FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 10 nov 2020, 23:22

SarajevoJeBordo je napisao/la:
10 nov 2020, 23:06
ajdohordas je napisao/la:
10 nov 2020, 22:51
Mi napadača ne možemo čekati. Nama treba neko da dodje i da počne odmah igrati. Jer mi napadača nemamo, Handze je za termina, realno.
Na prvu, pada mi napamet Bekić Amer koji je naš i ne bi koštao puno. Ili na zimu ganjati neku posudbu do kraja sezone, ne znam šta i kako.
Ali mi plačemo za napadačem.
Šta misliš, dovesti igrača na ugovor od mjesec i po? Ili ako mu daš na duže, opet ti na zimu treba pravi prvi špic. I šta onda? Plaćati nekog ko ne igra nikako? Nije ovo fantasy ni menager. Na zimu će se dovesti prvi špic, na ljeto debeli nabit nogom, i onda dovesti još jedan špic. Svaka druga opcija je glupost svemirskih razmjera.
Dovesti igrača na polusezoni na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora ? Ne znam šta ti tu nije jasno...
Išao sam na to da nam treba neka ubica u napadu a da će izbor biti dosta manji nego u ljetnom prijelaznom roku.
Osim ako Hadzija ne iskopa negdje nekog pa nas i Bog pogleda da ubodemo sa tim novim igračem.
Nit će sjediti na klupi nit ce se dzaba plaćati, ovisno od toga ko će se dovesti, ako bude posudba može se vratit u matični klub, ako bude valjao može ostat na posudbi možemo ga i otlupit. Čisto sumnjam da možemo tu bit na gubitku. A na klupi sjedit neće sigurno jer nama trebaju dva napadača.
Samo je fazon to što će sad na zimu izbor biti dosta manji nego ljeti..

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 10 nov 2020, 23:28

Ocjene kod Zinedina na FM 21 :crazy:

slika
Amer Dupovac!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 nov 2020, 23:29

SamoZdravlje drug moj da ti odgovorim

10 m razhodi velis mi skupili 4.5 m km znaci minus oko 6 m km..

Pod A 3 m € nisu neke pare ako hoces da si vlasnik tima koji vrijedi 7-9 m €. Sto znaci od prikike da za 3 godine potrosis vrijednost kluba..

E sad ako u tom klubu imas butmir koji si dobio ispod cjene i ako imas stadion kosevo koji ces dobit za 10 m € na 45 godina uz mogucnost da tu dobijes zemlju za hotel i mogucnost da stadion bude tvoj za dodatnih jos 20 m €.

Sto znaci da za 30 m € dobivas stadion od 40 hiljada mjesta koji ce bit 4 kategorija i zemlju za hotel plus parking i sve ostale prostorije koje napravi uz hotel i stadion..

Samo jedna deverzija 10.5 m (eura ili maraka nesjecam se da se penzionerski dom prodo ne tako davno) gdje imas rusevinu gdje ces jos 5 m km potrosit da ocistis ono..

Stadion 30 m €
Hotel nek mapravi sa 5 zvjezdica 50 m €
Butmir nek jos istrese 25 m €da otkupi i da podigne kamp na jos vecinivo
To je od prilike 105 m € plus gubitak sto je kupio klub i sto nas ispomaze za dopunu budzeta sa jos 45 m € ovo govorim u narednih10 godina.
150 m € investicija, siguran sam da ce se desit u tih 10 godina preko 20 m € da cemo zaradit na nekomigracu njegovom procentu igranje grupe lige evrope plus da ce ispast i neki spinzor jaci ..

Dodes da je investicija na nekih 130m €

Jel ti mislis da on nemoze prodat klub stadion kamp za 50 m €, vrlo lahko cak mislim mozda i 70 m €.
Ostaje na gubitku od 60 m € sto je dao za hotel za 10 godina ce bar 5 m € zaradit na njemu i hotel koji ce vrijedit za 10 godina minimu 80 m € (ako je ulozio 50m €) sto znaci da je zaradio 60 m km ili 30 m €

A ubjeden sam da sa 45 m € ulaganja u igracki kadar akademija prvi tim u perijidu od 10 godina da bi FK SARAJEVO Bio nivo PARTIZANA MINIMUM

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 nov 2020, 23:33

10 nov 2020, 23:22
10 nov 2020, 23:06
10 nov 2020, 22:51
Mi napadača ne možemo čekati. Nama treba neko da dodje i da počne odmah igrati. Jer mi napadača nemamo, Handze je za termina, realno.
Na prvu, pada mi napamet Bekić Amer koji je naš i ne bi koštao puno. Ili na zimu ganjati neku posudbu do kraja sezone, ne znam šta i kako.
Ali mi plačemo za napadačem.
Šta misliš, dovesti igrača na ugovor od mjesec i po? Ili ako mu daš na duže, opet ti na zimu treba pravi prvi špic. I šta onda? Plaćati nekog ko ne igra nikako? Nije ovo fantasy ni menager. Na zimu će se dovesti prvi špic, na ljeto debeli nabit nogom, i onda dovesti još jedan špic. Svaka druga opcija je glupost svemirskih razmjera.
Dovesti igrača na polusezoni na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora ? Ne znam šta ti tu nije jasno...
Išao sam na to da nam treba neka ubica u napadu a da će izbor biti dosta manji nego u ljetnom prijelaznom roku.
Osim ako Hadzija ne iskopa negdje nekog pa nas i Bog pogleda da ubodemo sa tim novim igračem.
Nit će sjediti na klupi nit ce se dzaba plaćati, ovisno od toga ko će se dovesti, ako bude posudba može se vratit u matični klub, ako bude valjao može ostat na posudbi možemo ga i otlupit. Čisto sumnjam da možemo tu bit na gubitku. A na klupi sjedit neće sigurno jer nama trebaju dva napadača.
Samo je fazon to što će sad na zimu izbor biti dosta manji nego ljeti..
Nije mi jasno jer si napisao da treba dovesti napadača odmah, koji će igrati odmah. I moj komentar se temeljio na ovom dijelu tvoje izjave. I treba nam na zimu 1 napadač za prvih 11, debeli klupa i da nekad ne daj bože igra, na ljeto debelog nogom nabiti i dovesti opet još jednog špica. U rosteru nam ne treba više od 2 klasična špica.
Zadnja izmjena: SarajevoJeBordo, dana/u 10 nov 2020, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 nov 2020, 23:33

AlfredNobel je napisao/la:
10 nov 2020, 23:02
Pazite, ne kažem da je Komazec Ibrahimović i da je garant da bi rasturio. Nevezano za sve, da li će doći ili ne, da li se spominje ili ne, kažem da bih ga volio vidjeti jer mi je drag i vjerujem da bi se i on htio vratiti. Ono što sam htio reći i što je bit svega je da igrač od 32 itekako može biti koristan, doprinjeti još dosta i da ne treba nešto stvarati stvarati animozitet prema igračima čisto na osnovu godina. Počela se baš potezati ta priča da igrači kad navrše 30 godina su nikakvi, tj. metuzalemi. Glupa priča totalno, jer ponavljam, mogu pridonijeti dosta, pogotovo u ovoj našoj ligi gdje je Wagner haman s pedeset ljeta igrao i nosio se s ostalima.

Ovo je sve nevezano za bilo šta, jer 99,9% Komazec nije ni u razmatranju, a kamoli šta više. Ja bih najradije sad vratio Bekića, to sam već govorio. Odmah kad se saznalo za Ahmeta, ja bih mu ponudio ugovor. Garantujem, glavu dajem, da bi spakovao barem dva gola iz onih zicera u derbiju.

Pa za našu ligu je skoro k'o Ibra.
Jesi siguran da bi Bekić bio pravi izbor?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 10 nov 2020, 23:35

Ili Balotelli ili nista
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 nov 2020, 23:38

10 nov 2020, 23:16
10 nov 2020, 23:14
10 nov 2020, 23:02
Pazite, ne kažem da je Komazec Ibrahimović i da je garant da bi rasturio. Nevezano za sve, da li će doći ili ne, da li se spominje ili ne, kažem da bih ga volio vidjeti jer mi je drag i vjerujem da bi se i on htio vratiti. Ono što sam htio reći i što je bit svega je da igrač od 32 itekako može biti koristan, doprinjeti još dosta i da ne treba nešto stvarati stvarati animozitet prema igračima čisto na osnovu godina. Počela se baš potezati ta priča da igrači kad navrše 30 godina su nikakvi, tj. metuzalemi. Glupa priča totalno, jer ponavljam, mogu pridonijeti dosta, pogotovo u ovoj našoj ligi gdje je Wagner haman s pedeset ljeta igrao i nosio se s ostalima.

Ovo je sve nevezano za bilo šta, jer 99,9% Komazec nije ni u razmatranju, a kamoli šta više. Ja bih najradije sad vratio Bekića, to sam već govorio. Odmah kad se saznalo za Ahmeta, ja bih mu ponudio ugovor. Garantujem, glavu dajem, da bi spakovao barem dva gola iz onih zicera u derbiju.

Pa za našu ligu je skoro k'o Ibra.
Zanimljivo da bi svi voljeli vidjeti Komazeca jer im je drag, a malo ko priča o njegovom kvalitetu. Nakon nas, a to je punih 7 godina, karijera tog lika je godišnji odmor na egzotičnim destinacijama gdje usput malo igra lopte. Treba nam špic level iznad lige, sa evropskim iskustvom, a ne špic po kriteriju "kad može Ibra od 39, može i ovaj u ovom jadu od lige". To je pozicija gdje se ne štedi i gdje nema kockanja. Jedini domaći špic koji je upgrade na cijeli naš roster, a da je u okviru naših mogućnosti (a i to je sad možda upitno jer igra + repka), je Irfan Hadžić. A ako hoćemo stranca, taj neko sigurno ne smije biti Komazec. Kad bi doveli Irfana na zimu, na ljeto debelog nabili nogom i doveli Nedima, to bi bio poso strašnih razmjera.
Može, gdje treba potpisati za Hadžića, sutra da dođe. I ja bih to volio, pozdravio bih taj potez.
E pa u tome smjeru treba i voditi diskusija na ovoj temi. Uporedo pričamo o kontinuitetu, dominaciji u ligi, evropskom iskoraku i o pojačanjima poput Amera Bekića, Komazeca i Nusmira Fajića. :facepalm:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 10 nov 2020, 23:40

Kada dovedemo nekoga poput boacija onda mozemo izbaciti seltika, makabi i ludogorec. Do tada bekic i vise nego dovoljan za ligu i konkurente kakvi su sada
NEMA NAZAD

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 nov 2020, 23:41

Rahma je napisao/la:
10 nov 2020, 23:28

slika
Dobre tehnicke, al mentalne i fizicke :think:

Fairly ambitious :wtf:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 10 nov 2020, 23:44

Stroj1946 je napisao/la:
10 nov 2020, 23:41
Rahma je napisao/la:

slika

Vidi može i špica igrat, loše al može. Vinko, reaguj. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 nov 2020, 23:46

skoroalen je napisao/la:
10 nov 2020, 23:44
Stroj1946 je napisao/la:
10 nov 2020, 23:41
Rahma je napisao/la:

slika

Vidi može i špica igrat, loše al može. Vinko, reaguj. :rol:
Buraz, nama fali krilo :kafa:

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 10 nov 2020, 23:49

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 nov 2020, 23:51

S obzirom na kvalitet, napravioje strašnu karijeru. Kad se sjetim sezone 11/12 kad su nam on i Krpić bili uzdanice u napadu. :urnebes:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 nov 2020, 23:52

Zivot te hebo lik igrao egzoticne lige, a kod nas odigrao dobro POLA sezone prije 7 godina i neko ga priziva... O jbt zivot
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 10 nov 2020, 23:53

Mokes je napisao/la:
10 nov 2020, 23:51
S obzirom na kvalitet, napravioje strašnu karijeru. Kad se sjetim sezone 11/12 kad su nam on i Krpić bili uzdanice u napadu. :urnebes:
Gol protiv Orebra. Svaka mu cast za onu sezonu u Srbiji, kakva ja masina bio.
Amer Dupovac!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 10 nov 2020, 23:54

Mokes je napisao/la:
10 nov 2020, 23:51
A s klupe Almir Šmigalović i Samir Nuhanović. Pu pu pu, ne ponovilo se.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 nov 2020, 00:00

https://www.transfermarkt.com/dame-ndoy ... eler/44855

Pričate o godinama, a ovaj momciluk bi sa svojih 35 pravio djecu ovim amaterima u ligi. Zapamtite, da nisu bitne godine vec kvalitet igraca.
Oremus sa 32 je brzi, spremniji i bolji igrač od 27 godisnjeg Dusana Hodzica.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 nov 2020, 00:03

ElCartel11 je napisao/la:
11 nov 2020, 00:00
https://www.transfermarkt.com/dame-ndoy ... eler/44855

Pričate o godinama, a ovaj momciluk bi sa svojih 35 pravio djecu ovim amaterima u ligi. Zapamtite, da nisu bitne godine vec kvalitet igraca.
Oremus sa 32 je brzi, spremniji i bolji igrač od 27 godisnjeg Dusana Hodzica.
Obelix je brži, spremniji i bolji od njega
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 11 nov 2020, 00:22

Kaze Hadzic, dolazi nam Hadzic
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 nov 2020, 00:24

Ovaj ukucava samo perverzne likove. Cuj lik se zove i preziva Dame Ne Doje...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amazon [Bot], Hamagara, Lecler i 24 gosta.