Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

dirkules
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la dirkules » 15 nov 2020, 19:07

Utah's Zach Guthrie has agreed to join Dallas' coaching staff as an assistant, **** tells ESPN. He will replace Stephen Silas on Rick Carlisle's staff.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 nov 2020, 11:23

Mozete li vi zaganjati Derozana?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 16 nov 2020, 12:14

DeRozen nema nikakvog smisla.Njegova jedina svrha je da se izivljava na nejaci istoka.

U Dallasu gdje ne bi imao loptu bi bio beskoristan.
Dallas treba ganjat krila,dal kroz trejd,kroz draft,kroz 9 mil. dostupnih.

Sekundarni kreator bi bio lijep al prioritet trebaju biti krila.Michael Kidd Gilchrist je vidio minute u playoffu,nema smisla.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 nov 2020, 12:19

Ne znam, meni se cini da ekipa treba drugog/treceg skorera kao prvo zbog toga sto je Porz staklen, a kao drugo sto Hardaway nije u stanju igrati efikasnu kosarku u pobjednickoj ekipi.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 16 nov 2020, 12:24

Ma kakav DeGrozan, nije spotup suter vec kreator iz driblinga kojem je forte poludistanca i koji treba loptu u rukama svaki drugi napad...

A i los defanzivac, on i Luka na terenu, prolazili bi ih kako zele.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 16 nov 2020, 12:25

Pa igrao je prosle sezone efikasnu , bio je suter od 40% sto je dovoljno uz Luku.

DeRozen ako nema lopte,nema svrhe,jer nece ti pruzit ni spacing za Doncica.
Njemu moras loptu davati u ruke a sa 35% USG Doncica nema svrhe.

Za sekundarnog kreatora je previse skup,pogotovo kad znas da ne moze bas igrati sa Lukom.
Dok neki Holiday,LaVine,Dinwiddi i slicna imena barem mogu tricu pogodit i bolji su fit.
Jos uz sve to je los defanzivac.Neces tu dobit nikakav plus.

Galinari...iako vjerovatno neko moze ponudit vise od 9 mil. (pogotovo ako Dallas nece vise godina nudit zbog Giannisa 2021)

Danny Greena da dobiju nekako od OKC(njima bi posluzio).Il da prodje trejd Paula u Sunse i Oubre iz Oklahome dovedu.
To bi bio perfektan igrac , krilo sa tricom , koje moze sebi iskreirati suta malo..

Na draftu mozda padne neki Bey i slican dobar pik,mada nece ruki puno pomoci prve sezone.Zavise sta hoce.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 18 nov 2020, 09:21

Ja se plasim da ne zaostanemo u borbi za PO vec od samog starta. Kristapsa nema do januara, a mi ocito nismo bas aktivni ni na trade polju, pa su sve izglednije sanse da cemo uci sa istim sastavom u narednu sezonu, plus taj MLE sto imamo. Po meni to nije dovoljno za skoro dva mjeseca borbe bez druge zvijezde i bojim se da cemo tada zaostajati vec 6-7 pobjeda za PO.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 18 nov 2020, 09:29

Napapijri je napisao/la:
18 nov 2020, 09:21
Ja se plasim da ne zaostanemo u borbi za PO vec od samog starta. Kristapsa nema do januara, a mi ocito nismo bas aktivni ni na trade polju, pa su sve izglednije sanse da cemo uci sa istim sastavom u narednu sezonu, plus taj MLE sto imamo. Po meni to nije dovoljno za skoro dva mjeseca borbe bez druge zvijezde i bojim se da cemo tada zaostajati vec 6-7 pobjeda za PO.
Ma bez brige, Luka je tu ;) . Ako Harden ode, Rocketsi ispadaju, Golden umjesto njih, a ovo ostalo nije bas toliko kvalitetno da vaz izbace iz trke za PO.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 18 nov 2020, 16:18

Willie Cauley-Stein has opted out and will become a free agent

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 00:07

Donnie Nelson says it's "33% each way" on whether Mavs will trade up, down or pick at 18. Not sure what that means for the other 1%.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 07:13

Taman pred ono najbitnije za nas me prenese, Richardson (kojeg si čini mi se @Napapijri ti spominjao kao tihu želju) i 36.pick (Tyler Bey) za Currya, pozdravljam posao Donniea Nelsona, kao i draft izbore. Raduje me ono što sam vidio za Greena i Beya, atletičnost, duge ruke, tijelo spremno za Nba, da li mi to konačno nakon historijski ofanzivne sezone dobijamo i prisutnost na drugom kraju parketa :)
Što se tiče Beya, defanzivno pokriva 2-4, 7'1 wingspan, odličan skakač, ako uspije napredovati u vanjskom šutu bit će pun pogodak. Na kraju krajeva i neka mimo DFSa imamo još nekoga baciti na visoka krila a i ako je DFS kroz ove godine napredovao u korisnog šutera mogao bi to i Bey.
Green je bolji šuter, fizički jak, off ball igrač sa već jasnom igrom. Odličan fit uz Luku i jedan i drugi i tu će imati prostora za napredovanje.
Tyler Terry kao što @Raul reče profil Currya, ali vidljivo tijelo nije spremno, dosta posla u teretani.
Generalno odličan posao, jasan cilj je bio i prema tome se i biralo uz dovođenje Richardsona.
During his final year in Miami, Josh Richardson shot 43.2 percent on wide-open 3s, and 39.5 percent the year before. The Mavs took 19.4 wide-open 3s a game last season, third-most in the league. Combined with his defense, if his shooting experiences an uptick...

Donnie Nelson says Mavs made attempts to move up in the first round. Then as they sat at 18, they have multiple offers to move back, but they like Josh Green at 18 and consider it a premium pick at that spot of the draft.

"We're not done yet," Nelson said, alluding to Friday's start of free agency. "We still want to get this team better on both sides of the ball."

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 07:58

****: Mavs have agreed to terms with undrafted Baylor C/PF Freddie Gillespie.

Donnie Nelson: Mavs have agreed to terms with Houston wing Nate Hinton on a two-way deal.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 nov 2020, 08:24

Eh, evo i mene. Kao sto kolega @Dirkules rece, Richardson mi je od ranije bio neka tiha patnja, a evo konacno se i ispunila. Zao mi je Currya, uvijek je kod nas bio odlican, ali ipak mislim da Richardson nije toliko suterski slabiji koliko je bolji defanzivno. Sto se tice draft pickova, nisam nesto narocito upucen u kvalitet istih, ali vjerujem da smo dobili barem iste ili slicne profile igraca kao sto je DFS, sto je odlicna stvar. Sve u svemu, izlazimo jaci nego sto smo bili, a to je ogroman plus.

P.S. Sta mislite koji nam je iduci potez? Hocemo pokusati neki trade ili potpisati MLE i zakljuciti offseason?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 nov 2020, 11:58

Jos jedan P.S. Sta mozemo uciniti da primimo Drummonda? Kombinacija THJ sa cime? Oba su izlazeca ugovora, olaksavamo CLE situaciju sa capom, nama dolazi win now igrac s kojim mozemo vidjeti na cemu smo tokom godine i razmisliti o produzenju saradnje naredne sezone.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 nov 2020, 12:51

Dallas je sinoc odradio odlican posao.

U playoffu si mrtvog MKG imao na krilu i Justina Jacksona.
Nisi imao pristojnog krila osim DFS koji ne moze biti 1 opcija top ekipe.

Richardson,Green,Bey dobit na boku donosi defanzive,atletske sposobnosti(ako zadrze sve)

Jer vjerovatno postoji jos jedan trejd u igri.Gdje bi mogao otici neko od ovih ili Jalen.Pa onda MLE.
Jos dobit Terria koja zamjenu za Curria,nece od prvog dana al dugorocno to imas.
Uz Josha nece Green mali imati pritisak da bude starter il vazan clan od prve sezone.

Mislim 3 klinca su zanimljiva na svoj nacin al Richardson(koji je dobar haver sa Lukom,ista agencija,trenirali su zajedno kad je Doncic imao tek 16 godina)je kljuc.Licno mislim da je odlican igrac,bolje ces tesko pronaci.Bolji je sekundarni kreator od Tima,DSF i svih.Ima cak i dobre procente kad znas da je igrao u onom uzasu od spacinga sa Embiidom,Simmons,Horfordom.S Lukom to raste kao Hardawayu %%%

Naredne sezone nek izvrsi opt out.Imas prostora na capu i skeniras situaciju.Ako nema veci free agenta,njega kaparises za duze vrijeme.

Na Dallasovom mjestu bi isao po Bogdanovica nekako u s/t.Galinari nije vise opcija zbog novca koji OKC bi trebala primit.
Jedino ako hoce MLE da uzme al sumnjam...imat ce bolje ponude od tih.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 19:13

Posebnu pažnju treba obratiti na Terrya, momak je odlično iskoristio pauzu od aprila i sa 155 došao na 170 poundsa koliko je vagan na Draft combineu 19.oktobra.
Šest mjeseci je svakodnevno proveo radeći na sebi, radnik. Šut vidljivo neće biti problem kao ni igra bez lopte kroz screenove i handoffs, jedino odbrana zbog visine i mase, 20ak poundsa mu fali. Šta kaže Kevin O'Connor sa Ringera:

"Tyrell Terry going to the Dallas Mavericks with the 31st pick is the STEAL OF THE DRAFT".

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 nov 2020, 20:33

THJ opt in, idealan je sada za trade. 19 miliona ce neka ekipa koja skuplja assete rado uzeti. Drummond, Love, Hield, Adams, etc... Hajmo se igrati :D Ja bih Drummonda ili Adamsa.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 21:50

Napapijri je napisao/la:
19 nov 2020, 20:33
THJ opt in, idealan je sada za trade. 19 miliona ce neka ekipa koja skuplja assete rado uzeti. Drummond, Love, Hield, Adams, etc... Hajmo se igrati :D Ja bih Drummonda ili Adamsa.
Ne znam da li je želja FO-a visoki u potencijalnom tradeu, prije da bi mogli pokupiti nekoga za MLE da pokriva PF/C i to jednogodišnji full MLE. A ima i toga da mi većinu posla radimo iz sjene, kao trade od sinoć, niko o tome nije imao pojma pa se desi. Bit će zanimljivo svakako ovaj FA period, Donnie reče da bi mogli napraviti trade, no i da ne bude sada MLE će se potrošiti.

Trenutni roster nakon drafta i THJ-a:

1: Luka, Brunson, Terry
2: Hardaway, Green, Wright
3: Richardson, DFS, Bey
4: Powell, Kleber
5: Porzingis, Boban

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 nov 2020, 22:57

"I think it's very possible we could do another trade." - Rick Carlisle on @1053thefan
:hmmmmm:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 nov 2020, 23:15

THJ + Brunson bi poklopili Gallinaria, ako je on opcija jos uvijek. Posto su me poslusali za Richardsona kao tihu patnju, evo jos jedna, pa neka Donnie ili Carlisle procitaju - LaMarcus Aldridge :D

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.