Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Wandelanoite
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Wandelanoite » 22 okt 2020, 09:25

ASD je napisao/la:
22 okt 2020, 01:00
Da mi bi biti tu kad neko Džeki objašnjava da će igrati u paru s Demirovićem i da će on biti taj koji je zadužen da se hrva s protivnicima i da skače za loptu.
A tek Pjaniću da nema više Cimirota i da će morati malo više raditi u defanzivi i igri bez lopte jer su Krunić i Gojak ofanzivno orijentisani.

Još nešto. To bi vjerovatno bio najsporiji tim ikad. Pa Lihtenštaj ln bi komotno mogao držati štopere preko centra jer opasnost od kontre ne postoji.
Tesko se Pjanicu bez Cimirota :rol: :rol: :rol:
Eto ti znas sta bi bilo kad bi bilo :urnebes:

Idemo igrati 4 3 3 iako nemamo nijedno krilo i igramo sa dva igraca manje, + desni bek koji je propuh.
Lakse je trpiti wing backa u formaciji sa 3 vezna i 3 stopera, nego desnog beka u formaciji 4 3 3.

Kao sto sam rekao nama treba kvalitet, a u mojoj postavci ga najvise ima. Golman br.1 Championshipa, Bicakcic Bundesliga, iskustvo, 2 mlada stopera koja ce igrati L5, Kolasinac Arsenal, Vezni red Barcelona + Serie A, napad Dzeko + Bundesliga i desni wing back koji se moze trpiti, najbolje bi bilo da to bude Todorovic koji moze odigrati odlicno i ofanzivan je.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 okt 2020, 10:46

Kad bi mogli dovesti osobu ko Michael Laudrup za selektora to bi bilo dobro, ali ne vjerujem da su nasi sposobni za tako nesto.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 okt 2020, 11:12

Wandelanoite je napisao/la:
22 okt 2020, 09:25
ASD je napisao/la:
22 okt 2020, 01:00
Da mi bi biti tu kad neko Džeki objašnjava da će igrati u paru s Demirovićem i da će on biti taj koji je zadužen da se hrva s protivnicima i da skače za loptu.
A tek Pjaniću da nema više Cimirota i da će morati malo više raditi u defanzivi i igri bez lopte jer su Krunić i Gojak ofanzivno orijentisani.

Još nešto. To bi vjerovatno bio najsporiji tim ikad. Pa Lihtenštaj ln bi komotno mogao držati štopere preko centra jer opasnost od kontre ne postoji.
Tesko se Pjanicu bez Cimirota :rol: :rol: :rol:
Eto ti znas sta bi bilo kad bi bilo :urnebes:

Idemo igrati 4 3 3 iako nemamo nijedno krilo i igramo sa dva igraca manje, + desni bek koji je propuh.
Lakse je trpiti wing backa u formaciji sa 3 vezna i 3 stopera, nego desnog beka u formaciji 4 3 3.

Kao sto sam rekao nama treba kvalitet, a u mojoj postavci ga najvise ima. Golman br.1 Championshipa, Bicakcic Bundesliga, iskustvo, 2 mlada stopera koja ce igrati L5, Kolasinac Arsenal, Vezni red Barcelona + Serie A, napad Dzeko + Bundesliga i desni wing back koji se moze trpiti, najbolje bi bilo da to bude Todorovic koji moze odigrati odlicno i ofanzivan je.
Nama treba sistem.
Džaba ti sve. Ubaci igrače iz argentinske reprezentacije opet nećeš ništa dobiti jer igrači rade po svom.

Tvoja logika je izuzetna glupa. Po tebi je rješenje da ubacimo Bičakčića koji je toliko kvalitetan igrač da će sa štoperske pozicije Poljake i Holanđane natjerivati da sami sebi ubacuju loptu u gol. Hebo sistem, imamo Bičakčića.
Ti stvarno misliš da se Džeko nimalo ne pita ko će mu biti partner u napadu? Smiješan si lik.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 22 okt 2020, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 okt 2020, 11:19

Tristan10 je napisao/la:
22 okt 2020, 10:46
Kad bi mogli dovesti osobu ko Michael Laudrup za selektora to bi bilo dobro, ali ne vjerujem da su nasi sposobni za tako nesto.
Ukoliko je spreman da dođe. To bi značilo da je ikebana od trenera. Jer dolazi u nešto gdje ne može ništa mijenjati.

Budite ljudi ozbiljni. Javašluk vlada u ovoj reprezentaciji. Predvođen uglavnom od najvećih zvijezda.
Svi ovi što traže ozbiljne trenere prvi bi se bunili kad bi on zakuhao sa Pjanićem, Džekom, Kolašincem itd. Proglasili bi ga menadžerskim.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 22 okt 2020, 11:41

ASD je napisao/la:
22 okt 2020, 11:12

Nama treba sistem.
Džaba ti sve. Ubaci igrače iz argentinske reprezentacije opet nećeš ništa dobiti jer igrači rade po svom.

Tvoja logika je izuzetna glupa. Po tebi je rješenje da ubacimo Bičakčića koji je toliko kvalitetan igrač da će sa štoperske pozicije Poljake i Holanđane natjerivati da sami sebi ubacuju loptu u gol. Hebo sistem, imamo Bičakčića.
Ti stvarno misliš da se Džeko nimalo ne pita ko će mu biti partner u napadu? Smiješan si lik.
Previse si glup da bi shvatio neke stvari, eto 3-5-2 nije sistem, a 4-3-3 jeste.
Talijani najveci takticari, pa i Njemci koriste 3-5-2, ali eto za BiH nije ta postava jer nema sistema, daj nam 4-3-3 hocemo mi da igramo ko Spanci. :rol: :rol: :rol:
MES QUE UN CLUB!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 okt 2020, 11:47

22 okt 2020, 11:41
ASD je napisao/la:

Nama treba sistem.

Previse si glup da bi shvatio neke stvari, eto 3-5-2 nije sistem, a 4-3-3 jeste.
Talijani najveci takticari, pa i Njemci koriste 3-5-2, ali eto za BiH nije ta postava jer nema sistema, daj nam 4-3-3 hocemo mi da igramo ko Spanci. :rol: :rol: :rol:
I onda ja glup.
Ne kontaš da sistem nije samo postavka na terenu nego puno više od toga.
Naravno da sam za 3-5-2.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 okt 2020, 12:04

Mi nemamo igrace za 3-5-2

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 okt 2020, 12:07

U svakom slučau, fali nam brzine. Sporiji smo od Gibraltara.
Pa defanzivci su nam daleko najbrži u timu. Kolašinac, Todorović, Saničanin. Od kojih je jedan fizički nespreman.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 okt 2020, 12:18

Tristan10 je napisao/la:
22 okt 2020, 12:04
postavlja se pitanje za šta mi uopšte imamo igrače? većina njih je za podvoz!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 okt 2020, 12:29

jestamaji je napisao/la:
22 okt 2020, 12:18
Tristan10 je napisao/la:
Samo mislim da nemamo dovoljno dobru odbranu da igramo 3-5-2. Mislim da bi nam 4-2-3-1 bila bolja opcija.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 22 okt 2020, 12:37

Bruno se otvoreno nudi.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 22 okt 2020, 12:42

—————————————Sehic
——Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Sanicanin
———Todorovic, Cimirot, Pjanic, Kolasinac
————————————-Krunic
——————————Dzeko, Hodzic

Meni opet i ovakva nekakva postava ime vecu glavu i rep nego onaj 4-3-3 eksperiment koji niko zivi ne zna cemu sluzu. 3-5-2 bi i moglo necemu sluziti jer nemamo krila u reprezentaciji. Svakako imas bekove koji su skakljivi nazad a vole da napadaju, i oni ti mogu glumiti neka krila dok imas trojku u centralnom dijelu terena.. a Dzeki bi puno olaksao posao da ima jos nekog pored sebe jer vidimo kad igra sam spica da to nije to vise. Da ne pricam da bi otvarao veliki prostor drugom spicu.

4-2-3-1 mozes samo igrati ako imas dva brza i kompetentna krila, a mi imamo samo jednog brzog (Viscu) i nula kompetentni..
@igrajlopte 🐦

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 okt 2020, 12:48

ASD je napisao/la:

Nama treba sistem.

Mjesas rijeci
Sistem i formacija nije ista rijec

Pod sistem vjerovatno misli na plan i organizaciju zadataka na terenu...

Ti jesi nabacao po imenima najbolje sto imamo ali to ne cini tim jer nema kohezije medju tim igracima jer tako nisu nikad igrali, bar poceti nekad to uigravati, mada nisi ni objasnio sta ko treba sa radi na terenu, niti sta kad odu 2 najveca igraca...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 okt 2020, 12:53

Tristan10 je napisao/la:
22 okt 2020, 12:29
jestamaji je napisao/la:
22 okt 2020, 12:18
Tristan10 je napisao/la:
Samo mislim da nemamo dovoljno dobru odbranu da igramo 3-5-2. Mislim da bi nam 4-2-3-1 bila bolja opcija.
Slabije odbrane i igraju upravo sa 3 nazad to je sva poenta, ko ima jake stopere igra sa 2(Francuska,Holandija)...mi imamo dosta stopera koji su ok, tj. Puno vise ok stopera nego krila i bekova....

4 nazad moras imati jake bekove i rezervne bekove...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 22 okt 2020, 13:08

Problem sa stranim trenerima je i to sto mi nismo velika drzava gdje ti mozes saznati o svojim najboljim igracima samo gledajuci najbolje lige petice, i to najbolje klubove.

Samo neki domaci patriota nama moze dovesti dijasporce.
Kad je bio Robi selektor nije se zelio zamjerati nikada ni sa Hrvatima ni Srbima, da dodje neki stranac sigurno ne bi istraživao neke manje lige i gledao da li ima neki lik od 18-19g koji je mozda talenat i slicno.

Miske sigurno nije nikada isao da razgovara sa nekim na slijepo nego bi selektor to prvo aminovao.

Neko ce reci za to postoje skauti.
Mozda u nekim ozbiljnim reprezentacijama ima cijel itim koji to istrazuje, ali ne i u Bosni.

Znamo da to kod nas nije bio slucaj u proslosti.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 22 okt 2020, 13:13

Denchi je napisao/la:
22 okt 2020, 12:48
ASD je napisao/la:

Nama treba sistem.

Mjesas rijeci
Sistem i formacija nije ista rijec

Pod sistem vjerovatno misli na plan i organizaciju zadataka na terenu...

Ti jesi nabacao po imenima najbolje sto imamo ali to ne cini tim jer nema kohezije medju tim igracima jer tako nisu nikad igrali, bar poceti nekad to uigravati, mada nisi ni objasnio sta ko treba sa radi na terenu, niti sta kad odu 2 najveca igraca...
Sistem igre je 3-5-2 i to se uci na svim UEFA seminarima, formacija ekipe su zadaci, linije. Recimo sistem 3-5-2, a formacija 3-2-3-2, ili 3-3-2-2 tj. poredanost igraca po terenskim linijama. To zna svako ko ima B licencu i vise.

To sto vi pricate su drugi stvari, koje svaki selektor mora donijeti sa sobom, nacin igre, iznosenje lopte, prekidi i sve ostale stvari koje mora pripremiti selektor sa svojim pomocnicima.

Mi trenutno nemamo nista od navedenog jer BiH ne moze igrati u sistemu 4-3-3.
MES QUE UN CLUB!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 okt 2020, 13:16

22 okt 2020, 13:13

Ne slazem se

Kao argument prilazem utakmicu protiv Holandije i Italije. Tu smo igrali formaciju koju si spomenuo samo je plan bio jasan, organizacija zadataka bila dobra, te izvrsavanje od strane igraca pravovremena pa tako i krajnji rezultat...

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 okt 2020, 13:24

Denchi je napisao/la:
22 okt 2020, 13:16

Ne slazem se

Kao argument prilazem utakmicu protiv Holandije i Italije. Tu smo igrali formaciju koju si spomenuo samo je plan bio jasan, organizacija zadataka bila dobra, te izvrsavanje od strane igraca pravovremena pa tako i krajnji rezultat...
Upravo tako.
"We need to suffer. And we need to fight."

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 22 okt 2020, 13:42

Denchi je napisao/la:
22 okt 2020, 13:16

Ne slazem se

Sve dok slavimo nerijesene rezultate i poraze bit cemo tu gdje jesmo izvan TOP 50.
Holandija i Italija su manje bitne utakmice, ono sto smo trebali napraviti nismo, a to je pobijediti Irce i Poljake barem jednom.

Dozivljavamo sunovrat u 4-3-3 vrijeme je za promjenu.
MES QUE UN CLUB!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 okt 2020, 14:53

Mislim da ako ubacimo Bičakčića da su Italija i Holandija gotove. Neće znati šta ih je snašlo.
Neće se slaviti neriješeni rezultati više.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], denimen99, Micron, Mocvara1991, moreno123, mostar_mo, Sheyi i 67 gostiju.