Na brodu bio, samo od konobarenja, za p'o godine moj Hardene.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Je li iznajmljivao ležaljkice ili ga je šljunak bockao po šupčiću
Sta bi tek bilo da nije kriza
Ti da imaš veze znao bi da igre nisu generalno GPU intenzivne (pogotovo emulatori koji jedu CPU) ili da 60fps nije minimum - mani mi se te umobolne leddit retorike. Ova je objektivno najbolja budget GPU na marketu. Usput provjeri da ti nije taj CPU nije bottleneck-an, procese u pozadini, stare neobljovene dijelove, ili da nemaš raspali HDD u 2020.harden je napisao/la: ↑10 nov 2020, 14:22Ja imam tu grafu i veze nemas sta pricas. OK je za 1080p, gura sve igre al ne na max.onixi je napisao/la: ↑10 nov 2020, 05:28rx 580 8gb je sve što vam treba, a i jeftin GPU. Sve preko toga je overkill. Ovo gura i najnovije stvari u 1440p na maxu. Bolje uložiti u više rama, neki solidan SSD i PSU. Tek kasnije zamijeniti sa "najboljim" GPUom i je li baciti dosta keša na 2 super monitora. Ovo je strogo lično ali smatram i ove mehaničke tastature kao bacanje para. Valjda jer ne igram kompetitivno i prije ću kupiti novi dualshock4 za PC nego zamijeniti ovu 4 godine staru 30km tipkaru.
Sto opet ne porice cinjenicu da je ta grafa recimo i za RTX 2060 totalni shit.onixi je napisao/la: ↑10 nov 2020, 19:33Ti da imaš veze znao bi da igre nisu generalno GPU intenzivne (pogotovo emulatori koji jedu CPU) ili da 60fps nije minimum - mani mi se te umobolne leddit retorike. Ova je objektivno najbolja budget GPU na marketu. Usput provjeri da ti nije taj CPU nije bottleneck-an, procese u pozadini, stare neobljovene dijelove, ili da nemaš raspali HDD u 2020.harden je napisao/la: ↑10 nov 2020, 14:22Ja imam tu grafu i veze nemas sta pricas. OK je za 1080p, gura sve igre al ne na max.onixi je napisao/la: ↑10 nov 2020, 05:28rx 580 8gb je sve što vam treba, a i jeftin GPU. Sve preko toga je overkill. Ovo gura i najnovije stvari u 1440p na maxu. Bolje uložiti u više rama, neki solidan SSD i PSU. Tek kasnije zamijeniti sa "najboljim" GPUom i je li baciti dosta keša na 2 super monitora. Ovo je strogo lično ali smatram i ove mehaničke tastature kao bacanje para. Valjda jer ne igram kompetitivno i prije ću kupiti novi dualshock4 za PC nego zamijeniti ovu 4 godine staru 30km tipkaru.
Benchmarksi novijih igaraJedini problemi koje sam uočio su kod lošije optimiziranih stvari - skoriji primjer je release Sekiro build koji je na momente sjeckao. Što ne ide na dušu GPUa jer će 90% korisnika u ovom scenariju iskusiti sranje performanse.
Druga stvar je što dosta ljudi sklopi rig sa golim qrcom u RAMu i onda pokušava igrati stvari poput Warzone-a koji zahtijeva trilion GB RAMa za učitavanje. r3600 sa 580 i 32rama može (a kod mene i hoće) da podnese sve 2018 i nadalje stvari na navedenim specifikacijama.
Da je odlican budget gpu, jeste. Da gura sve maxano u 1440p, ni blizu.onixi je napisao/la: ↑10 nov 2020, 19:33Ti da imaš veze znao bi da igre nisu generalno GPU intenzivne (pogotovo emulatori koji jedu CPU) ili da 60fps nije minimum - mani mi se te umobolne leddit retorike. Ova je objektivno najbolja budget GPU na marketu. Usput provjeri da ti nije taj CPU nije bottleneck-an, procese u pozadini, stare neobljovene dijelove, ili da nemaš raspali HDD u 2020.
Benchmarksi novijih igaraJedini problemi koje sam uočio su kod lošije optimiziranih stvari - skoriji primjer je release Sekiro build koji je na momente sjeckao. Što ne ide na dušu GPUa jer će 90% korisnika u ovom scenariju iskusiti sranje performanse.
Druga stvar je što dosta ljudi sklopi rig sa golim qrcom u RAMu i onda pokušava igrati stvari poput Warzone-a koji zahtijeva trilion GB RAMa za učitavanje. r3600 sa 580 i 32rama može (a kod mene i hoće) da podnese sve 2018 i nadalje stvari na navedenim specifikacijama.
Da imas veze znao bi sto veca rezolucija vise se oslanja na gpu, a ti pricas o 1440p.
Ne? xd? Ovo ti se može desiti samo kod realtime učitavanja zbog HDDa, kojeg očigledno imaš.
Pogledaj cijenu 2060 i 580, onda pogledaj i koliko ćeš još dodatno morati uložiti na ostale dijelove za okom neprepoznatljiva poboljšanja.
Da. Ne budi i ti 60iq glupson kao ovaj neironični slušatej T.Skota.Kakav 1440p max pobogu.
Ma može 50tak fps na nekim igrama u 1440p na ultra settingsima.
Nekim igrama.. znam. Na nekima se muci i na 1080p.