FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 09 nov 2020, 11:07

Nakon 2 vezana remija, ukupnog skora od 10-4-0 i prvog mjesta na tabeli, ovdje vlada takva atmosfera da se preispituje svaki potez kluba unazad godinu dana i da se svim povučenim potezima traže mahane i ko je pogriješio. Zatim se vrijeđaju igrači i drugi ljudi. Imam osjećaj da je najveći problem što imamo samo +4, kao da smo mi krivi što i oni pobjeđuju. Uglavnom, ovdje ima mnogo ljudi koji ne zaslužuju da navijaju za klub poput Sarajeva zbog svojih podlih duša i šupljih glava. Što neko kaže, kad izgubimo ganjaće se ljudi po ulici. Za neke debile odavde nije sport, a još manje forum.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 09 nov 2020, 11:08

Prva na proljece tekma je derbi na Grbavici. Ouuuu. Aaaajmmooo biti pozitivni....
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 09 nov 2020, 11:09

Fajica dovesti dva tri kola da odradi ...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 nov 2020, 11:12

Ja ne znam kako vi ne vidite kad je Sušić na terenu kako smo uvijek konkretniji, lopta uvijek ide naprijed, probija se lako ta prva linija odbrane protivnika. Pa nije fudbal samo predriblati 3 igrača. Susicev doprinos igri ne vidi samo ko se ne razumije u fudbal. To sto neko hoće da mu igrac ako prima najveću platu ima po 2 gola i 2 asistencije svaku utakmicu to je druga stvar.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 09 nov 2020, 11:15

mirzatele je napisao/la:
09 nov 2020, 11:12
Ja ne znam kako vi ne vidite kad je Sušić na terenu kako smo uvijek konkretniji, lopta uvijek ide naprijed, probija se lako ta prva linija odbrane protivnika. Pa nije fudbal samo predriblati 3 igrača. Susicev doprinos igri ne vidi samo ko se ne razumije u fudbal. To sto neko hoće da mu igrac ako prima najveću platu ima po 2 gola i 2 asistencije svaku utakmicu to je druga stvar.
Za početak, nek samo igra svaku utakmicu.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 09 nov 2020, 11:30

Nas ne treba da bude briga jel neko prima 5, 10 ili 15 milja KM ili Eur, ne plaćamo mi, nego stranac. On će podvući liniju na polusezoni i vidjeti gdje valja a gdje ne valja. Čisto poslovanje. Finansijsko i rezultatsko. Ko puno košta a ima mali doprinos u ekipi, taj po default-u leti. Biznis čisti. A kod nas ima već par kandidata koji nemaju mjesta i nisu konkretno odradili što se od njih traži, a primaju platu.
Svakako nama treba svježa krv u ekipi, zaradili su pare od evropskih takmičenja, nek ulože na polusezoni neki dio toga i dovedu par igrača čisto da se zidovi malo okreče. Riješiti se par igrača usput.
Osjeti se pad igrača nažalost. Rahmanović, Tatar, Oremuš, Pejović, Miličević, Đokanović se troše nenormalno puno svaku tekmu, a zamjene ne odgovaraju adekvatno zadacima koji se traže od njih, Jukić, Sušić, Fanimo, Šerbečić, Hodžić, Velkoski, Handžić. Doprinos u ovoj sezoni od nekih igrača je nikakav skoro. Sušić razočaranje dosad. Puno se od njega očekuje, naravno da će biti raja ljuta.
Fanimo odigro par dobrih utakmica i nema ga. Ista priča za Šerbečića. O Jukiću neću trošiti riječi jer je zaluto kod nas. Adukora nema, fali špic. Hebibović zapostavljen neopravdano totalno kao i Zinedin, mora se priznati da je momak psihički klono jer ne igra, a ima potencijala strašnog. Salčin ista priča. Mora se davati prilika ostalima, a ne non stop isti igrači, pregorit će ili gore, povrijediti, pa onda još veći belaj. Balans.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 09 nov 2020, 11:37

holyman je napisao/la:
09 nov 2020, 10:58
Susic je igracina, ponajbolji u ligi. Svrsavali smo mjesec prije dovodjenja i mjesec nakon sto je dosao, i mi i citava liga. Ljudi se syebali prvo sto je dosao u nasu ligu, a drugo sto ga iko uopste moze placati. Ako ste mislili da ce vam on dati 30 golova, malo ste se zayebali
Ostaje činjenica da neko toliko plaćen jednostavno mora izmislit neki pogodak i neku asistenciju, ali opet obzirom da tu poziciju cmf-a koju igra isključivo sa Pejovićem koji je isti tip igrača, ono konstantno izvođenje u 60-oj minuti, nije neočekivan saldo na kontu golova i asistencija.
Kad god je u igri, i kad god je u posjedu lopte imam dojam da mu ni jedan igrač istu ne može oduzeti. Unosi veliku mirnoću u našu igru i itekako nam može poslužiti, pogotovo u ovim jačim utakmicama.
Imamo u rosteru igrača koji je dimenzija više i koji nije stranac, tako da sa takvim u rosteru otvara se mogućnost izgradnje ekipe koja bi mogla prekucat ligu.
Vezni red sa njim i akademcem Đokanovićem, ispred Rahmanovićem, Tatarom i Fanimom/Jukićem/Hebibom na krilima i nekim ozbiljnim napadačem izgleda strašno. Da u napadu imamo nekog ranga Benke ili Ahmetovića od prije par godina to bi bio fantastičan dio ekipe, a imali bi tek jednog ili dvojicu stranaca.
Njegova plata nije naš domen interesovanja kao navijača jer postoje ljudi koji o tome odlučuju. Čim smo ga doveli, i čim imamo onako duboku klupu kad su svi zdravi, gdje je teško ocijeniti da li nam je klupa jača ili prvih 11, je jasan pokazatelj da novci nisu problem.
Treba imati malo strpljenja u porazima, jer mi imamo fantastičan skor ove godine uz tek jedan pravi kiks protiv Mladosti DK. Ovo ostalo zeljkan, TC i Velež su i neki realni rezultati. Zeljkan derbi utakmica, TC utakmica gdje igramo bez 5-6 igrača poslije derbija i Velež utakmica pred najvažniju utakmicu sezone u europi.
Dobro je ovo sve, samo treba pružit podršku i igračima i upravi jer smo na najboljem putu da osvojimo titulu.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 09 nov 2020, 11:38

SarajevoJeBordo je napisao/la:
09 nov 2020, 11:07
Nakon 2 vezana remija, ukupnog skora od 10-4-0 i prvog mjesta na tabeli, ovdje vlada takva atmosfera da se preispituje svaki potez kluba unazad godinu dana i da se svim povučenim potezima traže mahane i ko je pogriješio. Zatim se vrijeđaju igrači i drugi ljudi. Imam osjećaj da je najveći problem što imamo samo +4, kao da smo mi krivi što i oni pobjeđuju. Uglavnom, ovdje ima mnogo ljudi koji ne zaslužuju da navijaju za klub poput Sarajeva zbog svojih podlih duša i šupljih glava. Što neko kaže, kad izgubimo ganjaće se ljudi po ulici. Za neke debile odavde nije sport, a još manje forum.
Upravo to.. da se razumijemo treba kritikovati, ev sto ja stalno ponavljam da je greska sto se nije doveo napadac, ali neki idu toliko daleko da bi covjek rekao da smo 2-3 na tabeli.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 09 nov 2020, 11:40

Meni bude drago da vidim da su zivi, pa Bgm. Sto se TSS tice, ne znam odakle prica "Nek igra svaku" ? Pa ne moze on uticati na povrede. Nije robot kralju.
Eh jedino ako neko ima PROVJERENU informaciju da sabotira utakmice, onda ok...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 09 nov 2020, 11:52

I juce je sramno preskociti na pitanje igraca utakmice Oremusa koji je po meni bio najbolji daleko. Doktorski. Odigrao je andrej bas dobro ali Oremus je jucer bio strasno dobar.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 nov 2020, 11:58

mirzatele je napisao/la:
Konkretniji smo kad imamo pleya na terenu
Korisniji je Pejovic 10 puta od Tine
Rahman,Tatar to su nosioci igre gol/asist po tekmi skoro

Nema on nikakav pecat na nasu igru niti je prevaga, da bolje se dodajemo i dize protok lopte al gubis defanzivu skroz u vezi kad izvedes njega,pejovica i rahmana....to je veliki minus na skoro zanemariv plus.....

Alispahic je bio podlozan ozljedama ali ovaj je zglobovi od stakla....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 nov 2020, 12:12

zlo87 je napisao/la:
09 nov 2020, 11:15
mirzatele je napisao/la:
Pa legendo, lik je imao koronu ili je bio u izolaciji. Zato nije igrao dvije sedmice.
Jel on kriv zbog toga, mozda ga qurac boli za koronu jer prima veliku platu
Pantelija je napisao/la:
09 nov 2020, 11:52
I juce je sramno preskociti na pitanje igraca utakmice Oremusa koji je po meni bio najbolji daleko. Doktorski. Odigrao je andrej bas dobro ali Oremus je jucer bio strasno dobar.
Pa Oremus je nas najjaci igrac sto se kondicije tice.
Nadam se da ce i Susic natjerati mnoge da pojedu svoja vanago kao Oremus. I za Mirka je ista prica bila, identicna.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 nov 2020, 12:24

Zipe, pogledaj zadnju epizodu sedmice, Milkanovic je objasnio za Tinu
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 09 nov 2020, 12:27

Zip je napisao/la:
09 nov 2020, 12:12
zlo87 je napisao/la:
09 nov 2020, 11:15
mirzatele je napisao/la:
Pa legendo, lik je imao koronu ili je bio u izolaciji. Zato nije igrao dvije sedmice.
Jel on kriv zbog toga, mozda ga qurac boli za koronu jer prima veliku platu
Pantelija je napisao/la:
09 nov 2020, 11:52
Pa Oremus je nas najjaci igrac sto se kondicije tice.
Nadam se da ce i Susic natjerati mnoge da pojedu svoja vanago kao Oremus. I za Mirka je ista prica bila, identicna.
Ma nema koronu otkad je dosao u Sarajevo. Kazem ti, niko sretniji od mene da pocne igrati, ali on ne moze uvezati pet utakmica otkad je dosao.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 09 nov 2020, 12:34

Fanima je vrli mag nakon što je poceo hvatati formu stavio na klupu da bi igrao Velkoski (naravno da nemam nista protiv Krleta, drag mi je i solidan igrac) al u ovom momentu nema sta traziti u prvoj, pored Fanima i Tatara.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 09 nov 2020, 12:47

Glupo je kriviti nekog zbog dovođenja Sušića jer do sada nije opravdao epitet pojačanja i sklon je povredama. Svi smo ovdje svršavali kada je potpisao, rijetko ko je sa jačim CV-om došao kod nas unazad dosta godina. Opravdano je razočarenje nas navijača prema Sušiću jer nije opravdao naša očekivanja što ne znači da neće u budućnosti, ali kriviti nekog drugog zbog dovođenja, bez da ikog branim, nema logike zbog silnog našeg oduševljenja kada je potpisao.

Ja krivim odgovorne za ovaj rizik sa Mustedanagićem. Platio si igrača koji ti je i dok je bio na posudbi kod nas bio klupa, igrao minimalno a i to malo što je igrao je izgledalo očajno. Logiku sam tražio da oni koji ga treniraju svaki dan bolje znaju i da je na treninzima "zaradio" da se otkupi i veže dužim ugovorom - kad vraga, još gore poslije otkupa, minimalna minutaža od prije svela se na još minimalniju, skoro pa nepostojeću, doprinos 0 (ne kupuje me gol iz slobodnjaka u riješenoj tekmi). Nemam vjeru u njega da će doći sebi jer nikad ga ni nisam smatrao nekim igračem. Nadam se da će me popišati, to bi najviše volio ali teško, jako teško.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 09 nov 2020, 12:54

Kako bijaše onaj programčić da smanjim sliku da je mogu metnut na avatar?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 nov 2020, 13:02

BordoSarajevo je napisao/la:
09 nov 2020, 12:47
Glupo je kriviti nekog zbog dovođenja Sušića jer do sada nije opravdao epitet pojačanja i sklon je povredama. Svi smo ovdje svršavali kada je potpisao, rijetko ko je sa jačim CV-om došao kod nas unazad dosta godina. Opravdano je razočarenje nas navijača prema Sušiću jer nije opravdao naša očekivanja što ne znači da neće u budućnosti, ali kriviti nekog drugog zbog dovođenja, bez da ikog branim, nema logike zbog silnog našeg oduševljenja kada je potpisao.

Ja krivim odgovorne za ovaj rizik sa Mustedanagićem. Platio si igrača koji ti je i dok je bio na posudbi kod nas bio klupa, igrao minimalno a i to malo što je igrao je izgledalo očajno. Logiku sam tražio da oni koji ga treniraju svaki dan bolje znaju i da je na treninzima "zaradio" da se otkupi i veže dužim ugovorom - kad vraga, još gore poslije otkupa, minimalna minutaža od prije svela se na još minimalniju, skoro pa nepostojeću, doprinos 0 (ne kupuje me gol iz slobodnjaka u riješenoj tekmi). Nemam vjeru u njega da će doći sebi jer nikad ga ni nisam smatrao nekim igračem. Nadam se da će me popišati, to bi najviše volio ali teško, jako teško.
Mislim da su to 2 razlicite situacije

Tino ima 28 i placen je skupo da odmah donese kvalitetne igre u 2 sezone, da bude glavni igrac i vodi ekipu

Zinedin je mladi igrac koji je doveden za buducnost ne da stoji danas, ocekivano je da ulazi s klupe i razvija se kroz rad , i on ima 4 godine ugovora za to

Ja bih sad odmah dao Tinu i njegovu placu za spica golgetera i garantujem da bi imao strasan uticaj na nase utakmice i u ligi i evropi

Lose je jos vise ako se zavucemo u produzenje ugovora da cekamo taj momenat da Tino proradi.....

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 09 nov 2020, 13:05

Zagor je napisao/la:
09 nov 2020, 11:38
Upravo to.. da se razumijemo treba kritikovati, ev sto ja stalno ponavljam da je greska sto se nije doveo napadac, ali neki idu toliko daleko da bi covjek rekao da smo 2-3 na tabeli.
Nemaš ti ovdje 2% ljudi koji znaju smisleno kritikovati. Bodovna razlika između nas i doprvaka je ovdje jedini razlog negativnosti. Zato što smo porušili sve rekorde, a imamo samo +4 i to frustrira. Ne mogu sra.ti po tome kako i doprvak pobjeđuje, mrljavo, ali pobjeđuje, pa daj da ser.em po nama jer nemamo koji bod više. Vidjećeš večeras kako se ovdje lopta spušta ako oni ne pobijede, i kako će da gori ako pobijede. Karakter i inteligencija mnogih ljudi ovdje nisu dorasli da ti ljudi prate bilo kakav sport.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 nov 2020, 13:16

Jucer je po meni Zizu odigrao ok utakmicu, nadam se da ce biti sve bolji i bolji, napokon je krenuo ulaziti s klupe, sto je napredak u odnosu na prije
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Pena i 33 gosta.