Fakat ne znam zašto, ali nama su se kući problemi javili nakon što smo napravili teren. Dok je blato bilo (sjećam se Radnika i preokreta od 0-2 do 3-2) teško smo gubili bodove na Grbavici, ali nakon postavljanja trave, drenaže, i ubrzanja terena, mnogo bodova smo prosuli...LjoZee je napisao/la: ↑15 okt 2020, 15:46Thanksbraco je napisao/la: ↑15 okt 2020, 15:38Ako će ti biti utjeha u gostima smo jaki evo drugu sezonu zaredom, treba i sa te strane gledat.
S druge strane trenutno smo 7. ekipa na tbeli gledajući samo domaće utakmice, a past ćemo na 8. mjesto sigurno budući da je Sarajevo iza nas 2 boda na toj domaćoj tabeli ali i sa dvije domaće utakmice manje. Borac 18 bodova iz 6 domaćih utakmica, mi 9 bodova iz 5 domaćih. Velež koji ima domaću utakmicu manje od nas ima 10 bodova iz domaćih. Isto i TC 4 domaće ali 12 bodova.
Mora to bolje kući. To je problem koji traje već tri godine jer smo prošle sezone bili tek 5. ekipa po broju bodova kući, a pretprošle sezone čak smo bili 8. po broju bodova kući.
Ma ogroman problem su utakmice kuci sa realno slabijim od sebe. Mijenjali su se igraci, treneri, ali taj problem se ne rjesava i ne znam fakat kako cemo ga rijesiti. Isto neko prokletstvo, i kad igramo dobro nece u gol. I to svaki put kad se najmanje nadamo dodje kiks kod kuce. Sto kazes to traje vec 3 godine.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- SoulEclipsee
- Kontakt:
Jeste fakat to smo stari i ja baš nedavno diskutovali, odjednom svi znaju igrat koji dođu na Grbavici,šta li je to ? Nalože se svi na terenVeteranSA je napisao/la: ↑15 okt 2020, 18:01Fakat ne znam zašto, ali nama su se kući problemi javili nakon što smo napravili teren. Dok je blato bilo (sjećam se Radnika i preokreta od 0-2 do 3-2) teško smo gubili bodove na Grbavici, ali nakon postavljanja trave, drenaže, i ubrzanja terena, mnogo bodova smo prosuli...LjoZee je napisao/la: ↑15 okt 2020, 15:46Thanksbraco je napisao/la: ↑15 okt 2020, 15:38Ako će ti biti utjeha u gostima smo jaki evo drugu sezonu zaredom, treba i sa te strane gledat.
S druge strane trenutno smo 7. ekipa na tbeli gledajući samo domaće utakmice, a past ćemo na 8. mjesto sigurno budući da je Sarajevo iza nas 2 boda na toj domaćoj tabeli ali i sa dvije domaće utakmice manje. Borac 18 bodova iz 6 domaćih utakmica, mi 9 bodova iz 5 domaćih. Velež koji ima domaću utakmicu manje od nas ima 10 bodova iz domaćih. Isto i TC 4 domaće ali 12 bodova.
Mora to bolje kući. To je problem koji traje već tri godine jer smo prošle sezone bili tek 5. ekipa po broju bodova kući, a pretprošle sezone čak smo bili 8. po broju bodova kući.
Ma ogroman problem su utakmice kuci sa realno slabijim od sebe. Mijenjali su se igraci, treneri, ali taj problem se ne rjesava i ne znam fakat kako cemo ga rijesiti. Isto neko prokletstvo, i kad igramo dobro nece u gol. I to svaki put kad se najmanje nadamo dodje kiks kod kuce. Sto kazes to traje vec 3 godine.

Evo skoro Klix objavio poslije one utakmice sa Krupom. I otprilike mi od tada i imamo vise problema kuci odnosno od 2018. kad je postavljen teren. Kiks se desi svakom, ali imamo ogromnu razliku u rezultatima kuci i na strani. Fali kvaliteta tj. nemamo ni blizu perfektan tim, ali kad je nedostatak kvaliteta glavni razlog ti si los svugdje i kuci i na strani. Mi nismo vec samo kuci imamo ogromnih problema. Teren nas je mnogo brz. Najvise boli onako kao protiv Sirokog prosle sezone kad se isfulas i izgubis.Plavi su prvu zvaničnu utakmicu na novom travnjaku stadiona Grbavica odigrali u julu 2018. godine kada su u okviru kvalifikacija za Evropsku ligu savladali estonsku Narvu rezultatom 3:1.
Od tada je Željezničar na novom travnjaku odigrao 35 utakmica i u prosjeku na svakom drugom meču je prosipao bodove.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ma daj Boze da se ovo ne prekine
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Vrlo jednostavno, zlikovci nam bacili sihire iz konkurentnog kluba zbog zavisti. A tesko onome ko proda svoju dusu sejtanu, svi mi ce mo pred Boga pa odgovarati.LjoZee je napisao/la: ↑15 okt 2020, 18:09Evo skoro Klix objavio poslije one utakmice sa Krupom. I otprilike mi od tada i imamo vise problema kuci odnosno od 2018. kad je postavljen teren. Kiks se desi svakom, ali imamo ogromnu razliku u rezultatima kuci i na strani. Fali kvaliteta tj. nemamo ni blizu perfektan tim, ali kad je nedostatak kvaliteta glavni razlog ti si los svugdje. Mi nismo vec samo kuci imamo ogromnih problema. Teren nas je mnogo brz. Najvise boli onako kao protiv Sirokog prosle sezone kad se isfulas i izgubis.Plavi su prvu zvaničnu utakmicu na novom travnjaku stadiona Grbavica odigrali u julu 2018. godine kada su u okviru kvalifikacija za Evropsku ligu savladali estonsku Narvu rezultatom 3:1.
Od tada je Željezničar na novom travnjaku odigrao 35 utakmica i u prosjeku na svakom drugom meču je prosipao bodove.![]()
Samo lobirati sto vise klubova da napravi ovakve terene kao kod nas pa da im ne bude "wow" kad sa svojih terena dodju na nas tepih 

Ja sam izvukao statistiku samo za domaće ligaške mečeve otkad smo postavili novi teren 2018. Statistika je sljedeća:VeteranSA je napisao/la: ↑15 okt 2020, 18:01
Fakat ne znam zašto, ali nama su se kući problemi javili nakon što smo napravili teren. Dok je blato bilo (sjećam se Radnika i preokreta od 0-2 do 3-2) teško smo gubili bodove na Grbavici, ali nakon postavljanja trave, drenaže, i ubrzanja terena, mnogo bodova smo prosuli...
- Broj odigranih utakmica na Grbavici - 33
- Broj pobjeda Željezničara- 17
- Broj remija Željezničara - 6
- Proj poraza Željezničara - 10
- Broj postignutih golova Željezničara: 52
- Proj primljenih golova Željezničara: 33
Pogledajte Sablju legendu,pola CG trenirao,trenutno trenira prvoplasirani tim u 1 ligi CG

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Da li mozes izvuci statistiku za sezone 2016/17, 2017/18 tj. dok je bio stari teren kad su u pitanju ove domace utakmice?braco je napisao/la: ↑15 okt 2020, 18:51Ja sam izvukao statistiku samo za domaće ligaške mečeve otkad smo postavili novi teren 2018. Statistika je sljedeća:VeteranSA je napisao/la: ↑15 okt 2020, 18:01
Fakat ne znam zašto, ali nama su se kući problemi javili nakon što smo napravili teren. Dok je blato bilo (sjećam se Radnika i preokreta od 0-2 do 3-2) teško smo gubili bodove na Grbavici, ali nakon postavljanja trave, drenaže, i ubrzanja terena, mnogo bodova smo prosuli...
Dakle iz statistike možemo zaključiti da pola utakmica na Grbavici od postavljanja novog terena nismo pobjedili. S druge strane pitari su u 31 domaćoj utakmici dali 67 golova i primili 20. Sve u svemu naša statistika ne krasi ni bilizu šampionske ekipe i moramo se potruditi da popravimo rezultate na Grbavici jer inače opet ćemo opet izgubiti titulu zbog domaćih kikseva.
Statistika za sezone 16/17 i 17/18:LjoZee je napisao/la: ↑15 okt 2020, 19:08Da li mozes izvuci statistiku za sezone 2016/17, 2017/18 tj. dok je bio stari teren kad su u pitanju ove domace utakmice?braco je napisao/la: ↑15 okt 2020, 18:51Ja sam izvukao statistiku samo za domaće ligaške mečeve otkad smo postavili novi teren 2018. Statistika je sljedeća:VeteranSA je napisao/la: ↑15 okt 2020, 18:01
Dakle iz statistike možemo zaključiti da pola utakmica na Grbavici od postavljanja novog terena nismo pobjedili. S druge strane pitari su u 31 domaćoj utakmici dali 67 golova i primili 20. Sve u svemu naša statistika ne krasi ni bilizu šampionske ekipe i moramo se potruditi da popravimo rezultate na Grbavici jer inače opet ćemo opet izgubiti titulu zbog domaćih kikseva.
- Broj odigranih utakmica na Grbavici - 32
- Broj pobjeda Željezničara - 24
- Broj poraza Željezničara - 2
- Broj postignutih golova Željezničara: 53
- Broj primljenih golova Željezničara: 26

Zovi Albu da se prestanu bakcati oko terena 

Ne trebas zvati prestali su. Teren je u dosta losem stanju travnjak ne lici na onaj od prosle sezone
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
-
- Kontakt:
Grob te yebo... 'bem ti teren i majku. Prokletstvo pravo.
Željezničar za život cijeli!
Ma kakvo prokletstvo. Stvar je vrlo jednostavna, na odlicnom terenu je mnogo lakse istrcati kontru, jer su dodavanja mnogo preciznija. Nas u 99% utakmica niko nije nadigrao, ali kad imas sporu ekipu koja visoko napada, onda ostavljas aerodrom prostora protvniku. Da skratim, brz teren zahtijeva i brze igrace ako zelis igrati napadacki.
Sad to fino povezite sa datumom ulaska novi ljudi u upravi Fk Sarajevo, i sve vam bude jasnije. Mislite li stvarno da su u njihovoj upravi neki Zdravko i Zoran Mamic pa da posloze stvari kako treba, da dovedu kvalitetne igrace i da nas oderu samo tako. Da su neki Stanojevic ili Gavric prevage. Normalno da su kod njih fudbalske neznalice, ali kad je neko opak i zavidan, i direktno ucini zlo nad nasim klubom, onda dodje do ovoge. Znaci uopste nije do terena, do misimovica, do odovica, do igraca, do amara osima, do ove ili one uprave. Nije problem izgubiti protiv boljeg, cestitati, sve je to sport. Ali kad je nekog tako opak pa direktno cini zlo drugom, to nije ok.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 31 gost.