FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Toljaga
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Toljaga » 10 nov 2020, 13:39

belosevic28 je napisao/la:
10 nov 2020, 05:37
Toljaga je napisao/la:
10 nov 2020, 02:46
Samo otjerati celavog majmuna i na njegovo mjesto dovesti profesionalca, nekog ko sa nasim klubom nikad nije imao nikakve veze i mozemo napasti grupnu fazu EL.
Ima neki gore kod vas, Kurat Alibasic, treba malom dat sansu :mrgreen:
Ako je kurat ne moze biti los :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 nov 2020, 13:41

Laznjak je napisao/la:
10 nov 2020, 13:09
feniksptica je napisao/la:
10 nov 2020, 11:56
ronaldo99 je napisao/la:
10 nov 2020, 11:33
Evo dvije tekme nismo pobjedili,a povecali smo prednost na tabeli,zanimljivo bas.

Znaci kriza je iza nas (dva remija) sad opet idu pobjede,a mi povecali prednost. Zamislite vi da je prije pocetka sezone neko rekao da nakon 14 kola mi necemo imati poraza svi bi to objerucke prihvatili,a sad se ovdje dodje srati o ekipi koja ne zna za poraz,odvadite malo,uzivajte u nasem samoionskom Sarajevu,idemo se sad odmoriti spremiti za iduce 3 tekme,dobiti sve 3 i onda u BL hladne glave,pa sta bude i da se izg je sasvim ok.
To sto ne znamo a poraz zvuci divno sve dok se ne kaze da imamo 4 remija. Bolje 2 pobjede i 2 poraza da smo imali od tih utakmica.
To zvuci dobro, ali bolje da imamo 4 pobjede.

Salu na stranu, ali svaku remi teku smo trebali dobiti.
Jes' ali nismo trebali ni bod izvući protiv Mladosti a kamoli Tuzlu pobijediti na startu :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 10 nov 2020, 13:58

Da se hoce Bilbija vratit

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 nov 2020, 14:06

Jesu li to nečije želje oko Komazeca, obična provala ili?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 nov 2020, 14:09

JavierBosnia je napisao/la:
10 nov 2020, 12:50
Anel Hadzic
Irfan Hadzic
Nedim Hadzic
Haris Handzic

Nek se sjebaju malo ovi u evropu kad odemo nek misle familija komplet igra
Sportski direktor, Emir Hadžić. :rol:
AlfredNobel je napisao/la:
10 nov 2020, 14:06
Jesu li to nečije želje oko Komazeca, obična provala ili?
Nema više insajdera, Indijancii.
Zadnja izmjena: Mokes, dana/u 10 nov 2020, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 10 nov 2020, 14:09

ja hocu nekog crnju jao evo gledam osimenhena vrijedi svaki milion koji je napoli dao za njega to jest 70 mil
FKS

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 10 nov 2020, 14:14

Sa Handzicem cemo se krpit do kraja ove polusezone i onda na zimu dolazi napadac
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 10 nov 2020, 14:19

Koliko će nas glasati za Mandića? Skinimo više onog idiota sa vlasti.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 10 nov 2020, 14:27

Napapijri je napisao/la:
10 nov 2020, 13:05
skoroalen je napisao/la:
10 nov 2020, 12:46
Ma kakav Komazec, za nas je igrao prije sedam godina, Bog zna u kakvoj je formi i stanju sad. Bolje Bekića dovest do zime nego rizikovat s potencijalno još jednim igračem van svake forme, koji će sigurno bit skuplji, još stranac.
Kako mislia van svake forme? Nisam neki poznavalac te lige, ali sam upratio da je igrao redovno i isto tako zabijao. Da ga je.bes nije van forme :D
Ma po nekim divljim ligama, na to sam mislio, ne znaš kakvo je stanje tamo. A i što Zip kaže, ne bi papire mogao dobit do februara. Meni je Komazec ostao u sjećanju kao ubica, trpao je sa svih pozicija, lijevom, desnom, škaricama, glavom... Al pitanje je u kakvom je stanju sad. A mi nismo u situaciji da čekamo, treba nam neko da odmah uskoči na teren. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 10 nov 2020, 14:42

Benkara21 je napisao/la:
10 nov 2020, 14:19
Svaki pitar koji zivi u Centru treba za Mandica da glasa. Ali uvijek ima balijandera, neda protiv zelene mafije pa makar hljeba nemo da jede..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 nov 2020, 14:51

Reprezentativna pauza u pravo vrijeme za nas. Očit je pad u formi. Zadnje 2 utakmice, 2 remija, s jakim protivnicima. Može ostati žal za neki stvarima, ali sama činjenica da smo povećali prednost nad prvim pratiocem je razlog za zadovoljstvo. Istina da su i Zrinjski i Borac smanjili zaostatak, ali oni već sljedeće kolo igraju međusobno. Borac loše igra u gostima i njih rezultati na domaćem terenu drže u vrhu. Zrinjski je imao dosta kikseva i neočekivanih rezultata tipa X kući s Radnikom, poraz od Olimpika i slično. Tako da i dalje je Željo naš najveći protivnik ove sezone.

Što se rasporeda tiče, do kraja godine on izgleda ovako:
Sarajevo - Olimpik
Velež - Sarajevo
Sarajevo - Radnik
Borac - Sarajevo
Sarajevo - Sloboda

3 kući se moraju dobiti, opravdanja nema. 2 teška gostovanja. Ono što me raduje jeste da smo prošle sezone dobili Veleža u gostima i to s Husrefom i generalno lošom igrom u gostima. Od tada je Velež još pojačao tim. Negativna stvar je što im je sad glavna uzdanica Radovac, naš bivši igrač, a znamo svi kako igraju bivši igrači protiv Sarajeva. Isto tako i remi kući s njima je dokaz da je Velež dobar tim i da treba biti na 100% mogućnosti, da bi ih mogli pobijediti u gostima.
Protiv Borca mislim da je X itekako dobar. Borac je dobio sve utakmice kući.

Suma, sumarum, 9 bodova je neki minimum, u 15 bodova ipak ne vjerujem, tako je nekih 12,13 maksimum.

Ono što je još bitnije od ovoga jeste zimski prelazni rok. Iako se čini da je ekipa popunjena i da ne treba nekih pojačanja, osim napadača, to nije tako. Velik posao je pred Emirom u ovom prelaznom roku. Osim dovođenja napadača, po mogućnosti što veće klase, trebaju se riješiti još mnoga pitanja. Prvo od njih je Besim Šerbečić. Njemu posudba ističe na kraju godine. Za ostanak bi trebalo izdvojiti neka novčana sredstva. Međutim, on je ove polusezone očajan. Izgubio je mjestu u prvih 11 i opcija je s klupe. Ni sjena igrača od prošle sezone. Tako da u ovom trenutku, opcija otkupa je glupost.

Eh, nakon Besim, treba i riješiti igrače kojima ističu ugovori. Takvih je čak 14. To su redom: Velkoski, Oremuš, Handžić, Ahmetović, Miličević, Rahmanović, Džafić, Hebibović, D.Hodžić, Tatar, Dizdarević, Islamović, Sarić, Bešić.

Od nabrojanih, ugovore bi pod obaveznim trebalo produžiti Tataru, Rahmanoviću, Oremušu (iako će @samozdravlje reći da su mu 33 godine) i Miličeviću. Oni su bez dileme nosioci igre Sarajeva. Gubitak bilo koga od njih bi bio veliki udarac na tim, bez obzira na širinu koju imamo. Tatar i Rahmanović su dogurali do reprezentacije, glavni igrači već 2,3 godine. Oremuš je nakon problema s povredom ušao u top formu i strašan je na desnom beku. Miličević stub odbrane zajedno s Dupovcem, sjajan igrač.

Od nabrojanih, ugovore ne treba produžiti Handžiću,, Džafiću Ahmetoviću i D.Hodžiću. Za Handžića nema potrebe bilo šta govoriti. Bio je koristan, ali ono na derbiju je za šamaranja. D.Hodžić ogromno razočarenje. Od njega sam imao velika očekivanja. Sjećam se njegove izjave kad je tek došao, kao želi da mu Sarajevo bude samo odskočna daska za dalje. Džafić, mislim da nepotrebno uzima mjesto nekom golmanu iz akademije. Ne djeluje uopšte kao siguran. Njegovu rolu može igrati i bilo koji akademac. I na kraju Sejfudin. Mislim da je svakako planirao kraj karijere na kraju sezone, a povreda je to samo ubrzala. Uprličiti mu jedan lijep oproštaj, jer je to zaslužio. Ponuditi mu mjesto u Akademiji, jer sigurno može dosta toga prenijeti na djecu.

I treća grupa, gdje ne znam da li ostaviti ove igrače ili ne. Velkoski i Hebibović su dobri i iskusni igrači za ovu ligu. Također su i u godinama, Krste 32 i Hebibović 30. Sad kod njih treba gledati da li ima ekonomske računice. Nisam upućen u njihova primanja, pa ne znam da li se isplati držati ih na klupi i davati šansu kad imamo povređene i suspendirane.
Također, imamo i 4 akademaca, koji nemaju minutažu ili vrlo rijetko dobivaju priliku. To su Dizdarević, Islamović, Sarić i Bešić. S njihovim kvalitetima nisam upoznat. Sad je na stručnom štabu da procijeni mogu li oni doprinijeti na bilo koji način prvom timu, bilo sada, bilo u budućnosti. Možda ne bi bila loša opcija produžiti im ugovore i poslati ih na posudbu.

I za kraj, ostaje Milanović. Po TM-u, on se vraća na zimu, a ugovor u ističe na kraju sezone. Za njega je plaćeno obeštećenje, ali se nije iskazao i završio je na posudbi u Olimpiku. Koliko sam upratio, ni tamo ne pravi razliku, a radi se o najlošijoj ekipi u ligi. Nažalost, izgleda bačenih 100K KM.

Napadač i produženje ugovora kvartetu su prioritet i ono što se mora odraditi sljedeći prelazni rok. Ako se dovede neko kvalitetno pojačanje na ostalim pozicijama, dobro jest, ako nije, nikom ništa.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 10 nov 2020, 14:56

Amca007 je napisao/la:
10 nov 2020, 14:42
Benkara21 je napisao/la:
10 nov 2020, 14:19
Svaki pitar koji zivi u Centru treba za Mandica da glasa. Ali uvijek ima balijandera, neda protiv zelene mafije pa makar hljeba nemo da jede..
Takvi su najgori, zbog takvih nam i jeste ovakvo stanje u državi.Još kažu. ma nek kradu, naši su :facepalm:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 nov 2020, 15:03

Sarajevo - Olimpik
Velež - Sarajevo
Sarajevo - Radnik
Borac - Sarajevo
Sarajevo - Sloboda

3 pobjede, remi i poraz = 10 bodova. Sve ispod ne valja, sve preko odlicno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 nov 2020, 15:09

Pa brate mi smo jedini koji bez problema damo juniorima 2 najosjetljivije pozicije..stopera i golmana al zato kad treba dat sansu spicu tad zakazemo...
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 nov 2020, 15:10

Mislim da toliko nije problem ova mlađa raja, vjerujem da će biti dosta pitara koji će glas dati Mandiću umjesto žvalje. Onaj ko da glas Ajnadžiću, taj je mentalni retard nakon svih stvari i mimo stadiona. Problem su ovi stari, zadrti mozgovi koji se vode taktikom 'neka ga barem je naš, bolje da krade naš nego njihov'.

Upravo u familiji imam par takvih mozgova, kojima ne možeš objasniti, furaju taj fazon i to je to. Samo što se ovi kunu u Koldžu. I na kraju, problem je skupina kojih boli qurac za sve, koji neće ni izaći i koji samo govore kako se sve to zna i da je već namješteno, a onda kuknjava kako niko ništa neće da promijeni.

Bilo kako bilo, mislim da će biti mrtva trka između Mandića i žvalje. Evo i ova online anketa na Depu pokazuje isto to, tako da ćemo vidjeti.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 10 nov 2020, 15:10

feniksptica je napisao/la:
10 nov 2020, 15:09
Pa brate mi smo jedini koji bez problema damo juniorima 2 najosjetljivije pozicije..stopera i golmana al zato kad treba dat sansu spicu tad zakazemo...
:bow: :bow:
FKS

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 10 nov 2020, 15:13

Kakav poraz, koristit će se još dugo rečenica iz naslova "Nema više neporaženih!" :D
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 nov 2020, 15:14

JavierBosnia je napisao/la:
10 nov 2020, 15:03
Sarajevo - Olimpik
Velež - Sarajevo
Sarajevo - Radnik
Borac - Sarajevo
Sarajevo - Sloboda

3 pobjede, remi i poraz = 10 bodova. Sve ispod ne valja, sve preko odlicno
3 pobjede, 2 remija = 11 bodova. Sve ispod ne valja, sve preko odlicno.... Ne vjerujem da ce nas neko dobiti u ovoj polusezoni :thumbup:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 10 nov 2020, 15:26

4-1-0 ako budemo zdravi i ako ne bude situacija da nas fali kao prekuče.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 10 nov 2020, 15:27

slika

Protiv Borca u BL smo odlicni u zadnjih 5 tekmi, 4 pobjede i 1 remi, i u Mostaru smo dobri 3 pobjede i 2 poraza 😁
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, muhamedhulk, Velaxsa i 24 gosta.