Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mig_Mig
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Mig_Mig » 18 okt 2020, 09:32

Ja nemam rijeci, prvi put ne znam sta da mislim. Dragi Pirlo, ne glumi madzionicara ova dvojica malaca nisu za Serije B. 4-3-3 u 4-5-1 pod moranje. Ovo je mucenje.
Max Allegri

Sade7P
Kontakt:

Post Postao/la Sade7P » 18 okt 2020, 09:46

Tuttosport
Morata 7, Cuadrado Kulusevski i Chiesa 6.5
Danilo 5, Bonucci i Berna 5.5
Pirlo: 5.5

Gazzettadellosport
Morata 7.5, Cuadrado 6,5
Chiesa i Arthur 5
Pirlo: 5.5

Po nekima, Pirlo 3, Bonucci i Chiesa 5, Artur i Danilo 7, Demiral 7.5

Kulusevski je kreirao najvise sansi na utakmici- 4

Paratici
Kontakt:

Post Postao/la Paratici » 18 okt 2020, 11:03

Rekoh, smanjite ocekivanja od sezone, a vi odmah zasto, kako, zbog cega. Vidi se to sve vec 2 godine. ;)

Realno, prirodni ciklus je zavrsio prije 2-3 sezone, Napoli je to trebao i potvrditi, ali nisu znali. Sad mi je krivo sto nisu, jer bismo bili blize peaku drugog ciklusa. Nakon toga, ciiklus je jednostavno neprirodno produzen dolaskom Ronalda i slabom konkurencijom.

Sezonu treba iskoristiti za postavljanje temelja. Postoji i dosta objektivnih otezavajucih okolnosti. U svemu ovome, sada ne smije i skudeto postati opsesija, jer u tom slucaju se mogu dogoditi veoma gadne stvari.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 okt 2020, 11:40

Paratici je napisao/la:
18 okt 2020, 11:03
Rekoh, smanjite ocekivanja od sezone, a vi odmah zasto, kako, zbog cega. Vidi se to sve vec 2 godine. ;)

Realno, prirodni ciklus je zavrsio prije 2-3 sezone, Napoli je to trebao i potvrditi, ali nisu znali. Sad mi je krivo sto nisu, jer bismo bili blize peaku drugog ciklusa. Nakon toga, ciiklus je jednostavno neprirodno produzen dolaskom Ronalda i slabom konkurencijom.

Sezonu treba iskoristiti za postavljanje temelja. Postoji i dosta objektivnih otezavajucih okolnosti. U svemu ovome, sada ne smije i skudeto postati opsesija, jer u tom slucaju se mogu dogoditi veoma gadne stvari.

I meni je zanimljivo kako malo ljudi ne kapira da je ciklus prije 3 god bio gotov i da se morao raditi reset.
To je potpuno normalan i prirodan proces koji traje bar 2 sezone ako je sve u redu i ako imas jake temelje.
Juventus ims dobrih mladih igraca,i trenera koji ima fudbal u malom prstu.
Kako neko gore rece treba tekme gledat opusteno uz pivo i pratiti taj proces.
Narocito jer ono sto je Pirlo rekao da zeli je svjetlosnu godinu iznad sjedenja golmanu u krilu na sto je Juventus navikao.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 18 okt 2020, 11:41

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 18 okt 2020, 11:45

Kakav god ciklus bio ocekujem ipak Scudetto s ovom ekipom.
Kad se De ligt, Dybala, Ramsey, Ronaldo vrate bit ce dovoljno da se klempne ligu...

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 18 okt 2020, 11:53

Ne znam stvarno zasto izmisljanje pozicija i formacije...

Golman

Danilo/Cuadrado Demiral/Kikser Chielini/Deligt Alex/Frabotta

Artur/Kennie Benta/Rabio Remzi/Kulis

Dybala/Chiesa Moratta/Runa Berna

Stavi onog ko je trenutno najspremniji ne izmisljaj pozicije

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 18 okt 2020, 11:57

Koji bolan ciklus... i dalje je ova ekipa daleko najaca u Italiji i MORA osvojiti Scudetto bez obzira na to koje trener na klupi.... i bez trenera moraju osvojiti titulu jer su jednostavno najjaci, najskuplji, najplaceniji... ako Pirlo to ne uradi nema se sta razmišljati noga u guzicu... u Evropi je druga stvar gdje se ocekuju uspjesi ali je realno puno veca konkurencija i mogućnost faila ali opet fail protiv lyona prosle godine je neoprostiv...

I niko nije Pirlu kriv sto izmislja toplu vodu sa frabottama, portanovama, danilom na stoperu iako je imao zdravog demirala svo vrijeme, sa olinjanom 3-5-2 formacijom.... ako je kratak u vezi neka igra sa 2 vezna kao svojevremeno allegri a na krila neka stavlja ljude koji mogu gore dolje trcati poput cuadrada i chiese, pa i berne koji se dofuse tek sad oporavio... dakle sam pao sam se ubio... ali sta god da uradi Scudetto MORA osvojiti i barem četvrtfinale LP... dakle to je minimum minimuma...

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 18 okt 2020, 12:04

I vakat je da se vrati na 4 u zadnoj liniji..
Ovo 3 pozada ne uljeva nikakvu sigurnost..

Paratici
Kontakt:

Post Postao/la Paratici » 18 okt 2020, 12:11

Posteno. I dokad se tako MORA osvajati skudeto, do kijametskog dana?

I da, ovo trenutno nije najjaca ekipa u Italiji. ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 okt 2020, 12:17

J1897 je napisao/la:
18 okt 2020, 12:04
I vakat je da se vrati na 4 u zadnoj liniji..
Ovo 3 pozada ne uljeva nikakvu sigurnost..
Kako cemo se vratiti, nemamo igraca za 433 vise. Imamo 2 beka :D

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 okt 2020, 12:20

Kompromis je napisao/la:
18 okt 2020, 11:57
Koji bolan ciklus... i dalje je ova ekipa daleko najaca u Italiji i MORA osvojiti Scudetto bez obzira na to koje trener na klupi.... i bez trenera moraju osvojiti titulu jer su jednostavno najjaci, najskuplji, najplaceniji... ako Pirlo to ne uradi nema se sta razmišljati noga u guzicu... u Evropi je druga stvar gdje se ocekuju uspjesi ali je realno puno veca konkurencija i mogućnost faila ali opet fail protiv lyona prosle godine je neoprostiv...

I niko nije Pirlu kriv sto izmislja toplu vodu sa frabottama, portanovama, danilom na stoperu iako je imao zdravog demirala svo vrijeme, sa olinjanom 3-5-2 formacijom.... ako je kratak u vezi neka igra sa 2 vezna kao svojevremeno allegri a na krila neka stavlja ljude koji mogu gore dolje trcati poput cuadrada i chiese, pa i berne koji se dofuse tek sad oporavio... dakle sam pao sam se ubio... ali sta god da uradi Scudetto MORA osvojiti i barem četvrtfinale LP... dakle to je minimum minimuma...
Ne izmislja Pirlo nista nego pokusava svoje ideje da sprovede u djelo. Pa je treba da kopira prethodna 3 trenera? Sta bi sa time dobili?
Skupi kazes,i shodno tome moraju biti najbolji? Pa da,ali znamo svi da to vec dugo ne skalira tako. U bilo cemu. Za 15k mozes kupiti bolje auto od nekog koje je 30k ako znas sta trazis.
Igraci su nam preplaceni u startu.
Ciklus kamene odbrane,jake veze i Alegrija je gotov,veza se prodala,odbrana ostarila.
Sarri... zar ima potrebe pisati?
Pustite Pirla i ekipu da rade.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 okt 2020, 12:28

Danilo na stoperu je bespotrebna improvizacija, Pirlo ga ocekuje visoko vjetovatno, ali ovo sto smo dosad igrali nije pokazalo rezultata u tom pogledu, osim par akcija, prvo se mora uzeti sredina terena, da bi to sa Danilom odnosno bekom na mjestu stpera imalo smisla.

Mi ne igramo pred golom protivnika fudbal, neko je sve nesto panicno i guraj na stanu na Kulusevskog i Chiesu kao sinoc, i onda Dejan se zabija u tri igraca i pokusava nemoguce.

Portanova neka dobije 30 minuta kada je utakmica rijesen,ne nikako od prve.

Frabotta to nije do Pirla, nego do Paraticija i kompanije sto covjeku nisu nasli zamjenu za Sandra.

Pirlo bi trebao razmisliti o promjeni formacije svakako, ali covjek imao premalo vremena a i ove pauze reprezentacija mu sjecu sve. Fakticki bez prijateljske utakmice odmah u vatru.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 okt 2020, 12:48

Mig_Mig je napisao/la:
18 okt 2020, 09:32
Ja nemam rijeci, prvi put ne znam sta da mislim. Dragi Pirlo, ne glumi madzionicara ova dvojica malaca nisu za Serije B. 4-3-3 u 4-5-1 pod moranje. Ovo je mucenje.
Dosta bitnih igraca nije bilo.
Dosta igraca je putovalo i igralo puno tokom rep. pauze.
Pojedinci iz prvog tima realno nisu za Serie A, a sinoc igrase u Juventusu.

Jednostavno dat vremena covjeku i to je to. Bolje da nesto fantazira, nego da po sablonu igra. A na sve to dodat penal, crveni i ponisten gol.

Iskreno vise bih volio da mu mandat prodje u ovim istrazivanjima, pa il ce bit genije il prolazna faza, nego da ide koracima prethodnih trenera i da mu rezultate donosi Allegrijev amanet pobjednicke ekipe (kao Sarriju sto je donosio). Intelligentan je covjek i ne sumnjam da dobro razmislja, a isto tako ne vjerujem da je moguce doci i neku fantazivnu ideju sprovesti kroz mjesec dana. Takvi se procesi ne desavaju u fudbalu. Maxu je trebalo pola godine i vise da "ukine" ostavštinu od 352.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 18 okt 2020, 12:58

Marvin je napisao/la:
18 okt 2020, 12:20
Kompromis je napisao/la:
18 okt 2020, 11:57

Ne izmislja Pirlo nista nego pokusava svoje ideje da sprovede u djelo. Pa je treba da kopira prethodna 3 trenera? Sta bi sa time dobili?
Skupi kazes,i shodno tome moraju biti najbolji? Pa da,ali znamo svi da to vec dugo ne skalira tako. U bilo cemu. Za 15k mozes kupiti bolje auto od nekog koje je 30k ako znas sta trazis.
Igraci su nam preplaceni u startu.
Ciklus kamene odbrane,jake veze i Alegrija je gotov,veza se prodala,odbrana ostarila.
Sarri... zar ima potrebe pisati?
Pustite Pirla i ekipu da rade.
Jasta nego izmislja toplu vodu... nisu frabotta i portanova neki veliki potencijali da im se daje sansa jer da jesu ne bi se sa 21 godinom ili tako nesto vrtili po trecoj ligi tj nemaju 17 ili 18 godina pa da ih se istrpi... drugo danilo na stoperu sta je nego izmisljanje tople vode a na klupi ti sjedi mladi stoper demiral koji je dokazao klasu prosle sezone... pa cak je i rugani kojeg smatram panjem bolji stoper od danila koji moze u nedostatku sandra korektno pokriti lijevu stranu i biti puno opasniji od frabotte...

Za 3-5-2 formaciju pored bekova koji su kljucni moras imati dominantan vezni red ali i dalje ta formacija ne daje top rezultate i to su pokazali conte (koji je bezglavo gurao tu formaciju u juventusu pa sad i u interu) pa kasnije i allegri koji je koristio pa ukinuo istu i promjenio prvo u 4-4-2 pa onda u 4-2-3-1... jer je bio dovoljno inteligentan da zna da sa njom nema uspjeha u Evropi.... i onda dodje Pirlo i gura istu tu formaciju... hajd da onda zeli nesto novo pokusati za razliku od njegovih prethodnika nego on kopira prethodnike i to kopira ono sto nije valjalo kod njih (msm valjalo je u Serii A jer je Juventus imao daleko najjaci tim)... to su ti pirlove ideje... sad zasad ali nesto cisto sumnjam da ce se naglo transformisati u budućnosti...

Igraci jesu preplaceni i tu se slazem apsolutno (tj vecina njih zaradjuje puno vise nego sto treba) ali i dalje imas igrace kakve nema niko u Serii A i to ni blizu kvalitetne... poput Dybale, Ronalda pa onda ove mlade kakve moze samo Juventus dovesti u Italiji poput de Ligta i Kulusevskog... dakle baza najveceg kvaliteta i sirine je u Juventusu i zato se mora osvojiti titula... ona je pod must i sve ostalo je za OTKAZA jer je neuspjeh shodno konkurenciji...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 okt 2020, 13:41

Šta je ovaj Dybala umislio u pm. Slaviću dan kad to derište od 27 godina napusti klub.

Pirlo izmišlja toplu vodu jer gura igrače na neprirodne pozicije odmah od starta. Uspostavi neki jednostavan sistem i postepeno mijenjaj stvari. On se zaletio odmah od starta grlom u jagode.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Paratici
Kontakt:

Post Postao/la Paratici » 18 okt 2020, 14:25

Nije sve tako crno. :kafa:

slika

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 okt 2020, 14:50

Jedva zaspao zbog ogorčenja i muke od sinoc i ulazim malo da procitam vijesti i vidim kako se maza Dybala opet zali. Kod novog trenera opet se Dybala zali. Jare, drag si mi haos, ali zapitaj se da nije do tebe. Sto se mene tice ne bi imao nista protiv da ga prodaji za solidnu cifru. Dosta sranja po medijima. Prodat njega dovesti Bogu i Aouara.

Sto se tice utakmice jasno se vidjelo da Frabotta nije novo Zambrota. Njegovo forsiranjw nece dovesti do toga da postane Zambrotta.

A ono sto je Napoli napravio Miliku to mi trebamo napraviti Bernadeschiu. Odbija prodaje. Postavlja zahtjeve. Hoce da se bori i onda udje i drka kur*ac.

Portanova je za Sarajeva. Kad je vec izmisljao toplu vodu trebao Felixa ubaciti.

Zasto mene ovaj Kulu podsjeca na Balotellia? Ima talenta ali vuce se twrenom ko prebijena macka.

I opet najveci minus ide laznom kapitenu. Sram me i dalje.

Volim Buffona strasno ali zelim drugog Gigia naredne sezone.

Demiral i De Light moraju biti starteri
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 okt 2020, 14:53

Ne kuzim zasto je Gigi problem? Samo zbog godina?
Max Allegri

Sade7P
Kontakt:

Post Postao/la Sade7P » 18 okt 2020, 15:14

Ja se zaista nadam, da su ova piskaranja u vezi Dybale i Paraticia glupost i izmisljotina.

Da je Kedira igrao, pobjedili bi :D

Kaze Pirlo da jos nismo "podmazali masinu" tako da...poen po poen i eto 4mjesta

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.