La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- LlullSergio
- Kontakt:
Re: La Liga
Pa prvo nemam taj podatak, a drugo nemam ni podatak koliko je povlačenja bilo u sesnaestercu.
To ima milion povlačenja je onako odokativno rečeno, pogotovo sad s VAR tehnologijom gdje je je puno manje toga. I sto mi se bas svidja.
Šta ja treba da skačem za loptu i vučeš me za dres, i onda nikom ništa.
To ima milion povlačenja je onako odokativno rečeno, pogotovo sad s VAR tehnologijom gdje je je puno manje toga. I sto mi se bas svidja.
Zašto bi neko iznosio drugačije mišljenje od onoga koje je ispravno? Lopta ide na Ramosa, Legle ga veoma glupim potezom sprječava da dođe do nje.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
U idealnom svijetu gdje sudije drže kriterij na nivou lige se slažem s tobom.LlullSergio je napisao/la: ↑27 okt 2020, 13:22Pa prvo nemam taj podatak, a drugo nemam ni podatak koliko je povlačenja bilo u sesnaestercu.
Međutim, u ligi gdje se u jednoj tekmi svira za to penal, u drugih pet ne, se ne slažem.
Ne slažem se da klasiko prelomi penal sviran za povlačenje kojem je prethodilo guranje.
evo recimo jeftha je odličan primjer mentalne gimnastike gdje čovjek jednostavno odbija da uzme guranje Ramosa u procjenu jel bio penal.
Ta lopta nije ni blizu Ramosa bila, vec kad je vidio da ne moze do nje, covjek se par sekundi kasnije bacio i to na suprotnu stranu i svirali penal.
Par puta je isto napravio Benzema na utakmici i mahao rukama, samo mu nije proslo. Imate na YT sve pa se uvjerite.
Da ne govorim da ne bi ni proslu ligu osvojiti protiv onako ocajne Barcelone da nisu svako kolo dobijali penal i to nerijetko u zadnjim minutama, gdje su uzimali 3 boda.
I sve je to okej, ali nemojte onda kmecati da se nama nesto sudi i da mi osvajamo titule pomocu sudaca u Ligi. Jer na RMB je to cesto glavna tema. Dvostruki standardi, reklo bi se.
Par puta je isto napravio Benzema na utakmici i mahao rukama, samo mu nije proslo. Imate na YT sve pa se uvjerite.
Da ne govorim da ne bi ni proslu ligu osvojiti protiv onako ocajne Barcelone da nisu svako kolo dobijali penal i to nerijetko u zadnjim minutama, gdje su uzimali 3 boda.
I sve je to okej, ali nemojte onda kmecati da se nama nesto sudi i da mi osvajamo titule pomocu sudaca u Ligi. Jer na RMB je to cesto glavna tema. Dvostruki standardi, reklo bi se.
27.10.2020
Čuj bacio se na suprotnu stranu, pa logično da ćeš se baciti tamo gdje ide lopta.
Sreća pa je VAR došao, inače bi Barcelona vjerojatno nastavila osvajati lige zbog sudijskih grešaka na štetu Madrida.
Sreća pa je VAR došao, inače bi Barcelona vjerojatno nastavila osvajati lige zbog sudijskih grešaka na štetu Madrida.
- LlullSergio
- Kontakt:
Možemo se samo složiti da se ne slažemo.
Lopta otisla van terena skoro i ovaj se onda bacio

Bilo bi zanimljivo citati komentare da je nama takav penal sviran protiv vas

27.10.2020
Sreća. Inače bi Real nastavio uzimati CL.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Jedina greska sudije je sto Real jos ranije nije dobio penal u prvom poluvremenu kad je Lenglet pokosio Ramosa po nogama pri centarsutu iz kornera.
To je greška onog iz VAR sobe, ovaj na terenu je jedino previše stvari Messiju dopuštao.
Slazem se. Ono je bio puno octiji penal.
Debilizam zivi.
Pokusaj uprave Barce da se skrene paznja sa svojih fejlova.
Podsjeća na retoriku kojom se vode lideri torova u BiH.
Ako ne budete glasali za nas, pobit ce nas anam oni.
To isto radi i Bartomeu.
Nema veze sto ekipa izgleda amaterski i koju nije nabio samo onaj ko nije igro protiv njih.
To isto radi i Bartomeu.
Nema veze sto ekipa izgleda amaterski i koju nije nabio samo onaj ko nije igro protiv njih.
Barcelona kada osvoji titulu osvoji sa 15-20 bodova više od Reala, a Real kada osvoji titulu to bude sa 3-4 boda više od Barcelone. Zato odluke sudija dolaze do izražaja. Ja prvi nikad ne bi pričao o sudijama da Real osvoji titulu sa nekih 15 bodova više od Barcelone pa čak i ako Barcelona u nekim utakmicama bude i oštećena.
VAR je dobar jer se tek sada vidi kome su sudije bile naklonjene svih ovih godina i da su neke odluke sigurno bile daleko od slučajnosti. Uvođenjem VAR-a Barceloni više ne pomažu sudije, čak što više prije se može reći da je obrnuto, dok se Real i dalje gura bez obzira na VAR.
Najjače je kad prošle sezone u jednoj od odlučujućih utakmica za titulu Ter Stegen odbrani penal protiv Atletica i sudija (OPRAVDANO) ponovi penal jer je izašao možda nekih 1-2 cm sa linije dok nisu htjeli da ponove oba penala kada su igrači Atletica ulazili u 16-erac prilikom izvođenja oba penala. Kakav VAR i pič.ke materine

Pa bilo bi lako da se samo Barcelona žaliDzoni je napisao/la: ↑27 okt 2020, 16:17Debilizam zivi.
To isto radi i Bartomeu.

Barem 5-6 klubova je se žalilo ove godine na suđenje nakon utakmica protiv Reala i to je samo ono što sam ja upratio. Pogledaj izjavu Muniaina prošle sezone. Mora da i oni pokušavaju skrenuti pažnju sa nečega!?

- Chapman1886
- Kontakt:
Prošle sezone su poklonili titulu ciganima, cak je i Tebas prvi covjek Primere, javno govorio o Perezu i cirkusu u VAR sobama.Petardaa je napisao/la: ↑27 okt 2020, 16:29
VAR je dobar jer se tek sada vidi kome su sudije bile naklonjene svih ovih godina i da su neke odluke sigurno bile daleko od slučajnosti. Uvođenjem VAR-a Barceloni više ne pomažu sudije, čak što više prije se može reći da je obrnuto, dok se Real i dalje gura bez obzira na VAR.
Najjače je kad prošle sezone u jednoj od odlučujućih utakmica za titulu Ter Stegen odbrani penal protiv Atletica i sudija (OPRAVDANO) ponovi penal jer je izašao možda nekih 1-2 cm sa linije dok nisu htjeli da ponove oba penala kada su igrači Atletica ulazili u 16-erac prilikom izvođenja oba penala. Kakav VAR i pič.ke materineNaravno, utakmicu je sudio smradonja Gil Manzano ili je bio glavni u VAR sobi. Ne sjećam se...
- LlullSergio
- Kontakt:
Jeste se dogovorili, dal' je VAR uveden da pomogne Realu ili da konacno donese pravdu 

- Chapman1886
- Kontakt:
ali kakav postLlullSergio je napisao/la: ↑27 okt 2020, 18:07Jeste se dogovorili, dal' je VAR uveden da pomogne Realu ili da konacno donese pravdu![]()

Samo Sloboda | COYG
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.