Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

MMA075
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la MMA075 » 10 nov 2020, 13:50

slusalica je napisao/la:
10 nov 2020, 13:01
MMA075 je napisao/la:
10 nov 2020, 12:26
Pa nije ispravan i to mi je dovoljno.
Ko ti jeste ispravan ?
A sto ne Kameric?

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 10 nov 2020, 15:01

School
slika

Pa neka se dalje stranke kolju za vijece al mislim da su trebali izaci sa jednim kandidatom. Mislim da ce razlika izmjedu Jasmina i onog koji bude na drugom mjestu biti manja od broja glasova koliko je dobio treci po jacini :kafa:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 10 nov 2020, 15:34

slusalica je napisao/la:
10 nov 2020, 11:53
i šta sad, to ćemo uzeti njemu za zlo, a abolirat cemo Jasminove dvadesetogodisnje sklonosti nepotizmu i korupciji.
Djeca svih njegovih saradnika su rasparcana po gradskim preduzecima. Nije postena borba.
Jusufovicev sin je zavrsio medicinu i dobio posao / pripravnicki na UKC-u. Ja i ?
Pa 90% diplomaca, pod uvjetom da imaju iole uticajne roditelje dobije pripravnicki mjesec dana po diplomiranju.
Bolje se bogomdanim kadrom SDP-a pozabavite. Porobicem i slicnima...

Ne kazem ja, ima Jasmin legacy, ali da to moze bolje - moze, da li je Jusufovic bolji? Ne znam. Hajmo probati.
:kafa:
Seres.Imas svoj Simin han pa tamo pametuj.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 nov 2020, 16:26

slusalica je napisao/la:
09 nov 2020, 21:55
Ovu temu treba zakljucati do ponedjeljka. Kad malo bolje razmislim, nema potrebe da se Slobodasi polarizuju po politickim stanovistima. Uostalom, na stranu i zelje i simpatije, znamo svi ishod izbora, utoliko smatram da nema potrebe da se medjusobno ogadimo jedni drugima.
Ovo je slobodaski forum.
slusalica je napisao/la:
i šta sad, to ćemo uzeti njemu za zlo, a abolirat cemo Jasminove dvadesetogodisnje sklonosti nepotizmu i korupciji.
Djeca svih njegovih saradnika su rasparcana po gradskim preduzecima. Nije postena borba.
Jusufovicev sin je zavrsio medicinu i dobio posao / pripravnicki na UKC-u. Ja i ?
Pa 90% diplomaca, pod uvjetom da imaju iole uticajne roditelje dobije pripravnicki mjesec dana po diplomiranju.

Ne kazem ja, ima Jasmin legacy, ali da to moze bolje - moze, da li je Jusufovic bolji? Ne znam. Hajmo probati.
:rol:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 nov 2020, 18:02

Slobodas je napisao/la:
10 nov 2020, 15:01
School
slika

Pa neka se dalje stranke kolju za vijece al mislim da su trebali izaci sa jednim kandidatom. Mislim da ce razlika izmjedu Jasmina i onog koji bude na drugom mjestu biti manja od broja glasova koliko je dobio treci po jacini :kafa:
DF, SD i SDA su izašli, malo li je.
NS jednostavno neće s tim društvom nigdje i nikad.

PDA isto neće.
Idu oni obje sa SDP-om u koaliciju na kraju.
Jednostavno. Prijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.
Vjerovatno bi išli protiv Jasmina da nema SDA na suprotnoj strani i to na svim nivoima.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 nov 2020, 18:16

SDP i PDA bi odavno objavili koaliciju, ali Nasa Stranka ih zajebaje. Oni nece sa PDA. Pa SDP ceka rezultate lokalnih izbora da vidi moze li bez NS, i onda idu sa PDA. Tuzlanska alternativa bi isto mogla da bude odbacena

inace u kontekstu Slobode, od svih politicara, za dobrobit iste je najzasluzniji Mensur Alic. Dizanje transe prvo na 700 hiljada pa onda na 1 milion KM je najvise izlobirao on. Rebalans budzeta kojim je odobreno dodatnih 400 ili koliko vec hiljada je najvise zagovarao on. Kada god Berbic i OKK pocnu da zajebaju sa isplatama transi, on je potezao svoj uticaj
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 nov 2020, 18:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:
10 nov 2020, 18:16
SDP i PDA bi odavno objavili koaliciju, ali Nasa Stranka ih zajebaje. Oni nece sa PDA. Pa SDP ceka rezultate lokalnih izbora da vidi moze li bez NS, i onda idu sa PDA. Tuzlanska alternativa bi isto mogla da bude odbacena

inace u kontekstu Slobode, od svih politicara, za dobrobit iste je najzasluzniji Mensur Alic. Dizanje transe prvo na 700 hiljada pa onda na 1 milion KM je najvise izlobirao on. Rebalans budzeta kojim je odobreno dodatnih 400 ili koliko vec hiljada je najvise zagovarao on. Kada god Berbic i OKK pocnu da zajebaju sa isplatama transi, on je potezao svoj uticaj
Hoće i NS. PDA im dođe u ovom dijelu države saveznik s kojim se mora. Nešto kao NiP u Sarajevu. Problem je SDP jer su u najboljoj poziciji. Čekaju rezultate izbora i vide koga moraju ubaciti, a koga ne.

Gradonačelnik je vjerovatno Jasmin, vlast u gradu vjerovatno kroji SDP. Samo je pitanje koliko će biti široka koalicija koju će skrojiti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2020, 21:40

Ko se uclani u Demokratsku frontu ide u dzehenem.

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 10 nov 2020, 21:57

slusalica je napisao/la:

Druze, u generaciji Jusufovicevog sina ima 150 studenata i bas on "slucajno" i jos njegovih 8 kolega dobili posao bez konkursa. Nije to pripavnicki, jer se pripravnicki zavrsi u toku 6-te godine fakulteta. Otprilike tako i dodje oko 90% diplomaca da sjedi kod kuce i nema posla.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 10 nov 2020, 23:49

desperados je napisao/la:
10 nov 2020, 21:57
slusalica je napisao/la:

Druze, u generaciji Jusufovicevog sina ima 150 studenata i bas on "slucajno" i jos njegovih 8 kolega dobili posao bez konkursa. Nije to pripavnicki, jer se pripravnicki zavrsi u toku 6-te godine fakulteta. Otprilike tako i dodje oko 90% diplomaca da sjedi kod kuce i nema posla.
A sto je najupečatljivije lik je narkomančić.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 11 nov 2020, 02:54

Beduin je napisao/la:
21 okt 2020, 17:24
Posto sam ga ja spomenuo, to sam uradio samo zbog cinjenice da je glasan po internetu, da dosta osnovano proziva za mnoge stvari u gradu pa sam pitao upucenije kakav je, vrijedi li icemu, a eto nisam znao da je skolovan u struci koju forsira sto je dobra stvar, ambiciozna.
Ciji je unuk me zaista kita zaboli, pogresno je nekoga gledati kroz tu prizmu, ne samo u ovoj struci. Rezultat i samo rezultat.

I opet vas pitam, koji su to kandidati koje spominjete da vrijede, da su vuspjesni i kao takvi bi doprinjeli stanju u nasem gradu i kantonu? Dajte imena, kvalifikacije, taj CV uspjeha, manite se supljiranja i pljuvanja drugih, a da ne dajete alternative.
imate pozdrav od moje supruge Idane ;)

Zovem se Idana Mahić, magistar sam javne uprave, diplomirani politolog sa Geteborškog univerziteta u Švedskoj i majka dvoje djece. Dugogodišnja sam aktivistica u nevladinom sektoru. Aktivno govorim engleski i švedski jezik. Moja želja je da promjenim postojeće stanje, i da se zaustave negativni društveni trendovi odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine. Predsjednica sam kongresa Platforme za Progres, članica Akademije Platforme za Progres i kandidatkinja za Gradsko Vijeće Tuzle pod rednim brojem 4.

Uglavnom imate intervju-e, facebook, pogledajte ko je, sta je pa donesite sami odluku.

Najvaznije je da ljudi glasaju u sto vecem broju, a drugo je da kad vec glasaju, da to bude za sposobne a ne podobne. I da ne glasaju za one sto gledaju samo da se uhljebe kroz politiku, nego da biraju osobe koje su ostvarene, koje ce raditi u interesu gradjana. Jedna od prvih inicijativa Platforme za Progres u gradskom vijecu ce biti ukidanje pausala za rad u komisijama, pa cemo vidjeti ko ce sve podrzati. Platforma se bori za ukidanje finansiranja politickih stranaka kroz drzavni budzet, i nastaviti ce to na svim mogucim nivoima gdje im se ukaze prilika da podnesu takvu inicijativu.

Budite mi dobri, sve naj.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 11 nov 2020, 09:00

mahic je napisao/la:
11 nov 2020, 02:54
Beduin je napisao/la:
21 okt 2020, 17:24
Posto sam ga ja spomenuo, to sam uradio samo zbog cinjenice da je glasan po internetu, da dosta osnovano proziva za mnoge stvari u gradu pa sam pitao upucenije kakav je, vrijedi li icemu, a eto nisam znao da je skolovan u struci koju forsira sto je dobra stvar, ambiciozna.
Ciji je unuk me zaista kita zaboli, pogresno je nekoga gledati kroz tu prizmu, ne samo u ovoj struci. Rezultat i samo rezultat.

I opet vas pitam, koji su to kandidati koje spominjete da vrijede, da su vuspjesni i kao takvi bi doprinjeli stanju u nasem gradu i kantonu? Dajte imena, kvalifikacije, taj CV uspjeha, manite se supljiranja i pljuvanja drugih, a da ne dajete alternative.
imate pozdrav od moje supruge Idane ;)

Zovem se Idana Mahić, magistar sam javne uprave, diplomirani politolog sa Geteborškog univerziteta u Švedskoj i majka dvoje djece. Dugogodišnja sam aktivistica u nevladinom sektoru. Aktivno govorim engleski i švedski jezik. Moja želja je da promjenim postojeće stanje, i da se zaustave negativni društveni trendovi odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine. Predsjednica sam kongresa Platforme za Progres, članica Akademije Platforme za Progres i kandidatkinja za Gradsko Vijeće Tuzle pod rednim brojem 4.

Uglavnom imate intervju-e, facebook, pogledajte ko je, sta je pa donesite sami odluku.

Najvaznije je da ljudi glasaju u sto vecem broju, a drugo je da kad vec glasaju, da to bude za sposobne a ne podobne. I da ne glasaju za one sto gledaju samo da se uhljebe kroz politiku, nego da biraju osobe koje su ostvarene, koje ce raditi u interesu gradjana. Jedna od prvih inicijativa Platforme za Progres u gradskom vijecu ce biti ukidanje pausala za rad u komisijama, pa cemo vidjeti ko ce sve podrzati. Platforma se bori za ukidanje finansiranja politickih stranaka kroz drzavni budzet, i nastaviti ce to na svim mogucim nivoima gdje im se ukaze prilika da podnesu takvu inicijativu.

Budite mi dobri, sve naj.
:urnebes:
tz tz tz tz tz tz

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 nov 2020, 09:00

Pozdrav, ja cu vjerovatno glasati za Idanu. I za jos par sa njihove liste koje sam vidio da su aktivni. A nagovaram i ostale, nagovorio sam jednog kolegu.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 11 nov 2020, 10:08

Ja mislim da ce Platforma razvaliti za vijece da ce biti medju prve 3 stranke :D nadam se promjenama imaju puno mladih sposobnih ljudi :thumbup:
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 11 nov 2020, 10:23

Interesantan stav sam procitao. Ukinuti plaćanje rada u komisijama. Zašto bi onda neko htio biti u komisiji. A ako ga na silu izaberes zbog čega očekivati da će drugačije raditi? Niko ne nudi sankcije u programu. Svi su za lelemudanja i na kraju ja sam htio al eto ne ide. Jbg ako ne ide, ti sad uzmi te pare što si dobio za prethodne 4 godine i doniraj. Jest al na k...Prihvatio si se izazova i ukazano ti je povjerenje sad ga ispunjavaj. Ne interesuje me kako. Kad su bili izbori svi su ili mladi i pametni, ili stari i iskusni, ili vrijedni i bistri samo daj meni glas al "đe rezultat..."
& $ ?

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 nov 2020, 11:16

Treba mladi da glasaju, a stari neka sjede kod kuce da ih corona ne potruje. Nagovorite stare da se ne izlazu opasnostima, a onda vi mladi preuzmite stvar u svoje ruke. Dosta je djuturuma.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 11 nov 2020, 12:53

Probisvjet je napisao/la:
11 nov 2020, 11:16
Treba mladi da glasaju, a stari neka sjede kod kuce da ih corona ne potruje. Nagovorite stare da se ne izlazu opasnostima, a onda vi mladi preuzmite stvar u svoje ruke. Dosta je djuturuma.
Dobra ideja, podržavam. :kafa:

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 11 nov 2020, 13:21

Probisvjet je napisao/la:
11 nov 2020, 11:16
Čini mi se da taj film nećeš gledati. djuturumi umiru a mladih je sve manje pa tako nam je i izlaznost sve manja. Mislim da će ove izbore izlasnost biti nikad manja a broj kandidata na listama nikad veći.
& $ ?

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 nov 2020, 13:41

Slobodas je napisao/la:
11 nov 2020, 10:08
Ja mislim da ce Platforma razvaliti za vijece da ce biti medju prve 3 stranke :D nadam se promjenama imaju puno mladih sposobnih ljudi :thumbup:
Druze 2 vijecnika ako dobiju trebaju slavit do narednog bajrama.

I ta inicijativa oko ukidanja pausala je cisti populizam koji nece proci a i da prodje ni na koji nacin ne utice na moj zivot u lokalnoj zajednici. Nikakav program ni plan mjera nisam vidio od njih, toliko price o drzavi a lokalni izbori :urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 11 nov 2020, 13:45

StevieG8 je napisao/la:
11 nov 2020, 13:41
Slobodas je napisao/la:
11 nov 2020, 10:08
Druze 2 vijecnika ako dobiju trebaju slavit do narednog bajrama.

I ta inicijativa oko ukidanja pausala je cisti populizam koji nece proci a i da prodje ni na koji nacin ne utice na moj zivot u lokalnoj zajednici. Nikakav program ni plan mjera nisam vidio od njih, toliko price o drzavi a lokalni izbori :urnebes:
Makar su omladina pokrenut ce oni nesto , nisu stare drtine ko u ostalim strankama
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.