Rekonstrukcija stadiona u BiH

avenija
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la avenija » 26 okt 2020, 14:24

Vlast i ulaze u ovaj stadion od reflektora do tribine.
Doduse nisu maheri isprositi kao vi sa Grbavice ali koliko toliko i to je dovoljno
Kada bude finansijska kons. za krov obavezno na edukaciju potrazivanja sadake na Grbavicu
Ustvari nisu oni takvi, oni ne savijaju kicmu i ne pruzaju ruku sadake pred svakim
:bih:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 26 okt 2020, 14:32

Pitagora je napisao/la:
26 okt 2020, 05:40
mozak je napisao/la:
25 okt 2020, 21:13
Mislim da je razmak izmedu gola i tribine na obje strane identican u cm!
slika

Ovo mi bode oci
Udaljenost od tribine do gol aut linije je ista na obe strane jer se teren pomjerio pred pocetak sezone da bi se zadovoljili standardi. Medjutim, pomjeranjem terena si dobio to da centralne tribina vise nije 100% "centrirana" u odnosu na stadion, isto kao i VIP ali izgradnjom zdenki vjerujem da ce se dosta manje primjetiti nego sada.
Forzza Velez

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 okt 2020, 15:11

taj problem da rijese pismeno, moraju produziti centralnu tribinu koji metar...ako odmah nesto budu sjekli, zavijali, nema sanse da se dovede vizuelno kako treba u odnosu na gornji dio.
Sjecam se onog cele, direktora te firme koja radi RA tribinu, na upit o zdenkama on rece ja cu odraditi ovu ovdje, nesto mi je djelovalo kao da on i ne zna kako bi gornju odradio:-)

kako god, stubovi, zdenke, reflektori u zdenkama, asimetricnost itd. ovo ce biti jako lijep stadion za nase uslove u konacnici.
Mozda i najljepsi, ukoliko do tada bp i grbavica ne urade nista novo.
Samo je pitanje koliko ce to sve potrajati i u vrapcicima jer ostao je skuplji dio. Treba jos bruka para za sve krovove, centralnu tribinu sa sadrzajima i novi teren. Ukoliko sve bude zavrseno do 2025. god.,bice super.

Samo nek se nesto radi, ovo mi je jedna od ljepsih tema, jos da nema ovih 'perspektivnih' likova, bilo bi jos bolje.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 26 okt 2020, 15:30

svrakino1921 je napisao/la:
26 okt 2020, 14:07
Konzerva je napisao/la:
25 okt 2020, 17:10
:cool: :cool: :cool: :cool:

slika
Ovako nije moglo Sarajevo nesto napravit sebi
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Trebate Rođeni pokusat nesto i preko vlasti da se ulozi u vas stadion
Nesto slicno ko Zenicani
I malo Savez i gotov stadion
Bez vlasti se realno nemoze nista. Ako imas uredan projekat, i zelis nesto, moras i ti ucestvovat sa dosta novca. Zadnja tribina koja je ostala je ujedno i najskuplja investicija. Vec su uplanirana sredstva od strane grada kao dio pomoci u nastavku gradnje. Nadam se da ce savez u saradnji sa uefom nagraditi sav ovaj trud i da ce za 100 godisnjicu biti zavrsena arena.
Stogodisnjica je 31.05.2022.god
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 okt 2020, 18:47

mozak je napisao/la:
26 okt 2020, 15:30
svrakino1921 je napisao/la:
26 okt 2020, 14:07
Konzerva je napisao/la:
25 okt 2020, 17:10
:cool: :cool: :cool: :cool:

slika
Ovako nije moglo Sarajevo nesto napravit sebi
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Trebate Rođeni pokusat nesto i preko vlasti da se ulozi u vas stadion
Nesto slicno ko Zenicani
I malo Savez i gotov stadion
Bez vlasti se realno nemoze nista. Ako imas uredan projekat, i zelis nesto, moras i ti ucestvovat sa dosta novca. Zadnja tribina koja je ostala je ujedno i najskuplja investicija. Vec su uplanirana sredstva od strane grada kao dio pomoci u nastavku gradnje. Nadam se da ce savez u saradnji sa uefom nagraditi sav ovaj trud i da ce za 100 godisnjicu biti zavrsena arena.
Stogodisnjica je 31.05.2022.god
Mislio sam na vise nivoe vlasti
Nikad nije bio premijer iz Mostara
Nikad vasa neka legenda nije bila predsjednik Saveza
A najgore je kod vas bilo u ratu

I zato vama svaka cast

Sto se tice Uefinih sredstava
Bivsa uprava je imala inspektora u Uefi
:D
Kazu ovi iz Saveza-Bilino i Kosevo
Inspektor-ipak Grbavica
:D
Malo se raspitajte ;)

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 26 okt 2020, 19:02

samo kroz ovakve stadione na masovnijoj skali mi mozemo postati fudbalska velesila na balkanu , po receptu na Island, sto prije to shvatimo to bolje

sklanjanje djece sa ulice i da se vise posvete fudbalu na slobodno vrijeme, djeca ujedno i treniraju a kad cesto treniraju kroz igru na slobodno vrijeme sa rajom, lakse ce i kucati na vrata sarajevskih premijerligasa, a to je prva stepenica do reprezentacije

U sarajevskom naselju Vitkovac otvoren novoizgrađeni stadion
slika

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /201026120

sto vise ovakvih tenerena po svim gradovima po Bosni tek tad se imamo cemu nadati da postanemo.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 26 okt 2020, 20:12

Stadion? Obicni teren za mali nogomet s umjetnom travom, takve imas u svim mjestima u BiH

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 okt 2020, 03:05

Bilo je zanimljivo citati proteklih 30-40 stranica u jednom potezu.

Ismijavanje stubova na Vrpacicima gdje i ja se slazem da je apsurdno sto su gradjeni betonski armirani stubovi (kao da su antitenkovske barijere u pitanju) umjesto da se postave celicni. Neko je konstatno spominjao da posljednji redovi te tribine "vise u zraku", no identicna je situacija i sa istokom na Grbavici samo na vecoj skali. Definitivno sam misljenja da je mogao se postaviti krov slican onaj na Grbavici na toj tribini i 50% manje stubova.

Bila se pojavila i vijest o mogucim radovima na Tusnju sto licno ne vjerujem da ce se desiti. Tu se spominje da se mora naci alternativa ukoliko se ukida atletska staza, pa zar lokacija na kampusu nije zadovoljavajuca alternativa? Meni ovako izgleda kao da se taj lokalitet moze preurediti u super atletski poligon i treba se teziti tome. Kada se (valjda jednog lijepog dana) izgradi istocna tribina na Tusnju treba se pomjeriti teren do iste i onda ostale tribine graditi u ravni sa istim pa neka na kraju sjever bude ruglo stadiona pa da se za nekih 20 godina razmislja o rusenju istog i gradnju nove tribine na tom mjestu.

Zrinjski je kratko iskocio sa slikom plana stadiona iz 2011. gdje je apsurd sto je zadrzana atletska staza. Teren treba pribliziti trenutnoj velikoj tribini i tribinu sa druge strane gdje je sada stajanje graditi do terena. Usput napraviti i trg ili nesto ispred stadiona, a ne imati onaj ogromni betonski zid.

Koševo se nesto malo spominjalo. Tu je smatram greska sto vecina ljudi prica o tome da se zapad treba zadrzati i teren pribliziti njemu te srusiti ostale tribine. Istok je po meni najperspektivnija tribina na tom stadionu trenutno i planove treba okretati prema njoj i ostale tribine razmatrati u odnosu sa njom, a ne zapadom.

Grbavica se spominjala u kontekstu prodaje pomocnog terena. I moja je zelja da nista ne prodamo, a ispuno sve nase zelje. Sada, ja licno nisam sjedio i pravio planove i varijante buduceg razvoja tako da ne mogu dati konacan sud na ovo. Ja bi radije da taj teren ostane nas, ispod njega napravio podezmnu garazu na 2-3 sprata na cijem vrhu bi se nalazio teren i jedna kvalitetna tribina sa krovom, sa svojim svlacionicama i prostorijama. Ali ovo sto sam ja napisao kao moju zelju bi vec kostalo oko desetak miliona KM, kako nabaviti taj novac? Jos na to zapad ce nas kostati 10-12 miliona, kompletiran jug jedno 4-5 miliona, ulaganje u ostatak stadiona (obnova sjevera, dovrsetak istoka, trg ispred sjevera i istoka) jedno 3 miliona KM.

ANTIPAPAK
Kontakt:

Post Postao/la ANTIPAPAK » 27 okt 2020, 08:59

Nem ruznijeg stadiona od ovog velezevog da su bili pametni pa prihvatiti ponudu grada mostara pa zajedno sa zrinjskim igrati pod bijelim brijegom

ali jok hem sad imaju ruzan stadion i to jos izvan mostara, hem opet grad Mostar vlasnik tog stadiona

tacno onaj stari dobri velez ne postoji
velez se ukakio

CAPAJEBO ❤

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 27 okt 2020, 10:37

Žalosno da ovako izgleda stadion koji se pravi. Ruglo obično.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 27 okt 2020, 11:35

AnelZ je napisao/la:
27 okt 2020, 03:05
Bilo je zanimljivo citati proteklih 30-40 stranica u jednom potezu.

Ismijavanje stubova na Vrpacicima gdje i ja se slazem da je apsurdno sto su gradjeni betonski armirani stubovi (kao da su antitenkovske barijere u pitanju) umjesto da se postave celicni. Neko je konstatno spominjao da posljednji redovi te tribine "vise u zraku", no identicna je situacija i sa istokom na Grbavici samo na vecoj skali. Definitivno sam misljenja da je mogao se postaviti krov slican onaj na Grbavici na toj tribini i 50% manje stubova.

Bila se pojavila i vijest o mogucim radovima na Tusnju sto licno ne vjerujem da ce se desiti. Tu se spominje da se mora naci alternativa ukoliko se ukida atletska staza, pa zar lokacija na kampusu nije zadovoljavajuca alternativa? Meni ovako izgleda kao da se taj lokalitet moze preurediti u super atletski poligon i treba se teziti tome. Kada se (valjda jednog lijepog dana) izgradi istocna tribina na Tusnju treba se pomjeriti teren do iste i onda ostale tribine graditi u ravni sa istim pa neka na kraju sjever bude ruglo stadiona pa da se za nekih 20 godina razmislja o rusenju istog i gradnju nove tribine na tom mjestu.

Zrinjski je kratko iskocio sa slikom plana stadiona iz 2011. gdje je apsurd sto je zadrzana atletska staza. Teren treba pribliziti trenutnoj velikoj tribini i tribinu sa druge strane gdje je sada stajanje graditi do terena. Usput napraviti i trg ili nesto ispred stadiona, a ne imati onaj ogromni betonski zid.

Koševo se nesto malo spominjalo. Tu je smatram greska sto vecina ljudi prica o tome da se zapad treba zadrzati i teren pribliziti njemu te srusiti ostale tribine. Istok je po meni najperspektivnija tribina na tom stadionu trenutno i planove treba okretati prema njoj i ostale tribine razmatrati u odnosu sa njom, a ne zapadom.

Grbavica se spominjala u kontekstu prodaje pomocnog terena. I moja je zelja da nista ne prodamo, a ispuno sve nase zelje. Sada, ja licno nisam sjedio i pravio planove i varijante buduceg razvoja tako da ne mogu dati konacan sud na ovo. Ja bi radije da taj teren ostane nas, ispod njega napravio podezmnu garazu na 2-3 sprata na cijem vrhu bi se nalazio teren i jedna kvalitetna tribina sa krovom, sa svojim svlacionicama i prostorijama. Ali ovo sto sam ja napisao kao moju zelju bi vec kostalo oko desetak miliona KM, kako nabaviti taj novac? Jos na to zapad ce nas kostati 10-12 miliona, kompletiran jug jedno 4-5 miliona, ulaganje u ostatak stadiona (obnova sjevera, dovrsetak istoka, trg ispred sjevera i istoka) jedno 3 miliona KM.
Dobro došao nazad. Milina je citati tvoje postove. Mislim da će korona dodatno usporiti radove koji su i onako sporo isli na svim našim stadionima.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 27 okt 2020, 13:30

anonymousHD je napisao/la:
27 okt 2020, 10:37
Žalosno da ovako izgleda stadion koji se pravi. Ruglo obično.
sta pricas crnjo :o

slika
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 okt 2020, 13:32

hoce li biti slican ovome na slici?

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 27 okt 2020, 13:42

babino je napisao/la:
27 okt 2020, 13:32
hoce li biti slican ovome na slici?
to je cilj

ovako pise na internetu:
Arena Rođeni bi do 100-te godišnjice od osnivanja kluba 2022.godine trebala izgledati ovako.

sad zbog korone to je mozda upitno da li moze ovako stici uraditi se do 2022

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 27 okt 2020, 14:32

Nemojte forsirati ovu maketu stadiona koju sam ja pravio, ta maketa već sada nema nikakvih sličnosti sa sadasnjim stanjem stadiona, a i nije nikakva oficijelna maketa nego čisto neka moja kreacija.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 okt 2020, 15:52

Asimetric je napisao/la:
27 okt 2020, 14:32
Nemojte forsirati ovu maketu stadiona koju sam ja pravio, ta maketa već sada nema nikakvih sličnosti sa sadasnjim stanjem stadiona, a i nije nikakva oficijelna maketa nego čisto neka moja kreacija.
Koliko je realno da bude ovako na kraju, za 2 godine ili koliko već? Maketa izgleda fenomenalno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 27 okt 2020, 15:57

Pa evo zdenke nema, a već je prave :D

Glavna tribina mora biti drugačija (recimo nešto kao na Kamberovića polju).

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 27 okt 2020, 16:03

Ma nema od ovoga nista, barem po ovoj maketi se sigurno nije pravila. Vidite da na maketi reflektor prolazi kroz RA tribinu, a kod nas kroz zdenku, koje usput na ovoj strani nema. Natkrivenost centralne tribine je donekle i realna.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.