Ne znam zašto ali imam osjećaj da Arsenal može izbaciti Barselonu. Lažem, znam
Da bi Arsenal mogao izbaciti Barselonu neke stvari se moraju posložiti na pravi način. Jedna od najbitnijih stvari jeste koje sudije će biti delegirane. Ne pričam o urotama pričam o načinu suđenja. Španci su "valjatori". Na bilo kakav kontakt padaju kao metkom pogođeni. Zato ne volim njihovu ligu a posebno stil igre

Što ne znači da ih ne cijenim. Ako budu delegirane sudije iz Njemačke, Švedske, Norveške, Švicarske, bla, bla i ostalih liga koje tolerišu više kontakta u igri(a fudbal nije balet) onda Arsenal ima šansu. Barselona će imati manje načina da kontrološe loptu. Posjed će i dalje biti na strani Barselone ali manji. Također, ako se ne bude svaki kontakt svirao onda će se otvoriti više prilika za kontre.
Ono u šta se uzdam jeste Barselonina postavka na terenu. Koliko god to zvučalo čudno, ona više odgovara Arsenalu nego da su izvukli Mančestera

Ferguson igra sa dva odnosno tri bloka u sredini. Za Arsenal je to nepremostiva prepreka. Barselonin vezni red, defanzivno, nije.
Ovdje vidim šansu:
----------------------Buskets------------------
------------Xavi----------------Iniesta
Kakvi god bili majstori nisu nepobjedivi. Venger bi morao poziciju Songa pojačati sa još jednim defanzivnim veznim igračem ala Diabijem da bi mogao i pomisliti da ima neke šanse. AKo to ne uradi onda on veze nema, realno

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna