Amar Rahmanović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

feniksptica
Kontakt:

Re: Amar Rahmanović

Post Postao/la feniksptica » 10 nov 2020, 17:27

Ama nije rasprava, ja iznesem cinjenicu ti odgovoris nebulozom :D Razlika izmedju njih i tebe je ta sto oni nikad nisu vrijedali i omalozavali nasu ligu i to je sva razlika. To ti pokusavam rec. Logicno ako je neko otiso prihvatio je poraz i cinjenicu da ne moze nisra tu uradit. Kako drugo to nazvat. Ne vrijedjam nikog ko je vani samo kazem da imate manje prava da govorite o Bosni nego sto imamo mi koji smo tu. Isto ko sto nemate ista prava u drzavi u kojoj ste dosli ko oni sto su cijeli zivot tu. Ja stvarno ne znam koga sam uvrijedio a da on prvo nije uvrijedio nesto sto je bosansko ( a sto potencira da voli ).

Znaci otiso si ok. Na bilo koji nacin svjedno. Al brate nemoj sr.at po bilo cemu ovdje. Mi ovdje se nerviramo kose cupamo kad igraju klubovi u evropi da se sta uradi, vi neki jedva docekate poraz da se mozete smijat. A dusa vam objavljivat po drustvenim mrezama kad odete gledat repku. Pustite nas da se mi sami patimo i da budemo ponosi kad neko iz lige direktno zaigra za repku. Jer ta repka teskoda moze bit losija nego sto je bila par zadnjih godina bez igraca iz domace lige..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 nov 2020, 17:31

Vrijeđanjem dijaspore, tjeranjem dijasporskih igrača, radovenjem kad se povrijede...BHPL neće postat ni mrvicu bolja!
Samo će se nastavit dvadesetogodišnja agonija jedne od najgorih europskih liga, kojom vlada raznorazni sitni ološ.
samo ćete ono malo dobroga što ima u Bih fudbalu, a to je reprezentacija, srozati na nivo jedne od najgorih liga.

Ne zaboravite da je naša liga u rangu estonske, reprezentacija je ipak dobacila i do top 20, igrala na SP, sve zahvaljujući dijaspori.
Svi oni koji skrnave to malo kvaliteta u reprezentaciji, radi klupskih i ličnih interesa, su neviđeni OLOŠ! Zaslužuju svo blato u kom im se klubovi valjaju.

Da imate imalo obraza, rekli bi - treba nam pomoć reprezentacije, dozvolite nam 1-2 igrača, ali ne, vi ste ološ koji ruši reprezentaciju da je preuzme i uništi.
Mi navijači reprezentacije imamo tim koji bar nešto vrijedi i znači, a ovo domaće zlo ga ruši.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 10 nov 2020, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 10 nov 2020, 17:34

harixs je napisao/la:
10 nov 2020, 17:21
Tacno me nekad stid bude sto sam u dijaspori zbog ovakvih. :damn:
Normalan covjek koji je napravio bilo sto u dijaspori nema vremena da provodi 24/7 na forumu. Uglavnom su to djecurlija koja ne zna sta ce od sebe pa dodze ovdje da lijeci svoje frustracije.

Momku treba dati podrsku ako je vec najbolji u maticnoj zemlji jer je trenutna konkurencija kriticna.
Ti si odgovaran za sebe, a ne za ostali! Ovdje niko ljeci svoje frustracije umjesto toga. Ljudi razgovaraju o nogometu, a zatim se prepiru, da je tako ostalo... Veliki nedostatak je što ovdje postoje ljudi koji imaju jedan složen pristup prema drugom.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 nov 2020, 17:36

DrFilgud je napisao/la:
10 nov 2020, 17:31
Vrijeđanjem dijaspore, tjeranjem dijasporskih igrača, radovenjem kad se povrijede...BHPL neće postat ni mrvicu bolja!
Samo će se nastavit dvadesetogodišnja agonija jedne od najgorih europskih liga, kojom vlada raznorazni sitni ološ.
samo ćete ono malo dobroga što ima u Bih fudbalu, a to je reprezentacija, srozati na nivo jedne od najgorih liga.

Ne zaboravite da je naša liga u rangu estonske, reprezentacija je ipak dobacila i do top 20, igrala na SP, sve zahvaljujući dijaspori.
Svi oni koji skrnave to malo kvaliteta u reprezentaciji, radi klupskih i ličnih interesa, su neviđeni OLOŠ! Zaslužuju svo blato u kom im se klubovi valjaju.

Mi navijači reprezentacije imamo tim koji bar nešto vrijedi i znači, a ovaj ološ ga vuče na dno.
Ako ja smatram neku repku nekvalitetnom jer je trebam vrijedjat. Il bilo sta sto nije dobro kao nesto drugo ? Ovdje se samo odgovara na simijavanje lige od ljudi koji se busaju u prsa da su Bosanci i da je vole..ne znam sta tu nije jasno

O tom odnosu prema repci svako ima svoje vidjenje. Moje je da je dijaspora bila 20 godina i tek posle 19 godina se nesto postiglo. Nek se da barem 10-15 godina fore i da malo igraca igra iz domace lige pa da vidmo. Mada to je stvarno zanemarljivo jer ti svejedno 90% ekipe cini dijaspora. Pa se losa igra donekle pokusava osporiti jednim igracem iz domace lige koji se mozda tu nadje, jer lakse je to nego okrivit isto tako 10ak losih drugi. Al ajde tema koja se niakd nece zavrsit da se obje strane sloze
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 nov 2020, 17:42

feniksptica je napisao/la:
10 nov 2020, 17:36
DrFilgud je napisao/la:
10 nov 2020, 17:31

Mi navijači reprezentacije imamo tim koji bar nešto vrijedi i znači, a ovaj ološ ga vuče na dno.
Ako ja smatram neku repku nekvalitetnom jer je trebam vrijedjat. Il bilo sta sto nije dobro kao nesto drugo ? Ovdje se samo odgovara na simijavanje lige od ljudi koji se busaju u prsa da su Bosanci i da je vole..ne znam sta tu nije jasno

O tom odnosu prema repci svako ima svoje vidjenje. Moje je da je dijaspora bila 20 godina i tek posle 19 godina se nesto postiglo. Nek se da barem 10-15 godina fore i da malo igraca igra iz domace lige pa da vidmo. Mada to je stvarno zanemarljivo jer ti svejedno 90% ekipe cini dijaspora. Pa se losa igra donekle pokusava osporiti jednim igracem iz domace lige koji se mozda tu nadje, jer lakse je to nego okrivit isto tako 10ak losih drugi. Al ajde tema koja se niakd nece zavrsit da se obje strane sloze
"Neka reprezentacija izgubi 5-0, samo da Tatar dobije 45 minuta"- to je razmišljanje prosječnog navijača Sarajeva.
Nesposobnost da svoj tim dovedu na nivi 2. HNL, kompenzuju uništavanjem reprezentacije.

Nek se prvo neki domaći tim izdigne iznad nivoa Estonije, nek neki igrač pokaže da može bolje od bBaklavaspora, pa možemo pričat o većem broju igrača u reprezentaciji. Dotad, ti argumenti su čisti cinizam, u duhu iste matrice nazadluka.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 nov 2020, 17:46

Pa pusti ti nekog zaljubljenika u klub koji mozda ne zna realno razmisljat. Evo ja razgovaram realno s tobom. Sve sam cinjenice iznio. Koliko nam je trebalo da s igracima iz dijaspore odemo na neko prvenstvo ? Mislim da ce i ovi domaci za 20 godina jednom uspjeti. Koliko to igraca iz domace lige igra da se mogu smatrati direktnim krivcima za poraze repke u zadnjih 6 godina ? Kad ne znas sta normalno napisat napises da su u rangu estonije, sto mozda i nije netacno, al zar i repka jedno vrijeme nije bila s dijsporcima ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 nov 2020, 18:39

Stvarno su mi iritantni placljivci na svakoj temi koji se po 10+ puta u toku jednog dana ponavljaju i cmizdre kao male bebice...kako vam ne dosadi?! Idite zabavite se necim korisnim.
Meni je reprezentacija UVIJEK bila na prvom mjestu ali moram priznati i da sam simpatizer Sarajeva...ono, volim pogledati, pogotovo kad u Europi igraju..ali da cu plakati, histerisati ili ne daj Boze psovati zbog poraza - nikad...nije vrijedno toga, postoji nesto mnogo bitnije u zivotu za sto treba vezati svoje srce...itd..
...pa evo da i tako ovdje nastupim, kao navijac reprezentacije i simpatizer Sarajeva:

Kriviti PLBiH za strmoglav pad reprezentacije je krajnje neutemeljeno, nebulozno i bezobrazno. Pomislio bi covjek da je od SP2014 u svakoj utakmici reprezentacije igralo po 5,6 premijerligasa a cinjenica je da nije igrao niti 1...niti 1...do Sarica koji opet nista kriv nije bio niti najlosiji na terenu.
Jedini koji se u zadnje vrijeme silom prilika isforsirao jeste Cipetic i to je promasaj za onako bitnu utakmicu...i opet nije kriva PLBiH nego onaj ko ga je isforsirao u tako bitnoj utakmici.
...
Sto se tice Rahmanovica, davno sam pisao da je on mozda jedini igrac iz nase Premijer lige koji je u posljednih 10 godina zaista zasluzio poziv. Cak smatram da u nekim opcijama moze biti od koristi, pogotovo sto nemamo druge 10-ke izuzev Hajradinovica...ne bih da se ponavljam zasto tako mislim. Ako moze Milosevic recimo, moze i Rahmanović.
Rahmanovic je zasluzeno dobio poziv...ima priliku da pokaze moze li biti od koristi ili je ipak beskoristan - na njemu je.

A ovi vatreni navijaci koji forsiraju igrace iz PLBiH...pa naravno da pretjeruju i da su nerealni...1 medju 23 je vise nego ok...eventualno dva u nekim ludim i izvanrednim okolnostima. PLBiH polahko napreduje ali jos uvijek nedovoljno da bi bitnije uticala na kvalitet A-reprezentacije i to je cinjenica s kojom se cim prije trebaju pomiriti.
Mislim bezveze mi je ta prica s obije strane "dijaspora vs. PLBiH" i stvarno je zamorno za citati. Mrsko mi bilo sta vise i napisati iako sam imao namjeru...svakako ce se pogresno protumačiti. Pa eto, bolje da ostanem nedorecen. :)
Ako igdje nema razumijevanja, onda je to ovdje na Forumu.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 10 nov 2020, 19:01

hurem je napisao/la:
10 nov 2020, 18:39
Stvarno su mi iritantni placljivci na svakoj temi koji se po 10+ puta u toku jednog dana ponavljaju i cmizdre kao male bebice...kako vam ne dosadi?! Idite zabavite se necim korisnim.
Meni je reprezentacija UVIJEK bila na prvom mjestu ali moram priznati i da sam simpatizer Sarajeva...ono, volim pogledati, pogotovo kad u Europi igraju..ali da cu plakati, histerisati ili ne daj Boze psovati zbog poraza - nikad...nije vrijedno toga, postoji nesto mnogo bitnije u zivotu za sto treba vezati svoje srce...itd..
...pa evo da i tako ovdje nastupim, kao navijac reprezentacije i simpatizer Sarajeva:

Kriviti PLBiH za strmoglav pad reprezentacije je krajnje neutemeljeno, nebulozno i bezobrazno. Pomislio bi covjek da je od SP2014 u svakoj utakmici reprezentacije igralo po 5,6 premijerligasa a cinjenica je da nije igrao niti 1...niti 1...do Sarica koji opet nista kriv nije bio niti najlosiji na terenu.
Jedini koji se u zadnje vrijeme silom prilika isforsirao jeste Cipetic i to je promasaj za onako bitnu utakmicu...i opet nije kriva PLBiH nego onaj ko ga je isforsirao u tako bitnoj utakmici.
...
Sto se tice Rahmanovica, davno sam pisao da je on mozda jedini igrac iz nase Premijer lige koji je u posljednih 10 godina zaista zasluzio poziv. Cak smatram da u nekim opcijama moze biti od koristi, pogotovo sto nemamo druge 10-ke izuzev Hajradinovica...ne bih da se ponavljam zasto tako mislim. Ako moze Milosevic recimo, moze i Rahmanović.
Rahmanovic je zasluzeno dobio poziv...ima priliku da pokaze moze li biti od koristi ili je ipak beskoristan - na njemu je.

A ovi vatreni navijaci koji forsiraju igrace iz PLBiH...pa naravno da pretjeruju i da su nerealni...1 medju 23 je vise nego ok...eventualno dva u nekim ludim i izvanrednim okolnostima. PLBiH polahko napreduje ali jos uvijek nedovoljno da bi bitnije uticala na kvalitet A-reprezentacije i to je cinjenica s kojom se cim prije trebaju pomiriti.
Mislim bezveze mi je ta prica s obije strane "dijaspora vs. PLBiH" i stvarno je zamorno za citati. Mrsko mi bilo sta vise i napisati iako sam imao namjeru...svakako ce se pogresno protumačiti. Pa eto, bolje da ostanem nedorecen. :)
Ako igdje nema razumijevanja, onda je to ovdje na Forumu.
Bravo :salut:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 nov 2020, 19:03

harixs je napisao/la:
Normalan covjek koji je napravio bilo sto u dijaspori nema vremena da provodi 24/7 na forumu
. Uglavnom su to djecurlija koja ne zna sta ce od sebe pa dodze ovdje da lijeci svoje frustracije.

Momku treba dati podrsku ako je vec najbolji u maticnoj zemlji jer je trenutna konkurencija kriticna.
Normalan covjek bilo gdje.
I ja sam u dijaspori. Fakat su ovi neki likovi dosadni. Jeste PL BiH losa, al ismijavanje je sramotno, jbg nema se para. Ovi sto ismijavaju ko fol vole Bosnu, moja drzava a puskom ih nebi mogao natjerati da se vrati da zivi u BiH. Fino je sjesti u auto, za koji sat si dole, muzika dobra, hrana haos, lijepe zene, ima se para i onda nazad za heftu, dvije.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 nov 2020, 19:06

soko je napisao/la:
10 nov 2020, 19:03
harixs je napisao/la:
Normalan covjek koji je napravio bilo sto u dijaspori nema vremena da provodi 24/7 na forumu
. Uglavnom su to djecurlija koja ne zna sta ce od sebe pa dodze ovdje da lijeci svoje frustracije.

I ja sam u dijaspori. Fakat su ovi neki likovi dosadni. Jeste PL BiH losa, al ismijavanje je sramotno, jbg nema se para. Ovi sto ismijavaju ko fol vole Bosnu, moja drzava a puskom ih nebi mogao natjerati da se vrati da zivi u BiH. Fino je sjesti u auto, za koji sat si dole, muzika dobra, hrana haos, lijepe zene, ima se para i onda nazad za heftu, dvije.
:bow:

Objasnili.
Niko se niti treba niti mora vracati, svako ima pravo zivjeti gdje zeli. Ali ako se kunes u patriotizam, ne ismijavaj PLBiH to i ja pricam svo vrijeme. Nista vise ne treba.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 nov 2020, 19:15

slika

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 nov 2020, 19:17

DrFilgud je napisao/la:
10 nov 2020, 19:15
slika

http://www.menshealth.hr/mens-help/najb ... traznjice/

UCI SKOLU SINE !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 nov 2020, 19:26

nije svako vani ko ismijava bhpl, smece od lige i fudbalera koji igraju u njoj duze od 2-3 godine!
Jos vece smece su oni igraci koji odu u regionalne lige koje su za nijansu jace, tu ne uspiju, vrate se i glume ronalde:-)
naravno da treba sprdati ligu koja ne moze dati jednu ekipu u euro kupove u zadnjih 25 godina.

nemojte onda sprdati ni vladu, politicare, nasi su, tu zive, rade, patriote,nisu pobjegli vani. Ljudi rade najbolje sto znaju, a to sto ne znaju i sto zele ukrasti, sta fali malo. Tako i fudbaleri malo popiju, zapale, jedu smece od hrane, odigraju koji tiket, nije smak svijeta ispasti od prosjecne ekipe iz bjelorusije, slovenije, izraela itd.

sta kaze onaj strucnjak, 3. klub u regionu, omg:-)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 nov 2020, 19:38

babino je napisao/la:
10 nov 2020, 19:26
nije svako vani ko ismijava bhpl, smece od lige i fudbalera koji igraju u njoj duze od 2-3 godine!
Jos vece smece su oni igraci koji odu u regionalne lige koje su za nijansu jace, tu ne uspiju, vrate se i glume ronalde:-)
naravno da treba sprdati ligu koja ne moze dati jednu ekipu u euro kupove u zadnjih 25 godina.

nemojte onda sprdati ni vladu, politicare, nasi su, tu zive, rade, patriote,nisu pobjegli vani. Ljudi rade najbolje sto znaju, a to sto ne znaju i sto zele ukrasti, sta fali malo. Tako i fudbaleri malo popiju, zapale, jedu smece od hrane, odigraju koji tiket, nije smak svijeta ispasti od prosjecne ekipe iz bjelorusije, slovenije, izraela itd.

Dje vani bolan...ja kad mogu nedeljom u 11 odletim do pomoćnog, da pogledam Bracu i ovu ligu +20kg.
Samo ovi balavci što vode naivne klupskopatriotske ratove i ovi hinjavci bez ideje (prepoznaće se) svode na priču dijaspora - bih.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 nov 2020, 19:42

soko je napisao/la:
10 nov 2020, 19:03
harixs je napisao/la:

Nekako dobijam dojam da im je stalo da su "face" na forumu. Ne kontaju da im ovako ponavljanje i ponasanje moze preci u mržnju, ako vec nije.

Nemaju granicu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 nov 2020, 19:51

hurem je napisao/la:
10 nov 2020, 18:39
1 medju 23 je vise nego ok
I to po mogućnosti treći golman. :mrgreen:

S tim nisi ništa postigao. Poruka koju šalješ igračima iz bh lige je i dalje ta da su loši, poruka koju šalješ svima ostalima je da je dovoljno samo da pobjegnu iz bh lige pa će biti pozvani, a da ne govorimo o tome da mi razvijamo i promoviramo austrijsku i madjarsku ligu namjesto da bi razvijali svoju.

Kad zafali igrača u ligama petice ili ozbiljnim klubovima u drugim europskim ligama npr. CSKA ili Porto, Ajax i slično tu treba da upadne domaći igrač ili eventualno igrač iz neke druge lige ukoliko je u pitanju ozbiljan talenat.

Mi smo pobrkali lončiće jer nam je dugo vremena okosnicu reprezentacije činila dijaspora a jedno bez drugog ne može. Kvalitet domaće lige i uspjeh reprezentacije je uzajamno povezano i zato moramo ulagati u domaći fudbal.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 10 nov 2020, 20:02

babino je napisao/la:
10 nov 2020, 19:26

Ja i?
Porediti vladu i klubove koji jedva egzistiraju bez ikakve pomoci te iste vlade i politicara je u krajnju ruku degutantno.

Ako nisu uspjeli do sad, to ne znaci da moraju stati i cekati na dijasporu, koja je vec odavno presusila.

Momcima koji su zasluzili kao najbolji igraci te lige treba dati podrsku kakv takvu i ne osvrtati se na menadzerske igrace jer oni su prolazni.

Poznato je da takvi dolaze i iz dijaspore, jednom Hoticu su papiri sredzeni preko noci pa mu se opet daje sansa..itd

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 nov 2020, 20:04

nije ulaganje u domaci fudbal to sto ces pozvati 5-6 levata u repku da se brukaju:-)

evo ovaj mali anel, momak se odrekao svedske i hvala mu. Kazu da je talent i da ce brzo u jacu ligu. Ono malo sto sam ga gledao, nisam bas nesto puno dobrog vidio. U evropi su gubili a gore su dominatni,mada i tu kada vidis golove koje prime, vidis i njegovih gresaka....ali neka, mlad je, sve da i propadne, sta smo izgubili?
Kamo srece da se mujakic i serbecic sutra ponovo prodaju, u ligu petice po mogucnosti..
ali sta radi nasa bagra ovdje...malca iz svedske direktno okrivljuju za gol protiv sj. irske, nije se kaze dobro postavio i skocio, a to sto je poslije cipetic reagovao levatski i sanicanin napucao irca, to nije belaj. Toga kaze ne bi bilo da je anel dobio skok:-)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 nov 2020, 20:06

Bez obzira što je naša liga među 3-4 najgore u Europi, ne bi trebalo dolaziti u pitenje poziv jednom, možda i dva igrača na širi spisak.
To je naprosto nešto što je neizbiježno, pa ako hoćeš i normalno. Nešto što bi možda trebalo uvest ko pravilo.

Problem nastaje kada ambicije domaćih lobija prelaze u pokušaj da ovladaju reprezentacijom, da uvedu domaći nekvalitet ko dominantnu odrednicu reprezentacije.
Pri tom se ne biraju sredstva da se opstruira i vrijeđa dijaspora, koja je btw dala 90% kvaliteta u reprezentaciji. Ne biraju se sredstva da potencijal iz dijaspore otjera, da se kojekakvi poluigrači predstave ko budućnost reprezentacije.
Taj sitnosopstvenički mentalitet je istovremeno i glavni kočničar razvoja lige.
Onda se stvaraju sulude projekcije da naša liga nazaduje zato što u reprezentaciji igraju "stranci" i slične manipulacije koje plasiraju ljigavci u i oko saveza , kojima je lični interes prioritet.
Svi ovi koji ko biva brane klubove i bhpl, bi prvo trebali y.ebat sve po spisku svojim klubovima, savezu, pa onda nekom bošnji iz švedske koji putuje 2000 kilometara da gleda reprezentaciju domovine. pa mu je onda krivo kad u njoj vidi poluigrače.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 10 nov 2020, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 10 nov 2020, 20:09

Imam osjecaj da ce Rahmanovicev forum biti najpopularniji na ovom portalu :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 18 gostiju.