FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 05 nov 2020, 12:59

Hoce li Krle na napadaca protiv sisojevaca?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 05 nov 2020, 13:03

Ne vjerovatno koliko smo ispred mnogih vidite li da se mnogi zadovoljavaju sa bodom protiv nas

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 05 nov 2020, 13:04

Al me Handzic opet iznervira :puke:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 nov 2020, 13:06

skoroalen je napisao/la:
05 nov 2020, 12:54
joker90 je napisao/la:
05 nov 2020, 12:42
Prokleta je FK Ufa i zlato što sja!
Šta mi vrijedi njegov stomak, kada špica neemaam jaaa
Kakvi ste vi dusmani... Irfan hadzic njemu kopacke vzati ne moze
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 05 nov 2020, 13:07

Sramota je čitati koliko su kone fascinirane načinom rada našeg kluba, koji se ogleda prije svega u rezultatima, ciljanom dovođenju igrača i zadržavanjem kostura ekipe. Spoj mladosti, iskustva, vrhunski nemahalaški trener. Kontinuitet u kvalitetu, u skoro svim segmentima i onda dođeš ovdje i vidiš kako ljudi pljuju po svemu tome.

Ne znam stvarno šta pojedini žele. Ili je možda previše djece aktivno koji i ne pamte ne tako davno periode kad smo završavali 3,4,5 na tabeli sa zaostacima po 20 bodova, kad su i naši igrači jeli viršle. Kad su sa Koševa nosili bodove ekipe koje više ni u registru ne postoje...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 05 nov 2020, 13:11

Ako moze neko samo da nadje snimak prije gola Zeljeznicara kada je aut za njih dosudjen. Jer se vidjelo da su se igraci i Marinovic pobunili oko tog auta. A i meni se ucinilo da je nasa lopta? Mislim ne mijenja to sad nista ali opet ako je dosudjen za njih a nije trebao.... poslije njega su dali gol.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 05 nov 2020, 13:15

I kod akcije u kojoj Pejovic nije dodao je Handžić trebao otvoriti se desno i ostaviti Rahmana samog lijevo, Pejovic ne bi imao ni prostora da šuta nego bi izbacio Amara 1 na 1

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 05 nov 2020, 13:16

Ko jučer se sjećam ovog derbija , mama me nije htjela samog pustiti pa me brat poveo na Željin dio sjevera. Pola sjevera im se treslo da ih ne ponizimo, imali smo jaku ekipu za taj period, prije toga se desilo ono na Koševu, Zubanović... Nafilovali nas ko paprike... Hoću reći, to je ta draž derbija, igrački kadar i tabela ništa ne znače.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 nov 2020, 13:23

Na stranu zajebancija, mislim da pored svih dobrih strana ove sezone, ne treba previse dizati se, kao ni rad pojedinih da treba biti nedodirljiv. Mislim da stvari treba s realne tacke gledista uzeti i postaviti.

Kao prvo, najvaznije, finansijski smo najjaci u drzavi sto je osnovni preduslov za dobre rezultate. Samim tim titula je cilj svake sezone. Nas budzet za plate jednak je zbiru budzeta dva konkurenta.
Drugo, imamo taj niz od dvije titule, u oba slucaja osvojene sa par bodova prednosti i nikakvom aman zaman dominacijom. Znali smo ispustiti 11 bodova prednosti sto ipak hoce nesto reci. Ove sezone smo gledajuci ukupno mnogo bolji nego te dvije sezone, bodovno, igracki pa i po nacinu igre no i to nije razlog da se ne uputi kritika zastvari koje su bez imalo problema se mogle popraviti. Trece, konkurenti su u problemima i to smo iskoristili protiv zrinjskog ali ne i protiv komsija.

Krenuvsi od pocetka sezone, pa i za vrijeme te pauze zbog korkne, cak i laici su govorili da nam treba napadac. Jasno je bilo da Ahmetovic vise ne moze , da je handzic za mrvice i 15ak min maximum kad je sve rijeseno ili treba bunariti, te da u slucaju ne daj Boze povrede jednog od njih ili lose forme nama pocinju problemi.

I samo sto je pocela sezona nama se desi to da je Ahmo van forme. U prvih par tekmi gdje smo zabili nekih 8-9 glova nas napadac nije učestvovao ni u jednom. U to vrijeme handzic sa klupe je uspio da zabije koji gol medjutim to opet nije bilo.dovoljno.
Imali smo historijsku sansu protiv Dinamo Bresta. Svako ko je gledao tu utakmicu jasno je bilo da nam je falio napadac. Da zavrsi, krunise nasu dominaciju i bezbroj polusansi. I tada se pricalo da se mora dovsti napadac. I opet nista. Onda je isla serija laksih tekmi osim zrinjskog gdje smo uzeli dosta bodova. I onda ozljeda. Ahmetovica. Ostajemo do kraja jako teskog rasporeda sa jednim napadacem. Ne daj boze i njegove ozljede, lose forme ( :D) il kartona... A i ovako ce biri guravo. Izgubili smo veliki novac a rizikujemo Boga mi jos a sve zbog ne dovodjenja klasnog napadaca.

Pare smo dali za krilo i za 10ku. Oba ta igraca vise ne igraju nego sto igraju a potroseno je oko 20o k eura. Sto znaci da smo mogli platiti jednog strasnog igraca u napadu. Ali nismo.

Tu je i TSS. Sada je kasno. On vuce tu ozljedu i necemo se lagati sada je lutrija hoce ili nece igrati. U kakvoj ce formi biti. Kada ce se vratiti. Moze li ili ne moze. Hoce li igrati kao.protiv Celtica ili ce stati. A mnogo kosta.

Dakle, u sustini, napravili smo stroj za busenje tunela ali smo za oravili kupiti jako svrdlo. Pa sad busimo s losim kineskim kopijama koje pucaju svako malo. A to nije dobro. Ima jos tu nejasnoca oo igrackog kadra ali mi se ne sa ici u sitnice. Ovo su mi stvari koje su mi baszasmetale i sto je najgore vidio ih je svaki iole realan navijac a ne osoba koja je zaduzena i vrlo vrlo dobro plaćena.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 nov 2020, 13:24

Cudo Pidri se ne dize cijena na TM
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

BordorajvoSa
Kontakt:

Post Postao/la BordorajvoSa » 05 nov 2020, 13:26

Ovo sinoc je dokaz koliko smo se digli iznad okvira nase lige. Morz danima priprema izgovor za poraz, sa pricom oko umora. Nasa evropa se ne broji? Mi imamo ukupno vise odigranih utakmica od njih. Izjave od strane Morza je cista seljacka politika u skladu sa njihovim klubom. I neka smo izdali ono saopstenje sinoc. Mislim da nam je sinoc falio veznjak na klupi, da unese svjezinu. Iako mislimo da nam Susic toliko ne fali, vidjelo se da fali itekako. Ako nista imas ili njega ili Djokanovica za 30 min u fullu. Pobjeda protiv Tuzle bi stvari opet vratila na nas kolosjek uz njihov poraz u Bl. Moglo bi se naredno kolo prvenstvo slomiti, a zasluzili smo da nam se vrate ovi promasaji u Tuzli, a i njima takodjer sreca koju su imali u Bl. Mislim da titula nije upitna, i da nas se svi boje pa tako i Zeljeznicar sa svim svojim navijacima. Sta je sa povredom Susica i Milicevica ima li neko informaciji, kada se mogu vratiti? Poz svima.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 05 nov 2020, 13:30

Ma jedina greska Emirova po meni je sto nije doveo "treceg" napadaca. Onog koji bi zamjenio u slucaju kartoniranja ili povrede prve dvojice i koji bi svojim igrama mozda i bio glavni napadac. Bas nam sad to treba. E sad imamo Velkoskog ali me pomalo strah jer nije odavno igrao na toj poziciji. Srece u nesreci sto igramo protiv slabe Tuzle, kazem slabe jer ak nisu mogli dobiti onakvu Listicu sta bi trebali protiv nas onda? Mislim da ih trebamo brzo zavrsit vec u prvom pol. Rahmanovic je u formi sto je ektra, jos da se trzne malo i Tatar...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 nov 2020, 13:37

Ja se sad samo bojim nekog psihickog pada koji ce se odraziti na igru/formu nase ekipe, jer realno kao sto mi ovaj remi dozivljavamo kao poraz i kao sto mi sjebani nakon sinoc tako i oni, mozda jos vise. Sad me samo strah da se to ne odrazi na slijedecim tekmama.

makron
Kontakt:

Post Postao/la makron » 05 nov 2020, 13:37

Djokanovica ne smije niko izbaciti iz prve postave. Nek se Pejovic i Susic mijenjaju, al on ne smije na klupu osim kad je mrtav umoran, a i tad bi razmislio.

Na kraju sezone ne treba produziti ni Mersi ni Handzetu, osim ako nece da igra za 6 stoja. Dovesti mladog napadaca poput N. Hadzica i kapitalca napadaca. Treba vec sad pocet ganjat napadaca, a ne da bude opet prica ne mozes igraca dovesti u nasu ligu, ha hu.... Daj mu platu ko Susicu pa ce doci.

Puno para je potroseno za igrace koji ne pokazuju toliko koliko su placeni (Zizu, Susic), s tim da je Susicev kvalitet neupitan. Sreca pa ne kupismo i Besima

I na kraju krajeva, mi smo level iznad kona, a minimalno dva levela iznad ostalih u ligi. Vrlo lako je sinoc moglo biti i 3:0. I dalje mi nije jasno kako im bjezimo samo 4 boda, al doci ce i to na svoje kad tad

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 05 nov 2020, 13:38

Zeko87 je napisao/la:
05 nov 2020, 13:16

Ko jučer se sjećam ovog derbija , mama me nije htjela samog pustiti pa me brat poveo na Željin dio sjevera. Pola sjevera im se treslo da ih ne ponizimo, imali smo jaku ekipu za taj period, prije toga se desilo ono na Koševu, Zubanović... Nafilovali nas ko paprike... Hoću reći, to je ta draž derbija, igrački kadar i tabela ništa ne znače.
Igrački kadar i tabela su krucijalni. Mi smo jači i bolji, ali ni dan danas nemamo daleko bolji tim od naših konkurenata. Da imamo tim kao Dinamo uzeli bismo ih 5-0. Ako si jači, jači si bez obzira na rivalstvo i dr. stvari.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 05 nov 2020, 13:39

Gomis99 je napisao/la:
05 nov 2020, 13:11
Ako moze neko samo da nadje snimak prije gola Zeljeznicara kada je aut za njih dosudjen. Jer se vidjelo da su se igraci i Marinovic pobunili oko tog auta. A i meni se ucinilo da je nasa lopta? Mislim ne mijenja to sad nista ali opet ako je dosudjen za njih a nije trebao.... poslije njega su dali gol.
Prvo druze trebao je sudija svirat penal za nas jer ako je sve nase ruke svirao i usput podjeli svima zuti kmarton, tri faula u zoni 16 metara nije svirao za nas, par krvnicki faulova nije sankcionisao i nije dao zute kartone krmcima sa sugavice. Nije dzaba neko od nasih forumasa napisao da je i sudija anamo on krmak :oops: :oops:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 05 nov 2020, 13:41

Protiv TC Rahmanovića u špic sa strane Tatar Fanimo zizu na AMF iza Đokanović Pejović, ne bi sigurno primili više nego što bi dali.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 05 nov 2020, 13:58

Mislim da cemo ovako izgledati prtotiv TC
slika
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 05 nov 2020, 14:00

Laznjak je napisao/la:
05 nov 2020, 13:58
Mislim da cemo ovako izgledati prtotiv TC
slika
Moguce pa da Tatar i Krste mijenjaju mjesta.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 05 nov 2020, 14:01

Hladne sam glave, jedva sam zaspo, Stari na bolovanje otiso sinoc, ali kad bolje razmislim, nismo zijanili, idemo na pobjedu u Tuzlu ! A maleni ce kiksat BL.

Kao sto neko napisa, oni zive za ovu utakmicu, ali zato mi trofeje uzimamo. Uzet cemo ih na dolini chupova, samo jak napadac.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 53 gosta.