FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 07 nov 2020, 15:12

avalPacidoroP je napisao/la:
07 nov 2020, 15:10
Kakva sam krila u mujanicu uzeo za rostilja majke mi mogli bi rijesit borac za razliku od nasih
Hahahahahaha :rol:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 nov 2020, 15:14

balkanika je napisao/la:
07 nov 2020, 15:02
Bas je rano o ovome pisati prije svega zbog toga sto ne znas u kakvoj ce situaciji klub biti za 6 mjeseci. Hoce li se stanje popraviti, hocemo li biti jos veci kokuzi, hocemo li osvojiti titulu pa moci racunati na ozbiljne pare od LP ili cemo standardno u EL gubiti od polovnih ekipa u prvom pretkolu, ko ce od igraca, i da li ce iko, odigrati ekstra sezonu i prodati se/otici besplatno.

Sve sto se sad napise je u rangu razgovora da bi ja volio Insignea na krilu
Baš tako. Puno je upitnika da bi se moglo o tome pričati.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 07 nov 2020, 16:25

Bez obzira na upitnike, Ikiću, Eriću, Šehi, Boji, Hajdaru i šta znam još kome, bi trebalo produžiti ugovore kako bi bar dio okosnice imali u ekipi za sljedeću sezonu. Dok opet nađeš 15 igrača zaboraviće svoj svoga.
Željezničar za život cijeli!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 nov 2020, 16:31

avalPacidoroP je napisao/la:
07 nov 2020, 15:10
Kakva sam krila u mujanicu uzeo za rostilja majke mi mogli bi rijesit borac za razliku od nasih
:urnebes: :urnebes:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 07 nov 2020, 16:42

SudoHusika je napisao/la:
07 nov 2020, 16:25
Bez obzira na upitnike, Ikiću, Eriću, Šehi, Boji, Hajdaru i šta znam još kome, bi trebalo produžiti ugovore kako bi bar dio okosnice imali u ekipi za sljedeću sezonu. Dok opet nađeš 15 igrača zaboraviće svoj svoga.
Svakako da treba ponuditi produžetak ugovora barem polovini od ovih što im ističe na kraju sezone. Ali eto treba se prisjetiti i kraja prošle i početka ove sezone gdje je samo Veselinović produžio ugovor a nakon isteka ugovora su nas napustili Kjosevski, Pavić, Zajmović, Ramović, Osmanković, Jovanović.

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 07 nov 2020, 20:42

Kažu da je karma kučka.Pa ako neko ne vjeruje neka se vrati na komentare pitica kad smo mi imali zaražene i sve peripetije vezane zato.Sad im je to sve normalno,pa i igrači Reala su zaraženi i sl.A mi smo peksini,smrdljivi itd.Moja molba za sve na forumu je da im ne vraćamo istom mjerom,nisam lakovjeran,jer ipak je zdravlje ljudi u pitanju.Pozdrav za sve i čuvajte se!!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 nov 2020, 21:29

Ima sudije da nas sataru ko sejo jagnjetinu u vipu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 nov 2020, 22:31

MocMahale444 je napisao/la:
07 nov 2020, 21:29
Ima sudije da nas sataru ko sejo jagnjetinu u vipu.

slika

da ova dvojica mangupa odu u bl niko nam ne bi smio reci Aaa a ne sta pomisliti da uradi :mrgreen:

ovo slika treba stajati na svakon stranici birtije :urnebes:

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 07 nov 2020, 22:57

Bravo djeco !!!

:tokralju: :salut:

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 07 nov 2020, 23:03

:clap:
💩💩

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 08 nov 2020, 01:09

Brkooo je napisao/la:
06 nov 2020, 21:00
Joj kad pocne ona prica da treba obici nize lige, vrvi sve od talenta, samo treba obici i pokupiti talente. Mi ono kao drzava puna talenata, stoje u redu talenti, samo ih kao treba izbrusiti. Tesko nam priznati da generalno nismo talentovani za fudbal(imamo par izuzetaka), odnosno nemamo talenata koliko mislimo da imamo. Nismo evropski Brazil kao sto u svojim glavama to mislimo.

Evo uzeli smo kao dvojcu talenata iz federalne lige. Mehic i Subasic. Prvi je trenutno rezerva u federalnoj ligi (a ima radijus kretanja kao sestar) a i drugi bi ubrzo mogao njegovim stopama.
Ma mislim da to nije generalno do talenta. Talenat posjeduje svako, koliko toliko, al ko pravi od talenta gotovu stvar za buducnost? Koliko se zapravo radi na djeci od najmladjeg uzrasta? Pogotovo u ruralnim sredinama..

Zato ozbiljni klubovi imaju akademije i internate. Dovedes djecu i radis na njima.
Znaci obaveze od jutra do mraka, disciplina. Obroci, skolske obaveze, treninzi u skladu sa razvitkom i potrebama, fudbalski treninzi, prepoznavanje odredjenih mogućnosti s naglaskom pravljenja terena da se iste poboljsaju (brzina, tjelesni balans, snaga), itd itd.

Prvo krenes od pretpostavke da kod nas djeca nemaju normalnu ishranu, koja je potrebna za sportiste i razvoj tijela. Pa i mi stariji od 20,25 i 30+ kad krenemo trenirati, raspitujemo se za plan treninga, kako sta, koja ishrana, kalorije, masti, ugljikohidrati, proteini.. znaci pravis plodno tlo, stvaras predispozicije da se desi napredak.
Gdje se to kod nas radi? Ne rade ni Zeljo/Sarajevo, a kamo li Bratstvo iz Gracanice.
Nasa djeca imaju sve naopako, govorim generalno.. s treninga u pekaru, buhtla, pizza, sendvic, gazirano. Nema dodatnih treninga, ne rade na sebi dovoljno, nema ih ko usmjeriti.
Kad vidis kako trenira reprezentacija, sve ti bude jasno. Par zabica, preskakivanja, igraju ševe, dodave i trening-utakmica izmedju sebe. To vidis i s mladjima, i vidis da s tim nema napretka. Nije fudbal i brusenje fudbalskog talenta samo trening koji se desava regularno, mnogo toga ima i pored, po mom misljenju. Dzeko je mozda i uspio jer je otisao u sredinu gdje se mogao pravilno razviti, fudbalski.

Kod nas nema ekonomsko-materijalno-fizicke predispozicije za usmjeravanje talenta.
Primjer, dzaba ti dijete koje radi s kompjuterom, razumije tu masinu na prvi pogled, dobar je i to, al ako ga ne usmjeris i ne obrazujes, nikad nece znati c++, javu, sta vec. A ako ga usmjeris, razvalit ce mozda. Jel talenat ili rad na prirodnom talentu.
Za mene je isto i u fudbalu. Ima prirodno haos brze djece, djece koja brzo razmisljaju i brzo se krecu. Snazni u duelima, znaju lopte. Milion puta sam cuo za izraz - zna mali lopte. A ko radi na tome sto on zna, kako napreduje? Ili se vratimo na ono, baci se lopta, ševa, medjusobno se podijele i cao. Ja kad sam trenirao, tako je bilo.. dodjemo na teren, zagrijemo se trcanjem, klasicnim vjezbama, baci se lopta, malo kofole kretanje u liniji, i odma dvije tri ekipe, i udri dok se ne zavrsi trening. Mislim da sam imao 9 godina tad.

Sva poenta mog posta, iako ga sad ni sam ne skontah nakon čitanja :rol: , jeste da trebas imat sistem koji ce RAZVIJATI igraca, a ne reci eh eto talenat je, bice nesto od njega. Hoce kar1na.
Hoces igraca, hoces uspjeh? Ulozi u njega, radi na njemu, mozda ti se i vrati, a hoce bar na nekih 30%. Veliki klubovi imaju velike akademije, pa nekad dobiju nekog top igraca, a sta mi ocekujemo?

Jbg, nemamo sistem od pocetka, znaci prvo se ne radi s djecom na pravi nacin, a onda ocekujes od vec fizicki razvijenih igraca da napreduju nesto. A ni oni do nedavno nisu imali ispravne uslove.. jel ono Kostic bio kad se pocelo pricati o prehrani, suplementima, ovom onom.. koliko god on bio pogresan lik i cijela ta situacija, ovo je i bilo na mjestu. Npr. Dado super igrac, al dok fizicki nije nadosao, duele gubio ko od sale, jel tako bilo? Nije se mogao ni ispoljiti na pravi nacin. Sad "sazrio", dosao sebi, bio glavni u ekipi. Ali Dado je radio na sebi i privatno..
Jbg tako nam je.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 08 nov 2020, 01:25

Hakademija
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 08 nov 2020, 02:18

wolfie je napisao/la:
07 nov 2020, 15:09
balkanika je napisao/la:
07 nov 2020, 15:02
Bas je rano o ovome pisati prije svega zbog toga sto ne znas u kakvoj ce situaciji klub biti za 6 mjeseci. Hoce li se stanje popraviti, hocemo li biti jos veci kokuzi, hocemo li osvojiti titulu pa moci racunati na ozbiljne pare od LP ili cemo standardno u EL gubiti od polovnih ekipa u prvom pretkolu, ko ce od igraca, i da li ce iko, odigrati ekstra sezonu i prodati se/otici besplatno.

Sve sto se sad napise je u rangu razgovora da bi ja volio Insignea na krilu
Jesi li razmisljao o Balotelliju? :kafa:
Nisam ljubitelj tamnoputih igraca :nedam:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 nov 2020, 08:49

Kako brani Filip Dujmovic u Spartak Subotica
Jucer je skinuo 4-5 zicera Partizanovim napadacima

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 08 nov 2020, 11:16

svrakino1921 je napisao/la:
08 nov 2020, 08:49
Kako brani Filip Dujmovic u Spartak Subotica
Jucer je skinuo 4-5 zicera Partizanovim napadacima
Bas je dbr branio gledao sam

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 08 nov 2020, 12:00

Salite se nadam se? Ruku na srce imao je pravovremeno istrcavanje kod one zadnje stopostotne ali osim toga... Prva stvar momak je nizak, ima slab odraz i reakcije te konstantno spusta teziste i pada prije vremena. Ukratko, vise lici na malonogometnog golmana (pretpostavljam da je i trenirao po salama veci dio karijere obzirom da je iz Varesa ili tako nekog mjesta). Druga stvar, sinoc je bio tip utakmice kad te protivnik ucini boljim nego sto jesi. Svaki sut Partizana je isao pravo u njega. 2-3 stopostotne sanse i ni jedan pokusaj loba ili suta u stranu (opet kazem u zadnjoj situaciji je predobro zatvorio napadaca pa je lob bio jedina opcija), svi sutevi iz igre su isli direktno u njega, a kod gola mu lopta prolazi kroz ruke. Cak u jednoj situaciji kod stopostotne, pored potpuno prazne desne strane i lijece strane koja se otvara, onaj iz Partizana suta tacno u njega koji trci i brani ni kriv ni duzan. Bas sam ga jucer prvi put gledao nakon Atletika i nisam vidio da je napravio i najmanji pomak.

Druga vrlo bitna stvar je, zasto ga je Zeljo tako lako otpisao, puno lakse nego neke druge golmane slicnih mogucnosti, a iz istog razloga taj momak nikad nece igrati za neki jaci klub. Taj razlog su srcani problemi koje ima.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2020, 12:09

Fudbaleri Željezničara jutros su na Grbavici obavili jutarnji trening, a potom otputovali u Banjaluku gdje će boraviti do sutrašnjeg susreta protiv Borca.

Ono što nas najviše raduje, trening su obavili svi fudbaleri u punom intenzitetu i u jako dobroj atmosferi, te će šef struke, Amar Osim, na raspolaganju imati sve igrače za sutrašnji derbi.
https://fkzeljeznicar.ba/foto-nakon-jut ... uku/43855/

slika
slika

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 nov 2020, 12:40

Ima li kakve negative pred tekmu? Ubi me ova idila na forumu.
Željezničar za život cijeli!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 nov 2020, 12:43

LjoZee je napisao/la:
08 nov 2020, 12:09
Fudbaleri Željezničara jutros su na Grbavici obavili jutarnji trening, a potom otputovali u Banjaluku gdje će boraviti do sutrašnjeg susreta protiv Borca.

Ono što nas najviše raduje, trening su obavili svi fudbaleri u punom intenzitetu i u jako dobroj atmosferi, te će šef struke, Amar Osim, na raspolaganju imati sve igrače za sutrašnji derbi.
https://fkzeljeznicar.ba/foto-nakon-jut ... uku/43855/

slika
slika
Joj trening opreme
:beba:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2020, 12:48

SudoHusika je napisao/la:
08 nov 2020, 12:40
Ima li kakve negative pred tekmu? Ubi me ova idila na forumu.
Idemo u goste ekipi koja bod jedan nije izgubila kuci ove sezone.

Treba li nastaviti? :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t i 45 gostiju.