FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Od Ćire se zaista ima šta korisno čuti.
TRI NAŠA IGRAČA U TIMU 14. KOLA M-TEL PL BIH - FEJZIĆ- NUKIĆ - KARJAŠEVIĆ.

NA REDU JE MLADOST
- Tuzla City narednog vikenda ugošćuje Mladost iz Doboja kod Kaknja.
Mladost u preostalim kolima jeseni igra sa nama ,Željom - domaćin,Olimpikom -gost,Zrinjskim - domaćin i Veležom gost.Težak raspored.
Pogledom u nazad vidimo da je Mladost u 11. kolu pobijedila Krupu u gostima, potom na svom terenu izgubila od Borca,slijedi poraz na Koševu,da bi u poslednjem kolu pobijedila Gorkog na svom terenu.
- Imaju 16 bodova i na 9. su mjestu.Iznad njih je Gorki sa 17 a ispod Radnik sa 11 bodova.Od nas imaju 5 bodova manje .
- Nema lakih protivnika niti unaprijed upisanih bodova.Iz naše perspektive gledano Tuzla je favorit i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
Tačno je da Tuzla ima kvalitetniji tim ali imala je iprotiv Širokog ili, imalo je i Sarajevo protiv nas i još igrača više.
Serija utakmica bez poraza od dolaska Bašića za šefa struke ali i vidno probuđena ekipa nama mogu dati za pravo da vjerujemo u da ćemo uloživši maksimum truda pobijediti.Mladost je starija u Pl od nas.Onih 2:5 na startu prvenstva ih sigurno peče i oni i tekako žele revanš.
- Dovođenjem trenera Nemanje Miljanovića koji je od 1996/97 pa do angažovanja u Mladosti radio u Švedskoj I 2 godine u Španiji,Mladost je izašla iz krize u kojoj se našla odmah na startu sezone.Radi se o kvalitetnom treneru bez dvojbe.
Mladost ima izrazito mladu ekipu, možda i najmlađu u Pl. Mladi momci grizu i ne nedostaje im motiva.Odsustvo gledalaca oduzima domaćinima prednost domaćeg terena.
- Tuzla osim suspendiranog Barišića ima još i dosta povrijeđenih i rovitih igrača.U ovu utakicu ulazimo sa samo jednim štoperom.Drugog ćemo morati prekvalifikovati za ovu utakmicu.Bašić je odveo momke u Stanišiće ,želi da ih ima na okupu i da kroz mini pripreme poradi na još mnogo stvari na kojim treba poraditi.Lijepi niz bez poraza (Radnik u Kupu 3-1,Široki 1-1,Krupa 1-0 i Sarajevo 0-0, pobjedom protiv Mladosti bi dobio još više na težini.Sa 24 boda prešli bi konačno granicu od 50% osvojenih bodova ali Široki protiv Radnika i Velež u Krupi su favoriti u narednom kolu, tako da ne treba očekivati pomijeranje na tabeli.Za očekivati je da povećamo razliku u odnosu na timove ispod nas, Gorkog na 7 bodova,Mladost na 8 i Radnik na 13 bodova.
- U prošloj takmičarskoj sezoni Tuzla city je na zimsku pauzu otišla sa 34 boda.
- Ostalo je još 5 kola do zimske pauze u aktuelnoj sezoni.
-Pitanje je , koliko ćemo se pribižiti prošlogodišnjem saldu , ili ćemo ga sustići ?

- Tuzla City narednog vikenda ugošćuje Mladost iz Doboja kod Kaknja.
Mladost u preostalim kolima jeseni igra sa nama ,Željom - domaćin,Olimpikom -gost,Zrinjskim - domaćin i Veležom gost.Težak raspored.
Pogledom u nazad vidimo da je Mladost u 11. kolu pobijedila Krupu u gostima, potom na svom terenu izgubila od Borca,slijedi poraz na Koševu,da bi u poslednjem kolu pobijedila Gorkog na svom terenu.
- Imaju 16 bodova i na 9. su mjestu.Iznad njih je Gorki sa 17 a ispod Radnik sa 11 bodova.Od nas imaju 5 bodova manje .
- Nema lakih protivnika niti unaprijed upisanih bodova.Iz naše perspektive gledano Tuzla je favorit i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
Tačno je da Tuzla ima kvalitetniji tim ali imala je iprotiv Širokog ili, imalo je i Sarajevo protiv nas i još igrača više.
Serija utakmica bez poraza od dolaska Bašića za šefa struke ali i vidno probuđena ekipa nama mogu dati za pravo da vjerujemo u da ćemo uloživši maksimum truda pobijediti.Mladost je starija u Pl od nas.Onih 2:5 na startu prvenstva ih sigurno peče i oni i tekako žele revanš.
- Dovođenjem trenera Nemanje Miljanovića koji je od 1996/97 pa do angažovanja u Mladosti radio u Švedskoj I 2 godine u Španiji,Mladost je izašla iz krize u kojoj se našla odmah na startu sezone.Radi se o kvalitetnom treneru bez dvojbe.
Mladost ima izrazito mladu ekipu, možda i najmlađu u Pl. Mladi momci grizu i ne nedostaje im motiva.Odsustvo gledalaca oduzima domaćinima prednost domaćeg terena.
- Tuzla osim suspendiranog Barišića ima još i dosta povrijeđenih i rovitih igrača.U ovu utakicu ulazimo sa samo jednim štoperom.Drugog ćemo morati prekvalifikovati za ovu utakmicu.Bašić je odveo momke u Stanišiće ,želi da ih ima na okupu i da kroz mini pripreme poradi na još mnogo stvari na kojim treba poraditi.Lijepi niz bez poraza (Radnik u Kupu 3-1,Široki 1-1,Krupa 1-0 i Sarajevo 0-0, pobjedom protiv Mladosti bi dobio još više na težini.Sa 24 boda prešli bi konačno granicu od 50% osvojenih bodova ali Široki protiv Radnika i Velež u Krupi su favoriti u narednom kolu, tako da ne treba očekivati pomijeranje na tabeli.Za očekivati je da povećamo razliku u odnosu na timove ispod nas, Gorkog na 7 bodova,Mladost na 8 i Radnik na 13 bodova.
- U prošloj takmičarskoj sezoni Tuzla city je na zimsku pauzu otišla sa 34 boda.
- Ostalo je još 5 kola do zimske pauze u aktuelnoj sezoni.
-Pitanje je , koliko ćemo se pribižiti prošlogodišnjem saldu , ili ćemo ga sustići ?

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 nov 2020, 13:11, ukupno mijenjano 2 puta.
NERMIN BAŠIĆ

AGUSTIN DOFFO
MISLIM DA JE KASNO DA OVAJ MOMAK MIJENJA SVOJE LOŠE NAVIKE KAD JE IGRA U PITANJU.
NJEMU TREBA KUPIT BAŠKA LOPTU DA JE VUČE BESPOTREBNO I BESKORISNO ,DA DRIBLA I TO DALEKO OD GOLA A SAMIM TIM BIVA ČESTO FAULIRAN ILI OSTAJE BEZ LOPTE A DA SUDIJA NIŠTA NE SVIRA ,DA DOBIJE STARTNU BRZINU I BRZINU OPĆENITO.NEĆE OVO NI POTRČATI OSIM KAD BI GA MOTKOM POĆERALI.
MISLIM DA JE KASNO DA OVAJ MOMAK MIJENJA SVOJE LOŠE NAVIKE KAD JE IGRA U PITANJU.
NJEMU TREBA KUPIT BAŠKA LOPTU DA JE VUČE BESPOTREBNO I BESKORISNO ,DA DRIBLA I TO DALEKO OD GOLA A SAMIM TIM BIVA ČESTO FAULIRAN ILI OSTAJE BEZ LOPTE A DA SUDIJA NIŠTA NE SVIRA ,DA DOBIJE STARTNU BRZINU I BRZINU OPĆENITO.NEĆE OVO NI POTRČATI OSIM KAD BI GA MOTKOM POĆERALI.
15. kolo će susretom u subotu od 13 sati otvoriti Tuzla City i Mladost.
Bašić: Ekipa je vidjela da vrijedi i da može!
Nogometaši Tuzle City reprezentativnu pauzu iskoristili su za odlazak na mini pripreme u Etno selo Stanišići.
17.11.20.
S. Mlaćo
Tamo su vrijedno radili, a o samim priprema govorio je šef struke Tuzlaka Nermin Bašić.
“Reprezentativnu pauzu smo odlučili da utrošimo radno. Obzirom da sam tu tek tri četiri sedmice, želio sam da imam ekipu na okupu 4 dana. Mislim da je to bio izuztetno dobar potez, Uprava kluba nam je omogućila da odemo tamo i objeručke smo to prihvatili. Sa nama nisu bili zbog povreda: Kostić, Crnkić, Rustemović, Kojić i od ranije, ne smije se zaboraviti, Hasanović, koji je naš vrlo bitan igrač. Moram istaći zadovoljstvo da se Muminović, poslije povrede, vratio i da je trenirao normalno sa ekipom, kazao je Bašić te dodao:
“U ove tri sedmice, ja bih rekao napravili smo jedan dobar balans između odbrane i napada, dobro kompaktno organizovano stojimo, igramo sa jakim duelima, ono sto nama nedostaje jeste kreiranje šansi, više kreiranja šansi. Sada smo se fokusirali na tome da nekako tu realizaciju i kreiranje šansi poboljšamo i dignemo na veći nivo s obzirom da smo se vadili iz neke krize ove četiri utakmice koje nismo izgubili. Sigurno da je ekipi malo poraslo samopouzdanje, da su vidjeli da mogu, da vrijede i da možemo u kontinuitetu biti ozbiljna ekipa. Moram istaći zadovoljstvo da smo u ova četiri dana imali sedam treninga, jako puno je bilo golova, realizacije i da smo uspjeli neke automatozme napraviti. Ja se samo nadam da ćemo to prenijeti već na ovu sedmicu na treninge i u subotu na utakmicu protiv Mladosti. Ono što je jako bitno je da ide vrijeme kada i tereni nisu dobri, pogotovo na Tušnju, i moramo se nekako prilagođavati terenima kako bi i tada imali dobar rezultat. Znači te duge lopte i centaršuteve, moramo posvetiit pažnju i na tome raditi“.
Bašić: Ekipa je vidjela da vrijedi i da može!
Nogometaši Tuzle City reprezentativnu pauzu iskoristili su za odlazak na mini pripreme u Etno selo Stanišići.
17.11.20.
S. Mlaćo
Tamo su vrijedno radili, a o samim priprema govorio je šef struke Tuzlaka Nermin Bašić.
“Reprezentativnu pauzu smo odlučili da utrošimo radno. Obzirom da sam tu tek tri četiri sedmice, želio sam da imam ekipu na okupu 4 dana. Mislim da je to bio izuztetno dobar potez, Uprava kluba nam je omogućila da odemo tamo i objeručke smo to prihvatili. Sa nama nisu bili zbog povreda: Kostić, Crnkić, Rustemović, Kojić i od ranije, ne smije se zaboraviti, Hasanović, koji je naš vrlo bitan igrač. Moram istaći zadovoljstvo da se Muminović, poslije povrede, vratio i da je trenirao normalno sa ekipom, kazao je Bašić te dodao:
“U ove tri sedmice, ja bih rekao napravili smo jedan dobar balans između odbrane i napada, dobro kompaktno organizovano stojimo, igramo sa jakim duelima, ono sto nama nedostaje jeste kreiranje šansi, više kreiranja šansi. Sada smo se fokusirali na tome da nekako tu realizaciju i kreiranje šansi poboljšamo i dignemo na veći nivo s obzirom da smo se vadili iz neke krize ove četiri utakmice koje nismo izgubili. Sigurno da je ekipi malo poraslo samopouzdanje, da su vidjeli da mogu, da vrijede i da možemo u kontinuitetu biti ozbiljna ekipa. Moram istaći zadovoljstvo da smo u ova četiri dana imali sedam treninga, jako puno je bilo golova, realizacije i da smo uspjeli neke automatozme napraviti. Ja se samo nadam da ćemo to prenijeti već na ovu sedmicu na treninge i u subotu na utakmicu protiv Mladosti. Ono što je jako bitno je da ide vrijeme kada i tereni nisu dobri, pogotovo na Tušnju, i moramo se nekako prilagođavati terenima kako bi i tada imali dobar rezultat. Znači te duge lopte i centaršuteve, moramo posvetiit pažnju i na tome raditi“.
U susretu sa Mladosti očekujem pobjedu i bolju efikasnost nego u prethodnim mečevima.Igraće se prema prognozi po sunčanom ali dosta hladnom vremenu (2 C).Bašić kaže da je uvezao linije i napravio ekipu kompaktnom pa hajde da vidimo rezultat tih mini priprema iz Stanišića.
Zna li neko da li je istinita informacija da treba da dođe pojačanje neki brazilac-veznjak iz druge brazilske lige ?
Zna li neko da li je istinita informacija da treba da dođe pojačanje neki brazilac-veznjak iz druge brazilske lige ?
- Dobro je da će biti hladno ,teren tad stvrdne i noge ne propadaju.Ja imam optimizam ali uzdržan jer nam je pobjeda imperativ. - Mladost je dobila odličnog trenera koji zna sve o fudbalu.Mlada i poletna ekipa.Nemaju šta izgubiti. - - Uzdam se da će Bašić ove naše igračine dovesti do pobjede.Kvalitetnija smo ekipa od gostiju.Valja zapeti , neće pobjeda doći sama od sebe.Oni pamte onu peticu kada su bili desetkovani.Mi pobjedom ostajemo na istom mjestu a tek bi sa povoljnim rezultatima u preostala 4 kola poslije Mladosti učvrstili poziciju 5 mjesta.Zato ,prije ove utakmice i pobjede akoBogda ,ne treba ni spominjati naredne protivnike.Samo da nas povrede zaobiđu.CityCity je napisao/la: ↑17 nov 2020, 18:42U susretu sa Mladosti očekujem pobjedu i bolju efikasnost nego u prethodnim mečevima.Igraće se prema prognozi po sunčanom ali dosta hladnom vremenu (2 C).Bašić kaže da je uvezao linije i napravio ekipu kompaktnom pa hajde da vidimo rezultat tih mini priprema iz Stanišića.
P.S.
Kostić kaže da je u Krupi fasovao na onom gumenom terenu, ali da je sada mnogo bolje.

-Pozdrav.. Bio malo bolestan
-Posle Krupe me uhvatilo
-Dobro je sad hvala Bogu
Bašić: Fokus je na realizaciji i kreiranju šansi, ova ekipa nije u stanju da igra visoki presing
O sistemu igre i onome kako vidi svoju ekipu, Bašić je pojasnio:
“Ono što je dobro i što su mogli vidjeti naši navijači je da sada možemo igrati jednako dobro iz dva sistema, 3-5-2, 4-3-3, tako da je to jedno dobro oružje za nas. Mislim da smo protiv Sarajeva prvo poluvrijeme dok smo bili 11 na 11, igrali odlično u formaciji 3-5-2 gdje smo jako dobro radili presinge Sarajevu, gdje smo uspjeli iznositi lopte kroz pas igru. Nedostajala nam je ta igra u zadnjoj trećini, ali sve u svemu, jako teško promijeniti sistem u kratko vrijeme, a 3-5-2 je zahtjevan sistem, rizikovali smo mnogo ali mislim da smo mnogo dobili na ovu ekipu koju imamo a da možemo u budućnosti na tome raditi. Ono što je još dobro je ekipe koje nas kopiraju, moraju troduplo više vremena na nas potrošiti. Ono što sam rekao na početku, želim da imamo što više alternativa kako u sistemu tako i u igri.”
O odnosu igrača prema treninzima, utakmicama, atmosferi unutar ekipe, Bašić je rekao:
“Moram pohvaliti odnos igrača, zadnja sedmica, to je najbolja sedmica od kada sam tu, vidi se da su željni, radni, da su dostigli neko samopouzdanje koje im je nedoatajalo i zaista se nadam da ćemo to uspjeti, onako copy-paste, prebaciti na utakmicu sa Mladosti, jako dobro to izgleda za sada i da ćemo uspjeti nekako ovih pet kola, od početka govorim, preživjeti, jer jako puno imamo povreda, taktiku prilagođavam mogućnosti svoje ekipe.”
Za kraj je rekao kako ova ekipa trenutno nije u stanju da igra visoki presing i da bilo koga 90 minuta “ganja na terenu”.
Mi nismo trenutno u stanju da radimo visoki presing, 90 minuta da se ganjamo s bilo kim na terenu, ja znam da, ocijenio sam to kroz neka testiranja da ekipa to nije u stanju, taktički prilagodjavamo moje zamisli mojim igračima koji mogu to, uspjeli smo napraviti neki balans između odbrane i napada, ako pogledate 4 zadnje utakmice, jako malo su nam protivnici uspjeli kreirati prilika, jako malo protivnici su nam uspjeli napraviti kontra napada. Radimo dobru tranziciju izgubljenih lopti, jako kompaktni smo i napravili smo neke dobre principe i subprincipe koji jako dobro funkcionišu i ja se nadam ćemo mi to naplatiti u narednih pet utakmica i rezultatom jer bez toga ne vrijedi nista”, zaključio je Bašić.
O sistemu igre i onome kako vidi svoju ekipu, Bašić je pojasnio:
“Ono što je dobro i što su mogli vidjeti naši navijači je da sada možemo igrati jednako dobro iz dva sistema, 3-5-2, 4-3-3, tako da je to jedno dobro oružje za nas. Mislim da smo protiv Sarajeva prvo poluvrijeme dok smo bili 11 na 11, igrali odlično u formaciji 3-5-2 gdje smo jako dobro radili presinge Sarajevu, gdje smo uspjeli iznositi lopte kroz pas igru. Nedostajala nam je ta igra u zadnjoj trećini, ali sve u svemu, jako teško promijeniti sistem u kratko vrijeme, a 3-5-2 je zahtjevan sistem, rizikovali smo mnogo ali mislim da smo mnogo dobili na ovu ekipu koju imamo a da možemo u budućnosti na tome raditi. Ono što je još dobro je ekipe koje nas kopiraju, moraju troduplo više vremena na nas potrošiti. Ono što sam rekao na početku, želim da imamo što više alternativa kako u sistemu tako i u igri.”
O odnosu igrača prema treninzima, utakmicama, atmosferi unutar ekipe, Bašić je rekao:
“Moram pohvaliti odnos igrača, zadnja sedmica, to je najbolja sedmica od kada sam tu, vidi se da su željni, radni, da su dostigli neko samopouzdanje koje im je nedoatajalo i zaista se nadam da ćemo to uspjeti, onako copy-paste, prebaciti na utakmicu sa Mladosti, jako dobro to izgleda za sada i da ćemo uspjeti nekako ovih pet kola, od početka govorim, preživjeti, jer jako puno imamo povreda, taktiku prilagođavam mogućnosti svoje ekipe.”
Za kraj je rekao kako ova ekipa trenutno nije u stanju da igra visoki presing i da bilo koga 90 minuta “ganja na terenu”.
Mi nismo trenutno u stanju da radimo visoki presing, 90 minuta da se ganjamo s bilo kim na terenu, ja znam da, ocijenio sam to kroz neka testiranja da ekipa to nije u stanju, taktički prilagodjavamo moje zamisli mojim igračima koji mogu to, uspjeli smo napraviti neki balans između odbrane i napada, ako pogledate 4 zadnje utakmice, jako malo su nam protivnici uspjeli kreirati prilika, jako malo protivnici su nam uspjeli napraviti kontra napada. Radimo dobru tranziciju izgubljenih lopti, jako kompaktni smo i napravili smo neke dobre principe i subprincipe koji jako dobro funkcionišu i ja se nadam ćemo mi to naplatiti u narednih pet utakmica i rezultatom jer bez toga ne vrijedi nista”, zaključio je Bašić.
FK TUZLA CITY - FK MLADOST
Datum
21.11.2020. 13:00
Sudija:Marić Dražen – Bijeljina
A 1 Musa Jure – Čitluk
A 2 Maksimović Bojan – Modriča
4.sudija: Musić Admir – Sarajevo
Delegat Omanović Ramiz
Medicinski službenik Dr. Mijatović Srđan
ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMI -Z- ZALIMIN

Datum
21.11.2020. 13:00
Sudija:Marić Dražen – Bijeljina
A 1 Musa Jure – Čitluk
A 2 Maksimović Bojan – Modriča
4.sudija: Musić Admir – Sarajevo
Delegat Omanović Ramiz
Medicinski službenik Dr. Mijatović Srđan
ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMI -Z- ZALIMIN

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 nov 2020, 13:44, ukupno mijenjano 4 puta.
Borba je počela, nikad neizvjesniji izbori u FS Kantona Sarajevo
Izborna Skupština 10. decembra
Iako se bliže Izborna Skupština u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, izbori u kantonalnim savezima još uvijek nisu održani.
18.11.20. 12:50
A. Beganović
Kraj godine u fudbalskoj Federaciji Bosne i Hercegovine biće obilježen izborima u kantonalnim savezima, koji su zapravo od velike važnosti i za krovnu fudbalsku kuću.
Usudili bismo se reći i važniji od izbora u Fudbalskom savezu BiH s obzirom da kantonalni savezi delegiraju po dva predstavnika od kojih će jedan biti izabran u Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.
SportSport.ba neslužbeno saznaje da će Izborna Skupština u Kantonu Sarajevo biti održana 10. decembra, a sedam dana prije trebalo bi biti poznato i koji fudbalski radnici će ući u borbu za Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.
Zvaničnih informacija još uvijek nema, no kako se sada čini, s obzirom da se najvjerovatnije neće kandidovati aaktuelni predsjednik FSBiH, Elvedin Begić, izbori bi mogli biti nikad neizvjesniji.
Podsjetimo, u nekim kantonalnim savezima moglo bi doći do promjena. Tako bi u Izvršni odbor Fudbalskog saveza iz Tuzlanskog kantona mogao Azmir Husić, dok iz Unsko-sanskog bi u IO krovne kuće bh. fudbala mogao Hamdija Abdić ("Tigar").
Izborna Skupština 10. decembra
Iako se bliže Izborna Skupština u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, izbori u kantonalnim savezima još uvijek nisu održani.
18.11.20. 12:50
A. Beganović
Kraj godine u fudbalskoj Federaciji Bosne i Hercegovine biće obilježen izborima u kantonalnim savezima, koji su zapravo od velike važnosti i za krovnu fudbalsku kuću.
Usudili bismo se reći i važniji od izbora u Fudbalskom savezu BiH s obzirom da kantonalni savezi delegiraju po dva predstavnika od kojih će jedan biti izabran u Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.
SportSport.ba neslužbeno saznaje da će Izborna Skupština u Kantonu Sarajevo biti održana 10. decembra, a sedam dana prije trebalo bi biti poznato i koji fudbalski radnici će ući u borbu za Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.
Zvaničnih informacija još uvijek nema, no kako se sada čini, s obzirom da se najvjerovatnije neće kandidovati aaktuelni predsjednik FSBiH, Elvedin Begić, izbori bi mogli biti nikad neizvjesniji.
Podsjetimo, u nekim kantonalnim savezima moglo bi doći do promjena. Tako bi u Izvršni odbor Fudbalskog saveza iz Tuzlanskog kantona mogao Azmir Husić, dok iz Unsko-sanskog bi u IO krovne kuće bh. fudbala mogao Hamdija Abdić ("Tigar").
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 nov 2020, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.
18.11.2020 17:24
Fali jedan, pa da bude kao u pl BiH klubova.
Nakon prebrojanih 92,36 posto glasova u Gradsko vijeće Tuzla ulaze:
1. SDP 7 mjesta
2. SDA 5 mjesta
3. SD 4 mjesta
4. SBB 3 mjesta
5. TA 2 mjesta
6. PzP 2 mjesta
7. DF 2 mjesta
8. NS 2 mjesta
9. SBiH 1 mjesto
10. PDA 1 mjesto
11. HDZ 1 mjesto
12.Evo ga;iz reda nacionalnih manjina, nezavisni kandidat Nedžad Jusić .
Fali jedan, pa da bude kao u pl BiH klubova.
Nakon prebrojanih 92,36 posto glasova u Gradsko vijeće Tuzla ulaze:
1. SDP 7 mjesta
2. SDA 5 mjesta
3. SD 4 mjesta
4. SBB 3 mjesta
5. TA 2 mjesta
6. PzP 2 mjesta
7. DF 2 mjesta
8. NS 2 mjesta
9. SBiH 1 mjesto
10. PDA 1 mjesto
11. HDZ 1 mjesto
12.Evo ga;iz reda nacionalnih manjina, nezavisni kandidat Nedžad Jusić .
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 nov 2020, 08:50, ukupno mijenjano 1 put.
MALO SMIJEHA NIKAD NE ŠKODI.
Cigo svira Pink Floyd (kafana kod Bora), sa "prijevodom".
Cigo svira Pink Floyd (kafana kod Bora), sa "prijevodom".
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 23 nov 2020, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
"Mramor Arena "danas,
HODŽIĆ

MAŠALLAH HASANOVIĆ SA LOPTOM

"ŠILTON"

KOSTIĆ

HODŽIĆ

MAŠALLAH HASANOVIĆ SA LOPTOM

"ŠILTON"

KOSTIĆ

JUČER,
"PUSTINJSKA LISICA"

MORRIS

ŠEF STRUKE BAŠIĆ

"PUSTINJSKA LISICA"

MORRIS

ŠEF STRUKE BAŠIĆ

SUBOTA KOJA NAM PUNO ZNAČI
- Ništa i niko ne može ukinuti čaroliju koja se zove fudbal.Ni planetarni džumbusi , ni lokalni problemi, kako propadajućeg saziva fudbalskog saveza, tako ni rezultati menadžerske reprezentacije Bih u fudbalu.
- U subotu i nedjelju na rasporedu su utakmice 15. kola naše jedine i jadne PL BiH .
- Na Tušnju slijedi utakmica domaćina Tuzle protiv Gostujuće Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
- Tuzla koja dolaskom trenera Bašića ,nakon godinu dana ,ponovo liči na ekipu i ima konture igre je favorit u ovom meču.Navijači znaju to i atmosfera pred meč je prilično dobra.Raspoloženje među igračima se bitno popravilo, sad počinju da grizu.
Imaju računa zapeti iz petnih žila i potruditi se da nastave niz utakmica bez poraza ali i da u narednih 5 kola do zimske pauze ako ne bude neplanskih kikseva, povećaju bodovni saldo i učvrste svoju poziciju na tabeli.
- Utakmica protiv Sarajeva je otvorila oči i onim koji su ovu sezonu već otpisali a u koje ubrajam i sebe.Dobro je da u subotu nema TV -prenosa,pa se nadam i navijačima na "Brdu" iznad stadiona Tušanj.Koliko god da ih dođe oni će upotpuniti fudbalski ambijent i nećemo prisustvovati gluhoj utakmici.
- Sastav Tuzla Cityja je poznat treneru Bašiću i ne vjerujem da je nekim velikim dilemama.Nama ostaje da vidimo ko će igrati umjesto pocrvenjelog Barišića.
Što se tiše Rustemovića, tu imamo alternativu jer, Hodžić je je definitivno na kapiji startne jedanaestorice.On uz Karjaševića čini jaku jezgru na sredini zajedno sa Maksimovićem ili Nkolićem. Obzirom da Bašić, čiji je mentor Ćiro Blažević , postavlja formaciju 3 - 5 -2,dakle uz 2 štopera ,Morrisa i (..?...),uvijek i jedan bek u zadnjoj liniji, peticu će onda igrati s desna Nukić,Karjašević,Hodžić,Nikolić i Maksimović. Ispred njih je mjesto Crnkiću ako mogne igrati ,ili Bađiju te Ubiparipu.Obzirom da pravo igranja stiče nakon suspenzije i Đerić, možda Nukić bude krilo a Crnkića odmorimo ako povreda nije sanirana.
-Sada kad imamo i plan B , za očekivati je i drugu šemu u odnosu na igru protivnika.Mudri trener gostiju Miljanović,sigurno će postaviti igru da ostane neporažen u Tuzli.Da li ćemo mi njih tehnički nadigrati ili će oni jednom prividno zatvorenijom igrom odmah od početka vrebati svoju priliku vidjet ćemo.Ovaj tim Tuzle žedan je golova i čuli smo trenera Bašića da je na mini pripremama u Stanišiću rađeno na poboljšanju igre u završnici napada ,odnosno davanju golova.
- Nadam se usrdno da nam anonimni sudija iz Bijeljine neće kartonirati ekipu jer narednu utakmicu smo gosti Radniku.Nadam se isto tako ,da on neće biti glavni akter na terenu.U stvari ,želim da mu mi ne dozvolimo i ne ostavimo prostora za tako nešto.
- Nukić je uz Crnkića do sada kako, tako probijao i stvarao šanse saigračima za zabijanje.Za očekivati je da sa Hodžićem naša igra dobije na raznovrsnosti i da se repertoar napadačkih akcija pomakne i kroz sredinu .Hodžić je protiv Sarajeva ,iako je igrao samo 2. pluvrijeme nagovijestio svoje ofanzivne mogućnosti.
- Vjerujem da će naši momci pokazati karakter i da će utakmica biti borbena,lijepa, igra tečna i efikasna.
Uz Božiju pomoć do pobjede.
p.s.
Valjda sutra bude trening na Tušnju u 13:00.
1. FK Sarajevo.... 14.. 10.. 4.. 0..34
2. FK Željezničar.. 14.. 9.. 2.. 3.. 29
3. FK Borac ........ 14.. 9.. 0.. 5.. 27
4. HŠK Zrinjski.... 14.. 8.. 1.. 5.. 25
5. FK Velež......... 14.. 6.. 4.. 4.. 22
6. NK Široki........ 14.. 6.. 3.. 5.. 21
7. FK Tuzla City....14.. 6.. 3.. 5.. 21
----------------------------------------------------------------
22.11. 13:00 FK Krupa - FK Velež
22.11. 17:00 NK Široki - FK Radnik
19.11.2020 16:10
Obrađena sva biračka mjesta u Tuzli: U GV Tuzla ulazi 11 stranaka
Kada je riječ o Gradskom vijeću Tuzla, prema posljednjim podacima, nakon što je obrađeno 100 posto biračkih mjesta,
1.SDP 8 mandata,
2.SDA 5
3.SD BiH 4
4.SBB 3
5.TA 2
6.Plat. za prog.2
7.DF 2
8.NS 1
9.SZ BiH 1
10.PDA 1
11.HDZ 1
12.nez. kand. N.Jusić 551 glas.
Obrađena sva biračka mjesta u Tuzli: U GV Tuzla ulazi 11 stranaka
Kada je riječ o Gradskom vijeću Tuzla, prema posljednjim podacima, nakon što je obrađeno 100 posto biračkih mjesta,
1.SDP 8 mandata,
2.SDA 5
3.SD BiH 4
4.SBB 3
5.TA 2
6.Plat. za prog.2
7.DF 2
8.NS 1
9.SZ BiH 1
10.PDA 1
11.HDZ 1
12.nez. kand. N.Jusić 551 glas.
Bašić: Teren će biti jako težak, ali nećemo tražiti alibi!
Tuzla City dočekuje Mladost Doboj Kakanj
Pred nogometašima Tuzle City sutra je novi izazov.
Tuzlaci na Tušnju dočekuju Mladost Doboj Kakanj i nadaju se nova tri boda. Ambicije i želje su jasne, ali kvalitet će morati da potvrde na zelenom terenu.
20.11.20. 10:05
S. Mlaćo
Bašić: Teren će biti jako težak, ali nećemo tražiti alibi!
Na današnjoj press konferenciji medijima se obratio šef struke Tuzlaka Nermin Bašić.
“Zadnjih 14 dana smo dobro radili, bili smo i na mini pripremama i to nam je dobro došlo. Analiza posljednje četiri utakmice je pokazala da smo dobili čvrstu i kompaktnu ekipu koja igra srcem. U četiri utakmice smo primili samo dva gola, a zadnje dvije smo uspjeli sačuvati mrežu. Moj zadatak je bio da stablizujem ekipu u tom smjeru, da nađemo neki balans između odbrane i napada“, priča Bašić.
Dotakao se i narednog rivala.
“Teren će biti težak, ali nećemo tražiti alibi. Imam poštovanje prema Mladosti, rade sa mladim igračima, doveli su jako dobrog trenera koji zna šta radi. Nisu se dali pokolebati pored svih problema, čelnici kluba su nastavili sa svojim vizijom da guraju mlade igrače. Igraju dobro i kompaktno, te mislim da će biti jako teška utakmica za nas. Uradili smo izuzetno dobar skauting Mladosti, ali moramo gledati sebe. Nadam se dobrom izdanju svoje ekipe“.
Bašić je istakao da se u tim vratio Kostić, kao i Crnkić, dok neće biti Rustemovića, Hasanovića i Kojića.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 20 nov 2020, 11:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Ubiparipu prija rad sa Bašićem: Opet sam onaj stari...
Napadač Tuzlaka govorio na press konferenciji
Meč Tuzle City i FK Mladost Doboj Kakanj najavio je i prvi napadač Tuzlaka Vojo Ubiparip.
20.11.20. 10:40
S. Mlaćo
Ubiparipu prija rad sa Bašićem: Opet sam onaj stari...
“Pauzu smo dobro iskoristili. U Etno selo Stanišići imali smo sjajne uslove za mini pripreme. Radili smo na stvarima koje su nedostajale, neki igrači koji su bili povrijeđeni su se vratili. Sutra nas čeka prava prvenstvena utakmica, ući ćemo muški i mislim da imamo samo jedan cilj. Dat ćemo sve od sebe da taj cilj ostvarimo“, kazao je Ubiparip.
Dotakao se i svojih igara.
“Dolaskom šefa Bašića sam onaj stari. Prija mi saradnja, hvala Bogu krenuli su golovi i nadam se da će tako i ostati“, dodao je Ubiparip.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.