Kvalifikacije za Eurobasket 2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021
Koje je godiste on?
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Pa hoće čovjek da se iskoluje, za karijeru ima vremena. Ne vidim šta je pogrešno u tome, po mom mišljenju je to i bolji način a ne ostati bez budućnosti u slučaju nekvaliteta ili ne daj bože povrede.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑19 okt 2020, 21:29ne znam sto to radi od sebe ionako je vec sad "prestar" on ima problem u glavi, mora se odluciti da li zeli biti kosarkas ili ne, stalno istice to da se nikad nije zelio baviti kosarkom mora se deklarisati vec jednom gubi lik vrijeme
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Kakva je ova Bugarska, kakve su nam sanse protiv njih kuci?
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- BosniaBoston
- Kontakt:
Sa Jukom ako izgubimo treba nas kolektivno kastrirati. Dobili smo ih prosli kvali ciklus 20 razlike u gostima cini mi se, slabi su bas
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ma ako su tako slabi, mozemo ih uzet i bez Nurka. Valjda budu igrali Gordic, Robinson ili mozda Garza. Uz ovaj prosjek iz proslog prozora(Halilovic, Atic, Sulejmanovic) koji su ih dobili tamo treba ocekivati pobjedu.BosniaBoston je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:14Sa Jukom ako izgubimo treba nas kolektivno kastrirati. Dobili smo ih prosli kvali ciklus 20 razlike u gostima cini mi se, slabi su bas
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
A zašto ne bi igrali NBA igrači ako tada neće jos početi sezona ?
Znaci Nurk zeli da igra kvalifikacije, dok Musa propusta jer ima klupske obaveze u USA i on ne moze igrati...
Jedan je NURK
Jedan je NURK
ako jedan moze doci u novembru nema logike da i drugi ne moze,druga je stvar ako neće
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
dajte ljudi jeste normalni,
pa pratite li bar malo kosarku, pa klubovi ne daju igracima da idu na prvenstva, Olimpijske igre najvjerovatnije bez NBA igraca, to sto Jusuf na svoju odgovornost dolazi to je druga stvar, on je kralj nas, ali napadati Musu sto ne igra, suludo momci
pa pratite li bar malo kosarku, pa klubovi ne daju igracima da idu na prvenstva, Olimpijske igre najvjerovatnije bez NBA igraca, to sto Jusuf na svoju odgovornost dolazi to je druga stvar, on je kralj nas, ali napadati Musu sto ne igra, suludo momci
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Ma bezveze je ova svađa FIBE i NBA. Jedino kad se igra u septembru NBA igrači mogu igrat, nebitno bio Eurobasket ili neke kvalifikacije.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑20 okt 2020, 13:56dajte ljudi jeste normalni,
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Pa nisam ja nikog napao, samo sam istakao da je jedan NURK. Lik je nevjerovatan.
daj bože da i jedan nba igrač tad dodje igrati
Ko ih je dobio tamo?Zundo je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:24Ma ako su tako slabi, mozemo ih uzet i bez Nurka. Valjda budu igrali Gordic, Robinson ili mozda Garza. Uz ovaj prosjek iz proslog prozora(Halilovic, Atic, Sulejmanovic) koji su ih dobili tamo treba ocekivati pobjedu.BosniaBoston je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:14Sa Jukom ako izgubimo treba nas kolektivno kastrirati. Dobili smo ih prosli kvali ciklus 20 razlike u gostima cini mi se, slabi su bas
70% rostera trenutne reprezentacije je ubiljezio poraz u Bugarskoj. Ja ne bih bas bio toliko siguran u pobjedu, pogotovo ako Gordic, Robinson i Nurkic ne budu zeljeli/mogli igrati. Bugarska naizgled i nije neka reprezentacija, ali su znali pobjedjivati i ozbiljno namuciti i puno jace od nas.
Nas trenutni roster nije bas za pohvaliti. Pasalic igra ocajno u Bosni, a Adamovic jos uvijek nema klub. Njih dvojica su nam itekako bili od koristi u ovom zadnjem prozoru, koliko god to glupo zvucalo. Bolji su od Zahiragica i Hasandica u svakom smislu, a sad ce se na spisku vjerovatno naci ova dvojica. Trenutno nasi najbolji i najraspolozeniji kosarkasi na pozicijama 1 i 2 su: Campara, Talic, Gegic i Atic, plus Gordic i Robinson (u ciji dolazak ne vjerujem dok ih ne vidim na pripremama). Ako se njih sest odazove, onda je to opet dosta solidan izbor, ali ako se zadnja dvojica ne odazovu, onda smo u velikim problemima.
Na poziciji trojke imamo Milosevica, Lazica i Vrabca. Ako dodju Gordic, Robinson i Nurkic, onda je ova pozicija relativno nebitna, tj. dovoljan nam je Lazic da igra odbranu i uzima otvorene suteve za tri. U protivnom, moramo ocekivati od Minje da bude jedan od nosilaca, a znamo da on to ne moze biti. Btw, igra li taj covjek uopste i je li jos uvijek u Arisu (nisam to odavno pratio)?
Sto se tice centarskih pozicija, dolazak Nurkica bi bio najbolja moguca stvar. Medjutim, u slucaju da on ne bude mogao doci i u slucaju da se Halilovic ne oporavi do tih utakmica, mi automatski i na tim pozicijama postajemo smijesni. Ona druga, pozitivnija solucija je da se na pripremama pojave: Nurkic, Halilovic, Stipanovic, Kamenjas, Sulejmanovic, Alibegovic i Penava.
Prema tome, do priprema za novembarske utakmice ima jos mjesec dana i dotad je sve moguce. Mozemo okupiti dosta jak roster, ali mozemo biti i smijesna reprezentacija, a sve zavisi od dolaska ovih 4-5 najzvucnijih imena.
Sto se tice Juke, njemu svaka cast na iskazanoj zelji da igra ove utakmice. Glavu dajem da je manje od 5% evropskih nba igraca koji trenutno razmisljaju na taj nacin. Njemu Portland po tom pitanju ne moze nista, ali moguce da ce postojati neke zabrane od strane nba lige (ova korona hara jos uvijek) i da ce on iz tog razloga jednostavno biti sprijecen da igra. Sto se tice Muse, njegova pozicija se nikako ne moze porediti s Nurkicevom i sasvim je ocekivano i opravdano ako on ne moze i ne zeli igrati u predstojecim utakmicama reprezentacije.
Cekaj, kad smo mi njih dobili i sa kakvim rosterom?Ghuraba je napisao/la: ↑20 okt 2020, 14:23Ko ih je dobio tamo?Zundo je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:24Ma ako su tako slabi, mozemo ih uzet i bez Nurka. Valjda budu igrali Gordic, Robinson ili mozda Garza. Uz ovaj prosjek iz proslog prozora(Halilovic, Atic, Sulejmanovic) koji su ih dobili tamo treba ocekivati pobjedu.BosniaBoston je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:14
Sa Jukom ako izgubimo treba nas kolektivno kastrirati. Dobili smo ih prosli kvali ciklus 20 razlike u gostima cini mi se, slabi su bas
70% rostera trenutne reprezentacije je ubiljezio poraz u Bugarskoj. Ja ne bih bas bio toliko siguran u pobjedu, pogotovo ako Gordic, Robinson i Nurkic ne budu zeljeli/mogli igrati. Bugarska naizgled i nije neka reprezentacija, ali su znali pobjedjivati i ozbiljno namuciti i puno jace od nas.
Nas trenutni roster nije bas za pohvaliti. Pasalic igra ocajno u Bosni, a Adamovic jos uvijek nema klub. Njih dvojica su nam itekako bili od koristi u ovom zadnjem prozoru, koliko god to glupo zvucalo. Bolji su od Zahiragica i Hasandica u svakom smislu, a sad ce se na spisku vjerovatno naci ova dvojica. Trenutno nasi najbolji i najraspolozeniji kosarkasi na pozicijama 1 i 2 su: Campara, Talic, Gegic i Atic, plus Gordic i Robinson (u ciji dolazak ne vjerujem dok ih ne vidim na pripremama). Ako se njih sest odazove, onda je to opet dosta solidan izbor, ali ako se zadnja dvojica ne odazovu, onda smo u velikim problemima.
Na poziciji trojke imamo Milosevica, Lazica i Vrabca. Ako dodju Gordic, Robinson i Nurkic, onda je ova pozicija relativno nebitna, tj. dovoljan nam je Lazic da igra odbranu i uzima otvorene suteve za tri. U protivnom, moramo ocekivati od Minje da bude jedan od nosilaca, a znamo da on to ne moze biti. Btw, igra li taj covjek uopste i je li jos uvijek u Arisu (nisam to odavno pratio)?
Sto se tice centarskih pozicija, dolazak Nurkica bi bio najbolja moguca stvar. Medjutim, u slucaju da on ne bude mogao doci i u slucaju da se Halilovic ne oporavi do tih utakmica, mi automatski i na tim pozicijama postajemo smijesni. Ona druga, pozitivnija solucija je da se na pripremama pojave: Nurkic, Halilovic, Stipanovic, Kamenjas, Sulejmanovic, Alibegovic i Penava.
Prema tome, do priprema za novembarske utakmice ima jos mjesec dana i dotad je sve moguce. Mozemo okupiti dosta jak roster, ali mozemo biti i smijesna reprezentacija, a sve zavisi od dolaska ovih 4-5 najzvucnijih imena.
Sto se tice Juke, njemu svaka cast na iskazanoj zelji da igra ove utakmice. Glavu dajem da je manje od 5% evropskih nba igraca koji trenutno razmisljaju na taj nacin. Njemu Portland po tom pitanju ne moze nista, ali moguce da ce postojati neke zabrane od strane nba lige (ova korona hara jos uvijek) i da ce on iz tog razloga jednostavno biti sprijecen da igra. Sto se tice Muse, njegova pozicija se nikako ne moze porediti s Nurkicevom i sasvim je ocekivano i opravdano ako on ne moze i ne zeli igrati u predstojecim utakmicama reprezentacije.
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
nisam ni mislio na tebe, slazem se i ja u potpunosti, @Zundo ma jasta brate nego bezveze smanjili su reprezentativnu kosarku skroz ova njihova stalna prepucavanja ce je i dokrajcit, pa ni jedna reprezentacija ne moze sastavit kompletan roster
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Mi smo njih dobili kod kuce 20-ak razlike u zadnjem nebitnom kolu kvalifikacija za SP, a oni su nas u prozoru prije toga (ako se dobro sjecam) dobili u Bugarskoj 6-7 razlike. Rosteri u obje utakmice su bili slicni, tj. kostur ekipe je bio isti.
Džanan Musa bi mogao dobiti dozvolu Brooklyn Netsa i zaigrati za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u novembarskim kvalifikacijama za Eurobasket, ekskluzivno saznaje Radio Sarajevo.
Prve reakcije su pozitivne, kontakt na relaciji Musa - klub je već ostvaren i još se samo iz Amerike čeka "bijeli dim", saznaje naš portal.
"Džanan je spreman, gotovo je izvjesno da će se to dogoditi. U klubu su obaviješteni na vrijeme, tako da za ovih mjesec dana ima se dovoljna vremena da se dobije dozvola", priča nam izvor blizak porodici Musa.
Prve reakcije su pozitivne, kontakt na relaciji Musa - klub je već ostvaren i još se samo iz Amerike čeka "bijeli dim", saznaje naš portal.
"Džanan je spreman, gotovo je izvjesno da će se to dogoditi. U klubu su obaviješteni na vrijeme, tako da za ovih mjesec dana ima se dovoljna vremena da se dobije dozvola", priča nam izvor blizak porodici Musa.
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.