AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la MaGiCa » 22 dec 2010, 12:54

Ja nisam ziveo u Italiji, nisam tamo zavrsio fax itd., italijanski sam ucio po kursevima i sam kuci, ali ovo sto govori suntu jeu - je tacno. Italijanima problem pravi glas i slovo H. Sve drugo oni mogu da izgovore (mogu i H, kad im se skrene paznja na to), osim teskih konstrukcija iz recimo naseg jezickog idioma, tipa: P-R-V, N-S-T, CH-V-R i sl.

A oko ofsajda u utakmici Milan - Roma: najlakse je traziti izgovor, ali ga je nemoguce naci u onakvoj katastrofi Milana. gubio je Milan od Rome (pre 1989e i posle 2005e), ali nikada nije onako pao saptom kao pre 4 dana. Abbastanza.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 dec 2010, 15:55

suntu jeu je napisao/la:Evo vidi fino na 7:10
haj ne rise boga ti premilog, reko si da je ona šansa kad se ibro spetljao kad je pokušao lobovati golmana bio ofsajd i da ti znaš sigurno jer si gledao na talijanskoj televiziji :roll: naravno kasniji klip te demantovao i šta sad, jbg desi se.

Znaš šta mi nije jasno, zašto ti ili vi(ne persiram te već u slučaju da vas ima više koji perfektno pričate talijanski) onda to svoje znanje ne iskoristite za nešto korisno i konstruktivno na ovom forumu, glupo je da ja koji nemam niti jednog časa talijanskog ni u školi niti na nekom kursu idem i patim se za svojim poznavanjem max 200 riječi talijanskog i ovdje pokušavam staviti neke novosti iz serije a, a foruma na talijanskom ima mali milion, svaka novina ima svoj portal, pa što ti je teško onda nešto s nama ovdje jadnim i neukim to podjeliti,
evo suđenja za calciopoli neka još traju, neka završena ima o tome šta pričati na sto strana, pa daj o tome šta napiši, na našim jezicima se o tome slabo šta može pročitati,
pa o reprezentaciji, o mladim nadama, ma milion stvari da s tim znanjem budeš koristan, a ti odlučio da ti to služi za neka totalno niska prepucavanja i dokazivanja valjda samom sebi??

treća stvar nigdje ja nisam spominjao koje je slogove ili slova talijanima teško izgovarati to nit znam a nit me interesuje, ali znam 100% da "MILAN" izgovaraju drukčije skroz nego mi, e sad ti reci da izgovaramo isto i da više uopšte ni ne čitam tvoje postove.
ovo je sve najdobronamjernije, ev magica je ovaj pdf digao na puno veći nivo a nema znanje talijanskog ni blizu tvog, jednostavno je šteta da ti to svoje više ne ikoristiš, pusti pametovanje i preseravanje, hajmo malo konstruktivnosti, vidiš da ti postove na talijanskom brišu, ovo je sve najdobronamjernije a ako se ljutiš reci, nikad slova s tobom više razmjeniti neću, nikakav problem, mada nevidim razlog za to ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 22 dec 2010, 16:02

suntu jeu je napisao/la:Evo vidi fino na 7:10
opet suntu jeu trolcina sa svojim poznavanjem italijanskog jezika i faxom,mozda si u bolonji studirao,naucnice :roll: :o :mrgreen: :mrgreen:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 22 dec 2010, 16:06

de ljudi malo dikutujete o klubu, **** izgovor kao da je bitno :) Hocemo da dovedmo Bainsa iz Evertona radi se o lijevom beku i to Capello svjatovao da ga dovedmo jer misli da ce mu cijena ko Baleu skociti vrtoglavo, dao ja i gol neku noc Cityu :)

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 dec 2010, 16:08

meskalin je napisao/la:de ljudi malo dikutujete o klubu, **** izgovor kao da je bitno :) Hocemo da dovedmo Bainsa iz Evertona radi se o lijevom beku i to Capello svjatovao da ga dovedmo jer misli da ce mu cijena ko Baleu skociti vrtoglavo, dao ja i gol neku noc Cityu :)
fino,fino samo kad bi se imalo para :lol:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 22 dec 2010, 17:36

robovi88 je napisao/la:
meskalin je napisao/la:de ljudi malo dikutujete o klubu, **** izgovor kao da je bitno :) Hocemo da dovedmo Bainsa iz Evertona radi se o lijevom beku i to Capello svjatovao da ga dovedmo jer misli da ce mu cijena ko Baleu skociti vrtoglavo, dao ja i gol neku noc Cityu :)
fino,fino samo kad bi se imalo para :lol:
e vala ako nemamo 10 milja za igraca onda se ne treba nadati ni Scudetu ni LP, pa kako bi pljunili 30 milja :D

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 22 dec 2010, 17:40

Nedaju ga za 10mil,hoce 12mil a pregovori su u toku s nama i skoro zavrsen poso snjim,nadjite sebi drugog :D :D pustite njega nama,uzmite vi Bale sebi a nama ovaj :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 dec 2010, 17:46

van gall je napisao/la:Nedaju ga za 10mil,hoce 12mil a pregovori su u toku s nama i skoro zavrsen poso snjim,nadjite sebi drugog :D :D pustite njega nama,uzmite vi Bale sebi a nama ovaj :D
Bale je za nas samo san :lol: :lol:

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 22 dec 2010, 17:49

robovi88 je napisao/la:
van gall je napisao/la:Nedaju ga za 10mil,hoce 12mil a pregovori su u toku s nama i skoro zavrsen poso snjim,nadjite sebi drugog :D :D pustite njega nama,uzmite vi Bale sebi a nama ovaj :D
Bale je za nas samo san :lol: :lol:
Za ovog Bainesa kazu da je jeftinija verzija Balea,valjda dosta govori o njemu,a mi bavarci smo ga pratili i stvarno je odlican igrac i sad ko god ga dovede bit ce odlicno pojacanje... ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 dec 2010, 18:19

ma tek produžio s evertonom, nema šanse da ga puste bez 15-20 miliona, a evo sad zieglera traži i juve :lol:
on bi bio puno jeftiniji jer je pred istekom ugovora, bolje njemu ponuditi bolju platu i opet će biti jeftiniji od bainesa.
coentraoa više i ne spominju cifra je paprena a kažu i barsa se uključila u borbu a oni za bekove bez problema daju 40 i više miliona eura tako da se tu ne može milan takmičiti.
za bejla nema šanse nikakve on je još skuplji jer sad je apsolutni hit.
zna li neko šta je s ovim monelongom što je došao iz urugvaja, dal ga iko spominje u milanu, pokazuje li ikakvu kvalitetu, kako radi na treninzima, išta?
ili će biti kao oni viudez i cardacio došli kao neki veliki talenti a nisu ni zaigrali

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 dec 2010, 18:36

tony-mortale je napisao/la:ma tek produžio s evertonom, nema šanse da ga puste bez 15-20 miliona, a evo sad zieglera traži i juve :lol:
on bi bio puno jeftiniji jer je pred istekom ugovora, bolje njemu ponuditi bolju platu i opet će biti jeftiniji od bainesa.
coentraoa više i ne spominju cifra je paprena a kažu i barsa se uključila u borbu a oni za bekove bez problema daju 40 i više miliona eura tako da se tu ne može milan takmičiti.
za bejla nema šanse nikakve on je još skuplji jer sad je apsolutni hit.
zna li neko šta je s ovim monelongom što je došao iz urugvaja, dal ga iko spominje u milanu, pokazuje li ikakvu kvalitetu, kako radi na treninzima, išta?
ili će biti kao oni viudez i cardacio došli kao neki veliki talenti a nisu ni zaigrali
Nema od Montelonga nista - novi Cardaccio i Viudez.
Baines ako bira izmedju Bayern Monaca i Milana, i izabere Bayern Monaco, je sasvim sigurno odlucio da mu je dobro biti prosek.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 dec 2010, 18:41

ma pretpostavio sam to ta montelonga, al bio je par utakmica čak na klupi(to bi za npr. onyjewua bio uspjeh) pa reko da nije alegri ga šta spomninjao, da li se rčuna na njega, jbg slab sa ja s talijanskim ;)
a nije da taj englez baš bira između bajerna i milana, bajern je čak mislim poslao i službenu ponudu i da pregovaraju, a za milan se samo po novinama piše za neki interes

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 dec 2010, 19:36

Šok u Milanu: Ronaldinho dogovorio prelazak u Gremio!
http://www.acmilan-serbia.com/2010/12/s ... vorio.html sretno ti bilo, sad imamo mladjeg i trenutno boljeg Cassana koji ce uzimati manju platu ,a vise se truditi na terenu ;)

Milan Cassanu " Nemoj uprskat' "
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... nt-blow-it vjerujem da neće 8-) , mislim da ce biti dobar dzoker :)

Milan ponovo želi Mexesa !!!
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ippe-mexes
Milan u potrazi za jačanjem njihove odbrane s Rominim Philippe Mexesom, koji bi mogao stići Besplatno ... :lol: 8-)

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 22 dec 2010, 19:52

...milan nije nista izgubio ovom prodajom ronaldinha jer kad je ronaldinho i igrao samo se je setao po terenu,ponekad bi neki dobar potez uradio ili dobru loptu poslao...al et ipak je izabrao klub iz ljubavi,a dobivao je bolje ponude...

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 dec 2010, 19:55

enobarca je napisao/la:...milan nije nista izgubio ovom prodajom ronaldinha jer kad je ronaldinho i igrao samo se je setao po terenu,ponekad bi neki dobar potez uradio ili dobru loptu poslao...al et ipak je izabrao klub iz ljubavi,a dobivao je bolje ponude...
tako je samo se "vuko" po terenu, 80% lopti je gubio, malo pretrči, ne vraća se itd,
Cassano je zivahniji od njega, vise trci, krade lopte, jači je itd ... tako da mislim da smo u plusu
jer Dinho' neije msm otisao a da nismo primili ni kinte :? , dok je Cassano dosao dzaba s duplo jeftinijom platom nego sto je imao Dinho'

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 22 dec 2010, 21:00

tony-mortale je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la: treća stvar nigdje ja nisam spominjao koje je slogove ili slova talijanima teško izgovarati to nit znam a nit me interesuje, ali znam 100% da "MILAN" izgovaraju drukčije skroz nego mi, e sad ti reci da izgovaramo isto i da više uopšte ni ne čitam tvoje postove.

To je intonacija... dakle intonacija je drugačija nego kod nas.. nama je akcenat na prvom vokalu, dok je Talijanima na zadnjem. Intonacija i problem izgovora ( što si ti spomenuo ) su dvije različite stvari.

Vidim da mi brišu postove na talijanskom kada nekad pričam sa Magicom. Budi rečeno to je po meni vrlo glupo, jer ima ovdje pun klinac likova koji linkaju na tekstove na engleskom pa se ne brišu, jer je to engleski. :roll:

I nakon toga ja trebam šta raditi u vezi talijanske lige ? Pa ima dosta toga na engleskom.

U vezi onog gola ne da mi se više raspravljati jer me otvoreno nazivaš lažovom. Ono je isto bio pokušaj loba, na to sam ja mislio- dok si ti ili neko drugi mislio na drugu situaciju koju nisam vidio, ali bitno je prvo čovjeka nazvati lažovom gdje ćeš tražit neko opravdanje.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 dec 2010, 21:06

suntu jeu je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la: treća stvar nigdje ja nisam spominjao koje je slogove ili slova talijanima teško izgovarati to nit znam a nit me interesuje, ali znam 100% da "MILAN" izgovaraju drukčije skroz nego mi, e sad ti reci da izgovaramo isto i da više uopšte ni ne čitam tvoje postove.

To je intonacija... dakle intonacija je drugačija nego kod nas.. nama je akcenat na prvom vokalu, dok je Talijanima na zadnjem. Intonacija i problem izgovora ( što si ti spomenuo ) su dvije različite stvari.

Vidim da mi brišu postove na talijanskom kada nekad pričam sa Magicom. Budi rečeno to je po meni vrlo glupo, jer ima ovdje pun klinac likova koji linkaju na tekstove na engleskom pa se ne brišu, jer je to engleski. :roll:

I nakon toga ja trebam šta raditi u vezi talijanske lige ? Pa ima dosta toga na engleskom.

U vezi onog gola ne da mi se više raspravljati jer me otvoreno nazivaš lažovom. Ono je isto bio pokušaj loba, na to sam ja mislio- dok si ti ili neko drugi mislio na drugu situaciju koju nisam vidio, ali bitno je prvo čovjeka nazvati lažovom gdje ćeš tražit neko opravdanje.
Slušaj ti suntu kako si već boli nas **** za taj akcenat,**** se meni kako se to izgovara, ovo je tema A.C Milan a ne Gramatika,Jezici itd ... nemoras se sad hvalit da znas italijanski, znam i ja Bosanski,Srpski,Hrvatski,Crnogorski ... pa se ne Hvalim sad pls mani nas te gramatike, ponovo kazem ovo je tema
AC MILAN

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 dec 2010, 21:11

suntu jeu je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:Koje 2 100% šanse je fulio Ibra ? Ono su bili ofsajdi. Ibra tačnije nije imao nijedne prilike.
ona prva kad se zajebavo i htio lobovati golmana nije bio ofsajd, a ona druga kad je preko gola pucao je bio ofsajd
Obje situacije su bile ofsajd. Gledao sam utakmicu sa talijanskim komentarom, ljudi su fino rekli da je bio ofsajd.
hajd dobro ev ja ću ti se izviniti iako si rekao da nije ibra imao nijedne prilike jer su bili ofsajdi a dvaput je išao sam na golmana kad nije sviran ofsajd, al to je sad toliko nebitno, bodovi se broje njih odnese roma i sve 5, idemo dalje.
a na talijanskom imaš more toga o seriji a a na engleskom ni 10% tog, uvijek se može naletiti na nešto interesantno pa šta bi ti falilo kad imaš vremena da na forumu to u kratkim crtama i napišeš ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 dec 2010, 21:16

Pravda za suntu jeu-a. Giustizia per suntu jeu. :mrgreen:

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 22 dec 2010, 21:28

tony-mortale je napisao/la: hajd dobro ev ja ću ti se izviniti iako si rekao da nije ibra imao nijedne prilike jer su bili ofsajdi a dvaput je išao sam na golmana kad nije sviran ofsajd, al to je sad toliko nebitno, bodovi se broje njih odnese roma i sve 5, idemo dalje.
a na talijanskom imaš more toga o seriji a a na engleskom ni 10% tog, uvijek se može naletiti na nešto interesantno pa šta bi ti falilo kad imaš vremena da na forumu to u kratkim crtama i napišeš ;)
Tačnije tri puta. Prva situacija je bila u prvom poluvremenu ( za koju ja nisam znao ) i dvije u nastavku, za koje sam ja rekao da su bile ofsajd .

Ona na 7: 10 i ova na 5 : 50

I nije sviran nijednom... samo su ovi rekli da je bio ofsajd. To je to.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.