pa ZHK je najjaci sportski kanton poslije KS, HKK Siroki igra A Kosarkasku ligu bori se za prvo mjesto, mislim da ove godine igraju i ABA2, futsal imaju 2 ekipe, Ljubuski godinama najjaca ekipa u rukometu i onda dodas Posusje i Siroki kao fudbalske timove, malo je Posusje da ga grad financiralegenda reala je napisao/la: ↑25 okt 2020, 13:48Infrastrukturno su oni jaki jer imaju uslove da mogu odma igrati PL dok vecina klubova u ovoj ligi to nema i velike pare bi se morale uloziti kad bi se uslo pa niko i nece , ekipa kao i ostale u ovoj ligi nista oni nisu jači igrački od Toska,Sim Bau,Rudara,,Bratstva i sl.
Onda ne znam kakvi su u ostalim sportovim, al mislim da nemaju nijedan sport u ovom nivou osim fudbala i onda sve pare idu tu, evo mi u Gz imamo rukomet zene,muskarci godinama premijer liga,odbojka isto, imas kosarku u A1 ligi, imas futsal u prvoj ligi itd. malo mjesto puno sportskih kolektiva kojima trebaju pare i jbg, oni u Posušju to nemaju npr sve su bazirali na fudbal i vjerovatno ce se vratiti u PL
p.s jos nista nije gotovo