FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 16 okt 2020, 20:56

Zajedno sa Nalićem mora odstupiti i Muratović.
Ni jedan ozbiljan trener neće doći u naš klub dok je tu Muratović.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 16 okt 2020, 21:30, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 okt 2020, 20:59

Pozitivanstav je napisao/la:
16 okt 2020, 20:07
tuzlac je napisao/la:
16 okt 2020, 18:11
Pozitivanstav je napisao/la:
16 okt 2020, 18:02
Klub mora jasno dat doznanja igracima da staje iza Nalica..
S druge strane ako procjenjuju da je do njega ,onda neka raskinu saradnju.
Bojim se da ima puno polovnjaka u ekipi.
Kostic,Dzafic,Badji..ima toga jos,sve to treba pospremit i sl.
Bekad poraz divro dodje,razbistri neke stvari.
Nemoj nam i ti stajati na muku.Ti nisi navijač Tuzle i ne znam ko te pusti da zafrkavaš.
Nedavno si se registrovo na naš pdf i non stop nam kontriraš.
Trebam tebi donijet dokaz ciji sam navijac.
Iskreno i nisam niciji,samo gledam i navijam za obliznje mi klubove,a da urlam i placem,pa nisam pao s kruske.
Eto stručnjak stao ti je klub iza Nalića .

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 16 okt 2020, 21:17

tuzlac je napisao/la:
16 okt 2020, 20:56
Zajedno sa Nalićem mora odstupiti i Muratović.
Ti si zelen prijatelju.
Svakih 6 mjeseci se trener mijenja,o cemu pricamo..?
Kakav se imidz gradi,kakva je to poruka drugim koji bi eventualno dosli tu?
Ocito da se nekad ni s parama ne moze napravit nesto vise.
To sto stoji iza onog sto mi obicni navijaci ne vidimo ,bit ce da je jako vazno...

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 16 okt 2020, 21:38

Odlazak Nalića je nažalost logična posljedica nakon svega što smo gledali od pripremnog perioda pa sve do danas.Nije naravno sve do njega,ima tu i "doprinosa" drugih (pomoćnih trenera,uprave,i posebno nekih igrača) ali nakon 15-ak utakmica (što pripremnih što prvenstvenih) vidljivo je bilo da Nalić nema koncepciju ni plan igre.Od prvenstvenih utakmica samo je jedna odigrana ubjedljivo (protiv Mladosti) a i to je izgleda bio više produkt slabog protivnika nego vlastite snage.U ostalim utakmicama gubili smo rutinski od jačih ekipa (nije osvojen ni jedan bod) a teško smo pobjeđivali ostale ekipe i to isključivo sa jednim golom razlike.
U situaciji kada posao ne ide jasno je da su potrebne promjene.Ne može se tvrdoglavo finansirati i bacati novac na nešto što očigledno ne funkcionira jer nema nikakvih naznaka da će se stvar popraviti.Posao fudbalskog menadžera je da stvori igru i rezultate,ako toga nema onda jednostavno treba dati nekom drugom šansu da pokuša popraviti stvari bez suvišne patetike,moralisanja i glumatanja.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 okt 2020, 22:21

Nama treba trener koji je ostvaren i koji ima autoritet.Koji može reći ja ne želim da imam sportskog direktora.Zatim ,ono što mi je još Vojvodić skretao pažnju ,mora se urediti klupska administracija, kako tehnički-upravljački sektor tako i onaj sportski.Ne mogu ljudi koji su radili u klubu dok je bio kantonalni ligaš iste funkcije obavljati i u Pl..Ovo se odnosi na sve pozicije.Otjerali smo Varešanovića jer se nije složio sa tim da mu Muratović ulazi u teren i petlja se u trening.Kad je tražio zaštitu i rekao ili on ili ja, ostao je Muratović.Odlazak Varešanovića je dao u javnosti ružnu sliku o nama.Čovjek koji je svoj ugled , ime i znanje založio da bi Tuzla opstala u Pl hladno je otpušten.Od Vrešanovića pa do danas ,govorim o PL,svim tenerima su nametnuti pomoćnici.Baljić je bio mudar pa je uhljebio kuma Hasagića.Husić ne može i kad bi se razapeo obavljati sve poslove u vezi kluba i evidentno je da oni na koje se on oslanja i kojima je ukazao povjerenje uglavnom nisu dorasli tog povjerenja.Čast izuzecima.Mora klub pretrpiti veliko prestrojavanje.Ja se nadam Musemiću pošto je on sarađivao sa Husićem u Slobodi .Husić ga je tada uzeo sa berze rada gdje ga je šutnulo Sarajevo nakon operacije srca.Saradnja Husića i Musemića rezultirala je za kratko vrijeme velikim rezultatskim uspjesima.Ruku na srce od ulaska Sloge u PL mi smo stalno u problemima kad su treneri u pitanju.Staršević je uradio koliko je znao i morao je biti zamijenjen.Varešanović je ispunio cilj i dobio nogu.Zašto? Bošnjaković imao odlične rezultate i dobio nogu, zašto? Dovodi se Baljić ,promašaj nad promašajima.Zašto? Potom se poziva Musemić koji je odbio jer kako je rekao nije selektirao ekipu i nije odradio zimske pripreme sa ekipom.Musemić je ostavio mogućnost da se saradanja uspostavi u nekom narednom periodu.Dovodi se Nalić koji je ugovor imao do ljeta . I gle sad, umjesto da je po isteku Nalićevog ugovora pozvan Musemić to se nije desilo.Zašto* Zato što to nije odgovaralo Muratoviću jer nebi mogao provoditi svoju politiku pored jednog tako eminentnog stručnjaka.A njegova politika je vidjeli smo ,permanentno dovođenje i otpuštanje igrača.Kakvih igrača? To je baška priča.On nagovara Nalića da potpiše novi ugovor i da se nakon korona pauze plodna saradnja nastavi.Ulazimo u sezonu 2020/21.I evo, nakon 11 kola krenuli smo u provaliju.Nalić i Muratović moraju odstupiti.Sad treba učiniti sve da se dovede Musemić.Musemić je znalac fudbala i ne fantazira i ne priča puno.Pravi profesionalac.On je karakteran čovjek koji ovu ligu ima u malom prstu.On je u stanju i savjetovati Husića u vezi nekih stvari kad je upitanju sportski aspekt ali i šire.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 okt 2020, 22:32

RASTALI SE TUZLA CITY I ZLATAN NALIĆ

16. Oktobra 2020. 295 Pregleda
Zlatan Nalić nije više trener Tuzla Cityja!
slika
Nakon uvjerljivog i visokog 0:4 poraza na Tušnju od Zrinjskog, održana je vanredna sjednica Upravnog odbora kojoj je prisustvovao i stručni štab, gdje je došlo do sporazumnog raskida ugovora sa Nalićem.

– Preuzeo sam odgovornost za ovaj poraz i zahvalio se klubu na saradnji. Mislim da je klubu potreban drugi tip trenera, koji će možda malo ekipu “probuditi”. Igračima i klubu želim puno uspjeha u nastavku sezone, kazao je Nalić nakon sastanka.

U Tuzla Cityju je naslijedio Elvira Baljića u martu, ali zbog epidemiološke situacije sezona je prekinuta pa Nalić nije vodio nijednu utakmicu.

U novoj sezoni je bio trener našeg kluba u prvom krugu ove sezone i to u 11 utakmica, gdje naš tim ima 16 bodova i zauzima šesto mjesto.

Zlatanu Naliću se zahvaljujemo na saradnji te mu želimo puno sreće u nastavku trenerske karijere.

U narednim danima bi se trebao znati njegov nasljednik.

press Služba F.K.Tuzla City

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 16 okt 2020, 22:54

Spominje se Milenko kao kandidat br. 1. On je imao rezultate i mozda nije losa opcija za neko zivotarenje u sredini tabele. Nazalost vrh je rezervisan po nacionalnom kljucu tako da dovedemo Gvardiolu to ce biti tako. Da sacekamo izbore u Savezu pa naredne godine krenut ozbiljnije. Ove godine posvetit se KUP-u i stvarati ekipu za sljedecu sezonu sto podrazumijeva prekid saradnje sa svim dutururunima i davanje sanse mladim.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 16 okt 2020, 23:51

Varešanović = prosječan trener koji je samovoljno otišao ne pokazavši mnogo.Osim toga često se pominje u raznim komentarima pogrešno kako je Bošnjaković otpušten i "dobio nogu" itd (valjda po onoj staroj Gebelsovoj izreci kako će svaka laž ako se ponovi hiljadu puta postati istina :D ).To nije tačno.On je samovoljno otišao (nazvao Husića i saopštio mu da daje otkaz na radno mjesto) i napustio klub sa izmišljenim "porodičnim razlozima" te odmah nakon par sedmica preuzeo Gorkog jer mu je to obećano ako napusti TC.Takođe se često provlači i priča kako treba igrati pretežno sa mladim igračima.Da,potrebno je ubaciti ponekog kvalitetnog mlađeg igrača ako ga imaš ali osloniti se pretežno na mlade je siguran i brz put u borbu za opstanak, a onda moguće i u federalnu ligu.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 17 okt 2020, 01:56

tcity055 je napisao/la:
16 okt 2020, 22:54
Spominje se Milenko kao kandidat br. 1. On je imao rezultate i mozda nije losa opcija za neko zivotarenje u sredini tabele. Nazalost vrh je rezervisan po nacionalnom kljucu tako da dovedemo Gvardiolu to ce biti tako. Da sacekamo izbore u Savezu pa naredne godine krenut ozbiljnije. Ove godine posvetit se KUP-u i stvarati ekipu za sljedecu sezonu sto podrazumijeva prekid saradnje sa svim dutururunima i davanje sanse mladim.
Kakav bolan nacionalni ključ....devastirao te zrinjski kući, u tvojoj avliji...šprdali se ljudi....u Banjaluci dobijes penal u 1.minuti...profulas naravno...protiv želje i sarajeva fulas nestvarna zicere i odigraš u listici da si trebao najmanje još uzet a tebe mlazne ko stigne....đuturum Bekrić ti pobjegne debelo placenim štoperima...i onda,nacionalni ključ...daj ba ,najlakše se šprdat.....jest, nacionalni ključ što ti preplačeni šetaci ne mogu more aa broda pogodit :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 17 okt 2020, 09:51

Samir Muratovic,ocito najveci krivac u svoj prici.
Dovodjenje losih i istrosenih igraca rezultiraju ovakvim ishodima,pa i trenera(bude tu i pokoji pogodak)
Juce Mostarci odrzali lekcije Tuzlacima.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 17 okt 2020, 13:16

Nalic je odlican trener , ali nema igracke da to sprovedu sto on hoce ni takticki ni fizicki. Ovo je Bosanska liga , tesko ces ti sa nasim igracima igrati visoki presing , i jos imas napadaca tipa Ubiparip koji je najbolji igrac ekipe prvi on ne moze to igrati.

Samir Muratovic je po meni najlosiji Sportski Direktor u BIH. Dovodjenje Badji koji je mrtvi prosjek bio u Zvijezdi koja je ispala , igraci tipa Cenaj pa nakon mjesec raskid , to je dokaz da luta. Ipak Tuzla city za BIH uslove ima odlican budzet , imao je svu slobodu da dovodi igrace i na kraju kad vidis sta dovede , jedino koga oni eventalno mogu nekad unovciti jeste Nukic koji je dosao prije Muratovica. Ali i njemu su sada nabili pritisak kako je dobio kapitensku , ima pravo lose ponasanje na terenu i sve to klubovi gledaju.Ovaj golman je placen odstetu a takvih golmana imas u PL i Prvoj Ligi besplatno iskreno.

Azmir mora dovesti trenera koji poznaje ligu i onaj ko ce dati priliku i mladim igracima . Mora dovesti sportskog direktora koji zna svoj posao , jer ova divlja dovodjenja reda radi ne mogu razumjeti. Da nije igrac u pitanju koji je igrao po Evropi i uzeo ogromne pare ja bih rekao da je u talovima , jer necu da vjerujem da uzima neku sicu da dovodi neke polovnjake. Nema Sportske vizije , nema dobre politike i to je rezultat toga...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2020, 14:31

slika

Nakon rastanka sa Nalićem: Tuzla City otvara pregovore sa dva stručnjaka
Nogometaši Tuzla Cityja jučer su doživjeli prvi poraz na domaćem terenu ove sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
U meču 11. kola bodove sa Tušnja odnio je Zrinjski, koji je nogometaše Tuzla Cityja pobijedio sa 4:0.

Mostarci su svom rivalu nanijeli jedan od najtežih poraza u njegovoj premijerligaškoj historiji, a nakon meča šef stručnog štaba Tuzla Cityja Zlatan Nalić podnio je ostavku.

Čelnici tuzlanskog tima odmah su krenuli u potragu za novim trenerom, a kako prenosi portal ****.ba već su stupili u kontakt sa provjerena dva stručnjaka – Husrefom Musemićem i Nerminom Bašićem.

“Moramo brzo naći rješenje. U ovom trenutku su dva kandidata Husref Musemić i Nermin Bašić. Mi bismo voljeli da Musemić preuzme ekipu, jer je riječ o provjerenom stručnjaku, koji bi momčad izvukao iz trenutne krize. Tuzla City nije tim za sredine tabele. Imali smo ove godine velike planove, sada smo malo posustali, ali sa Musemićem bismo se brzo vratili na željeli kurs“, kazali su za ****.ba iz rukovodstva Tuzla Cityja.

Na pitanje kada kreću pregovori sa Musemićem i Bašićem, izvor iz kluba je kratko rekao:

“Naravno, prvi kontakt je već uspostavljen, uskoro kreću pregovori – jedan na jedan”.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 okt 2020, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2020, 14:42

بسم الله الرحمن الرحيم

slika

DOĐI KRALJU NAŠ OVDJE TI NE TREBA MASKA.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 okt 2020, 16:50, ukupno mijenjano 3 puta.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 17 okt 2020, 15:15

Zao mi je sto nije uspjelo sa Nalicem, kao ni sa Baljicem prije njega.
Oboje su imali moju podrsku i apsolutnu zelju da uspiju, ali nazalost - nista od toga...

Nadam se da ce Husic ovaj put dovesti nekog iza koga ce prvi on stati ne 100% nego 1000%
i u koga ce imati toliko povjerenje da ga nebi mijenjao ni ako zareda u startu sa 5 poraza od 8:0...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 17 okt 2020, 15:51

Zmaci6 od Husrefa ništa....vjerovatno Bašić onda
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2020, 16:35

staragarda je napisao/la:
17 okt 2020, 15:51
Zmaci6 od Husrefa ništa....vjerovatno Bašić onda
NE HITI . TEK JE POČELO.ON ĆE BITI NAŠ TRENER AKOBOGDA.ZNA HUSIĆA I ZNA GA HUSIĆ.DAKLE NE DOLAZI U NEPOZNATO.DOBIT ĆE NARAVNO ODRIJEŠENE RUKE I PUNO POVJERENJE KAKVO UOSTALOM I ZASLUŽUJE.ZA NJEGA SE VRIJEDI BORITI.BOG MU ZDRAVLJE DAO.ZNA ON KO GA JE 2015. DIGAO SA BIROA NA KOJI GA JE POSLALO NJEGOVO DRAGO SARAJEVO.ALI,DA JE TRENERČINA JEST.VOLIM MU METODOLOGIJU.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2020, 18:17

SA ĆIROM NIKAD NIJE DOSADNO

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 17 okt 2020, 18:29

Basic 90% zavrsen.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2020, 19:09

SamoTravnik je napisao/la:
17 okt 2020, 18:29
Basic 90% zavrsen.
Hvala za info.Bašić je radio kod nas u federalnoj ligi i pokazao dobre rezultate.
Dozvoli da pretpostavim da je to samo do dolaska Musemića.
Inaravno , ostane li Muratović onda će i Bašić doživiti krah,u prevodu, bolje da i ne dolazi.
Nama treba trener razarač a ne fin i kulturan dečko.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 okt 2020, 19:36

Husref Musemić progovorio o svom novom angažmanu
05.03.2020
Kada će preuzeti neki klub?

Husref Musemić progovorio o svom novom angažmanu Foto: Sport klub/ Printscreen
Doskorašnji trener Sarajeva, Husref Musemić, rekao je večeras u razgovoru za Sport Klub da se nada da će ubrzo imati novi trenerski posao, jer to najviše voli raditi.

- Ako me zdravlje posluži. Valjda će biti uskoro. Nikada ne znate, znate kako je u ovom našem poslu, ne samo meni, tako i svima. I meni fali, ja najviše volim da radim ono za šta sam se opredijelio, rekao je Husref Musemić za Sport klub.
Podsjećamo, Husref Musemić je u decembru dobio otkaz u Sarajevu, te je od tada bez angažmana.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovaj kratki intervju od zimus a pred korona pauzu otkriva da je Musemić horan prihvatiti se novog posla nakon otkaza u Sarajevu.
Usvom odgovoru napitanje koje mu je postavljeno danas u vezi angažmana u Tuzli Musemić govorikako mu treba još odmora itd.
Da li on ne želi radit u FK Tuzlia City, da li uslovljava neke bitne stvari (tvrdi pazar)ili se nada reprezentaciji pitanje je .U svakom slučaju odgovor na ove dileme doći će uskoro.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 okt 2020, 19:40, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.