Bravo, sve rečeno..
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
Samo Mesi, Ronaldo i tako to...
Kvalitetniji igrac?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:46
Poenta rasprave je da je u ovom momentu Irfan Hadžić daleko kvalitetniji igrač od Merse i Hareta i kao takav je dobrodošao. A s tobom je svakako besmisleno raspravljati jer nikad nećeš priznati da nisi u pravu, a imaš vrhunskih gluposti od postova.
Po kojem parametru?
Golovi, driblinzi, prekidi, rad za ekipu, fizicka snaga, uigranost, brzina???
Obrazlozenje molim
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Kvalitetniji je od Hareta sigurno, od Merse nije, ali zbog Mersinih godina bilo bi normalno da ga neko zamjeni ko je kvalitetniji od Hareta.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:52Kvalitetniji igrac?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:46
Poenta rasprave je da je u ovom momentu Irfan Hadžić daleko kvalitetniji igrač od Merse i Hareta i kao takav je dobrodošao. A s tobom je svakako besmisleno raspravljati jer nikad nećeš priznati da nisi u pravu, a imaš vrhunskih gluposti od postova.
Po kojem parametru?
Obrazlozenje molim
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Ma šta da ti obrazlažem kad ćeš mi na bilo šta što napišem naći nešto da mi kontriraš. Druže ti si napisao da je Amer Bekić bolji od njeg, ja bi se nakon toga poklopio.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:52Kvalitetniji igrac?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:46
Po kojem parametru?
Obrazlozenje molim
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Pa nije mrtvi Radnik ako ima trofeja ko i zeljo u zadnjih 8-9 sezona, po kup uzeli? Evropu izborili par puta...nije to bas defanzivna ekipa sa Milanovicem i Pecom na krilima te Glisicem kao counter-spicem, uz Irfana...Djuric iza, malo se zaboravlja...skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:46Bilbija, Komazec i Ahmetović to rade u Sarajevu i Zrinjskom, Irfan u mrtvom Radniku, vječito defanzivnoj ekipi kojoj je 6. mjesto najveći uspjeh u PLBiH. Onda je i Koljić qarina od napadača, dao samo 13 golova u najboljoj sezoni u PLBiH za Krupu, od tog barem 6 s penala.
Koljic ima bolju tehniku bar, izvodi i slobodne, mada ni on nije nesto specijalno u ligi pokazao glede golgeterskih sposobnosti to je tacno, ali nazalost on je sklon povredama i nece nista napravit od karijere...tako da je suvisno i pricati o njemu...
Nama treba golgeter za evropu, ovaj to nije i nekakvo forsiranje za petobu preko zlj portala je samo ogroman znak da mu ni menadzer ne vjeruje da ce se pokazat na terenu pa ga gura ovako....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Grob te yebo, lik ce u kontru pa sta Bog da. Lik zna da nije upravu, ali ego ga yebe.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Pa stani iza svoje tvrdnje/pretpostavke...ponudi neku logiku argument nesto?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:57Ma šta da ti obrazlažem kad ćeš mi na bilo šta što napišem naći nešto da mi kontriraš. Druže ti si napisao da je Amer Bekić bolji od njeg, ja bi se nakon toga poklopio.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:52Kvalitetniji igrac?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:46
Po kojem parametru?
Obrazlozenje molim
Statisticki je Amer Bekic tu negdje s njim i to kao treci pik u kadru, a ako biramo ne pojacanje nego daj sta das spica, treceg, onda ima jos deset razloga zasto je Bekic bolji izbor, od borbenosti, iskustva, miljenika kluba, itd.
Normalno da cu pokusati da argumentiram moj stav...
K'o da je Željo neka referenca za trofeje. Normalno da je mrtvi Radnik, govorim striktno o ligi, kup je i Olimpic uzeo. Liga je ozbiljnije, teže i vrednije takmičenje, u kupu te us.ere k'o nas protiv Borca i ispadneš nakon 30 šuteva po golu. E u toj ligi Radnik nikad nije mogao iznad 6. mjesta, i u takvoj ekipi je Hadžić bio strašan. Pa došao u Zrinju i faktički sam izbacio Utrechta, prije nego se ispalio za Tursku. Nije Irfan sad neki Batistuta, al je definitivno upgrade za oba naša trenutna napadača. Za ovakvog Mersu posebno, al i za Hareta u svakom slučaju.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:02Pa nije mrtvi Radnik ako ima trofeja ko i zeljo u zadnjih 8-9 sezona, po kup uzeli? Evropu izborili par puta...nije to bas defanzivna ekipa sa Milanovicem i Pecom na krilima te Glisicem kao counter-spicem, uz Irfana...Djuric iza, malo se zaboravlja...skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:46Bilbija, Komazec i Ahmetović to rade u Sarajevu i Zrinjskom, Irfan u mrtvom Radniku, vječito defanzivnoj ekipi kojoj je 6. mjesto najveći uspjeh u PLBiH. Onda je i Koljić qarina od napadača, dao samo 13 golova u najboljoj sezoni u PLBiH za Krupu, od tog barem 6 s penala.
Koljic ima bolju tehniku bar, izvodi i slobodne, mada ni on nije nesto specijalno u ligi pokazao glede golgeterskih sposobnosti to je tacno, ali nazalost on je sklon povredama i nece nista napravit od karijere...tako da je suvisno i pricati o njemu...
Nama treba golgeter za evropu, ovaj to nije i nekakvo forsiranje za petobu preko zlj portala je samo ogroman znak da mu ni menadzer ne vjeruje da ce se pokazat na terenu pa ga gura ovako....
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
+1skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:23K'o da je Željo neka referenca za trofeje. Normalno da je mrtvi Radnik, govorim striktno o ligi, kup je i Olimpic uzeo. Liga je ozbiljnije, teže i vrednije takmičenje, u kupu te us.ere k'o nas protiv Borca i ispadneš nakon 30 šuteva po golu. E u toj ligi Radnik nikad nije mogao iznad 6. mjesta, i u takvoj ekipi je Hadžić bio strašan. Pa došao u Zrinju i faktički sam izbacio Utrechta, prije nego se ispalio za Tursku. Nije Irfan sad neki Batistuta, al je definitivno upgrade za oba naša trenutna napadača. Za ovakvog Mersu posebno, al i za Hareta u svakom slučaju.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:02Pa nije mrtvi Radnik ako ima trofeja ko i zeljo u zadnjih 8-9 sezona, po kup uzeli? Evropu izborili par puta...nije to bas defanzivna ekipa sa Milanovicem i Pecom na krilima te Glisicem kao counter-spicem, uz Irfana...Djuric iza, malo se zaboravlja...skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 21:46Bilbija, Komazec i Ahmetović to rade u Sarajevu i Zrinjskom, Irfan u mrtvom Radniku, vječito defanzivnoj ekipi kojoj je 6. mjesto najveći uspjeh u PLBiH. Onda je i Koljić qarina od napadača, dao samo 13 golova u najboljoj sezoni u PLBiH za Krupu, od tog barem 6 s penala.
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Ne.
Vidis s tim razmisljanjem imam problem. Valjda je logicno da ces dovesti boljeg od Ahmeta da zamjeni Ahmeta!?
Dovodis slabijeg od Ahmeta da zamjeni Ahmeta, koji treba da se navikne na ekipu, pritisak(jer nigdje ga nije imao), te Vinkov nacin rada i taktiku...veliki izazov za njega...
Po meni logicno je dovesti boljeg igraca od Ahmeta, cistog finisera koji ce ti donijeti 15-20 golova po sezoni, to bi nas podiglo na veci nivo, kao sto je bilo sa dolaskom Benke i sl.
Dovodjenje ovih prosjeka je bacanje para i trosenje vremena i preskupo je, puno vise od skupog spica
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Ma treba dovest Amera Bekića.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:26Ne.
Vidis s tim razmisljanjem imam problem. Valjda je logicno da ces dovesti boljeg od Ahmeta da zamjeni Ahmeta!?
Dovodis slabijeg od Ahmeta da zamjeni Ahmeta, koji treba da se navikne na ekipu, pritisak(jer nigdje ga nije imao), te Vinkov nacin rada i taktiku...veliki izazov za njega...
Po meni logicno je dovesti boljeg igraca od Ahmeta, cistog finisera koji ce ti donijeti 15-20 golova po sezoni, to bi nas podiglo na veci nivo, kao sto je bilo sa dolaskom Benke i sl.
Dovodjenje ovih prosjeka je bacanje para i trosenje vremena i preskupo je, puno vise od skupog spica
A ko tebi garantuje da neko tipa Hadzic nece kod nas eksplodirat i dat tih 15-20 golova. Uostalom, ko ti garantuje da taj skupi spic nece bit promasaj, zavisi od njegove psihe, da nece daj Boze dozivit neku povredu. Sve je to rizik, i skup i jeftin igrac. Imas npr Tatara koji nije bio zahtjevan za placanje, pa je pokazao da zasluzuje itekako vece novce. S druge strane imas Zinedina koji sigurno nije dosao da igra za sicu, a uz to si platio za nase uslove veliko obestecenje, pa sta je bilo, promasaj?Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:26Ne.
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Moj @Zundo, džaba se trudiš... Treba vratit Amera Bekića sleš Aguera.
Ma Bekic ce nam donijet 15-20 golova po sezoni.

SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Sa ovakvim krilima i sa kvalitetom veznog reda u ofanzivnom dijelu, nama samo treba napadač koji može po utakmici napraviti 10 sprinteva u prazan prostor, u dužini od 30 metara, i nuditi se da dobije loptu u "rupu". Napadač koji u ulozi martinele, leđima okrenut golu na 25-30m, neće primiti loptu, pasti i mahat rukama kad ne dobije faul, već je brže ili iz prve predati, sačuvati. Mi to trenutno nemamo ni u Handžiću ni u Mersi i dobro je dok nam krila i Rahmanović imaju učinak, zabijaju, asistiraju. Hadžić je za svoju visinu i konstituciju puno brži i pokretljiviji od oba naša špica, u realizaciji su tu negdje, ali puno bolje koristi obje noge.skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:23
K'o da je Željo neka referenca za trofeje. Normalno da je mrtvi Radnik, govorim striktno o ligi, kup je i Olimpic uzeo. Liga je ozbiljnije, teže i vrednije takmičenje, u kupu te us.ere k'o nas protiv Borca i ispadneš nakon 30 šuteva po golu. E u toj ligi Radnik nikad nije mogao iznad 6. mjesta, i u takvoj ekipi je Hadžić bio strašan. Pa došao u Zrinju i faktički sam izbacio Utrechta, prije nego se ispalio za Tursku. Nije Irfan sad neki Batistuta, al je definitivno upgrade za oba naša trenutna napadača. Za ovakvog Mersu posebno, al i za Hareta u svakom slučaju.
Pa ne znam skoro moj, koga smo se mi napeli da prestignemo sa trofejima?skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:23
K'o da je Željo neka referenca za trofeje. Normalno da je mrtvi Radnik, govorim striktno o ligi, kup je i Olimpic uzeo. Liga je ozbiljnije, teže i vrednije takmičenje, u kupu te us.ere k'o nas protiv Borca i ispadneš nakon 30 šuteva po golu. E u toj ligi Radnik nikad nije mogao iznad 6. mjesta, i u takvoj ekipi je Hadžić bio strašan. Pa došao u Zrinju i faktički sam izbacio Utrechta, prije nego se ispalio za Tursku. Nije Irfan sad neki Batistuta, al je definitivno upgrade za oba naša trenutna napadača. Za ovakvog Mersu posebno, al i za Hareta u svakom slučaju.
Opet kazem sta je strasno u 10 golova u sezoni?
Dosao u Zrinju na 3 tekme, zabio 0 u ligi?
Ispalio se u manji klub od Zrinjskog...
Jeste dao Utrechtu, nije Atalanti a ni Celticu...
Po cemu je upgrade samo to da mi neko objasni jer ja to ne vidim? Jaci nije fizicki u duelima, u skoku igri i glavom nije, broju golova nije, brzini nije, dribling nema, tehnika slabija, ne razigrava ekipu...???
Cime vas je kupio? Osim godinama? Fakat ne vidim...
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Skorleone predaj se, ovim argumentom te dotuko.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:39Pa ne znam skoro moj, koga smo se mi napeli da prestignemo sa trofejima?skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:23
Po cemu je upgrade samo to da mi neko objasni jer ja to ne vidim? Jaci nije fizicki u duelima, u skoku igri i glavom nije, broju golova nije, brzini nije, dribling nema, tehnika slabija, ne razigrava ekipu...???
Znači li ovo da je Aladin Šišić bolje krilo od Filipovića?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:43Skorleone predaj se, ovim argumentom te dotuko.Denchi je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:39Pa ne znam skoro moj, koga smo se mi napeli da prestignemo sa trofejima?skoroalen je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:23

Jer ima 28 godina, ovo mu je najbolji fudbal karijere, ovo je vrhunac, poslije toga ide pad...svega 7000 minuta ima fudbala od kojih je vecina na niskom nivou...Zundo je napisao/la: ↑22 okt 2020, 22:31
A ko tebi garantuje da neko tipa Hadzic nece kod nas eksplodirat i dat tih 15-20 golova. Uostalom, ko ti garantuje da taj skupi spic nece bit promasaj, zavisi od njegove psihe, da nece daj Boze dozivit neku povredu. Sve je to rizik, i skup i jeftin igrac. Imas npr Tatara koji nije bio zahtjevan za placanje, pa je pokazao da zasluzuje itekako vece novce. S druge strane imas Zinedina koji sigurno nije dosao da igra za sicu, a uz to si platio za nase uslove veliko obestecenje, pa sta je bilo, promasaj?
Nas Suarez Hadzic ima 4000+ minuta, sa 21 godinom od cega je fulio sezonu i pol zbog ozljede, i bolji je statisticki, a nisam ni njegov fan

Tatar je dosao sa 23...Zinedin isto i prerano je ga proglasiti promasajem, posudba jedna ga moze sloziti...
Naravno da je rizik ali se gleda karijera dosadasnja, gdje je igrao koliko je igrao, da li je imao ozljede, koliko je konstantan, kako razumije zadatke, sve to uzmes u obzir nije zadnji spic na planeti pa da moras ovog uzeti ili nikog vise ikad...
Trenutno korisnika/ca: Sanchez87hz i 16 gostiju.