Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Post Postao/la BoixosNois1899 » 13 nov 2020, 12:31

DrFilgud je napisao/la:
13 nov 2020, 12:19
admin je napisao/la:
13 nov 2020, 12:15
To nije odgovor. Diskutujemo, daju se savjeti. Slazem se sa ovim sto ti predlazes, samo me interesuje kako?
Sigurno ne tako što će se svaki pokušaj da se nešto promijeni, gasit defetizmom i pričama kako se ništa ne može.

BOJKOT, OPŠTI!
U pravu je admin. Sve to lijepo i fino zvuči ali valjda je jasno da trebaš biti stranački obojen da bi obnašao bilo kakvu funkciju u savezu. Trenutno, u ovakvoj situaciji, ni ja ne vidim način na koji bi bilo ko sposoban i kompetentan a opet stranački neovisan došao na čelo saveza.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 nov 2020, 12:33

Moj prijeog je da ne postavaljte vise pitanja o atmosferi
slika

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 12:34

HeraklitMracni je napisao/la:
13 nov 2020, 12:27
Za pocetak da upiti kritike selektoru , novinarima sto ne postavljaju prava pitanja , gledam Hrvate tamo samo kritikuju kod nas Nalic guzicu lize , jedino sto je Sabic znao kritikovati al i on nogu dobio , napravite neku analizu zasto gosti u studiu i lazu , napravite neku svoju analizu zasto je raspad i td uz kriticki osvrt ..... Da se prozove i Custovic i Nalic i td Kad vas novinar upita kakva je atmosfera da mu odmah samar opucas !
Ne mogu se sloziti s tim da mediji ne kritikuju. Mozda to nije u mjeri kakvoj ocekuju navijaci, ali kritikuje se. Davali su se i prijedlozi, pisalo se da izbor nekog selektora nece biti dobar. I opet su tada mediji bili jedni od glavnih krivaca. Znas kako to hoda kod nas. Bez obzira sto se ispostavilo da su bili u pravu. Meni se nekako cini, iako realno ne pratim mnogo, nisam sportski tip, da mi nemamo neku reprezentaciju. Mislim da smo otprilike kvalitete kakve rezultate postizemo.

Ono sto bih ja ucinio, da sam neko. Izabrao bih novog selektora, dao mu mandat na 4 godine. Dakle, rekao bih mu zajebi Svjetsko prvenstvo, ali cilj je napraviti okosnicu reprezentacije i plasirati se na naredno Evropsko. Mnogo vise bih ulagao u domace takmicenje koje uz dobar rad ima buducnost. To bi bio neki pocetak.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 13 nov 2020, 12:41

Za pocetak sto mozete uradit , da ne spominjete vise tu atmosferu :urnebes:

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 12:41

Lijepo bi bilo pročitati neki članak o pozivima igračima koji su u direktnoj vezi sa dužnosnicima saveza.

Npr Saničanin-Vico

Gdje to istraživačko novinarstvo u BiH?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 12:50

Admine rekao si da ne pratis, sta onda pametujes bez razloga? Da si pratio, vidio bi zasto su rezultati takvi kakvi jesu. Kvaliteta ima dovoljno za odlazak pored Sjeverne Irske i Slovacke te u kvalifikacijama u onakvoj grupi. Problem je sto se promijenilo 100 igraca u ovih sest utakmica, islo se na prodaju domacih mediokriteta preko reprezentacije i forsiranje igraca iz turske prve i druge lige koji nemaju kvalitet i ne igraju. Kako ces imati rezultate kada rotiras toliko igraca u tako kratkom vremenskom roku, a ljudi nikada prije nisu zajedno igrali. Da se barem uigravao tim za sljedece cikluse, ali ne ovo je bio samo nepotizam i prodavanje preko reprezentacije. Nemamo nikakvu okosnicu za sljedece cikluse, kroz reprezentaciju proslo vise ljudi nego kroz Lisu Ann.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 12:51

Lijepo bi bilo pročitati nešto o sprezi politike i nsbih, ko su kadrovi i iz kojih stranaka.

Npr begić-sda, džemiđić-sda, vico-snsd, beus-hdz...

Da ne kažem kako bi bilo čitati o kriminalu za koje su navedeni sumnjičeni u više navrata. Pa da se raja upozna sa stvarnim stanjem, ko i kako vedri i oblači.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 12:54

Lijepo bi bilo procitati o javnim nabavkama i zaposlenjima u savezu.
Veze Zubanovica i Bilalagica sa strucnim stabom i kriminal kroz pozive amaterskih igraca.
Ljudi koji su hapseni u akciji VAR i dalje su u kantonalnim savezima i na vrlo visokim funkcijama u nizim ligama.
Kriminal u kantonalnim savezima.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 12:56

PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 12:41
Lijepo bi bilo pročitati neki članak o pozivima igračima koji su u direktnoj vezi sa dužnosnicima saveza.

Npr Saničanin-Vico

Sta znaci u direktnoj vezi? Rodbinski, kumovi? I mene ta tema zanima i volio bih procitati. Ipak, zanimljivije mi je tu kako recimo zivuca legenda jugoslovenskog i bh. fudbala moze pasti pod uticaj Vice Zeljkovica, Dine Begica ili bilo koga. Zar nije nas 99 posto nakon imenovanja gospodina Bajevica pogiglo palac gore i upravo reklo da je gotovo sa pozivima na vezu. Ne znam, ne ide mi to nikako uz Bajevica. A u isto vrijeme dobra tema za diskusiju s obzirom da vecina spas vidi u legendama. Kontradiktorno u najmanju ruku.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 12:59

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 12:56
PravaRaja je napisao/la:

Npr Saničanin-Vico

Sta znaci u direktnoj vezi? Rodbinski, kumovi? I mene ta tema zanima i volio bih procitati. Ipak, zanimljivije mi je tu kako recimo zivuca legenda jugoslovenskog i bh. fudbala moze pasti pod uticaj Vice Zeljkovica, Dine Begica ili bilo koga. Zar nije nas 99 posto nakon imenovanja gospodina Bajevica pogiglo palac gore i upravo reklo da je gotovo sa pozivima na vezu. Ne znam, ne ide mi to nikako uz Bajevica. A u isto vrijeme dobra tema za diskusiju s obzirom da vecina spas vidi u legendama. Kontradiktorno u najmanju ruku.
Lijepo bi bilo pročitati koliko je novca do sada dobio nsbih za pomoć klubovima zbog posljedica pandemije a koliko i kako je podijelio klubovima?

Pored toga, koliko je novca čvaknuo nsbih od sponzora za tv prava a koliko su dobili klubovi?

Pored toga kako se klubovi ucjenjuju velikom m-tel reklamom?

Pored toga kako se i na koji način krši covid protokol, pa na nekim stadionima ima po 100-200 osoba a treneri gostiju ostaju van kapija stadiona?

Nemoj se praviti naivan, vrijeđaš nam inteligenciju.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 13 nov 2020, 12:59

ovdje spasa nema,džaba trućkate.kakva država takav sport
Samo Sloboda | COYG

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 13:00

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 12:56
PravaRaja je napisao/la:

Npr Saničanin-Vico

Na prvi poziv Sabanadzovicu morali ste dici hampu unistiti Bajevica i strucni stab pitanjima i zakopati ih u misije rupe. Narod bi vas podrzao, a Bajevicu i ekipi bi bilo jasno da im kriminal nece proci tek tako i da na press konferencijama nece praviti budalama narodne mase, s obzirom da svi dobro vidimo sta se radi.

Vi ste prvi zakazali i snosite odgovornost losih rezultata. Pogledajte kako Hrvati to rade.

Mediji u Hrvatskoj su srusili Mamica koji je tezak stotine miliona eura, a vi ne smijete pisnuti protiv papka Begica.
Zadnja izmjena: Wandelanoite, dana/u 13 nov 2020, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 13:02

Vi smatrate kritikom kada objavite kako smo lose igrali.
Kritika je dublje malo da se ide. Da odmah nema straha za stolice kada se kritikuje.
Kada su nasi najjaci portali kritikovali savez, Begica nor..pa objavili kakve kroterije ima Vico da bude predsjednik, kakav to CV ima i on za predjsednika osim sto je bio u Borcu i sto je sestric. Jeli igrao on fudbal uopste.

Malo da ste uporedili predsjednike drugih saveza i naseg znalca fudbala.

Da se ne napda onako drsko novi momak u reprezentaciji Anel kako nema patriotizma u njemu. Nego da se kritikuje savez sto su ooste obkavili ono.
I kako normalan savez cestita igracima titulu.

Po kojem kriterijumu neki igraci dobijaju pozive.

Da se ide dublje zasto nemamo uspjeha tolikog u fudbali 20godina a imamo tim za takmicenje.

Sto se tice toga da se niko nije kandidovao. Kada bi se desila promjena vjeruj da bi bilo kandidatura i pomoci od raznih nasih legendi.

Mediji su ti koji namecu misljenje ljudima. Kada bi isli ka tome da prosirite sve ovo sta se radi i da ljudi znaju, vjeruj kako bi im se guzica zatresla.
BašČelik!

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 13 nov 2020, 13:04

Wandelanoite je napisao/la:
13 nov 2020, 13:00

Mediji u Hrvatskoj su srusili Mamica koji je tezak stotine miliona eura, a vi ne smijete pisnuti protiv papka Begica.
kako su samo hrvati na stub srama poslali svoje nakon bruke u ŠPANIJI,hej protiv ŠPANIJE svega dva mjeseca nakon finala sp.tako se to radi.
Samo Sloboda | COYG

Zmaj88
Kontakt:

Post Postao/la Zmaj88 » 13 nov 2020, 13:06

Kamp reprezentacije je napustio i mladi Ermedin Demirović koji zbog žutih kartona u kvalifikacionim utakmicama za „U-21“ reprezentaciju nema pravo nastupa.

Koji amaterizam. Nikad se više ne bi odazvao pozivu

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 13:08

Za to vrijeme 'u nas' promo članak o kandidatima.

https://sportsport.ba/fudbal/ko-ce-nasl ... zdk/381956

Btw 'kaže ulica' da se već zna pobjednik. Nadam se da griješe.
Osim evidentnog kršenja Zakona o javnim nabavkama direktorici Izetbegović ne smeta ni činjenica da posluje sa firmama čiji vlasnici su osuđeni zbog utaje poreza. Kantonalni sud u Zenici početkom 2016. godine osudio je Mensura Mušiju kao odgovorno lice i suvlasnika firme “MGM Farm” na godinu dana zatvora zbog izbjegavanja plaćanja poreza na dobit.

U presudi Kantonalnog suda u Zenici navedeno je da je Mušija od dobavljača tražio da novac od premija, umjesto na račun u BiH, uplaćuju na račun firme otvoren u Sloveniji. Ukupan iznos uplaćenih premija iznosio je više od 7,7 miliona maraka.

- Ovaj oporezivi prihod nije proveden u poslovnim knjigama pravnog lica „MGM Farm“ d.o.o. Kakanj izbjegavši obračun plaćanja poreza na dobit u iznosu od 1.006.868,85 KM, na koji način je za sebe i ostale suosnivače pribavio imovinsku korist u navedenom iznosu, oštetivši budžet Zeničko-dobojskog kantona za iznos od 1.006.868,85 KM- navedeno je obrazloženju presude Kantonalnog suda.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 13 nov 2020, 13:08

Chapman1886 je napisao/la:
13 nov 2020, 12:59
ovdje spasa nema,džaba trućkate.kakva država takav sport
Ka dovedes selektor koji ce reci menadzeri sto dalje od repke. Ja biram pomocnike i ja samo biram igrace. Svakog ko mi sugerise koga cu pozvat u repku javno cu prozvati u svim medijima :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 13 nov 2020, 13:09

Zmaj88 je napisao/la:
13 nov 2020, 13:06
Kamp reprezentacije je napustio i mladi Ermedin Demirović koji zbog žutih kartona u kvalifikacionim utakmicama za „U-21“ reprezentaciju nema pravo nastupa.

:rol: :rol: :rol: :rol:

I cudimo se zasto drugi igraju za svicarsku, austriju i tako dalje.

Zatvaraj savez i gasi sve rep. selekcije.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 13 nov 2020, 13:10

Zmaj88 je napisao/la:
13 nov 2020, 13:06

Hahahahaha! :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 13:10

Stoka nesposobna! SAVEZ NAPOLJE!
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 16 gostiju.