FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 10 nov 2020, 22:30

belosevic28 je napisao/la:
10 nov 2020, 21:54
Niko nije protiv mladih, prodaje i slicno. Ali ne moze majstore od 20 igraca u rosteru biti 14 mladih.

Sto se tice derbija, naveo sam kao primjer. Ali zar ne treba biti veci voljni momenat npr. Pidri (moze se prodati, napredovati i sl.), nego Bekricu koji je pred penziju.

Kako Ti vadis iz konteksta. covjek lijepo napisao nije Nam BUDALETINA koja ce svake sezone pokrivati troskove U NEDOGLED.
Ove sezone zaradili 3 mil.KM , a troskovi mozda 12+ mil.KM. Samoodrziv klub ne znaci da igraju svi Akademci, ali da bi hajrovao na njima MORAJU igrati. Znam ja da vam je jedina odbrana: NE MOGU SAMO AKADEMCI, pa sa 60+ god. nisam naivan.
Nama trebaju bolji i potentni STRANCI, a razumijem i trenutak da su nam sad neophodni Pejovic,Oremus,Milicevic,Velkoski.., ali ako i sljedecu sezonu udjemo sa tim rezonom popusiti cemo foru. Jos COVID19.
KO JE VRATIO JEDNU KM. OSIM STANOJEVICA.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 nov 2020, 22:31

Samozdravlje je napisao/la:
10 nov 2020, 21:28
A sto ne bi stasavali uz Kovacevica ?
Jer momak nije taj kvalitet. On treba mentora uz kojeg ce napredovati a ne, da on drugima bude mentor.

Dobar je Kova ali nekako mi se cini, da stagnira kao da se je zasitio ove lige i pravi sve cesce glupe greske.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 nov 2020, 22:39

ElCartel11 je napisao/la:
10 nov 2020, 22:31
10 nov 2020, 21:28
A sto ne bi stasavali uz Kovacevica ?
Jer momak nije taj kvalitet. On treba mentora uz kojeg ce napredovati a ne, da on drugima bude mentor.

Dobar je Kova ali nekako mi se cini, da stagnira kao da se je zasitio ove lige i pravi sve cesce glupe greske.

Branio 50-60 utakmica, nabroj mi pet greski gdje nas je kostao bodova.

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 10 nov 2020, 22:40

10 nov 2020, 22:30
10 nov 2020, 21:54
Niko nije protiv mladih, prodaje i slicno. Ali ne moze majstore od 20 igraca u rosteru biti 14 mladih.

Sto se tice derbija, naveo sam kao primjer. Ali zar ne treba biti veci voljni momenat npr. Pidri (moze se prodati, napredovati i sl.), nego Bekricu koji je pred penziju.

Kako Ti vadis iz konteksta. covjek lijepo napisao nije Nam BUDALETINA koja ce svake sezone pokrivati troskove U NEDOGLED.
Ove sezone zaradili 3 mil.KM , a troskovi mozda 12+ mil.KM. Samoodrziv klub ne znaci da igraju svi Akademci, ali da bi hajrovao na njima MORAJU igrati. Znam ja da vam je jedina odbrana: NE MOGU SAMO AKADEMCI, pa sa 60+ god. nisam naivan.
Nama trebaju bolji i potentni STRANCI, a razumijem i trenutak da su nam sad neophodni Pejovic,Oremus,Milicevic,Velkoski.., ali ako i sljedecu sezonu udjemo sa tim rezonom popusiti cemo foru. Jos COVID19.
Svaka na mjestu bravo
Ja samo hocu reci ljudi pisu jedan dan mi treba biti ko Dinamo a drugi dan hoce dovoditi lika od 32 god da je tako dinamo radio bio bi u rangu sa Goricom i Hajdukom... nama treba špic 25-27 god znači da igra neke 3-4 sezone znači na duže staze... Šta treba dovest lika od 32 god povrijedi se i ćao bella...
Ali znam opet će se javiti neki likovi sa svojom vizijom i glupostima. Toliko od mene
Zadnja izmjena: hamsik, dana/u 10 nov 2020, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.
FKS

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 nov 2020, 22:41

Stose nikole tice da ga podpisemo na 6 mjeseci plus 1 godinu uz platu po ucinku ok. Da se mi uvjerimo dali je on ikanda ili onaj brazilac sto je dao 120 golova u mianakaru ili said sa jednomnogom.. To sto nemoze igrat do februara to nije problem jer sezona pocinje krajem feb al bi on mogo sabama radit pripreme i to je ok. Al ako bi sulja mogli podpisat al da odma igra njega bi prije doveo samo radi toga a i radi plate. Suljo bi pristo na ugovor od 6 sedmica plus 6 mjeseci ako mi hocemo.. covjek je kockar a takvim nikad para dosta. A mogli bi pregurat sanjim ovo do maja i onda i njega i handzica i mersu otjerat.,

Izgleda ovi nadri treneri izjebase ovu djecu u akademi to treba sve istjerat..

Adilovic takode treba nogu dobit vinko vrijeme je da envera pitas da dode kao trener, adilovic je doveo vrhunskig golmana na nivo kao alaim on sto su bili teske rupcage

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 nov 2020, 22:41

10 nov 2020, 22:16
E jbg, sad ides malo sam sebi u kontru 😂 nabrajas Mujakica, Mihojevica, Catakovica...koje smo prodali. Tesko je sacuvati sve te igrace, mada uz malu nadogradnju nebi imao nista protiv te ekipe.
Ja bi im dodao jos Oremusa 🤪

E sad brate Ti malo ironicno. PRODALI da. Tesko je sacuvati sve te igrace, ovdje ti sebi u kontru.

Fino napisah da nam trebaju stranci, ali bas kvalitetni. Ove trenutno sto imamo su sad mrtvi prosjek.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 10 nov 2020, 22:46

3-4 igrača koji su kvalitet iznad ove lige i koji donose totalnu prevagu mogu nam pomoći da adaptiramo mlađe igrače u tim.

Ti igrači su: 1. napadač koji može lagano zabiti 25+ golova u ligi, 2. dobra desetka koja lagano u sezoni ima učinak od 10-15 asistencija i drži sredinu terena na svojim leđima, 3. štoper koji je level iznad ove lige i koji može igrati majstorski i u akcijama kada iz kornera ganjamo gol, 4. golman koji nudi sigurnost, po mogućnosti do 27 godina starosti, koji ne pravi greške i ispade svaku utakmicu kao Vladan.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 nov 2020, 22:48

hamsik je napisao/la:
10 nov 2020, 22:40
10 nov 2020, 22:30

Svaka na mjestu bravo
Ja samo hocu reci ljudi pisu jedan dan mi treba biti ko Dinamo a drugi dan hoce dovoditi lika od 32 god da je tako dinamo radio bio bi u rangu sa Goricom i Hajdukom... nama treba špic 25-27 god znači da igra neke 3-4 sezone znači na duže staze... Šta treba dovest lika od 32 god povrijedi se i ćao bella...
Ali znam opet će se javiti neki likovi sa svojom vizijom i glupostima. Toliko od mene

Razumijemo se. Upravo to, pa kako ovi nasi ne zavrsise ako ne u Dinamu, a ono bar u Osjeku,Rijeci,Hajduku,Gorici ...nego igraju po oranicama.
Vole FKS. Zelim reci mogli smo i mozemo bolje. Bolje 3 stranca da valja nego 6 koji ne mogu u Osjeku naci kruha.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 nov 2020, 22:51

Cudite se za komazeca a ljudi fajica prizivaju :-)
You are someone else I am still right here

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 nov 2020, 22:51

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
10 nov 2020, 22:46
3-4 igrača koji su kvalitet iznad ove lige i koji donose totalnu prevagu mogu nam pomoći da adaptiramo mlađe igrače u tim.

Ti igrači su: 1. napadač koji može lagano zabiti 25+ golova u ligi, 2. dobra desetka koja lagano u sezoni ima učinak od 10-15 asistencija i drži sredinu terena na svojim leđima, 3. štoper koji je level iznad ove lige i koji može igrati majstorski i u akcijama kada iz kornera ganjamo gol, 4. golman koji nudi sigurnost, po mogućnosti do 27 godina starosti, koji ne pravi greške i ispade svaku utakmicu kao Vladan.

Ponavljam. Branio 50-60 utakmica, nabroj 5 gdje nas je kostao bodova. Molim te.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 10 nov 2020, 22:51

Mi napadača ne možemo čekati. Nama treba neko da dodje i da počne odmah igrati. Jer mi napadača nemamo, Handze je za termina, realno.
Na prvu, pada mi napamet Bekić Amer koji je naš i ne bi koštao puno. Ili na zimu ganjati neku posudbu do kraja sezone, ne znam šta i kako.
Ali mi plačemo za napadačem.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 nov 2020, 22:53

E cuj dovedes igraca od 32 god i povrijedi se 🤔 sta se igraci do 32 godine ne povredjuju ?

I taj Dinamo kojeg poredis dovede igraca od 30 i vise. Nije to mjerilo... Kvalitet je kvalitet i sa 17 (A.Fati) i sa 36+ (Ibrahimovic).
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 nov 2020, 22:56

10 nov 2020, 22:53
E cuj dovedes igraca od 32 god i povrijedi se 🤔 sta se igraci do 32 godine ne povredjuju ?

I taj Dinamo kojeg poredis dovede igraca od 30 i vise. Nije to mjerilo... Kvalitet je kvalitet i sa 17 (A.Fati) i sa 36+ (Ibrahimovic).

:urnebes: Muljas Titami. Haj vozdra, da si zdrav i sretan. :thumbup:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 nov 2020, 22:58

10 nov 2020, 22:53

jel mislis da bi neko spominjao godine da je igrac o kojem se prica kvalitet kao ibra :mrgreen:
You are someone else I am still right here

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 nov 2020, 23:02

Pazite, ne kažem da je Komazec Ibrahimović i da je garant da bi rasturio. Nevezano za sve, da li će doći ili ne, da li se spominje ili ne, kažem da bih ga volio vidjeti jer mi je drag i vjerujem da bi se i on htio vratiti. Ono što sam htio reći i što je bit svega je da igrač od 32 itekako može biti koristan, doprinjeti još dosta i da ne treba nešto stvarati stvarati animozitet prema igračima čisto na osnovu godina. Počela se baš potezati ta priča da igrači kad navrše 30 godina su nikakvi, tj. metuzalemi. Glupa priča totalno, jer ponavljam, mogu pridonijeti dosta, pogotovo u ovoj našoj ligi gdje je Wagner haman s pedeset ljeta igrao i nosio se s ostalima.

Ovo je sve nevezano za bilo šta, jer 99,9% Komazec nije ni u razmatranju, a kamoli šta više. Ja bih najradije sad vratio Bekića, to sam već govorio. Odmah kad se saznalo za Ahmeta, ja bih mu ponudio ugovor. Garantujem, glavu dajem, da bi spakovao barem dva gola iz onih zicera u derbiju.

Pa za našu ligu je skoro k'o Ibra.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 nov 2020, 23:06

ajdohordas je napisao/la:
10 nov 2020, 22:51
Mi napadača ne možemo čekati. Nama treba neko da dodje i da počne odmah igrati. Jer mi napadača nemamo, Handze je za termina, realno.
Na prvu, pada mi napamet Bekić Amer koji je naš i ne bi koštao puno. Ili na zimu ganjati neku posudbu do kraja sezone, ne znam šta i kako.
Ali mi plačemo za napadačem.
Šta misliš, dovesti igrača na ugovor od mjesec i po? Ili ako mu daš na duže, opet ti na zimu treba pravi prvi špic. I šta onda? Plaćati nekog ko ne igra nikako? Nije ovo fantasy ni menager. Na zimu će se dovesti prvi špic, na ljeto debeli nabit nogom, i onda dovesti još jedan špic. Svaka druga opcija je glupost svemirskih razmjera.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 10 nov 2020, 23:09

Nikad mi necemo otic korak naprijed, dokle god prizivamo bivse igrace i bivse trenere.
1946~

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 nov 2020, 23:14

AlfredNobel je napisao/la:
10 nov 2020, 23:02
Pazite, ne kažem da je Komazec Ibrahimović i da je garant da bi rasturio. Nevezano za sve, da li će doći ili ne, da li se spominje ili ne, kažem da bih ga volio vidjeti jer mi je drag i vjerujem da bi se i on htio vratiti. Ono što sam htio reći i što je bit svega je da igrač od 32 itekako može biti koristan, doprinjeti još dosta i da ne treba nešto stvarati stvarati animozitet prema igračima čisto na osnovu godina. Počela se baš potezati ta priča da igrači kad navrše 30 godina su nikakvi, tj. metuzalemi. Glupa priča totalno, jer ponavljam, mogu pridonijeti dosta, pogotovo u ovoj našoj ligi gdje je Wagner haman s pedeset ljeta igrao i nosio se s ostalima.

Ovo je sve nevezano za bilo šta, jer 99,9% Komazec nije ni u razmatranju, a kamoli šta više. Ja bih najradije sad vratio Bekića, to sam već govorio. Odmah kad se saznalo za Ahmeta, ja bih mu ponudio ugovor. Garantujem, glavu dajem, da bi spakovao barem dva gola iz onih zicera u derbiju.

Zanimljivo da bi svi voljeli vidjeti Komazeca jer im je drag, a malo ko priča o njegovom kvalitetu. Nakon nas, a to je punih 7 godina, karijera tog lika je godišnji odmor na egzotičnim destinacijama gdje usput malo igra lopte. Treba nam špic level iznad lige, sa evropskim iskustvom, a ne špic po kriteriju "kad može Ibra od 39, može i ovaj u ovom jadu od lige". To je pozicija gdje se ne štedi i gdje nema kockanja. Jedini domaći špic koji je upgrade na cijeli naš roster, a da je u okviru naših mogućnosti (a i to je sad možda upitno jer igra + repka), je Irfan Hadžić. A ako hoćemo stranca, taj neko sigurno ne smije biti Komazec. Kad bi doveli Irfana na zimu, na ljeto debelog nabili nogom i doveli Nedima, to bi bio poso strašnih razmjera.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 nov 2020, 23:16

SarajevoJeBordo je napisao/la:
10 nov 2020, 23:14
AlfredNobel je napisao/la:
10 nov 2020, 23:02

Zanimljivo da bi svi voljeli vidjeti Komazeca jer im je drag, a malo ko priča o njegovom kvalitetu. Nakon nas, a to je punih 7 godina, karijera tog lika je godišnji odmor na egzotičnim destinacijama gdje usput malo igra lopte. Treba nam špic level iznad lige, sa evropskim iskustvom, a ne špic po kriteriju "kad može Ibra od 39, može i ovaj u ovom jadu od lige". To je pozicija gdje se ne štedi i gdje nema kockanja. Jedini domaći špic koji je upgrade na cijeli naš roster, a da je u okviru naših mogućnosti (a i to je sad možda upitno jer igra + repka), je Irfan Hadžić. A ako hoćemo stranca, taj neko sigurno ne smije biti Komazec. Kad bi doveli Irfana na zimu, na ljeto debelog nabili nogom i doveli Nedima, to bi bio poso strašnih razmjera.
Može, gdje treba potpisati za Hadžića, sutra da dođe. I ja bih to volio, pozdravio bih taj potez.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 nov 2020, 23:17

ThrillerHz je napisao/la:
10 nov 2020, 23:09
Nikad mi necemo otic korak naprijed, dokle god prizivamo bivse igrace i bivse trenere.

:tokralju: Komazec :tokralju: Bekic
N.Hadzic :ljepota:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.