A sto ne Kameric?
Tuzlanski Chat
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: Tuzlanski Chat
School

Pa neka se dalje stranke kolju za vijece al mislim da su trebali izaci sa jednim kandidatom. Mislim da ce razlika izmjedu Jasmina i onog koji bude na drugom mjestu biti manja od broja glasova koliko je dobio treci po jacini

Pa neka se dalje stranke kolju za vijece al mislim da su trebali izaci sa jednim kandidatom. Mislim da ce razlika izmjedu Jasmina i onog koji bude na drugom mjestu biti manja od broja glasova koliko je dobio treci po jacini
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
Seres.Imas svoj Simin han pa tamo pametuj.slusalica je napisao/la: ↑10 nov 2020, 11:53i šta sad, to ćemo uzeti njemu za zlo, a abolirat cemo Jasminove dvadesetogodisnje sklonosti nepotizmu i korupciji.
Djeca svih njegovih saradnika su rasparcana po gradskim preduzecima. Nije postena borba.
Jusufovicev sin je zavrsio medicinu i dobio posao / pripravnicki na UKC-u. Ja i ?
Pa 90% diplomaca, pod uvjetom da imaju iole uticajne roditelje dobije pripravnicki mjesec dana po diplomiranju.
Bolje se bogomdanim kadrom SDP-a pozabavite. Porobicem i slicnima...
Ne kazem ja, ima Jasmin legacy, ali da to moze bolje - moze, da li je Jusufovic bolji? Ne znam. Hajmo probati.
![]()
slusalica je napisao/la: ↑09 nov 2020, 21:55Ovu temu treba zakljucati do ponedjeljka. Kad malo bolje razmislim, nema potrebe da se Slobodasi polarizuju po politickim stanovistima. Uostalom, na stranu i zelje i simpatije, znamo svi ishod izbora, utoliko smatram da nema potrebe da se medjusobno ogadimo jedni drugima.
Ovo je slobodaski forum.
slusalica je napisao/la: ↑10 nov 2020, 11:53i šta sad, to ćemo uzeti njemu za zlo, a abolirat cemo Jasminove dvadesetogodisnje sklonosti nepotizmu i korupciji.
Djeca svih njegovih saradnika su rasparcana po gradskim preduzecima. Nije postena borba.
Jusufovicev sin je zavrsio medicinu i dobio posao / pripravnicki na UKC-u. Ja i ?
Pa 90% diplomaca, pod uvjetom da imaju iole uticajne roditelje dobije pripravnicki mjesec dana po diplomiranju.
Ne kazem ja, ima Jasmin legacy, ali da to moze bolje - moze, da li je Jusufovic bolji? Ne znam. Hajmo probati.
![]()
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- ASD
- Kontakt:
DF, SD i SDA su izašli, malo li je.
NS jednostavno neće s tim društvom nigdje i nikad.
PDA isto neće.
Idu oni obje sa SDP-om u koaliciju na kraju.
Jednostavno. Prijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.
Vjerovatno bi išli protiv Jasmina da nema SDA na suprotnoj strani i to na svim nivoima.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
SDP i PDA bi odavno objavili koaliciju, ali Nasa Stranka ih zajebaje. Oni nece sa PDA. Pa SDP ceka rezultate lokalnih izbora da vidi moze li bez NS, i onda idu sa PDA. Tuzlanska alternativa bi isto mogla da bude odbacena
inace u kontekstu Slobode, od svih politicara, za dobrobit iste je najzasluzniji Mensur Alic. Dizanje transe prvo na 700 hiljada pa onda na 1 milion KM je najvise izlobirao on. Rebalans budzeta kojim je odobreno dodatnih 400 ili koliko vec hiljada je najvise zagovarao on. Kada god Berbic i OKK pocnu da zajebaju sa isplatama transi, on je potezao svoj uticaj
inace u kontekstu Slobode, od svih politicara, za dobrobit iste je najzasluzniji Mensur Alic. Dizanje transe prvo na 700 hiljada pa onda na 1 milion KM je najvise izlobirao on. Rebalans budzeta kojim je odobreno dodatnih 400 ili koliko vec hiljada je najvise zagovarao on. Kada god Berbic i OKK pocnu da zajebaju sa isplatama transi, on je potezao svoj uticaj
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- ASD
- Kontakt:
Hoće i NS. PDA im dođe u ovom dijelu države saveznik s kojim se mora. Nešto kao NiP u Sarajevu. Problem je SDP jer su u najboljoj poziciji. Čekaju rezultate izbora i vide koga moraju ubaciti, a koga ne.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑10 nov 2020, 18:16SDP i PDA bi odavno objavili koaliciju, ali Nasa Stranka ih zajebaje. Oni nece sa PDA. Pa SDP ceka rezultate lokalnih izbora da vidi moze li bez NS, i onda idu sa PDA. Tuzlanska alternativa bi isto mogla da bude odbacena
Gradonačelnik je vjerovatno Jasmin, vlast u gradu vjerovatno kroji SDP. Samo je pitanje koliko će biti široka koalicija koju će skrojiti.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ko se uclani u Demokratsku frontu ide u dzehenem.
-
desperados
- Kontakt:
Druze, u generaciji Jusufovicevog sina ima 150 studenata i bas on "slucajno" i jos njegovih 8 kolega dobili posao bez konkursa. Nije to pripavnicki, jer se pripravnicki zavrsi u toku 6-te godine fakulteta. Otprilike tako i dodje oko 90% diplomaca da sjedi kod kuce i nema posla.slusalica je napisao/la: ↑10 nov 2020, 11:53i šta sad, to ćemo uzeti njemu za zlo, a abolirat cemo Jasminove dvadesetogodisnje sklonosti nepotizmu i korupciji.
![]()
A sto je najupečatljivije lik je narkomančić.desperados je napisao/la: ↑10 nov 2020, 21:57Druze, u generaciji Jusufovicevog sina ima 150 studenata i bas on "slucajno" i jos njegovih 8 kolega dobili posao bez konkursa. Nije to pripavnicki, jer se pripravnicki zavrsi u toku 6-te godine fakulteta. Otprilike tako i dodje oko 90% diplomaca da sjedi kod kuce i nema posla.slusalica je napisao/la: ↑10 nov 2020, 11:53i šta sad, to ćemo uzeti njemu za zlo, a abolirat cemo Jasminove dvadesetogodisnje sklonosti nepotizmu i korupciji.
![]()
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
imate pozdrav od moje supruge IdaneBeduin je napisao/la: ↑21 okt 2020, 17:24Posto sam ga ja spomenuo, to sam uradio samo zbog cinjenice da je glasan po internetu, da dosta osnovano proziva za mnoge stvari u gradu pa sam pitao upucenije kakav je, vrijedi li icemu, a eto nisam znao da je skolovan u struci koju forsira sto je dobra stvar, ambiciozna.
Ciji je unuk me zaista kita zaboli, pogresno je nekoga gledati kroz tu prizmu, ne samo u ovoj struci. Rezultat i samo rezultat.
I opet vas pitam, koji su to kandidati koje spominjete da vrijede, da su vuspjesni i kao takvi bi doprinjeli stanju u nasem gradu i kantonu? Dajte imena, kvalifikacije, taj CV uspjeha, manite se supljiranja i pljuvanja drugih, a da ne dajete alternative.
Zovem se Idana Mahić, magistar sam javne uprave, diplomirani politolog sa Geteborškog univerziteta u Švedskoj i majka dvoje djece. Dugogodišnja sam aktivistica u nevladinom sektoru. Aktivno govorim engleski i švedski jezik. Moja želja je da promjenim postojeće stanje, i da se zaustave negativni društveni trendovi odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine. Predsjednica sam kongresa Platforme za Progres, članica Akademije Platforme za Progres i kandidatkinja za Gradsko Vijeće Tuzle pod rednim brojem 4.
Uglavnom imate intervju-e, facebook, pogledajte ko je, sta je pa donesite sami odluku.
Najvaznije je da ljudi glasaju u sto vecem broju, a drugo je da kad vec glasaju, da to bude za sposobne a ne podobne. I da ne glasaju za one sto gledaju samo da se uhljebe kroz politiku, nego da biraju osobe koje su ostvarene, koje ce raditi u interesu gradjana. Jedna od prvih inicijativa Platforme za Progres u gradskom vijecu ce biti ukidanje pausala za rad u komisijama, pa cemo vidjeti ko ce sve podrzati. Platforma se bori za ukidanje finansiranja politickih stranaka kroz drzavni budzet, i nastaviti ce to na svim mogucim nivoima gdje im se ukaze prilika da podnesu takvu inicijativu.
Budite mi dobri, sve naj.
mahic je napisao/la: ↑11 nov 2020, 02:54imate pozdrav od moje supruge IdaneBeduin je napisao/la: ↑21 okt 2020, 17:24Posto sam ga ja spomenuo, to sam uradio samo zbog cinjenice da je glasan po internetu, da dosta osnovano proziva za mnoge stvari u gradu pa sam pitao upucenije kakav je, vrijedi li icemu, a eto nisam znao da je skolovan u struci koju forsira sto je dobra stvar, ambiciozna.
Ciji je unuk me zaista kita zaboli, pogresno je nekoga gledati kroz tu prizmu, ne samo u ovoj struci. Rezultat i samo rezultat.
I opet vas pitam, koji su to kandidati koje spominjete da vrijede, da su vuspjesni i kao takvi bi doprinjeli stanju u nasem gradu i kantonu? Dajte imena, kvalifikacije, taj CV uspjeha, manite se supljiranja i pljuvanja drugih, a da ne dajete alternative.![]()
Zovem se Idana Mahić, magistar sam javne uprave, diplomirani politolog sa Geteborškog univerziteta u Švedskoj i majka dvoje djece. Dugogodišnja sam aktivistica u nevladinom sektoru. Aktivno govorim engleski i švedski jezik. Moja želja je da promjenim postojeće stanje, i da se zaustave negativni društveni trendovi odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine. Predsjednica sam kongresa Platforme za Progres, članica Akademije Platforme za Progres i kandidatkinja za Gradsko Vijeće Tuzle pod rednim brojem 4.
Uglavnom imate intervju-e, facebook, pogledajte ko je, sta je pa donesite sami odluku.
Najvaznije je da ljudi glasaju u sto vecem broju, a drugo je da kad vec glasaju, da to bude za sposobne a ne podobne. I da ne glasaju za one sto gledaju samo da se uhljebe kroz politiku, nego da biraju osobe koje su ostvarene, koje ce raditi u interesu gradjana. Jedna od prvih inicijativa Platforme za Progres u gradskom vijecu ce biti ukidanje pausala za rad u komisijama, pa cemo vidjeti ko ce sve podrzati. Platforma se bori za ukidanje finansiranja politickih stranaka kroz drzavni budzet, i nastaviti ce to na svim mogucim nivoima gdje im se ukaze prilika da podnesu takvu inicijativu.
Budite mi dobri, sve naj.
tz tz tz tz tz tz
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pozdrav, ja cu vjerovatno glasati za Idanu. I za jos par sa njihove liste koje sam vidio da su aktivni. A nagovaram i ostale, nagovorio sam jednog kolegu.
Ja mislim da ce Platforma razvaliti za vijece da ce biti medju prve 3 stranke
nadam se promjenama imaju puno mladih sposobnih ljudi 
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
Interesantan stav sam procitao. Ukinuti plaćanje rada u komisijama. Zašto bi onda neko htio biti u komisiji. A ako ga na silu izaberes zbog čega očekivati da će drugačije raditi? Niko ne nudi sankcije u programu. Svi su za lelemudanja i na kraju ja sam htio al eto ne ide. Jbg ako ne ide, ti sad uzmi te pare što si dobio za prethodne 4 godine i doniraj. Jest al na k...Prihvatio si se izazova i ukazano ti je povjerenje sad ga ispunjavaj. Ne interesuje me kako. Kad su bili izbori svi su ili mladi i pametni, ili stari i iskusni, ili vrijedni i bistri samo daj meni glas al "đe rezultat..."
& $ ?
- Probisvjet
- Kontakt:
Treba mladi da glasaju, a stari neka sjede kod kuce da ih corona ne potruje. Nagovorite stare da se ne izlazu opasnostima, a onda vi mladi preuzmite stvar u svoje ruke. Dosta je djuturuma.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Dobra ideja, podržavam.Probisvjet je napisao/la: ↑11 nov 2020, 11:16Treba mladi da glasaju, a stari neka sjede kod kuce da ih corona ne potruje. Nagovorite stare da se ne izlazu opasnostima, a onda vi mladi preuzmite stvar u svoje ruke. Dosta je djuturuma.
Čini mi se da taj film nećeš gledati. djuturumi umiru a mladih je sve manje pa tako nam je i izlaznost sve manja. Mislim da će ove izbore izlasnost biti nikad manja a broj kandidata na listama nikad veći.Probisvjet je napisao/la: ↑11 nov 2020, 11:16Treba mladi da glasaju, a stari neka sjede kod kuce da ih corona ne potruje. Nagovorite stare da se ne izlazu opasnostima, a onda vi mladi preuzmite stvar u svoje ruke. Dosta je djuturuma.
& $ ?
Druze 2 vijecnika ako dobiju trebaju slavit do narednog bajrama.
I ta inicijativa oko ukidanja pausala je cisti populizam koji nece proci a i da prodje ni na koji nacin ne utice na moj zivot u lokalnoj zajednici. Nikakav program ni plan mjera nisam vidio od njih, toliko price o drzavi a lokalni izbori
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Makar su omladina pokrenut ce oni nesto , nisu stare drtine ko u ostalim strankamaStevieG8 je napisao/la: ↑11 nov 2020, 13:41Druze 2 vijecnika ako dobiju trebaju slavit do narednog bajrama.
I ta inicijativa oko ukidanja pausala je cisti populizam koji nece proci a i da prodje ni na koji nacin ne utice na moj zivot u lokalnoj zajednici. Nikakav program ni plan mjera nisam vidio od njih, toliko price o drzavi a lokalni izbori![]()
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.