BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Očekujem

Anketa je završila: 11 okt 2020, 15:18.

Obje pobjede
11
10%
Pobjedu protiv Holandije, remi s Poljskom
0
Nema glasova.
Pobjedu protiv Holandije, poraz od Poljske
0
Nema glasova.
Remi s Holandijom, pobjedu protiv Poljske
6
5%
Obje remi
2
2%
Remi s Holandijom, poraz od Poljske
5
4%
Poraz od Holandije, pobjedu protiv Poljske
3
3%
Poraz od Holandije, remi s Poljskom
13
11%
Oba poraza
74
65%

Ukupno glasova: 114

Jackk
Kontakt:

Re: BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)

Post Postao/la Jackk » 14 okt 2020, 10:48

Maestro je napisao/la:
14 okt 2020, 10:37
Beduin je napisao/la:
14 okt 2020, 09:58
Maestro je napisao/la:
14 okt 2020, 09:24

Uvjek jedna te ista prica. Svako je zasluzan za svoju srecu. Bio je Besim u Norveskoj pa nista.
Nema to veze ko je gdje rodjen nego il znas il neznas.

A Anelovi i Dennisovi roditelji su radili i gradili u Svedskoj ovaj sistem sto oni imaju. Ko je ovima u BiH kriv sto njihovi roditelji grade sistem SDA.
Moj Maestro, slusas li ti sebe?
Halali mi, ali ovo boldirano, kao i cijeli tvoj post, je jedna od vecih gluposti na forumu u 2020. godini, u najmanju ruku. Ono fakat nidje vese.
Slusam druze. Jesam sta slagao? Jel lazem kad kazem da nismo igraca za 25 godina proizveli? Jel lazem kad kazem da su nam klubovi amateri? Jel lazem kad kazem da nismo nikad imali ucesnika u euro kupovima? To je sve odraz korupcije i loseg drustva koji je naucio da sve ide preko stele. SDA politika.
Aha. I kako je to isto kao u Skandinaviji?
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 okt 2020, 10:48

Kakve veze ima što je iz Gračanice? Gledamo samo kvalitet, a on nije imao mjesta u ovakvom trenutnom Rosenborgu pa se morao vratiti u amatersku PLBiH.

S druge strane Hadžikadunić je standardan u sedmoj najjačoj ligi u Evropi i to u klubu iz top 6, a isto su godište.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2020, 10:49

Maestro je napisao/la:
14 okt 2020, 10:37
Beduin je napisao/la:
14 okt 2020, 09:58
Maestro je napisao/la:

Uvjek jedna te ista prica. Svako je zasluzan za svoju srecu. Bio je Besim u Norveskoj pa nista.

A Anelovi i Dennisovi roditelji su radili i gradili u Svedskoj ovaj sistem sto oni imaju. Ko je ovima u BiH kriv sto njihovi roditelji grade sistem SDA.
Moj Maestro, slusas li ti sebe?
Halali mi, ali ovo boldirano, kao i cijeli tvoj post, je jedna od vecih gluposti na forumu u 2020. godini, u najmanju ruku. Ono fakat nidje vese.
Slusam druze. Jesam sta slagao? Jel lazem kad kazem da nismo igraca za 25 godina proizveli? Jel lazem kad kazem da su nam klubovi amateri? Jel lazem kad kazem da nismo nikad imali ucesnika u euro kupovima? To je sve odraz korupcije i loseg drustva koji je naucio da sve ide preko stele. SDA politika.
Drug moj, ovo sad sto govoris je jedna stvar, cinjenicna i ne ide u istu ravan sa tvojim prethodnim postom. Sve je to istina, ali i mnogi igraci iz EU da su rodjeni u BiH i prve korake napravili na nasim pasnjacima i sudile im ove nase sudije, a treniralo 7-8 trenera iz kluba u klub (jer se sve vrti u krug), zaista mislis da bi ti igraci ipak napravili znacajne karijere i tek tako otisli vani sa bh pasosem?
Vjeruj da ne bi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 14 okt 2020, 10:51

Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:47
Salih1984 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:44
Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:42

Mislis li ti da ako nekom korumpiranom amateru das vecu platu da ce on bolje raditi? Ne, on ce ostatiti amater, samo skup amater. Kod nas vlada ko koga poznaje, i sta nudis, onda upadas u ekipu. Vrlo jednostavno, i ne znam sto je to tesko reci, isto ko da je to u BiH ko neka javna tajna.
Pa ako imas pare mozes platiti boljeg trenera,ne mora on biti iz BIH moze iz regiona
Nije tesko naci dobrog trenera omladinskog pogona,tesko ga je platiti
Pa i sudije u sudu nam dobivaju najvece plate u drzavi, jesu li korumpirani? Jesu. tako ti je i u omladinskom fudbalu BiH. Sto je tesko reci, da ako treniras u Akademiji Sarajevo, i mozes da platis, ili imas nekog ko poznaje trenera ili covjeka iz uprave, da upadas u ekipu. Vjerujem da je slicno i u drugim klubovima.
Ozbiljan trener kosta ozbiljne novce,to je jedini razlog zasto u omladinskom fudbalu BIH treneri budu svakakvi korumpirani amateri-jer klub ne moze da plati bolje
Koliko para toliko muzike
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Fjedan
Kontakt:

Post Postao/la Fjedan » 14 okt 2020, 10:55

Sad Alija i SDA krivi što domaći klubovi ne mogu proizvesti kvalitetnog igrača :roll:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 okt 2020, 10:58

Tristan10 je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:44
Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:42

Mislis li ti da ako nekom korumpiranom amateru das vecu platu da ce on bolje raditi? Ne, on ce ostatiti amater, samo skup amater. Kod nas vlada ko koga poznaje, i sta nudis, onda upadas u ekipu. Vrlo jednostavno, i ne znam sto je to tesko reci, isto ko da je to u BiH ko neka javna tajna.
Pa ako imas pare mozes platiti boljeg trenera,ne mora on biti iz BIH moze iz regiona
Nije tesko naci dobrog trenera omladinskog pogona,tesko ga je platiti
Pa i sudije u sudu nam dobivaju najvece plate u drzavi, jesu li korumpirani? Jesu. tako ti je i u omladinskom fudbalu BiH. Sto je tesko reci, da ako treniras u Akademiji Sarajevo, i mozes da platis, ili imas nekog ko poznaje trenera ili covjeka iz uprave, da upadas u ekipu. Vjerujem da je slicno i u drugim klubovima.
Ova država ubrzano tone i zasad su male šanse da se pozitivne stvari dese, pogotovo u sportu koji je na marginama društva.
Na ovom forumu vidiš da raja ne samo da ne radi na promjenama, nego se grčevito bori da ušutka svakog ko bi neštro mijenjo.
To je najveća pobjeda ovog ološa koji vlada.
BHPL je propala ispod granice povratka, mlade selekcije su leglo korupcije...
Nego treba čuvat A selekciju, kolko je moguće. Mislim da ipak ima zrno razuma koje neće dozvolit da padnemo na dno i nivo domaćeg fudbala, a to ovisi o kvalitetu koji uvezemo iz dijaspore.
Što više igrača iz dijaspore, veće su šasnse da opstanemo na kakvom takvom nivou.
Nažalost neizbježno je platit reket BHPL mafiji i tu se ne može ništa uradit. 1-2 igrača po okupljanju je izdrživo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 okt 2020, 11:00

Tristan10 je napisao/la:

Sto je tesko reci, da ako treniras u Akademiji Sarajevo, i mozes da platis, ili imas nekog ko poznaje trenera ili covjeka iz uprave, da upadas u ekipu. Vjerujem da je slicno i u drugim klubovima.
To apsolutno nije tako.
Zamolio bih te da prestanes s pricom o Sarajevu jer nemas pojma o zivotu.
Sarajevo je postavljeno kako vlasnik zeli koji je stranac i vodi dosta vecu Akademiju na cijem su celu Paul Scholes i Ryan Giggs.
Tvoje teorije zavjere su tvoje licne fantazije.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 14 okt 2020, 11:05

Maestro je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
14 okt 2020, 09:10
ReX je napisao/la:
14 okt 2020, 01:00

Ne kontam gdje nisam bio realan? To sto sam rekao da su obadvojica space shuttle za njih? Jer jesu. Ili ti ga TV u boji. Nisam imao zelju da ih omalazavam, ali cinjenice su takve. Svidjelo se to nekome ili ne.

Serbecic prvo nek se izbori za mjesto u propalom Rosenborgu pa mozemo o necemu razgovarati. Za ovog drugog i belgijska liga ce ostati san.

Sto se mene tice daBogda postali stoperi Chelsea i Uniteda ali trenutno stanje je nesto sasvim drugo. Ja prvi dignem ruku i izvinem se ako budem u krivu.
Da su Anel i Dennis npr. rodjeni u Srebreniku, Gracanici i ili Zivinicama, mislis da bi ovako mladi dogurali gdje su sad (iako i oni tek treba da se dolazu)? Serbecic da je rodjen u Svedskoj, a ne u BiH, bi vjerovatno napravio isto ili vise od njih dvojice, ali nema svako taj luksuz.

Bravo, sve stoji. :bow:
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 11:07

Denchi je napisao/la:
14 okt 2020, 11:00
Tristan10 je napisao/la:

Sto je tesko reci, da ako treniras u Akademiji Sarajevo, i mozes da platis, ili imas nekog ko poznaje trenera ili covjeka iz uprave, da upadas u ekipu. Vjerujem da je slicno i u drugim klubovima.
To apsolutno nije tako.
Sarajevo je postavljeno kako vlasnik zeli koji je stranac i vodi dosta vecu Akademiju na cijem su celu Paul Scholes i Ryan Giggs.
Znam iz licnog iskustva. Iz licnog iskustva gdje sin od mog rodjaka trenira u Akademiji. Ispadne iz ekipe, ne znam zbog cega. Zove drugog rodjaka koji je navijac tog kluba, i poznaje ljude u upravi ili trenere. I vrlo jednostavno poslije poziva se decko vraca u ekipu. To su cinjenice. Pa pogledaj rezultate te Akademije. Kakav crni Giggs i Scholes, ne budi smijesan :tokralju: :rol: :urnebes: Giggs bi se samo mogao pojaviti da taslaci lokalne trebe

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 okt 2020, 11:10

Denchi je napisao/la:
To apsolutno nije tako
I sad nam reci ime jednog igrača koji je izašao iz te famozne akademije?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 okt 2020, 11:17

Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 11:07

Znam iz licnog iskustva. Iz licnog iskustva gdje sin od mog rodjaka trenira u Akademiji. Ispadne iz ekipe, ne znam zbog cega. Zove drugog rodjaka koji je navijac tog kluba, i poznaje ljude u upravi ili trenere. I vrlo jednostavno poslije poziva se decko vraca u ekipu. To su cinjenice. Pa pogledaj rezultate te Akademije. Kakav crni Giggs i Scholes, ne budi smijesan :tokralju: :rol: :urnebes: Giggs bi se samo mogao pojaviti da taslaci lokalne trebe
To nije licno iskustvo, to je rekla kazala.
Djeca otpadaju iz ekipe to je normalno, i za nas mentalitet ljudi je normalno da izmisljaju razne price da opravdaju licne neuspjehe.
Rezultati nase Akademije su proizvedeni igraci jer to je primarni zadatak Akademije. Dakle u prvih 11 FK Sarajeva su nasi Akademci(pola prvog tima takodje), u prvih 11 mlade repke su nasi Akademci, a imamo i reprezentativaca u A reprezentaciji.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 okt 2020, 11:19

Vucevich je napisao/la:
14 okt 2020, 11:10
Denchi je napisao/la:
To apsolutno nije tako
Kadusic,Kovacevic,Mujakic,Pidro,Salcin,Djokanovic...itd.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 14 okt 2020, 11:21

Vucevich je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
To apsolutno nije tako
Akademija je pocela sa radom prije 5-6 godina, ne znam tacno, a vec sada u U21 reprezentaciji imas 6-7 igraca iz iste, i taj trend moze samo nastaviti sa rastom. A neko od tih momaka ce mozda izgraditi ime za sebe, nikad ne znas

Drugi par cipela je sto treba popljuvati sve sto je domace i sve sto ima veze sa Sarajevom

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 11:22

Denchi je napisao/la:
14 okt 2020, 11:17
Tristan10 je napisao/la:

Djeca otpadaju iz ekipe to je normalno, i za nas mentalitet ljudi je normalno da izmisljaju razne price da opravdaju licne neuspjehe.
Rezultati nase Akademije su proizvedeni igraci jer to je primarni zadatak Akademije. Dakle u prvih 11 FK Sarajeva su nasi Akademci(pola prvog tima takodje), u prvih 11 mlade repke su nasi Akademci, a imamo i reprezentativaca u A reprezentaciji.
Nije rekla kazala, nego je tako. Fino sam pratio slucaj, i uvidio se kako stvari funkcionisu. Ne kazem da nije tako u drugim klubovima, vjerovatno jeste. Ali ovo sto sam ja napisao jeste istina.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 okt 2020, 11:23

Denchi je napisao/la:
14 okt 2020, 11:19
Mislim na ovu u Vijetnamu, od Giggsa i Scholesa, kako si rekao.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 okt 2020, 11:24

Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 11:22
Denchi je napisao/la:
14 okt 2020, 11:17
Tristan10 je napisao/la:

Nije rekla kazala, nego je tako. Fino sam pratio slucaj, i uvidio se kako stvari funkcionisu. Ne kazem da nije tako u drugim klubovima, vjerovatno jeste. Ali ovo sto sam ja napisao jeste istina.
Pa napisi koji momak je to i kome se obratio da ga vrati u ekipu?

Nema teorije da je to istina.

Drugi klubovi nemaju ovakav sistem i placaju ucesce...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 okt 2020, 11:28

Vucevich je napisao/la:
14 okt 2020, 11:23
Denchi je napisao/la:
14 okt 2020, 11:19
Mislim na ovu u Vijetnamu, od Giggsa i Scholesa, kako si rekao.
Ne znam imenima njihovu repku i azijski fudbal ali prave igrace, imaju ugovore sa gamba osakom japanskom i Busan parkom iz koreje sto su ogromni klubovi

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 11:32

alacious je napisao/la:
14 okt 2020, 11:21
Vucevich je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
To apsolutno nije tako
Akademija je pocela sa radom prije 5-6 godina, ne znam tacno, a vec sada u U21 reprezentaciji imas 6-7 igraca iz iste, i taj trend moze samo nastaviti sa rastom. A neko od tih momaka ce mozda izgraditi ime za sebe, nikad ne znas

Drugi par cipela je sto treba popljuvati sve sto je domace i sve sto ima veze sa Sarajevom
E pa upravo to da ima 6-7 igraca pokazuje sustinu citavog problema. 90% tih igraca nisu nista bolji od drugih iz lige. Zamjenis Pidru sa nekim drugim, isti ti je djavo, i pokazuje citavu neefikasnost rada u omladinskom fudbalu. I opet se dolazi do zakljucka, prvo je bitno svoje progurati, svoj micro interes, pa to da li reprezentacija biljezi bolje rezultate, to je sekundarno.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 14 okt 2020, 11:35

Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 11:32
alacious je napisao/la:
14 okt 2020, 11:21
Vucevich je napisao/la:

E pa upravo to da ima 6-7 igraca pokazuje sustinu citavog problema. 90% tih igraca nisu nista bolji od drugih iz lige. Zamjenis Pidru sa nekim drugim, isti ti je djavo, i pokazuje citavu neefikasnost rada u omladinskom fudbalu. I opet se dolazi do zakljucka, prvo je bitno svoje progurati, svoj micro interes, pa to da li reprezentacija biljezi bolje rezultate, to je sekundarno.
Nisu al u qrcu, osvajaju titulu 2 godine zaredom i u borbi za treću, a momci po 20ak godina imaju.

Da si mi uporedio da je neko iz neke zapadne zemlje bolji od npr Pidre, pa hajde, ok, ali da kažeš da je 90% igrača iz BiH lige isti kao oni :rol:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 okt 2020, 11:37

Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 11:32

Ozbiljno?
Sta znaci bit sampion? Ja sam mislio da znaci da si najbolji u ligi?

Napisi boljeg igraca Pidrinih godina u ligi?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aldin-8, Beduin, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], kakarut, Normus90 i 40 gostiju.