FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 05 nov 2020, 13:13

SudoHusika je napisao/la:
05 nov 2020, 13:08
:x
LjoZee je napisao/la:
05 nov 2020, 13:06
E sad i u BL po bod :D
Oni nemaju izgubljen jedan bod, a ne vise ove sezone kuci. Ako se sta ponudi iskoristiti za tri boda naravno, ali i bod elham.
Kako će nam goditi ova 2 dodatna dana odmora. Hvala vlasima, lakše sa njima nego s balijskim izdajnicima. Sve je moguće u BL. Nadam se da nećemo opet jedno poluvrijeme baciti niz vodu.
Ne znam, vidjet cemo. Ova nam je ona bas kad dodjes do krajnjih granica svojih mogucnosti i izdrzljivosti s obzirom na raspored, ali nekako se skupiti i izgurati jos 90 minuta pa im dati 7 dana odmora i nek ne razmisljaju o lopti i fudbalu. Ovo je ubitacan ritam bio.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 05 nov 2020, 13:18

Dejan1921 je napisao/la:
05 nov 2020, 13:12
KANA je napisao/la:
05 nov 2020, 13:05
Dejan1921 je napisao/la:
05 nov 2020, 12:56
FK Sarajevo je od prebacivanja vlasništva sa Malezijca na Vijetnamca skroz drugi klub. Puno ozbiljnije se radi, veća lova je u igri, kvalitetniji igrači dolaze, treneri...Amar je od dolaska dobio za protivnika najjače Sarajevo od nastanka bh. lige. I kako oni organizacijski rastu mi tonemo. Početak ove sezone gdje oni već izuzetno jak igrački kadar samo nadogradjuju sa 3-4 ciljana i kvalitetna pojačanja a mi ostajemo bez 6-7 prvotimaca čije zamjene tražimo po ugašenim i skoro ugašenim klubovima iz bh. lige te dva rekovalescenta koji evo još nisu ni zaigrali kako treba(Juričić i Hajrić). I opet evo tu smo četiri boda iza, zaustavljamo im nevjerovatan pobjednički niz na njihovom stadionu i borimo se. Koliko možemo ali borimo se, tu smo. Čudo su napravili naši igrači i struka. Te stvari svaki dan treba ponavljati.
100% bruda ali sve je to zahvaljujuci sto imamo dobrog trenera ,sve drugo mi ozbiljno kaskamo za sarajevom,zrinjskim,city,borac cak bi se usudio reci I velezu.Nas ovaj bod I sto smo u vrhu ne smiju zavarati ,milion problema imamo ,moramo mijenjati upravu pod hitno,moramo ici u tom pravcu inace ce nam derbiji biti kao prvo poluvrijeme redovno . Ovo sto nas Brko drzi u zivotu ali to ne smije da nas zadovoljava.
Ma znaš i sam brate koliko smo puta u PP pričali o tome. Ovo ovako kako sad funkcionišemo i sa ovim ljudima u upravi mi možemo još do kraja ove sezone možda izgurati. Već iduća sa ovakvom situacijom bi donijela totalni reset na fabričke postavke, komplet rasprodaja, guranje djece, i borba za goli život.
Da smo bar imali para da zadrzimo ekipu od prosle sezone mi bi ih dobili sinoc (Sinan,Krpic,Sadikovic,Pavic ) a da ne govorim o redovnim primanjima I da imamo mir .

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 nov 2020, 13:29

SudoHusika je napisao/la:
05 nov 2020, 10:52
@braco javi se. Brinemo se. Uzeli te poroci pod svoje.
Živ sam, jutros kad alarm zazvoni, ko da me macola u glavu opalila. :mrgreen:

Ako je cilj 4-2-3-1 bio da izmorimo pitare prvo poluvrijeme, pa da ubacimo dodatnog veznog (Bekrića) da imamo viška igrača na umornu sredinu pitara onda ok. Ali generalno 4-2-3-1 nam je velika patnja u smislu kreacije igre ove sezone bar protiv ovih jačih ekipa. Evo vidjeli smo sinoć to prvo poluvrijeme, vidjeli smo kako je izgledalo protiv Veleža 4-2-3-1, vidjeli smo protiv Tuzle City kako je to izgledalo ne baš sjajno iako smo pobjedili, Tuzla nas je vrlo lako mogla dobiti. Krenuo sam napisati i protiv Širokog ali eto to im ne zamjerim jer je to bilo friško nakon korone u ekipi. S rombom smo dobili i Borca i Zrinjskog i Veleža u prvoj te izjednačili u drugoj utakmici s Veležom i odigrali vrhunsko drugo poluvrijeme protiv pitara.. Dakle svi jači protivnici su pali u toj formaciji.

Zašto je romb dobar za nas? Prva stvar Hajdarević. Hajdarević u 4-2-3-1 formaciji jednostavno mora, htio on to ili ne, da bude aktivniji prema naprijed jer to zahtjeva njegova pozicija. Samim tim on ima više loptu u nogama u toj formaciji, a znamo kako je tanak prema naprijed. Vezni u toj formaciji mroa biti aktivan u oba pravca kao što je to Dado bio, to Hajdar ne može. Mislim kad sa Dade "spadneš" da ti Hajdar obavlja njegovu ulogu onda znamo i sami da će to dosta slabije izgledati.

Zašto je Hajdar bolji u 4-4-2 romb? Gledali ste sinoć kako je igrao bolje drugo poluvrijeme. Prvo tu je rasterećeniji jer on ne mora biti taj s loptom prema naprijed. On u rombu igra zadnjeg veznog kojem je zadatak samo da razbija napade protivnika, baš kao što je to radio dobro protiv Zrinjskog u rombu. Dakle ograničit ga samo na defanzivne zadatke i dobićeš najbolje od njega. Sve ostalo jok. On tu čak neće biti ni taj koji iznosi loptu iz zadnje linije već kao protiv Zrinjskog po loptu će se spuštat Bojo ili možda Meša ako igra u prvoj.

Druga stvar o kojoj više stvarno nema smisla da pišem, a to je da nemamo krila. I bogami pravo mi je to počelo ići na qrac. Ovu zimu to moramo riješiti ako hoćemo prvaci da budemo. Ne možemo vazda improvizovat na toj poziciji nit više tražiti opravdanja što ga nismo doveli. Ovo što gledamo do naših krila je sramotno za nivo kluba Željezničara.

Veselinović 13 utakmica ove sezone; 0 golova i 1 asistencija. Pa dokle više? Mislim da se više na trebamo zayebavat na račun njegove statistike, ovo je žalosno postalo i nedopustivo da klub poput Želje dopušta da ga ovakav igrač yebe 3 godine plus jede gowna i van terena. Mustafa isto grohno, a to su njegove riječi iz intervjua od neki dan koji je dao. Mislim iskreno i ne očekujem od njega previše s obzirom da se radi o igraču koji je do 25-26 godine života proveo karijeru u federalnoj, jednostavno on je kao igrač formiran u tom rangu i ne može izbaciti navike koje je stekao pri formiranju. I ovo što je na početku dao 5 golova po meni je odlično jer nam je osvojio dosta bodova i zahvalan je igrač kojeg možeš koristiti na više pozocija.

Erić i Aco-Ikić strašni. Konačno kad gledam Erića više nemam onu dozu straha, kao da je i on napredovao. Samo da me ne demantuje.

Lendrić po meni i dalje mora biti opcija broj 1 u špicu. Daje nam brzinu, fajter je, udara se, gura se, pritišće protivnika. Nije možda u golgeterskoj formi kao nekada ali može biti koristan pogotovo u rombu. U rombu imamo dosta kreativaca poput Štilića, Bekrića, Boje, Mustafe, Meše koji u svakom trenutku mogu gurnut loptu u prostor, a to je ono što Lendrić želi i može jer ima brzinu da to iskoristi. I sinoć je imao ako se ne varam slične situacije u drugom poluvremenu. To nam mora biti oružje.

Bekrić maestro, nemam šta reći. Valjat ćeš ti nama itekako ove sezone.

S obzirom kako su nas yebali s ovom rasporedom, a u ovom ludom nizu nakon prošle rep. pauze dobili smo Olimpika, Goražde, Zrinjskog i Radnika i igrali X na ultra teškim gostovanjima u Vrapčićima i na Koševu. Realno većina nas bi pristala na ovaj osvojeni broj bodova iz ovog niza utakmica da nam ga je neko prije ponudio. Još da u BL izvučemo dobar rezultat, uspjeh bi bio preblaga riječ s obzirom kako smo ovo momački sve odigrali u ogromnom broju utakmica u kratkom vremenu plus svi problemi s kojim se suočavamo ove sezone.

I svaka čast ekipi što evo treći derbi zaredom pokazuje mentalnu snagu da se vrati u utakmicu jer smo u sva 3 derbija mi prvi primili go i vraćali se.

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 05 nov 2020, 13:41

Krupa i Mladost, obje kući i sad bi bili +2, ali...

Nikad jače sarajevo, protiv umornog Željezničara, sreća pa nije tatar igrao.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 nov 2020, 13:45

Jednom od igrača kojeg smo prije nekoliko najviše prizivali, Ordagiću, ističe ugovor sad u decembru. Mislim da bi bilo je lijepo od Bekrića da nam završi svog zemljaka, taman umjesto Dade. :mrgreen:

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 05 nov 2020, 13:49

Kako su mi pitari sa fakulteta pokisli jutros majku im ****. Sedam dana nisam mogao zivjeti, a jutros svi bol boluju

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 05 nov 2020, 13:51

MrkiMedo je napisao/la:
05 nov 2020, 13:49
Kako su mi pitari sa fakulteta pokisli jutros majku im ****. Sedam dana nisam mogao zivjeti, a jutros svi bol boluju
Mrki nije valjda da na fakulete ides :rol:

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 05 nov 2020, 13:54

Ne bi nam išla pobjeda sinoć u prilog, odma bi pitarska mašinerija ujutro prekinula prvenstvo i proglasila ih prvacima, ovako, makar igramo lopte, nije dosadno.

BeHighirly
Kontakt:

Post Postao/la BeHighirly » 05 nov 2020, 13:57

Realno, zadovoljan rezultatom :cool:

Iskreno sam se pribojavao meca, posto Sarajevo na papiru izgleda bolje, a i uopsteno na tabeli. Kako god, presudio je mentalitet velikih utakmica, a nasi akteri na mecu su dosta vise prosli takvih duela. A naravno, i do Sefa je, koji je ponajvise zasluzan za ovaj bod. Presudilo je takodjer njegovo iskustvo naspram Vinka. :kafa:

Opet moj bugojanac Mesa :mrgreen: definitivno njihova najveca greska, od tada im servira osvetu za osvetom :thumbup:

Buran raspored se nastavlja, te do sada mozemo itekako biti zadovoljni sa rezultatima kontra direktnih konkurenata za titulu. Vazno je istaci da smo "rijesili" Kosevo, a zna se da se niko ne moze nadati punom plijenu na Grbavici, pogotovo vrijedi istaci odlican segment u defanzivnom smislu. Najbolja odbrana lige :kafa:

Kao sto Osim (futbol znalac) rece, 1p "bljak", ali mozemo zaliti za neiskoristenim prilikama u 2p. Posebno sansu Lendrica.

Bod iz BL bi odmah potpisao :kafa: naravno, ako se ne ukaze trenutak magije Stilica, sjetite se onih prelijepih pogodaka u prethodnoj sezoni :ljepota:

- Nista jos nije gotovo, sve je u opticaju, a sudeci s pdf-a kona vec su bili "slavili" titulu, i najavljivali demoliranje Zeljeznicara.
Kao sto nas Eldar kaze; "nije u soldima sve..." :thumbup: :plac:
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“

NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA

NO NZS. NO CPS.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 05 nov 2020, 14:01

Hajde Stila centriraj opet jednu protiv Borca 🙏
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 05 nov 2020, 14:04

👉👨👈

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 05 nov 2020, 14:25

A koliko sam se samo izgalamio "Mešaaa Mešaaa" onih dvadesetak sekundi poslije gola, danas skroz promuko bgm.. isto k'o da sam navijo čitav derbi.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 nov 2020, 14:28

Mesa golgeter

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 05 nov 2020, 14:59

Ne znam sta pojedinci ovdje dizu pitare, nista oni jaci od nas nisu.

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 05 nov 2020, 15:05

zeljovac21 je napisao/la:
05 nov 2020, 14:59
Nisu jaci al imaju koncept i konstantu. Ko njima bodove moze uzeti osim nas?

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 05 nov 2020, 15:06

farrys je napisao/la:
05 nov 2020, 15:05
zeljovac21 je napisao/la:
05 nov 2020, 14:59
Nisu jaci al imaju koncept i konstantu. Ko njima bodove moze uzeti osim nas?
Vidjet cemo, ima jos dosta do kraja

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 nov 2020, 15:07

Ova utakmica je potvrdila ono sto smo i znali nekako ..

Oni su kvalitetnija ekipa od nas,mi imamo najboljeg trenera u drzavi.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 nov 2020, 15:12

delinjo je napisao/la:
05 nov 2020, 15:07

Pa jesu, ali ne puno. Ako bi gledali pozicije mozes reci da imaju jaca krila i da je to ta razlika u kvaliteti tj. Tatar i donkle Fanimo, ali i on sinoc nula velika. Jukic ko Veselinovic truba. Vise su uigraniji, imaju kontinuitet. Manje-vise svako kolo isti sastav im igra za razliku od nas. I kad dodje do promjena u sastavu to je jedna ili dvije i to zbog povreda, kartona. Mi ne rotiramo samo imena vec i formacije i sve zivo i nezivo i gubimo tu mogucnost da se uigravamo. :D

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 nov 2020, 15:17

LjoZee je napisao/la:
05 nov 2020, 15:12
delinjo je napisao/la:
05 nov 2020, 15:07

Pa jesu, ali ne puno. Ako bi gledali pozicije mozes reci da imaju jaca krila i da je to ta razlika u kvaliteti. Vise su uigraniji, imaju kontinuitet. Manje-vise svako kolo isti sastav im igra za razliku od nas. I kad dodje do promjena u sastavu to je jedna ili dvije i to zbog povreda, kartona. Mi ne rotiramo samo imena vec i formacije i sve zivo i nezivo i gubimo tu mogucnost da se uigravamo. :D
Ma jesu bolji nema tu sta,ali nisu toliko kooliko oni misle,oni sad misle da je njihova ekipao neki Dinamo i slicno a to su gluposti,oni su bolji od nas tacno koliko i tabela pokazuje par bodova i to je sve...

Nego imaju bolju atmosferu,redovne plate i bolje uslove pa ih to zavara da su jaki koliko zapravo i nisu ali ipak kad stavis na vagu oni imaju bolju ekipu ali mi to nadoknadimo trenerom **** ga,ja mislim da Amar sa njihovom ekipom ne bi imao kiksa za sezonu majke mi :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 05 nov 2020, 15:24

Treba makar odrzati ovu razliku do polusezone i onda se pojacati. Pa cemo da vidimo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Blackwargreymon, Hrasno15, nebeskasila, StevieG8, WeekendOffender i 86 gostiju.