AMD radeon R9 370 4Gb. Pročitah negdje, kaže može al od serije R9 390... Zadnji put pratio neoficijelni sistem requir i kao da je moglo.
Igre - Kako, gdje, šta...?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Igre - Kako, gdje, šta...?
Ja kontam da uzmem Xbox Serie X, za 500 evra konzola i po a za taj novac jedva da mogu i graficku dobru uzeti za PC .... :S
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Konto i ja Xbox s al vidim da su slagali dosta za ovu konzolu ....ma ps5 zategnut nekad i miran 5-6 god
Jest da sam PC gamer al jbg skup racunar sport a nema se ni para za konfig koju bi ja želio da bi bio miran izvjesno vrijeme...
Arsenal All The Way !
PS5 ce ih sahranit. Xbox jedino uzmi ako nemas dobar pc i jeftinije su igre, ali ne puno.
U ostalom ce ih satrat Sony. Pa u 12 sati prodano vise nego PS4 za 12 sedmica. Pametnom dosta.
27.10.2020
Pa ja govorim o Serie X ne o Serie S : ) Serie X se meni cini jaci od PS5, plus sto je Microsoft nakupovao ovih studija u posljednje vrijeme, bice to super konzola

Zasto bi ih PS sahranio? Cak mi je i prethodna generacija bila tu negdje a ova sad mi ide skroz na stranu Xboxa

Xbox Serie X trenutno u inostranstvu ne mozes nigdje ni kupiti, sve zalihe koje su isporucene prodane su prvog dana

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Cuj tu negdje, 50M Xbox One prodato, a PS4 133M.delko je napisao/la: ↑12 nov 2020, 23:29Pa ja govorim o Serie X ne o Serie S : ) Serie X se meni cini jaci od PS5, plus sto je Microsoft nakupovao ovih studija u posljednje vrijeme, bice to super konzola
Zasto bi ih PS sahranio? Cak mi je i prethodna generacija bila tu negdje a ova sad mi ide skroz na stranu Xboxa![]()
Da pojasnim:
Xbox Series X je 499 dolara.
PS5 konzola digitalna je 399 dolara.
to je 100 dolara jeftinije a imas ekskluzive koje ne mozes nigdje drugo igrat. 99 % igara za Xbox igras na PC potpuno DZABA s torrenta.
Ko ima imalo para za PC nece uzet Xbox. Dok ne budu ekskluzive, i to ne microsoftove pa da mozes i na PC nego samo da se firma odluci za Xbox, Sony ce ih nastavit gazit.
27.10.2020
Nemoj biti blesav, ja da hocu digitalnu konzolu gledao bih X SeS, a posto iskljucivo zelim fizicke kopije da imam i brisem prasinu sa njih onda mi samo punokrvne konzole dolaze u obzirleorey je napisao/la: ↑12 nov 2020, 23:33Cuj tu negdje, 50M Xbox One prodato, a PS4 133M.delko je napisao/la: ↑12 nov 2020, 23:29Pa ja govorim o Serie X ne o Serie S : ) Serie X se meni cini jaci od PS5, plus sto je Microsoft nakupovao ovih studija u posljednje vrijeme, bice to super konzola
Zasto bi ih PS sahranio? Cak mi je i prethodna generacija bila tu negdje a ova sad mi ide skroz na stranu Xboxa![]()
Da pojasnim:
Xbox Series X je 499 dolara.
PS5 konzola digitalna je 399 dolara.
to je 100 dolara jeftinije a imas ekskluzive koje ne mozes nigdje drugo igrat. 99 % igara za Xbox igras na PC potpuno DZABA s torrenta.
Ko ima imalo para za PC nece uzet Xbox. Dok ne budu ekskluzive, i to ne microsoftove pa da mozes i na PC nego samo da se firma odluci za Xbox, Sony ce ih nastavit gazit.

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Znam da govoriš za seriju X @delko ja konto uzet ovu S cinila mi se ko dobar omjer cijene i dobivenog al prc
PS5 dugorocno best buy
PS5 dugorocno best buy
Arsenal All The Way !
Pa ok je PS5 ali meni se svidio Xbox i zbog prakticnih razloga, ne samo zbog toga sto je jaca konzola.
1. Imas veci disk kao prvo
2. imas pravu podrsku za 1440 monitore sto PS nema,
3. imas Quick Resume opciju koju PS nema,
4. mozes koristiti kontrolere od prosle generacije sto je PS striktno zabranio ( kad kupis konzolu trebas dati jos 70ak evra za novi kontroler a ovako cu ja koristiti stari kao drugi dok se ne oporavim malo

5. za nadogradnju diska ne moras otvarati konzolu sto ces kod PS-a morati,
6. i na kraju cuveni Xbox Pass, ako zelis hrpetinu igara za malo novca to je pravi izbor

Na to sve posljednje vijesti u kojima je Microsoft preuzeo nekoliko studija, bili su samo tacka na i, sto se mene tice

P.S. Serie S je podbacila skroz, mongi su od nje odustali jer je to bukvalno malo jaci Xbox X, nikakav next-gen

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
I opet, sve te igre mozes sa osrednim PC od 1000 KM vrtit na medium. I to DZABA.delko je napisao/la: ↑12 nov 2020, 23:46Pa ok je PS5 ali meni se svidio Xbox i zbog prakticnih razloga, ne samo zbog toga sto je jaca konzola.
4. mozes koristiti kontrolere od prosle generacije sto je PS striktno zabranio ( kad kupis konzolu trebas dati jos 70ak evra za novi kontroler a ovako cu ja koristiti stari kao drugi dok se ne oporavim malo),
6. i na kraju cuveni Xbox Pass, ako zelis hrpetinu igara za malo novca to je pravi izbor![]()
Na to sve posljednje vijesti u kojima je Microsoft preuzeo nekoliko studija, bili su samo tacka na i, sto se mene tice
P.S. Serie S je podbacila skroz, mongi su od nje odustali jer je to bukvalno malo jaci Xbox X, nikakav next-gen![]()
Dok kod PS ne mozes igrati neke od najvecih naslova. Zna i budala da ekskluzive prodaju konzolu. Postoji razlog sto je Sony prodao duplo vise konzola od njih. Za igre da ne govorim.
27.10.2020
Druze, ja da hocu ista besplatno, ne bih ni trazio konzole a kamoli iskljucivo konzole s fizickim citacem diskaleorey je napisao/la: ↑12 nov 2020, 23:55I opet, sve te igre mozes sa osrednim PC od 1000 KM vrtit na medium. I to DZABA.delko je napisao/la: ↑12 nov 2020, 23:46Pa ok je PS5 ali meni se svidio Xbox i zbog prakticnih razloga, ne samo zbog toga sto je jaca konzola.
4. mozes koristiti kontrolere od prosle generacije sto je PS striktno zabranio ( kad kupis konzolu trebas dati jos 70ak evra za novi kontroler a ovako cu ja koristiti stari kao drugi dok se ne oporavim malo),
6. i na kraju cuveni Xbox Pass, ako zelis hrpetinu igara za malo novca to je pravi izbor![]()
P.S. Serie S je podbacila skroz, mongi su od nje odustali jer je to bukvalno malo jaci Xbox X, nikakav next-gen![]()
Dok kod PS ne mozes igrati neke od najvecih naslova. Zna i budala da ekskluzive prodaju konzolu. Postoji razlog sto je Sony prodao duplo vise konzola od njih. Za igre da ne govorim.

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Pa poenta u ovoj prici je da ako imas za normalan PC, uvijek treba biti prioritet pred Xbox jer je bolje.
27.10.2020
Ako se vratis na pocetak razgovora, vidjeces da sam rekao da za 500 evra ne mozes uzeti ni cestitu graficku, a kamoli cijeli racunar za koji ti treba bas dosta novca, dok za 500 evra dobijas odlicnu konzolu

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
550 eura pc je bolji od 550 eura konzole. Konzola samo igre, pc sve.
1050gtx ti, i3, 240ssd i više nego dovoljno.
Ja sam dao dodatnih 1k na pc, da dobijem 20tak fps, na kraju sam ga opet prodao. Nisam više hardcore gejmer pa da mi je bitno da li je 100fps ili 120
Na konzoli se izvalim i igram, ali uvijek biram PC ispred konzole. Dobiješ 550 eura konzolu, a igre? Pc ima i tu prednost, leroy zna i koju, ima veze sa gusarima
1050gtx ti, i3, 240ssd i više nego dovoljno.
Ja sam dao dodatnih 1k na pc, da dobijem 20tak fps, na kraju sam ga opet prodao. Nisam više hardcore gejmer pa da mi je bitno da li je 100fps ili 120

Na konzoli se izvalim i igram, ali uvijek biram PC ispred konzole. Dobiješ 550 eura konzolu, a igre? Pc ima i tu prednost, leroy zna i koju, ima veze sa gusarima

Godfall krekovan. 0xdeadc0de, bypass odradio izgleda. Jos always online DRM lol.
27.10.2020
Naporan je do boga.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pa to je ono sto ja govorim ovdje odavno na forumu izmedju PS5 i PC.
Probaj pokrenuti igru iz 2020 na PC iz 2013, pa cemo vidjeti dokle ces da stignes.
S druge strane, PS4 tad nekad izasao i sad tjerat ce igre iz 2021.
Sto kaze lik, na PC iz 2013 ne mozes FIFU 2015 kako treba igrat, dok ce PS tjerat FIFA 21. Kraj price.
E sad druga je stvar sto je PC bolji i potrebniji, ako ces gaming samo, onda je Sony logican izbor.
Meni je Mudja najnormalniji od njih, nikad nije koristio drame i ostala sranj.a da digne kanal. Nikad ne ulazi u rasprave s drugim YT, cak mislim da nikad i ne streama s njima.
27.10.2020
Ma ko ce šutat igre na kompu ništa nemoš sastavit a da valja ispod 2k da je pritom miran 5-6 godina
E sad ako ce tebi komp donosit keš to je drugo totalno i treba ici na PC
Gaming kao takav bolje uzet konzolu pa koju god i miran si 7 godina bio to Xbox X ili PS 5
Ja ko PC gamer na buđetu gledajuci sve plus/minus stvari konzola jeftinije i bolje riješenje za gaminga
Daj Bože da živimo u normalnoj državi svi bi imali PC napucan i Konzolu u isto vrijeme ovako tu smo di smo jbg
E sad ako ce tebi komp donosit keš to je drugo totalno i treba ici na PC
Gaming kao takav bolje uzet konzolu pa koju god i miran si 7 godina bio to Xbox X ili PS 5
Ja ko PC gamer na buđetu gledajuci sve plus/minus stvari konzola jeftinije i bolje riješenje za gaminga
Daj Bože da živimo u normalnoj državi svi bi imali PC napucan i Konzolu u isto vrijeme ovako tu smo di smo jbg
Arsenal All The Way !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.