FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Na kraju pobjeda i tri boda koja nas drže u gornjem dijelu tabele.Prosječna igra.Prvo poluvrijeme bez igre i događanja.U drugom smo počeli dobro,pritisli,postigli gol i zatim stali.Izmjene Bašića koje su uslijedile su zatim dodatno ekipu okrenule prema vlastitom golu pa je Krupa preuzela teren i diktirala igru do kraja meča.Pohvala za Ubiparipa koji je postigao pobjednički pogodak a minus za Bađija koji je danas zalutao na teren.
-
- Kontakt:
Uspio sam gledat zadnjih 20 min i kao da mi djeluju da nikad zajedno igrali nisu..
Za Bađija si vala pravu,ne kontam njegovu igru nikako.
Dribling los,pas los,sut los,skok los ,brzina prosjecna i ispod nivoa jednog krila,nista ne kontam.
Bas sam volio vidjet ovog Doffa,al eto..
Dribling los,pas los,sut los,skok los ,brzina prosjecna i ispod nivoa jednog krila,nista ne kontam.
Najveca vrijednost danasnje utakmice su tri boda. Ostalo potanko.
Da,u pravu si potpuno.Zadnjih 20 minuta je bilo nepovezano i neorganizovano bunkerisanje tj isključivo branjenje minimalne prednosti.Pozitivanstav je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:25Uspio sam gledat zadnjih 20 min i kao da mi djeluju da nikad zajedno igrali nisu..
Bađi je smiješan igrač i veliki je luksuz plaćati jednog takvog panja u ekipi.Ali eto i on je rezultat neskautinga i nepraćenja njegovih ranijih igara u Zvijezdi 09.(Muratović)
Bravo za Bašića i čestitke momcima.Nimalo laka utakmica.Psihički pritisak i imperativ pobjede s obje strane.
Drago mi je da Bašić polako uspijeva vratiti igru ekipi koja je puno kola bila bez igre.Badara je "Drogba" a Baltazar i Muratović ga zalijepili za klupu.
Odlična startna postava.Motiv, trčanje a popravlja se i igra u tehničkom smislu.Treba vremena, još uvijek na momente gube orijentacju ali ide na bolje.Neobično lijep gol "pustinjske lisice" Ubiparipa.Čestitke za asistenciju Maksimoviću.Kostić opet onaj stari i to me raduje.Otkravio je .Postaje sve gibkiji i uvijek na mjestu gdje treba.Kobi Morris ,svaka čast.Početnih 4-3-3 treba priznati nije išlo kako treba.Očito treba težiti tome bar u pojedinim fazama igre ali, rano je sad uz sve nagomilane probleme upuštati se u razvlačenje ekipe a da pri tom mi nemamo tehnički dotjeranu igru za tu šemu.Najvažnije ,motivacija,borbenost,trčanje,markiranje prostora i borba do zadnje kapi znoja.Neka to bude temelj za sada a doći će vrijeme za 4-3-3 .I Fejziću moram mahsuz selam zbog one odbrane na kraju utakmice.Ono mogu samo veliki gomani.Pokriven svojim igračem on se bacio i loptu odbranio prema gore i prečka mu je bila saveznik ,ako sam dobro vidio.Ma nema šta da se kaže nego, "Šilton".Hodžić ,ono koliko je igrao djeluje jako pouzdano i evidentno je da momak zna igrati lopte. Danas je najvažnije bilo vidjeti pomake u smislu igre ka boljem.Zatim ,lijepo je i uknjižiti 3 boda.Sada se možemo posvetiti punom radu jer očito, "mrda" na bolje.Utakmica protiv dušmana iz Sarajeva će biti veliki izazov za Bašića i njegovu četu.Drugo poluvrijeme danas puno bolje od prvog jer ,smo ih relativno rano probili i dali gol, iako se i prije gola od početka 2. pol. vidjelo da su naši dodali gas.Crnkić dosta koristan ali slabo sarađuje sa saigračima.
Drago mi je da Bašić polako uspijeva vratiti igru ekipi koja je puno kola bila bez igre.Badara je "Drogba" a Baltazar i Muratović ga zalijepili za klupu.
Odlična startna postava.Motiv, trčanje a popravlja se i igra u tehničkom smislu.Treba vremena, još uvijek na momente gube orijentacju ali ide na bolje.Neobično lijep gol "pustinjske lisice" Ubiparipa.Čestitke za asistenciju Maksimoviću.Kostić opet onaj stari i to me raduje.Otkravio je .Postaje sve gibkiji i uvijek na mjestu gdje treba.Kobi Morris ,svaka čast.Početnih 4-3-3 treba priznati nije išlo kako treba.Očito treba težiti tome bar u pojedinim fazama igre ali, rano je sad uz sve nagomilane probleme upuštati se u razvlačenje ekipe a da pri tom mi nemamo tehnički dotjeranu igru za tu šemu.Najvažnije ,motivacija,borbenost,trčanje,markiranje prostora i borba do zadnje kapi znoja.Neka to bude temelj za sada a doći će vrijeme za 4-3-3 .I Fejziću moram mahsuz selam zbog one odbrane na kraju utakmice.Ono mogu samo veliki gomani.Pokriven svojim igračem on se bacio i loptu odbranio prema gore i prečka mu je bila saveznik ,ako sam dobro vidio.Ma nema šta da se kaže nego, "Šilton".Hodžić ,ono koliko je igrao djeluje jako pouzdano i evidentno je da momak zna igrati lopte. Danas je najvažnije bilo vidjeti pomake u smislu igre ka boljem.Zatim ,lijepo je i uknjižiti 3 boda.Sada se možemo posvetiti punom radu jer očito, "mrda" na bolje.Utakmica protiv dušmana iz Sarajeva će biti veliki izazov za Bašića i njegovu četu.Drugo poluvrijeme danas puno bolje od prvog jer ,smo ih relativno rano probili i dali gol, iako se i prije gola od početka 2. pol. vidjelo da su naši dodali gas.Crnkić dosta koristan ali slabo sarađuje sa saigračima.
Da nisi ti možda zamijenio Badžija sa nekim drugim.Ti si mi čudan skroz.CityCity je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:33Da,u pravu si potpuno.Zadnjih 20 minuta je bilo nepovezano i neorganizovano bunkerisanje tj isključivo branjenje minimalne prednosti.Pozitivanstav je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:25Uspio sam gledat zadnjih 20 min i kao da mi djeluju da nikad zajedno igrali nisu..
Bađi je smiješan igrač i veliki je luksuz plaćati jednog takvog panja u ekipi.Ali eto i on je rezultat neskautinga i nepraćenja njegovih ranijih igara u Zvijezdi 09.(Muratović)
To što je on tvoj ljubimac i što ga ne gledaš objektivno ne mijenja na činjenici da je loš igrač.tuzlac je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:38Da nisi ti možda zamijenio Badžija sa nekim drugim.Ti si mi čudan skroz.CityCity je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:33Da,u pravu si potpuno.Zadnjih 20 minuta je bilo nepovezano i neorganizovano bunkerisanje tj isključivo branjenje minimalne prednosti.Pozitivanstav je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:25Uspio sam gledat zadnjih 20 min i kao da mi djeluju da nikad zajedno igrali nisu..
Badji, otkako je došao u BiH,
utakmice 30
golovi 2
asistencije 1
autogolovi 1
crveni kartoni 2
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 31 okt 2020, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
Nermin Bašić pobjedu poklonio navijačima Tuzla Cityja
Trener tuzlanskog tima
Tuzla City je danas savladao kao gost ekipu Krupe sa 1:0.
31.10.20. 15:59
M. Šljivak
Bio je to prvi trijumf gostiju nakon tri utakmice, a i prva pobjeda novog trenera Nermina Bašića u Premijer ligi BiH.
"Bila je teška utakmica protiv defanzivno jake ekipe. Imali smo posjed lopte u nastavku nam se otvorio prostor. Čestitam igračima, ovo je pobjeda za naše navijače da vrate vjeruju u nas", rekao je Bašić za Arena Sport i dodao je:
"Dolazi nam Sarajevo, vidjet ćemo šta možemo uraditi. Ipak, prvo želim da uživam u ovom danu".
Trener tuzlanskog tima
Tuzla City je danas savladao kao gost ekipu Krupe sa 1:0.
31.10.20. 15:59
M. Šljivak
Bio je to prvi trijumf gostiju nakon tri utakmice, a i prva pobjeda novog trenera Nermina Bašića u Premijer ligi BiH.
"Bila je teška utakmica protiv defanzivno jake ekipe. Imali smo posjed lopte u nastavku nam se otvorio prostor. Čestitam igračima, ovo je pobjeda za naše navijače da vrate vjeruju u nas", rekao je Bašić za Arena Sport i dodao je:
"Dolazi nam Sarajevo, vidjet ćemo šta možemo uraditi. Ipak, prvo želim da uživam u ovom danu".
Pa neznalico jedna kad neznaš a ti nemoj džaba lupetati.CityCity je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:41To što je on tvoj ljubimac i što ga ne gledaš objektivno ne mijenja na činjenici da je loš igrač.tuzlac je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:38Da nisi ti možda zamijenio Badžija sa nekim drugim.Ti si mi čudan skroz.CityCity je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:33
Da,u pravu si potpuno.Zadnjih 20 minuta je bilo nepovezano i neorganizovano bunkerisanje tj isključivo branjenje minimalne prednosti.
Ti bi Džafića ,Ramića, Rustemovića i ostale igračine,jelde.Pa koliko ti je kratka pamet da se sjetiš utakmice protiv Širokog.Kako je dodao Ubiparipu.Kolko je samo danas pomagao odbranu po svojoj strani.Koliko je puta fauiliran.Koliko je i kakvim korakom tutnjao po desnoj strani u 2. poluvremenu kad je Nukić vraćen na beka? Koliko je svojom visinom značio kod prekida, bilo u ofanzivi ili defanzivi.Ja sam mislio da ljudi objektivno gledaju na naše igrače.Sramota.Sutra vidi kad bude snimak na Areni i dobro ga prati.
Odo navijati za remi pod Bijelim Brijegom.
Mrzim ove ekipe koje nakon sto povedu potpuno prestanu igrat.
A najveci krivac je najveca pickica u ekipi - Nukic, samo totalni kreten moze takvom igracu dat kapitensku traku.
Nakon gola potpuno prestao igrat i samo bezveze izbijao lopte napolje.
Nakon jednog tako bespotrebno poklonjenog kornera od strane Nukica spasila nas je precka.
Badji takodje, prestao igrat nakon gola, ili vise nije imao snage - ne znam.
Ali slazem se sa vecinom - los igrac, posebno kao krilo, mozda kao trreci napadac u ekipi i moze proci, ali slabo smo ga vidjeli u napadu do sada,
najcesce je bezuspjesno glumio krilo.
Ramic nijednu loptu nije zadrzao ni sekunde, ni jedan zracni duel nije dobio - apsolutna nula, on je ocito dolaskom Basica potpuno izgubio zelju da igra.
Spasio nas je eto Ubiparip golom.
Basic najvise treba da se posveti tome da ekipa igra 90 minuta a ne da prestane igrat fudbal nakon sto slucajno povede, a prvi od koga treba da krene po tom pitanju je nazalost kapiten.
A najveci krivac je najveca pickica u ekipi - Nukic, samo totalni kreten moze takvom igracu dat kapitensku traku.
Nakon gola potpuno prestao igrat i samo bezveze izbijao lopte napolje.
Nakon jednog tako bespotrebno poklonjenog kornera od strane Nukica spasila nas je precka.
Badji takodje, prestao igrat nakon gola, ili vise nije imao snage - ne znam.
Ali slazem se sa vecinom - los igrac, posebno kao krilo, mozda kao trreci napadac u ekipi i moze proci, ali slabo smo ga vidjeli u napadu do sada,
najcesce je bezuspjesno glumio krilo.
Ramic nijednu loptu nije zadrzao ni sekunde, ni jedan zracni duel nije dobio - apsolutna nula, on je ocito dolaskom Basica potpuno izgubio zelju da igra.
Spasio nas je eto Ubiparip golom.
Basic najvise treba da se posveti tome da ekipa igra 90 minuta a ne da prestane igrat fudbal nakon sto slucajno povede, a prvi od koga treba da krene po tom pitanju je nazalost kapiten.
Ti imaš neku svoju potrebu da sve posmatraš sa prevelikom dozom unošenja ličnih emocija a vrlo malo uključuješ mozak.Igrače (i trenere) dijeliš na one koji su ti po ćejfu i one koji nisu ne mareći realno za njihov učinak na terenu.Mnoge si igrače (i trenere) proglašavao promašajima a da nisu odigrali ni jednu utakmicu ili tek par utakmica, a mnogi su za tebe igračine a da su pokazali vrlo malo ili nimalo na terenu u dužem vremenskom razdoblju.Tako da što se tiče objektivnosti i realne slike tu si vrlo tanak .tuzlac je napisao/la: ↑31 okt 2020, 16:53Pa neznalico jedna kad neznaš a ti nemoj džaba lupetati.
Ti bi Džafića ,Ramića, Rustemovića i ostale igračine,jelde.Pa koliko ti je kratka pamet da se sjetiš utakmice protiv Širokog.Kako je dodao Ubiparipu.Kolko je samo danas pomagao odbranu po svojoj strani.Koliko je puta fauiliran.Koliko je i kakvim korakom tutnjao po desnoj strani u 2. poluvremenu kad je Nukić vraćen na beka? Koliko je svojom visinom značio kod prekida, bilo u ofanzivi ili defanzivi.Ja sam mislio da ljudi objektivno gledaju na naše igrače.Sramota.Sutra vidi kad bude snimak na Areni i dobro ga prati.
CityCity - Pogledaj ,koliko igrača drži Bađija ili koliko je igrača Bađi navukao na sebe u trenutku kad Ubiparip zabija gol.
Pa baš na ovom snimku se vidi koliko su mu kretnje male i spore.Uporedi kretanje strijelca Ubiparipa (pa i ostalih naših igrača u 16m) i njegovo.Ali hajde kako god,nema veze,bitno je da smo pobijedili i da kako tako ostajemo u igri za gornji dio tabele.
Ma bitno je dignemo atmosferu među navjačima sad kad u narednom kolu na Tušnju gostuje njanjajevo.Oni još pride imaju u srijedu utakmicu kontra melje.Bit će raje na Brdu.Potom smo domaćini u narednom kolu kontra Mladosti,pa gostujemo Olimpiku pa nam dolazi Velež. I da ispratim sve ,onda gostujemo Radniku i dočekuemo Borac u 19 kolu.Osjetit će se miris baruta u zraku.Sa ove pozicije na tabeli možemo računati na dosta TV prenosa .
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 01 nov 2020, 09:22, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje bi bili sa 17 bodova da smo kojim slučajem igubili danas?
1.FK Sarajevo (-1).... 12.. 10.. 2.. 0. 32
2.FK Željezničar (-1).. 12.. 9.. 1.. 2.. 28
3.FK Borac ............. 13.. 8.. 0.. 5.. 24
4.NK Široki (-1)........ 12.. 6.. 3.. 3.. 21
5.FK Tuzla City......... 13.. 6.. 2.. 5.. 20
6.HŠK Zrinjski (-1).... 12.. 6.. 1.. 5.. 19
7.FK Velež.............. 13.. 5.. 4.. 4.. 19
U srijedu igraju zaostale utakmice ;Široki - Zrinjski i FK Sarajevo-FK Željezničar.
1.FK Sarajevo (-1).... 12.. 10.. 2.. 0. 32
2.FK Željezničar (-1).. 12.. 9.. 1.. 2.. 28
3.FK Borac ............. 13.. 8.. 0.. 5.. 24
U srijedu igraju zaostale utakmice ;Široki - Zrinjski i FK Sarajevo-FK Željezničar.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 01 nov 2020, 16:11, ukupno mijenjano 4 puta.
Poslije Sarajeva imamo odličan raspored sve do 22 kola.Ali nikako da proigramo i ostvarimo neku ubjedljivu pobjedu.tuzlac je napisao/la: ↑31 okt 2020, 19:20Gdje bi bili sa 17 bodova da smo kojim slučajem igubili danas?
1.FK Sarajevo (-1)..... 12.. 10.. 2.. 0.. 32
2.FK Željezničar (-2)... 11.. 8.. 1.. 2.. 25
3.FK Borac (-1)......... 12.. 8.. 0.. 4.. 24
U srijedu igraju zaostale utakmice široki - Zrinjski i FK Sarajevo -FK Željezničar.
VJERUJ OVAJ BAŠIĆ MI "NIJE NI ROD NI POMOZI BOG".ALI, ZAPAŽAM DA SE NAŠA EKIPA POLAKO POČINJE KRETATI KA BOLJEM.NARAVNO , ČOVJEK BI ŽELIO DA TO BUDE U VREMENSKI KRATKOM ROKU.IPAK , TREBA VREMENA I ONO GLAVNO ,DA MU SE NIKO NE MIJEŠA U POSAO TRENERA -MENADŽERA.ON JE URADIO PAMETNO ŠTO JE UGOVOR OROČIO NA 8 KOLA.TIME JE POKAZAO DA IMA PRICIP I DA ŽELI DA HUSIĆ VIDI ŠTA ON MOŽE,ALI I DA ON VIDI KAKVA JE TO SITUACIJA U KLUBU I OKO PRVOG TIMA.ON OVDJE NIJE DOŠAO ZBOG PARA, NEGO,ZBOG IZAZOVA ZVANOG TUZLA CITY.CityCity je napisao/la: ↑31 okt 2020, 19:31Poslije Sarajeva imamo odličan raspored sve do 22 kola.Ali nikako da proigramo i ostvarimo neku ubjedljivu pobjedu.tuzlac je napisao/la: ↑31 okt 2020, 19:20Gdje bi bili sa 17 bodova da smo kojim slučajem igubili danas?
1.FK Sarajevo (-1)..... 12.. 10.. 2.. 0.. 32
2.FK Željezničar (-2)... 11.. 8.. 1.. 2.. 25
3.FK Borac (-1)......... 12.. 8.. 0.. 4.. 24
U srijedu igraju zaostale utakmice široki - Zrinjski i FK Sarajevo -FK Željezničar.
MI SMO U GOSTIMA POBIJEDII SAMO MLADOST U 4 .KOLU A OVU KRUPU SMO POBIJEDILI DAVŠI IM GOL U 92. MINUTU S TIM DA IM JE ISKLJUČEN IGRAČ.ŽAO MI JE ŠTO NE MOGU PRISUSTOVATI TRENINZIMA.
JEST IH ŠALTO BADARA BAĐI.

1.FK Sarajevo ....... 13.. 10. 3.. 0.. 33
2.FK Željezničar ..... 13.. 9.. 2.. 2.. 29
3.FK Borac ............13.. 8.. 0.. 5.. 24
4.HŠK Zrinjski ....... 13.. 7.. 1.. 5.. 22
5.NK Široki ........... 13.. 6.. 3.. 4.. 21
6.FK Tuzla City....... 13.. 6.. 2.. 5.. 20
7.FK Velež............. 13.. 5.. 4.. 4.. 19
U srijedu odigrane zaostale utakmice ;Zrinjski - Široki 2:1 i FK Sarajevo - FK Željezničar 1:1
2.FK Željezničar ..... 13.. 9.. 2.. 2.. 29
3.FK Borac ............13.. 8.. 0.. 5.. 24
4.HŠK Zrinjski ....... 13.. 7.. 1.. 5.. 22
5.NK Široki ........... 13.. 6.. 3.. 4.. 21
6.FK Tuzla City....... 13.. 6.. 2.. 5.. 20
7.FK Velež............. 13.. 5.. 4.. 4.. 19
U srijedu odigrane zaostale utakmice ;Zrinjski - Široki 2:1 i FK Sarajevo - FK Željezničar 1:1
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 04 nov 2020, 20:54, ukupno mijenjano 4 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 76 gostiju.