Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

StevieG8
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la StevieG8 » 14 okt 2020, 10:47

Strast su mu i pokerski turniri, baš kao i, manje poznatom bh. javnosti, Begoviću. On je u centar pažnje došao 2018. godine. Ovaj Visočak je pobijedio na finalnom turniru u pokeru „The World Series of Poker Circuit“, čime je osvojio 220.000 eura. Danas živi u Njemačkoj i profesionalni je igrač pokera.
Pokeraš da bude selektor de se dozovite :rol: naravno da reprezentativni fudbal nije takticki zahtjevan u mjeri kao sto je to sa klubovima ali ima neka donja granica.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 okt 2020, 10:53

slika
Bar cojk radi u solidnom klubu i ligi, a raduje i to sto ima tek 38 godina. :bih:

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 14 okt 2020, 10:54

StevieG8 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:47
Strast su mu i pokerski turniri, baš kao i, manje poznatom bh. javnosti, Begoviću. On je u centar pažnje došao 2018. godine. Ovaj Visočak je pobijedio na finalnom turniru u pokeru „The World Series of Poker Circuit“, čime je osvojio 220.000 eura. Danas živi u Njemačkoj i profesionalni je igrač pokera.
Pokeraš da bude selektor de se dozovite :rol: naravno da reprezentativni fudbal nije takticki zahtjevan u mjeri kao sto je to sa klubovima ali ima neka donja granica.
Znači da je spreman da rizikuje, odličan izbor :mrgreen:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 14 okt 2020, 11:05

Ako se već spominje Barbarez, ovo je naprednija verzija tog mentaliteta. :bih:
Sabljone, Čustović i Nalić i juriš!

slika

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 14 okt 2020, 11:40

Sheyi je napisao/la:
14 okt 2020, 10:53

Bar cojk radi u solidnom klubu i ligi, a raduje i to sto ima tek 38 :bih:
nosam :mrgreen:
tz tz tz tz tz tz

AllBosnianBosnian
Kontakt:

Post Postao/la AllBosnianBosnian » 14 okt 2020, 11:46

Ako se vec gleda nacionalni kljuc i iduci trener nam mora biti troprstaš onda prvi izbor mora biti Vladan Milojevic,jest da covjek uzima pare u arabiji ali da ga je zvati i ponudit mu repku mozda bi prihvatio

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 okt 2020, 11:47

Jackk je napisao/la:
14 okt 2020, 10:54
StevieG8 je napisao/la:
Znači da je spreman da rizikuje, odličan izbor :mrgreen:
I ne samo to. Pokazuje da dobro snima igru, pazi na detalje, taktiku itd. :)
Dakle, svi preduslovi su tu. :)

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 okt 2020, 11:59

StevieG8 je napisao/la:
Bajević ima 1000 utakmica u trenerskoj karijeri pa mu je Višća igrao 120 minuta. Nama konačno treba mlad i moderan trener, niko se ne može sjetiti kad smo imali selektora koji nije bio reprezentativac Jugoslavije. Neko je spomenuo Bjelicu, on je tek preuzeo ambiciozni Osijek u kojem ima odriješene ruke i veće ovlasti nego običan trener. On ima svoj kompletan stručni štab koji ide sa njim od posla do posla i jedan od uslova da preuzme Osijek je bio da svi oni dođu sa njim i da mu nikog ne pridodaju, tu bi već nastao problem jer naši bi mu možda i dali da dovede svoj stručni štab ali bi mu opet nepotrebno uvalili i nekog Musu ili Starčevića samo da uzima platu. Možda i igrači ne žele takvog ozbiljnog trenera.

"Odlukom da Soudani ode iz Dinama, to je bila isključivo moja odluka. Nitko u klubu nije ni pomišljao na to, nitko osim mene. Soudani je bio odličan igrač, prvi strijelac lige, ali sam osjetio kako igra nogomet na svoj način, a ja sam u momčadi želio organizirane i disciplinirane igrače. Svi su u klubu mislili da sam lud, pitali me jesam li siguran oko toga, a bio sam."

"Morali smo osvježiti ekipu jer sam ovdje zatekao igrače koji su u Dinamu bili četiri, pet godina i zasitili su se. Njih smo mijenjali mladim i gladnim igračima, a nismo se vraćali u prošlost i uzimali igrače poput Sammira. Nemam ja ništa protiv njega, ali smatram da je njegovo najbolje vrijeme prošlo. On nije više fizički na nivou koji sam ja zahtjevao u mojem Dinamu od kojeg sam želio da igra momčadski, fajterski i da se može sa svima potući. Sammir se nije uklapao u moju viziju pa čak ni jedan Soudani koji je godinu dana ranije bio prvi strijelac lige. Moja procjena je bila da nam za europski iskorak trebaju igrači koji igraju u oba pravca."

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 14 okt 2020, 14:19

Stranac ni pod razno. Komsije su imali stranca, ali mi smo jos bar stepen iznad sto se tice bezobrazluka - nasi bi stranca unistili covjek bi odustao od treniranja skroz. Mora bit neko koji se razumije u mentalitet, u poteskoce u vezi politike itd.

Meni je Amar Osim idealni izbor, mi smo na pragu cetvrtog sesira, najbolji igrac nam se oprasta uskoro - mi apsolutno vise nemamo sta izgubit.

Ne znam zasto (pogotovu tuzlanska raja) silji za Nalica. Pratio sam ga na onim prenosima i lik je zesci psihopata. Sjecam se protiv Italije kaze lik "To su uglavnom ti igraci koje sam ja pobjedio sa Svedskom U21". Hallo covjece bio si neki tamo osmi trener postavaljao pilone po terenu.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 14 okt 2020, 14:37

Amarinho je napisao/la:
14 okt 2020, 14:19
Stranac ni pod razno. Komsije su imali stranca, ali mi smo jos bar stepen iznad sto se tice bezobrazluka - nasi bi stranca unistili covjek bi odustao od treniranja skroz. Mora bit neko koji se razumije u mentalitet, u poteskoce u vezi politike itd.

Meni je Amar Osim idealni izbor, mi smo na pragu cetvrtog sesira, najbolji igrac nam se oprasta uskoro - mi apsolutno vise nemamo sta izgubit.

Ne znam zasto (pogotovu tuzlanska raja) silji za Nalica. Pratio sam ga na onim prenosima i lik je zesci psihopata. Sjecam se protiv Italije kaze lik "To su uglavnom ti igraci koje sam ja pobjedio sa Svedskom U21". Hallo covjece bio si neki tamo osmi trener postavaljao pilone po terenu.
izvini ali koji Tuzlak je za Nalica da bude selektor? ja sam iz Tuzle i ne znam nijednog takvog... ljudi ga ovdje ne mogu smisliti. cak navijaci sloge (sadasnjeg tuzla city-a) ga isto ne gotive; doduse nisu to Tuzlaci ali nebitno, nikome nije lik drag, nit' misle da moze nesto unaprijediti reprezentaciju; bio bi sigurno veliki korak nazad

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 14 okt 2020, 14:47

Nije im dosta što smo ovako "propali" pa hoće neke stručnjake iz naše lige (Osim i ostali) niste ništa bolji od onih što sjede u savezu : )
:bih: :bih:

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 14 okt 2020, 21:41

Svejedno ko dođe, jer nacionalni ključ je sveto pismo i mora se čuvati, a i menadžerija mora biti ispoštovana guranjem poluinvalida kroz reprezentaciju.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2020, 23:19

Sta kazu nema tandem Barbarez/Spahic iskustva. Eto ima Bajevic pa sta je novo uradio, osim smijesnih rotacija i poziva igraca a da ih nije ni isprobao, jer ima Viscu i slicne debole da igraju, da Gojaka forsira na klupi... eto Rpbi je moderniji trener s novim vizijama pa nas vrati 10 godina unazad...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 okt 2020, 23:20

Kakvom brzinom propadamo, ne bi me iznenadilo da stave baljića za selektora.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 14 okt 2020, 23:22

Samo stranca.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 14 okt 2020, 23:25

Beduin je napisao/la:
14 okt 2020, 23:19
Sta kazu nema tandem Barbarez/Spahic iskustva. Eto ima Bajevic pa sta je novo uradio, osim smijesnih rotacija i poziva igraca a da ih nije ni isprobao, jer ima Viscu i slicne debole da igraju, da Gojaka forsira na klupi... eto Rpbi je moderniji trener s novim vizijama pa nas vrati 10 godina unazad...
To bi bilo dobro kratkoročno rješenja. Svojevrsni elektro šok za oživljavanje mrtvaca, ali ne bi to dugo trajalio. Po meni sada nam treba neko mlad, analitičan i neko ko zna šta radi. Međutim, uz ovakav savez, koji je takav zbog ovakave države, to je utopija
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 14 okt 2020, 23:27

a možda bi nam Tudor došo, al je u Juventusu

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 14 okt 2020, 23:37

Omark je napisao/la:
14 okt 2020, 10:04
Mislite da je bez razloga napustio kormilo Stupčanice? Naravno da ne!

https://sportsport.ba/fudbal/najstariji ... vku/378697
Bilo bi im: Nemoj hadzija necemo vise lose igrat... A hadzija veli: E i necete
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 14 okt 2020, 23:38

Samo Safet i lagano vracat Besica u rep. Preselit ga u odbranu sa Bicakcicem.
Dodat jos par mladih i moglo bise ganjat svjetsko sa Pjanicem i Dzekom sa klupe.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MostarNeretva i 29 gostiju.