Valjda ne misliš da bi klub trebao biti jedino i apsolutno mjerilo prilikom poziva igraču?! Pa, ne tako davno, Meša je pozivao upravo po tom principu (malo po starim zaslugama..), pa smo vidjeli rezultat...DrFilgud je napisao/la: ↑12 okt 2020, 18:11Domaći navijači, NE SVI, ali u najvećem broju slučajeva ne podnose nikog iz dijaspore.
Nije nikaka tajna da su upravo domaći navijači, uglavnom sa avatarima Želje i Sarajeva, osporavali, vrijeđali i minirali dolazak svakog igrača iz dijaspore, pogotovo one koji su donosili kvalitet. Skupa sa dijelom novinara istomišljenika
Tome smo svjedočili i u posljednjim slučajevima sa Hadžikadunićem, Ahmedhodžićem i Omeragićem.
Mi se ovdje dijelimo na navijače reprezentacije prije svega i navijače klubova prije svega
Ovdje se potura zamjena teza, da navijači reprezentacije mrze domaću ligu.
Ne, navijači reprezentacije, u koje i sam spadam bi najviše volili da je Bih liga najjača u regionu, pa da svake godine reprezentaciju popuni sa 3-4 kvalitetna igrača.
S druge strane, navijači domaćih timova bi rado vidjeli reprezentaciju u 5. šeširu, ako je to uslov da u njoj bude po 5 igrača iz Želje i Sarajeva.
Tu dolazi do karambola.
Ne guram ja u Sarajevo/Želju igrača Vrbanjuše, nego navijači Sarajeva/Želje guraju nekvalitet u tim za koji ja navijam, reprezentaciju.
Zluradost je krenula upravo od "domaćih", koji su Kolašinca zvali Kokošinjac, koji jedva čekaju da neki dijasporaš odigra lošu utakmicu, koji slave kad se Bičakčić povrijedi...uporedo s tim tvrde da je Duljević bolji od Lulića, pa Lulića tjeraju iz reprezentacije. Zašto? Pa zato što zauzimaju mjesto njihovim klupskim pulenima.
To je logično, među navijačima reprezentacije stvorilo otpor prema nametnutim bhpl igračima, koji ničim ne zaslužuju poziv, osim kvotom domaće lige u reprezentaciji, a domaći navijači ih favorizuju u odnosu na igrače Lazia, Arsenala...
Tu se onda dešava i kolateralnab šteta, recimo Šehić, koji ne zaslužuje pljuvanje, ali je u paketu sa bhpl nekvalitetom koji se nogama gura u reprezentaciju.
Zadatak selektora je da nađe 11 državljana BiH, njihove eventualne zamjene i da ih posloži na terenu tako da se ostvari željeni rezultat... Gdje igraju, kakav im je background je nama, navijačima valjda nebitno..?!
I taj Kolašinac je u mnogim utakmicama (Andora i Armenija kao super primjer) izgledao kao amater, te od Kirin kupa nije odigrao tako dobro za reprezentaciju kao u četvrtak...
I taj Asmir Begović je imao katastrofa partija..
I Mire je neoprezno išao protiv Grka pa nas koštao dugoročno, kao da ne igra u Juventusu (Barceloni), već kao da gledam tog Rahmanovića iz Sarajeva koji često bespotrebno dobija kartone.. Mire je promašio penal protiv Kipra.. Očajno odigrao tonu utakmica u dresu reprenzentacije..
I Lulić osim Rumunije kući i Francuske u gostima, nije baš briljirao...
Ovim ne nipodaštavam njihov doprinos ili kvalitet, već naglašavam zašto mislim da ne mogu biti nedodirljivi..
A ako ništa ne valja u i oko reprezentacije, očekujem od njih, da kao Miske, urade nešto po tom pitanju...