Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HarisZe
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Post Postao/la HarisZe » 13 nov 2020, 07:34

Evander je napisao/la:
12 nov 2020, 23:09
Mi nemamo 3 stvari i radi toga ne idemo na EP zasluzeno.

1. Nemamo kvalitet
2. Nemamo disciplinu da mozes napraviti ekipu koja ce igrati bolje, nego sto to stvarno jeste
3. Nemamo taj naboj, kakav recimo Hrvati imaju
Drug, mi nemamo normalan savez tu je kvaka, riba smrdi od glave. Kvalitet smo vazda imali ali kad ti Dzemidzic i Begic kroje sudbinu i mjenjaju nacionalni stadion tu nema nafake. Samo usmjeriti energiju da ovi navedeni odu i da dodju istinski sportski radnici, tek tad se mozemo ocekivat prosperitet.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 07:39

TheChief je napisao/la:
13 nov 2020, 01:00
Jedina veca sramota na citavom svijetu od NFSBIH.

slika
Ne mozemo se mi ni s kim porediti. Iako je pun korupcije daleko je njihov savez od naseg.
Pa kid nas je Lulic kupovao od sebe tablu da se formacija moze pisat na njoj halo, jedam od primjera samo.
Kid nas je posebno to poredjenje sa komsijamana i sa ostalima, koji su godinama miljama od nas.

Savez im je prioremio dati pola od 10 mil. strucnom stabu i igracima ako se plasiraju, da ne govorim koliko ulazu u ostale sportove i koliko bolje rezultate imaju od nas, isko nisu nikad svoj puni potencijal iskoristili.

Moramo jednom u zivotu izvadit nogu iz guzice i skontat se da smo mi jedan od najgorih ako ne i najgorih ssveza Evrope. I krenut ove rusit svi od novinara i navijaca i simpatizera i gradjans ove zemlje.

A ne sad kao mi se poredimo sa savezom Srbije nesto u smislu vidis i oni su losi pa kao malo pada sa srca nasa sramota. Mi se nemamo pravo porediti ni s kim, kad se uzme dublje nas savez je najjaci odron.

Samo pogledaj tko je sve isao na Euro, tko je sve isao u klubske gruone faze i onda reci glasnoo mi imamo kirin kup jbe nam se.

Begicuu i ostali usta vas j
BašČelik!

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 07:44

Od dvadeset reprezentacija iz prva dva šešira kvalifikacija na EP se nisu plasirali Island (koji je ispao golom u zadnjoj sekundi finala baraža) i Bosna i Hercegovina.

BiH spada u grupu od 20 reprezentacija koje nikada nisu igrale na EP - Andora, Armenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, BiH, Kipar, Estonija, Farska Ostrva, Gruzija, Gibraltar, Izrael, Kazahstan, Kosovo, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Crna Gora i San Marino.

Komentar predsjednika koji je, da ga citiram, ulogu počasnog predsjednika zaslužio za svoj rad, iako par rečenica kasnije tvrdi da je uloga predsjednika samo protokolarna?

"Nije to rezultatski baš tako loše."

Nije to rezultatski baš tako loše, kaže čovjek. NIJE TO REZULTATSKI BAŠ TAKO LOŠE.

Saša Ibrulj

Kako se ljudi igraju, svejedno im totalno kao i ovima u drzavi nasoj.
A mi slavimo bidene i sto srbi nisu otisli :puke:

I onda te ljudi hladno pitaju pa sto ucis njemacki :damn:
BašČelik!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 nov 2020, 07:48

Iran, povrarak na Kosevo, nikad gori rezultati, sumnjivi pozivi igracima, vratili smo se nekih 15 godina unazad.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 nov 2020, 07:48

HarisZe je napisao/la:
13 nov 2020, 07:34
Evander je napisao/la:

1. Nemamo kvalitet
2. Nemamo disciplinu da mozes napraviti ekipu koja ce igrati bolje, nego sto to stvarno jeste
Drug, mi nemamo normalan savez tu je kvaka, riba smrdi od glave. Kvalitet smo vazda imali ali kad ti Dzemidzic i Begic kroje sudbinu i mjenjaju nacionalni stadion tu nema nafake. Samo usmjeriti energiju da ovi navedeni odu i da dodju istinski sportski radnici, tek tad se mozemo ocekivat prosperitet.
Naravno da ima kvaliteta za EP gdje igraju 24 ekipe. Ali nema plana ni vizije. Meni dovoljno vidjeti sistem 4-3-3 gdje se guraju spori igraci na krilne pozicije da mogu presuditi da ovaj strucni stab pojma nema. Oni u savezu i zele da javnost kaze da nema kvaliteta. Tako da oni mogu dalje gurati menadzerske igrace. Nisu to realno samo ovi iz plbih nego i dosta koji su prije par godina tek otisli iz plbih. A i poneki iz vana tipa hotica itd.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 13 nov 2020, 07:50

Tako je drug !!!
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 08:06

HarisZe je napisao/la:
13 nov 2020, 07:34
Evander je napisao/la:

1. Nemamo kvalitet

Normalno da je kriv savez i sistem koji je napravljen jedino za korist pojedinaca i pojedinih klubova. Navijač sarajeva iznad brani savez i skreće priču na drugu stranu iz prostog razloga jer njegov klub uživa benificije, sudijsku zaštitu u ligi, odgađa i kroji prvenstvo kako želi, dobije na poklon korona titulu i povrh svega gura igrače na silu u mladu i A reprezentaciju. Npr nekakav nazovi zidan ima više minuta u mladoj repki nego u klubu.

Kao što jedan njihov sinoć reče, boli me briga kako je reprezentacija odigrala, bitni su mi tatar i rahmanović. To je ta politika sda balija.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 nov 2020, 08:08

Kriminalci iz saveza, menadžeri, kvazinovinari guraju priču da nemamo kvalitet, da bi se prikrilo odsustvo bilo kakvog sistema, profesionalizma.
Samo korupcija i talovi, pa onda ide prića da se treba orjentisat na domaće jer eto dijaspora ne daje rezultat. Najgori šljam.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 08:15

DrFilgud je napisao/la:
13 nov 2020, 08:08
Kriminalci iz saveza, menadžeri, kvazinovinari guraju priču da nemamo kvalitet, da bi se prikrilo odsustvo bilo kakvog sistema, profesionalizma.
Samo korupcija i talovi, pa onda ide prića da se treba orjentisat na domaće jer eto dijaspora ne daje rezultat. Najgori šljam.

Moramo jednu stvar razjasniti a koja je vrlo bitna!

Domaći fudbal nije problem!

Ne može se pričati u stilu da je jedan od krivaca i skoro glavni krivac devastirani i zapušteni domaći fudbal, u koji savez za 25 godina nije uložio koliko samo za jednu godinu uzmu njihovi uposlenici za plate. Djeca nam igraju i presvlače se na livadama, omladinske lige su kupusišta i poligoni za kvazi menadžere a najveći rang fudbala sa trenutno samo jednim terenom koji zadovoljava euro uslove od 12 klubova koji se takmiče.

Dakle kada se ulože sredstva i donese jasan plan po kojem će se liga razvijati, prođe određeni vremenski period, tek tada ćemo moći analizirati; je li domaće prvenstvo talašika i imamo li od njega koristi kao nacija.

Ovako će samo još više propadati, posebno nakon promjena u sistemu euro takmičenja koje su najavljene.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 13 nov 2020, 08:23

PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 08:06

Kao što jedan njihov sinoć reče, boli me briga kako je reprezentacija odigrala, bitni su mi tatar i rahmanović. To je ta politika sda balija.
Ovo je potpuno legitimno. Nekom klub može biti daleko iznad reprezentacije i to je ok.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 08:27

imekorisnicko je napisao/la:
13 nov 2020, 08:23
PravaRaja je napisao/la:

Ovo je potpuno legitimno. Nekom klub može biti daleko iznad reprezentacije i to je ok.

Nije to poenta niti bi reprezentacija trebala biti poligon za ostvarivanje interesa klubova. Na takav način će biti dodatno srozana pa onda ni ti klubovi neće imati korist kakvu mogu imati, kada se radi kako treba.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 nov 2020, 08:31

PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 08:27
imekorisnicko je napisao/la:
13 nov 2020, 08:23
PravaRaja je napisao/la:

Nije to poenta niti bi reprezentacija trebala biti poligon za ostvarivanje interesa klubova. Na takav način će biti dodatno srozana pa onda ni ti klubovi neće imati korist kakvu mogu imati, kada se radi kako treba.
Sitni interesi jarane. To razmislja samo sada. Bitno sad zaraditi koju hiljadu ebes to da poslje mozes uzeti vise ako budes dobro radio na duze staze.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 nov 2020, 08:39

PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 08:15

Ne može se pričati u stilu da je jedan od krivaca i skoro glavni krivac devastirani i zapušteni domaći fudbal, u koji savez za 25 godina nije uložio koliko samo za jednu godinu uzmu njihovi uposlenici za plate. Djeca nam igraju i presvlače se na livadama, omladinske lige su kupusišta i poligoni za kvazi menadžere a najveći rang fudbala sa trenutno samo jednim terenom koji zadovoljava euro uslove od 12 klubova koji se takmiče.

Dakle kada se ulože sredstva i donese jasan plan po kojem će se liga razvijati, prođe određeni vremenski period, tek tada ćemo moći analizirati; je li domaće prvenstvo talašika i imamo li od njega koristi kao nacija.

Ovako će samo još više propadati, posebno nakon promjena u sistemu euro takmičenja koje su najavljene.
To sve što si nabrojio je nažalost domaći fudbal, u cjelini.
Da bi se nešto promijenilo mora postojat kritična masa koja želi promjene. Ta kritička masa su navijači, s obzirom da novinari (čast rijetkim izuzecima) na platnom spisku saveza.
Te kritične mase NEMA. Nikada nisam vidio organizovanu akciju kojom domaći navijači pokazuju nezadovoljstvo činjenicom da smo najgora liga u Europi. Sramotnom činjenicom da se nikad nismo plasirali u grupnu fazu europskih takmičenja, da smo proizveli jednog kvalitetnog igrača za 20 godina. Zemlja koja je imala 6 jugoslovenskih reprezentativaca na sp 1990.
Navijači se hvale kako su odani klubu, svetinji...a tamo sjede konjokradice koje ih prave budalama. Takvi navijači ne zaslužuju bolji fudbal.
Ne samo da ne traže promjene, nego podrivaju jedino što donekle valja u našem fudbalu, reprezentaciju.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 13 nov 2020, 08:42, ukupno mijenjano 1 put.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 13 nov 2020, 08:40

Kakvi su ono hadalji sinoc igrali ni poslije prespavane noci mi nije jasno
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 13 nov 2020, 08:50

Priča da su savez i organizacija katastrofa, davno je ispričana. Sada su se samo updejtovali na još veći level neprofesionalizma nego ikada ranije.

Ali hajde malo da medije pomenemo, isključivo SS.ba koji slovi za najbolji i najveći portal u BIH, portal čiji se glas uvažava i daleko čuje. Vi ste najveća ****, gori ste čak i od ovih u savezu što ste dopustili sebi da ss izjašnjavate kao nezavisni medij a to odavno niste. Prodali ste se za pare, lažete, vodite kampanje, promovišete one koje ne treba... FUJ! FUJ!

Vi ste virus, vi ste AVAZ a savez je SBB stranka, slikovito da vam objasnim. Vi koji vodite ovaj portal, vi čija se riječ uvažava na ovom portalu ne treba da se čudite ako budete imali problema u privatnom životu, bolesti, neuspjeha i nesreće. Kletva je nešto najgore što se covjeku moze desiti a kad tad će vas stići ako vas već nije stigla. Što je najgore od svega i najžalosnije, ta kletva se obično spusti na vašu djecu i vaše najmilije.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 09:04

Dobar tekst na reprezentaciji.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 09:06

DrFilgud je napisao/la:
13 nov 2020, 08:39
PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 08:15

To sve što si nabrojio je nažalost domaći fudbal, u cjelini.
Da bi se nešto promijenilo mora postojat kritična masa koja želi promjene. Ta kritička masa su navijači, s obzirom da novinari (čast rijetkim izuzecima) na platnom spisku saveza.
Te kritične mase NEMA. Nikada nisam vidio organizovanu akciju kojom domaći navijači pokazuju nezadovoljstvo činjenicom da smo najgora liga u Europi. Sramotnom činjenicom da se nikad nismo plasirali u grupnu fazu europskih takmičenja, da smo proizveli jednog kvalitetnog igrača za 20 godina. Zemlja koja je imala 6 jugoslovenskih reprezentativaca na sp 1990.
Navijači se hvale kako su odani klubu, svetinji...a tamo sjede konjokradice koje ih prave budalama. Takvi navijači ne zaslužuju bolji fudbal.
Ne samo da ne traže promjene, nego podrivaju jedino što donekle valja u našem fudbalu, reprezentaciju.

Ne mogu se domaći boriti sa savezom kada savez jednostavno boli qurac za njihove želje i prohtjeve. Samo malo proguglaj i pronađi uslove saveza za takmičenje u plbih ligi, pa pogledaj stvarno stanje i sve će ti biti jasnije. Dalje, svjedoci smo da je potpisan sponzorski ugovor sa arenom, nekakvi milioni od kojih klubovi nisu vidjeli ni feninga. U Bijeljini prije utakmice sa Željom pokose teren na deset kvadrata a ostalo ostave zaraslo, Otoka gdje igra Olimpik je livada, travnjaci na većini stadiona su livade, a infrastruktura na stadionima ravna onoj sa početka vijeka, al' prošlog. Savez piše da nešto daje a to ti uzmu kroz kazne, npr zapališ baklju na Grbavici pet milja, nož žica Srebrenica u Bl, osam milja.

Sve mi to znamo, sve mi to vidimo ali niko ne haje. Tu i tamo Amar Osim prozbori koju ali brzo bude ušutkan i popljuvan od sitnih duša i degena koji nemaju intelektualni kapacitet i volju da shvate o čemu priča. Najbolji primjer ti je situacija sa covidom kada je Željo slao ukupno tri prijedloga za nastavak prvenstva jer nam trebaju utakmice da bi ostali koliko toliko konkurentni ostalim ligama. Ne, naši pametnjakovići se sjete da je opasno po zdravlje igrača igrati tri sedmice u sistemu srijeda subota i onda pazi ovo, mrtvi hladni u dogovoru namjeste Želji sedam utakmica u dvadesetak dana. Plus, prekid na šest pozitivnih a igra se na pedesetak smrtnih slučajeva. Nije poenta ko će biti prvak nego smo na sav naš jad i bijedu napravili pauzu od osam mjeseci, svjesno a nismo morali ni trebali.

To je taj savez i to su ti interesi prvenstveno pojedinih klubova koji su u direktnom talu sa stokom na vrhu.

Problem je prvo u izboru kadrova za savez. On je katastrofa, biraju ljude iz kantonalnih saveza, gdje nacionalističke i dokazano korumpirane i kriminalne stranke bukvalno za čokoladice uvale svoje ljude. Čitaj vico, begić, džemiđić, beus i ostala stoka koja nas je još malo dovela do četvrtog šešira i jedne od rijetkih liga iz evrope koja nije vidjela svjetlo grupa nekog euro takmičenja, a djecu koja treniraju prodajemo za iznose tromjesečnih plata čistačica u onim velikim klubovima.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 09:06

BenjooJutub je napisao/la:
13 nov 2020, 08:50
Priča da su savez i organizacija katastrofa, davno je ispričana. Sada su se samo updejtovali na još veći level neprofesionalizma nego ikada ranije.

Ali hajde malo da medije pomenemo, isključivo SS.ba koji slovi za najbolji i najveći portal u BIH, portal čiji se glas uvažava i daleko čuje. Vi ste najveća ****, gori ste čak i od ovih u savezu što ste dopustili sebi da ss izjašnjavate kao nezavisni medij a to odavno niste. Prodali ste se za pare, lažete, vodite kampanje, promovišete one koje ne treba... FUJ! FUJ!

Vi ste virus, vi ste AVAZ a savez je SBB stranka, slikovito da vam objasnim. Vi koji vodite ovaj portal, vi čija se riječ uvažava na ovom portalu ne treba da se čudite ako budete imali problema u privatnom životu, bolesti, neuspjeha i nesreće. Kletva je nešto najgore što se covjeku moze desiti a kad tad će vas stići ako vas već nije stigla. Što je najgore od svega i najžalosnije, ta kletva se obično spusti na vašu djecu i vaše najmilije.
Upravo :clap:

Isti su kao i ovaj savez, jedva cekaju kritikovsti nesto drugo kontra saveza, zadnji primjer je bio Anela

Gamad, olos svi. Niko nikad nije javno rekao kritiku za ove godine, nine naoao direktno koga treba, ali boje se guzice odmah. Pa tko su to jnt nisu bogovimu tim foteljama jbt da niko ne smije nista reci osim nas obicnih ciji glas se ne moze cuti nigdje.

Trebaju bombardirati redovno sa vijestima protiv saveza i ovih olosa u foteljama.

Jben sistem se napravio za ove godine i taj njihiv sistem je tesko srusit gdje imaju sve ko gdje stoji. To je rekao javno i Barbarez i Biscevic nedavno u njihovom podcastu, ali mi smo drzava gdje se vazi rijec Ilje Dominkovica a ne nekog kao Sergej.

Bulend Biscevic javno govori u podcastu neki dan sta ne valja, oko sistema i svega, i stbarno je ogorcen vidi se na njemu.
Ali novinarcic iz sportsporta ga samo orati sa smjeskom kao zasto se nerviras ono i brze bolje mjenja temu i ne nastavlja polemiku o tome. O tome sto nam je najbitnije.

Jer savez i repka trebaju biti jeedan, a onda ide ispod lige klubovi i to.

Sve je to udruzeno, novinari, strucni stab, savez. Svi svoje guzice gledaju i tjeraju nas da prwstanemo prstit vise pa d amogu bez oroblema vrsiti malverzacije sto im i uspijeva.
:puke: :puke: :puke:
BašČelik!

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 09:13

Bravo!

Novinari su posebna vrsta go.vana, većinom kerovi i sitne duše koje savez kupi za putovanje na gostujuću utakmicu. Lično znam bar pet afera koje nisu htjeli i nisu smjeli spomenuti u medijima a koji su javna tajna u fudbalskim krugovima.

Tu i tamo ispliva pokoji kritički osvrt ali je i to većinom taktički manevar i šarena laža za šire narodne mase. Umjesto da svaki dan izbacuju bar jedan članak o jednom od najkorumpiranijih saveza svijeta, bombarduju nas vandama i bešićevim babom, za klik dva više.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 09:16

Najveci problem su kantonalni savezi i nize lige, ali to niko ne vidi, kuca se gradi od temelja, a temelj su nize lige i kantonalni ili u RS podrucni savezi.

Tu se nalazi najveci moguci olos, u TK se samo ceka kad ce nekom glava s ramena otici, u gostima ne mozes bod uzeti i postoje privilegovane ekipe koje savez TK stiti. Midhat Arnautovic covjek koji je stvorio jednu kriminalnu organizaciju od saveza je jedan od pokretaca inicijative da se podrzi Begic i njegova kriminalna hobotnica u Sarajevu. Isto tako je i u Orasju gdje i danas vlada poznati Iljo Dominkovic, svi oni podrzavaju Irfana Durica koji je u federalnom, a Begica u drzavnom savezu.

To je jedna vertikala kriminalaca koji se stite zbog licnih interesa i zajedno opstaju, sto se na kraju debelo odrazi i na Premijer ligu i A reprezentaciju, omladinske selekcije su jos veci cirkus.

Na kraju najveci krivci smo mi navijaci sto smo sve to dozvolili i sto to podrzavamo.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, KimJongEsmer i 23 gosta.