AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Odlicna formacija sto se napada tice. Ova 3 u napadu + na klupi Ronaldinho i Robinho fantasticno. Vezni red pola pola. Flam i Prince dobri Ambrossini malo tanji al eto. Odbrana stoperi vise nego solidni dok su bekovi propuh. Dovesti jos jednog bocnog i imamo Scudetto garant.
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
samo što nema ronaldinja, evo i berlusconi izjavio da on odlazi i da casano dolazi kao njegova zamjena(al sa 3 puta manjom platom, niceA_d_0 je napisao/la:Odlicna formacija sto se napada tice. Ova 3 u napadu + na klupi Ronaldinho i Robinho fantasticno. Vezni red pola pola. Flam i Prince dobri Ambrossini malo tanji al eto. Odbrana stoperi vise nego solidni dok su bekovi propuh. Dovesti jos jednog bocnog i imamo Scudetto garant.

a evo sad kažu da bo mogli iz sampe dovesti i beka, reto zieglera reprezentativca švice, uh to bi bio posao i po, ističe mu ugovor na ljeto i bolje da ga sad prodaju za koji milion nego na ljeto džaba

još se spominje neki Constant iz chieva, a na ljeto Poli isto iz sampdorije.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Tko je ovaj Princ? Je li on iz primavara ili?
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
- tony-mortale
- Kontakt:
aha 18 godina kažu da bi mogao biti dobar za koju godinu, al već mu polako daju šansuD1n0 je napisao/la:Tko je ovaj Princ? Je li on iz primavara ili?

šala mala, kakav primaverac u prvom timu milana, pa to se nije desilo ad ariga sachija da domaći igrač iz primavere odmah izbori prvi tim, riječ je o kevinu PRINCU botengu, reprezentativcu gane inače igraču genove na posudbi u milanu(i to čudnoj posudbi i niko sa sigurnošću nezna kakav je dogovor klubova, dal milan ima samo pravo otkupa, ili obavezu ili ga genova može vratiti, ko će ga znati

KP Boateng - reprezentativac Ghane i brat Jerome Boatenga.D1n0 je napisao/la:Tko je ovaj Princ? Je li on iz primavara ili?
Visca Barca y visca Catalunya!
@Tony mortale
Ako je Genova, onda je Milano.
Ako je Genoa, onda je Milan.
- tony-mortale
- Kontakt:
ma ja najčešće pišem đenova i milan i kijevo, kaljari itd, i to najčešće malim slovom, al onda nekad kad vidim da neki to ispravljaju nekad idem pisati izvorno, al to je toliko nebitno na jednom sportskom forumu da se na to hvataju samo neki koji nemaju ništa konkretno za reći, ima foruma i o književnosti, gramatici, jezicima itd. itd.(ovdje ne mislim na tebe da se razumijemoMaGiCa je napisao/la:@Tony mortale

Nisi razumeo opasku:tony-mortale je napisao/la:ma ja najčešće pišem đenova i milan i kijevo, kaljari itd, i to najčešće malim slovom, al onda nekad kad vidim da neki to ispravljaju nekad idem pisati izvorno, al to je toliko nebitno na jednom sportskom forumu da se na to hvataju samo neki koji nemaju ništa konkretno za reći, ima foruma i o književnosti, gramatici, jezicima itd. itd.(ovdje ne mislim na tebe da se razumijemoMaGiCa je napisao/la:@Tony mortale
Ako je Genoa, onda je Milan.)
Ako je Genova, onda je Milano. - gradovi
Ako je Genoa, onda je Milan. - klubovi
- tony-mortale
- Kontakt:
pa to ide isto pod moj prethodni post
who cares, znaš li na šta se misli-vjerovatno znaš
ja bi najrađe ponavljam po vuku đenova, al onda dođe neko "pametan" i uhvati se toga, a efemerna stvar skroz na skroz. a s takvim mi se više nije dalo natezati

who cares, znaš li na šta se misli-vjerovatno znaš
ja bi najrađe ponavljam po vuku đenova, al onda dođe neko "pametan" i uhvati se toga, a efemerna stvar skroz na skroz. a s takvim mi se više nije dalo natezati
Pazi, Milan i Genoa su se zvali Milano i Genova u eri Mussolinija, tako da se bilo kakvo dovodjenje klubova u vezu sa tim periodom smatra stovanjem fasisticke Italije. Milan i Genoa je pravilno, a ko govori da treba drugacije je neznalica. To ce ti reci i sami navijaci tih klubova u Italiji. Oba kluba imaju uporiste u levicarima.
MaGiCa je napisao/la:Pazi, Milan i Genoa su se zvali Milano i Genova u eri Mussolinija, tako da se bilo kakvo dovodjenje klubova u vezu sa tim periodom smatra stovanjem fasisticke Italije. Milan i Genoa je pravilno, a ko govori da treba drugacije je neznalica. To ce ti reci i sami navijaci tih klubova u Italiji. Oba kluba imaju uporiste u levicarima.
AC Milan je osnovan 16. prosinca 1899. kao Milan Cricket and Football Club. Osnovao ga je englez Alfred Edwards. U njegovu je čast klub nazvan prema engleskoj inačici imena grada, dakle Milan, a ne Milano.
To sam i ja rekao. Sa Genoom je isti slucaj. I nju su osnovali Englezi kao Cricket and football club Genoa - CFC Genoa. Dakle, analogno tome, imena gradova i imena klubova se ne podudaraju. Mussolini i fasisti su hteli da "italijanizuju" te klubove, pa su ih primorali da promene imena. I Inter je morao da menja ime u Ambrosiana.meskalin je napisao/la:MaGiCa je napisao/la:Pazi, Milan i Genoa su se zvali Milano i Genova u eri Mussolinija, tako da se bilo kakvo dovodjenje klubova u vezu sa tim periodom smatra stovanjem fasisticke Italije. Milan i Genoa je pravilno, a ko govori da treba drugacije je neznalica. To ce ti reci i sami navijaci tih klubova u Italiji. Oba kluba imaju uporiste u levicarima.
AC Milan je osnovan 16. prosinca 1899. kao Milan Cricket and Football Club. Osnovao ga je englez Alfred Edwards. U njegovu je čast klub nazvan prema engleskoj inačici imena grada, dakle Milan, a ne Milano.
I u Spaniji je bilo slicno. Franco je promenio imena klubovima, npr. FC Barcelona u CF Barcelona i sl.
Elem, nije ovo bio kurs pravopisa, vec skretanje paznje na neke stvari koje nisu sitnice, iako tako izgledaju.
@Tony-mortale
Nisam imao nameru da te uvredim ili nesto slicno, vec samo da objasnim caku. Ti si 1 od najboljih forumasa ovde i jako cenim tvoje postove.
A bekovi Milana su krimogeni. Pato ce grejati klupu Ibri, jer je on CF. Robinho je mnogo prirodniji saradnik Ibri, od Patka. Samo trkacka sredina, bez matorangija i da se ojacaju bekovi i Milan moze opet u krem evropskog fudbala.
- tony-mortale
- Kontakt:
ma uopšte se ja nisam uvrijedio, znam za to sa eng verzijom, talijanima je to čak dosta teško izgovoriti bez o na kraju pa to ispadne nešto kao miiii lan, al u čast osnivača to je ostalo tako a milano je bio vrlo kratko vrijeme verlo slična situacija i u đenovi,
al kažem ti nije to greška do toga, već zbog toga što se uopšte ni ne trudim pisati izvorno jer to na ovom forumu je najmanje bitno, a puno važniji mi je sportski aspekt
al kažem ti nije to greška do toga, već zbog toga što se uopšte ni ne trudim pisati izvorno jer to na ovom forumu je najmanje bitno, a puno važniji mi je sportski aspekt
- tony-mortale
- Kontakt:
Balotteli: 'Samo je Messi bolji igrač od mene, AC Milan je moj san!'
ovaj će sigurno nekad zaigrati za milan, spominje ga više nego berlusconi u zadnje vrijeme, ali sa ovakvom glavom i ovakvim razmišljanjem ga nebi uzeo ni da igra džaba, al valjda ga prođe s godinama.
inače i casano je bio sličan, al u zadnje vrijeme se smirio, kaže da je otkad se oženio, tj upoznao sadašnju suprugu skroz drugi čovjek, samo neznam kako onda objašnjava svađu s predsjednikom u sampi
ovaj će sigurno nekad zaigrati za milan, spominje ga više nego berlusconi u zadnje vrijeme, ali sa ovakvom glavom i ovakvim razmišljanjem ga nebi uzeo ni da igra džaba, al valjda ga prođe s godinama.
inače i casano je bio sličan, al u zadnje vrijeme se smirio, kaže da je otkad se oženio, tj upoznao sadašnju suprugu skroz drugi čovjek, samo neznam kako onda objašnjava svađu s predsjednikom u sampi

tony-mortale je napisao/la:Balotteli: 'Samo je Messi bolji igrač od mene, AC Milan je moj san!'
zato sto mu je zena bila trudna i trebala se poroditi i on je trazio od uprave kluba da ga puste da bude pored nje medjutim oni su odbili o i ostalo je povjest

To nije tačno. U tal. ima ( malo ali ima) riječi bez zadnjeg vokala, a i da nema Talijanima to nije jezička barijera. Jezička barijera im je izgovaranje slova 'H', otprilike..tony-mortale je napisao/la:ma uopšte se ja nisam uvrijedio, znam za to sa eng verzijom, talijanima je to čak dosta teško izgovoriti bez o na kraju pa to ispadne nešto kao miiii lan, al u čast osnivača to je ostalo tako a milano je bio vrlo kratko vrijeme verlo slična situacija i u đenovi,
Slušaj Magicu, fino ti veli.

- tony-mortale
- Kontakt:
lepi sve ok znaš talijanski, svaka čast dobro za tebe i to osim književnog i kalabreški dijalekt-još bolje za tebe,suntu jeu je napisao/la:To nije tačno. U tal. ima ( malo ali ima) riječi bez zadnjeg vokala, a i da nema Talijanima to nije jezička barijera. Jezička barijera im je izgovaranje slova 'H', otprilike..tony-mortale je napisao/la:ma uopšte se ja nisam uvrijedio, znam za to sa eng verzijom, talijanima je to čak dosta teško izgovoriti bez o na kraju pa to ispadne nešto kao miiii lan, al u čast osnivača to je ostalo tako a milano je bio vrlo kratko vrijeme verlo slična situacija i u đenovi,
ali ja u milanu bijah barem desetak puta, brata imam u bergamu živi 20 god. znam hrpu ljudi u ita. i svi ama baš svi klub na čijoj temi pišemo izgovaraju mii lan, ni blizu ovog kako se kod nas kaže tj. kako većina naših sportskih komentatora izgovara, a o slovima h,d,dž, đ nisam uopšte pričao ne kontam otkud ti to uopšte,
opusti se malo,
šta ima veze što si lagao o onom ofsajdu tj. ofsajdima milan-roma, da sam znao da ćeš zamjeriti prećutao bi

- senad_flamin
- Kontakt:
tony-mortale je napisao/la:lepi sve ok znaš talijanski, svaka čast dobro za tebe i to osim književnog i kalabreški dijalekt-još bolje za tebe,suntu jeu je napisao/la:To nije tačno. U tal. ima ( malo ali ima) riječi bez zadnjeg vokala, a i da nema Talijanima to nije jezička barijera. Jezička barijera im je izgovaranje slova 'H', otprilike..tony-mortale je napisao/la:ma uopšte se ja nisam uvrijedio, znam za to sa eng verzijom, talijanima je to čak dosta teško izgovoriti bez o na kraju pa to ispadne nešto kao miiii lan, al u čast osnivača to je ostalo tako a milano je bio vrlo kratko vrijeme verlo slična situacija i u đenovi,
ali ja u milanu bijah barem desetak puta, brata imam u bergamu živi 20 god. znam hrpu ljudi u ita. i svi ama baš svi klub na čijoj temi pišemo izgovaraju mii lan, ni blizu ovog kako se kod nas kaže tj. kako većina naših sportskih komentatora izgovara, a o slovima h,d,dž, đ nisam uopšte pričao ne kontam otkud ti to uopšte,
opusti se malo,
šta ima veze što si lagao o onom ofsajdu tj. ofsajdima milan-roma, da sam znao da ćeš zamjeriti prećutao bi
Ne znam kakve veze ima sada neko ko živi u pojedinim djelovima Italije sa izgovorom. Ali eto vidim da ti je bitno da kažem da sam živio 8 godina u Italiji, imam talijanski fax.
Ti si rekao da im je teško izgovarati, a ako pod ''izgovaranje'' smatramo način na koji se izgovaraju glasovi i riječi [čist izgovor; korektan izgovor] onda nemaju problema ako se na kraju riječi 'Milan' ne nalazi slovo 'O'.
Ili se ti nisi dobro izrazio ili ne znaš o čemu pišeš.
Usput, nije kalabrijski dijalekt, nego Salentino( Lecce, Puglia )
A ofsajd je bio kada je Ibra preko gola pucao, kada loptu nije fino primio... Mislio sam na tu situaciju, nisam vidio onu kada je izašao sam pred golmana, jer prvo poluvrijeme nisam gledao.
Evo vidi fino na 7:10
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.