupno mijenjano 2 puta.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 16 nov 2020, 18:34

Moramo svatiti da imamo 3 ili 4 igraca i ostale pozicije popunjene samo radi reda.
Imas Pjanica, Dzeku, Kolasinca, Krunica, ....

Najmanji ipak problem su igraci kod nas puno negativnosti ima u i oko repke da bi igraci pruzali bolje partije.
Mi imamo strasan vezni red.
Pjanic,Krunic,Gojak, donekle Cimirot.....Ne moze Krunic ili Gojak igrati krilo i ne moze se jedna te ista formacija gurati godinama.
Mi smo bili najjaci kada smo igrali sa dva napadaca.
Odbrana je katastrofa.
Nije Kolasinac sam valjda igramo ko tim a tima nema realno.
Kritikujete Todorovica a momak realno igra solidno kada pogledas ostatak tima...Ne zove se on Kafu, nego Darko jbg.

Begovic,Todorovic, Ahmethodzic,Bicakcic, Kolasinac, Visca, Krunic, Pjanic, Gojak, Dzeko, Demirovic....

U formaciji 4-4-2 ovo je najjace sto BiH moze izvesti na teren.

U zavisnosti od utakmice ili formacije tu moze uskociti Stevanovic, i jos par momaka iz mlade repke....izbor realno pada na 14 ili 15 "igraca "ostalo je skart da se popuni spisak.
Mi bi od ove Italije, Holandije gubili i u zenitu nase snage tamo 2014 ili 2015 a pogotovo sada kada smo izgubili u zadnjih 4 godine 5 ili 6 igraca iz prve postave.
Uopste nisam zabrinut jer mi i ne spadamo u kremu evropskog fudbala ali za buducnost treba udariti temelje.
Dzaba ti i bilo koji selektor ako se u savezu ne pociste gofna zajedno sa menadzerima koji ce unistiti repku.
Moj izbor za selektora su Barbarez, ili Kodro.Moze i Zlatan Bajramovic.

Imamo eto selektore sa nekim CV pa igramo katastrofalno. Vrijeme je za neke promjene.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 16 nov 2020, 19:15

Ja ne znam kako vise ne shvatite,nije problem selektor ( ne najveci),nisu problem ni igraci (najveci),problem je savez,ljudi u savezu,domaca liga i tako ...Kuca se pravi od temelja a ne od krova pobogu,dovedi Murinja nece biti bolje u ovoj atmosferi u situaciju kad mu Misimovic i Begic odlucuju koga ce zvati,koga i koliko gurnuti u prvu postavu,koga na klupi i dijeliti minute..Ova reprezentacija a i sam fudbal u drzavi je privatni,privatna prcija i vrijeme je da shvatitie i ne piskarate ove formacije i gluposti kad to veze sa zivotom nema..Ako prodise malo drzava automatski ce prodisati fudbal,neki ce zaglaviti u zatvor,doci ce sposobniji u savez,usmjetit ce se novac u nasu ligu,samim tim ce ona jacati postajat ce bolja atmosfera i tek tada ce to biti prvi korak.Tek tada mozemo pricati o selektoru,igracima i atmosferi,nemojte nasjedati ljudi dragi na ove novinare koji za sve krive selektora jer se lizu sa ljudima u savezu i zbog licnih interesa ne smiju piskarati.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 nov 2020, 19:21

delinjo je napisao/la:
16 nov 2020, 19:15
Ja ne znam kako vise ne shvatite,nije problem selektor ( ne najveci),nisu problem ni igraci (najveci),problem je savez,ljudi u savezu,domaca liga i tako ...Kuca se pravi od temelja a ne od krova pobogu,dovedi Murinja nece biti bolje u ovoj atmosferi u situaciju kad mu Misimovic i Begic odlucuju koga ce zvati,koga i koliko gurnuti u prvu postavu,koga na klupi i dijeliti minute..Ova reprezentacija a i sam fudbal u drzavi je privatni,privatna prcija i vrijeme je da shvatitie i ne piskarate ove formacije i gluposti kad to veze sa zivotom nema..Ako prodise malo drzava automatski ce prodisati fudbal,neki ce zaglaviti u zatvor,doci ce sposobniji u savez,usmjetit ce se novac u nasu ligu,samim tim ce ona jacati postajat ce bolja atmosfera i tek tada ce to biti prvi korak.Tek tada mozemo pricati o selektoru,igracima i atmosferi,nemojte nasjedati ljudi dragi na ove novinare koji za sve krive selektora jer se lizu sa ljudima u savezu i zbog licnih interesa ne smiju piskarati.
/tema.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 16 nov 2020, 20:51

Problem su savezi od kantonalnih pa do ovih gore, a problem je i politika jer stranke postavljaju ljude u iste saveze. Al to je tema sama za sebe. Osvrnuo bih se na sistem igre i formaciju te izabir igrača. Formacija 4 3 3 je preteška za našu reprezentaciju, iz razloga što nemamo širine, i što mnogim igračima ta formacija nije prirodna. Npr odakle nama krila, pa mi več odavno nemamo kvalitetna krila, a kvalitetno krilo znači prespreman igrač koji igra u ligama petice, koji igra naprijed i može da probije protivničke igrače i uz to radi dobar posao u odbrani pomaže. Edin Višća ne treba komentar na njegovo samopouzdanje a tek je apsurdni pričati o njegovom defanzivnom zalaganju čista nula. Amer Gojak, Rade Krunić, Armin Hodžić su igrali krilne pozicije. Dovoljno je reći to da nijedanom od spomenutih krilne pozcije nisu prirodne. Harisa Duljevića je već par godina daleko od onoga što je bio jedno kratko vrijeme u reprezentaciji, a i on ima bojku kao Višća to je slaba igra u defanzivi. Dino Hotić, Deni Milošević, Benjamin Tatar nisu kvalitet da bi donijeli prevagu i stabilnost na ove pozicije. Luka Menalo je mlad i nije kvalitet za repku, ali smatram da posjeduje veći kvalitet i potencijal od Denija, Dine i Benje. BIH mora igrati 3 5 2 ili 4 5 1.
Ovaj sistem je doveo da se Kološincu majke i familije ****. Da se pjanicu **** od do. Da se džeko klocem naziva itd.
Tri stopera Bičakčić Ahmedhodzic denis/sinisa ili neko treći
Dva isturenija beka Kolasinac lijevo desno naći neku improvizaciju
Defanzivni vezni hadžiahmetović i forsirat danilovića možda i jajala
Dva centralna vezna pjanic krunic
Lazna devetka Gojak, može to biti i Armin Hodžič, može i Rahmanovic koji je ratoboran i koji ima samopouzdanja i u napadu s njim Džeko

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 nov 2020, 21:43

Hajmo Talijani razbucajte kriminalnu hobotnicu na čelu sa kerom Begicem i pudlicom Dzemidzicem
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dukipajser
Kontakt:

Post Postao/la dukipajser » 16 nov 2020, 21:47

fikret abdic babo zvani i njegovi kladuscani, izdadose BOSNU svoju u krvavom teskom boju, Zorana moja idemo zivjela nam Bosnaaaaaa.

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 16 nov 2020, 22:13

ajmo zabari, naklepajte ove gustere i posaljite ih u sesir br 4 za SP kvalifikacije!

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 nov 2020, 22:27

Meni je drago da su ove utakmice pokazale da su se Sunjic i Zuka neopravdano i previše pljuvali. Iskustvo je zlata vrijedno, pogotovo u takvim utakmicama.
Ja i dalje stojim iza svojih rijeci - da je Sunjic igrao u barazu desnog stopera, nikad onaj gol ne bismo primili.
A Ahmedhodzic i Hadzikadunic su svakako nasa buducnost, ako Bog da.

Sto se tice Sanicanina i igranja svake utakmice - pretpostavljam da su 2 razloga kljucna: upravo spomenuto iskustvo (iskusniji od ostalih nasih stopera iz trenutnog rostera) + ljevak.

Mi i dalje mozemo skuckati dobru ekipu, samo treba kvalitetan selektor koji ce to znati posloziti...neovisno o Savezu i čelnim ljudima - to je posebna priča.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 16 nov 2020, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 16 nov 2020, 22:28

Zukanovic je vrhunski igrao sa izuzetkom utakmice u Armeniji kad je dosao nespreman.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 nov 2020, 23:07

Ara Hodzic ima koronu, prije 2 sata vijest izasla niko nista, :rol: :rol: Moj Ara, samo te ja spominjem ovih dana
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 nov 2020, 01:43

Ma samo formacija sa 2 napadaca i bez yebenih krila
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 nov 2020, 09:31

Sta nam treba da upadndmo u treci sesir?

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 nov 2020, 09:34

Sutra pada velikan Italia i na taj nsvin ostvaramo nasu prvu pobjedu....
Zadnja izmjena: J1897, dana/u 17 nov 2020, 10:09, ukupno mijenjano 1 put.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 nov 2020, 09:36

Sutra će tačno godinu dana od zadnje pobjede...

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 17 nov 2020, 13:16

3 5 2
Begovic
Ahmedhodzic(radi brzine)Bicakcic Zukanovic
M.Susic Kolasinac (wing-back)
Krunic Pjanic Gojak
Visca Dzeko

Jos na spisku: Sehic, Sunjic, Hadzik, Sanicanin, Nastic, Todorovic, Gazibegovic, Cimirot, Hadziahmetovic, Vrancic, Hasic, Stevanovic, Menalo, Hodzic, Demirovic

Eto bez glupiranja naseg da smo ovakvu formaciju i spisak imali npr. I dali priliku svima u ovim utakmicama. Uigrali malo.
BašČelik!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 nov 2020, 13:23

Možemo li do još jednog boda protiv velike Italije?
Teško. I ova dva što smo uzeli je čudo realno.
Iako bi se prije možda očekivalo da smo neki bod otkinuli Poljskoj, ali to smo mi.

Ništa, treba nekog mladog postaviti da gradi neku novu reprezentzaciju. Dosta ovih metuzalema.
Mada od našeg saveza i nije očekivati neki normalan potez, pa tako treba očekivati nekog Tulića ili tako nešto.

Vraćamo se u vrijeme kalkulacija šbb škb, doduše ovaj put će i ekipa biti u skladu s tim, neće biti Bolića, Baljića, Džeke i kompanije.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAZIN, hurem i 34 gosta.